Ovladač hydrauliky

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
MarekG

Ovladač hydrauliky

#1 Nový příspěvek od MarekG »

Nazdar. Kluci dá se nějak zrepasovat ten origo ovladač hydr.? Dělám pístnicu tak byc při tom udělal aj ten ovladač (mám pocit že propůšťá).
MT8-132.2 r.v. 1998

Orešanec

Re: Ovladač hydrauliky

#2 Nový příspěvek od Orešanec »

Podla mna to rozober a povymienaj O kruzky. Ak to nepomoze, tak asi zostava kupa noveho rozvadzaca.

Martin_TDi

#3 Nový příspěvek od Martin_TDi »

Taky mi to někde lehce rosí , ani jsem se moc na to ještě nedíval jestli to jde rozebrat. Tak to taky prubnu přetěsnit ! 8)
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost

MarekG

#4 Nový příspěvek od MarekG »

OK. Rozeberu, povyměňuju co sa dá a uvidíme.
MT8-132.2 r.v. 1998

robert xxx

#5 Nový příspěvek od robert xxx »

Daj vediet ako to slo, tiez ma to caka. Mne neslzi, len asi prepusta dookola. Asi. :-/

Japa

#6 Nový příspěvek od Japa »

Jestliže rozváděč hydraulicky propouští, tak je vlastně neopravitelný. Šoupátko je s minimální vůli uloženo v tělese rozváděče bez jakéhokoliv těsnění. V případě opravy by se muselo šoupátko nachromovat, obrousit, superfinišovat a následně otvor v tělese dolapovat na požadovanou vůli a drsnost. Cena takovéto opravy by zřejmě několikanásobně překročila cenu nového rozváděče.
Pokud rozváděč hydraulicky těsní, jen vytéká olej ven kolem šoupátka, pak stačí vyměnit o-kroužek ve víku (položka č. 13).
K úniku oleje ven kolem šoupátka zpravidla dochází při spouštění hydrauliky, tzn. šoupátko vysouvám a nahromaděný olej před víkem je větším průměrem šoupátka vytlačován ven, to je doprovázeno větší ovládací silou potřebnou k vytlačení nahromaděného oleje a tím pádem i samotným únikem oleje.
Já jsem před víkem v tělese rozváděče odvrtal do odpadu díru 2 mm, kudy tento olej odchází, tím pádem již nevzniká přetlak před víkem a ke zmiňovanému jevu již nedochází.
Přílohy
img010.jpg

Orešanec

#7 Nový příspěvek od Orešanec »

Nikdo nedefinoval, kde to prepusta. Predpokladam, ze je to v mieste, kde z kocky vychadza supatko. V tom mieste by mal byt O kruzok. Ak je to pri vstupoch a vystupoch hadic, su tam medene podlozky medzi kockou a prechodkou - tiez sa mozu vymenit.

Ak sa samo spusta naradie(neudrzi polohu pri zdvihnuti), tam moze byt vadny regulacny ventil, ale to by najskor hydraulika nemala silu. Ak to nieje nic z toho co som pisal, tak je to na vymenu rozvadzaca. Dufam, ze som nic ine neopomenul.

robert xxx

#8 Nový příspěvek od robert xxx »

Mne to dviha a aj drzi polohu, len ked je tazsia vec ako ZT 152 tak to pride po urcitu hranicu a dost. Potom musim pridat 3/4 plynu a zodvihne to cele. A ked potiahnem rozvadzac smeromku sebe tak na pol cestepacky zacne naradie klesat, ked dam uplne ku sebe tak dviha. :-/ :-/ :-/

MarekG

#9 Nový příspěvek od MarekG »

No tak sem sa právě vrátil ze dvora po rozebrání a složení toho ovladača - neměl sem to dělat! Jak psal "JAPA" je to neopravitelné a co spíš asi sa mě podařilo tomu ještě víc ublížit :'( Tyto odlomené části sů z toho kloboučku. No snad to bude ještě fungovat. Kdyby ste ale někdo měl doma ten klobouček navíc tak bych ho klidně kůpil.

Připomenu můj problém - padala mi hydraulika když sem tahal v lese i když sem jel jenom s vlečků, prostě nedrželo to.
Přílohy
Fotografie0271.jpg
Fotografie0281.jpg
MT8-132.2 r.v. 1998

pepa36

#10 Nový příspěvek od pepa36 »

na bazoši je za 1000kč

MarekG

#11 Nový příspěvek od MarekG »

Tak sem ho prošvihl :vztek:
MT8-132.2 r.v. 1998

Tata
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od Tata »

kukni na netu nový jednosekční pořídiš do 2tis
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

ubo7

#13 Nový příspěvek od ubo7 »

mne rozvadzac zdvihne naradie, pustim packu do neutralnej polohy a akoby prebehla az do polohy spustanie, naradie spadne. Musim packu drzat v neutralnej polohe rukou, je to opravitelne ?

Japa

#14 Nový příspěvek od Japa »

ubo7 píše:mne rozvadzac zdvihne naradie, pustim packu do neutralnej polohy a akoby prebehla az do polohy spustanie, naradie spadne. Musim packu drzat v neutralnej polohe rukou, je to opravitelne ?
Opravitelné by to mělo být, podívej se na katalogový list rozváděče, který jsem zde vložil.
Šoupátko ve středové poloze drží aretační kulička (31), která zapadá do kulisy s drážkou (5) přichycené kolíkem na konci šoupátka. Rozváděč tedy rozeber a věnuj pozornost dílům, které jsem popsal - někde tam bude asi chyba.

ubo7

#15 Nový příspěvek od ubo7 »

Japa píše:
ubo7 píše:mne rozvadzac zdvihne naradie, pustim packu do neutralnej polohy a akoby prebehla az do polohy spustanie, naradie spadne. Musim packu drzat v neutralnej polohe rukou, je to opravitelne ?
Opravitelné by to mělo být, podívej se na katalogový list rozváděče, který jsem zde vložil.
Šoupátko ve středové poloze drží aretační kulička (31), která zapadá do kulisy s drážkou (5) přichycené kolíkem na konci šoupátka. Rozváděč tedy rozeber a věnuj pozornost dílům, které jsem popsal - někde tam bude asi chyba.

Tak to skusim, nevyzera to neako zlozito. Dakujem za radu

Dnes som s malou dusickou aby som nedopadol ako MarekG odmontoval hadice, dal dole rozvadzac aby som zistil, ze pod srobom je zaistovacia pruzinka, ale gulicka nie. Dal som tam gulicku a funguje to, packa uz neprejde do polohy spustania. Traktor mam kratko, zatial parkrat tahal vlecku, ale teraz uz bude snad tahat aj pluh a hydrauliku bude treba.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“