Ovladač hydrauliky
Ovladač hydrauliky
Nazdar. Kluci dá se nějak zrepasovat ten origo ovladač hydr.? Dělám pístnicu tak byc při tom udělal aj ten ovladač (mám pocit že propůšťá).
MT8-132.2 r.v. 1998
Re: Ovladač hydrauliky
Podla mna to rozober a povymienaj O kruzky. Ak to nepomoze, tak asi zostava kupa noveho rozvadzaca.
- Martin_TDi
Taky mi to někde lehce rosí , ani jsem se moc na to ještě nedíval jestli to jde rozebrat. Tak to taky prubnu přetěsnit !
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
- robert xxx
Daj vediet ako to slo, tiez ma to caka. Mne neslzi, len asi prepusta dookola. Asi.
Jestliže rozváděč hydraulicky propouští, tak je vlastně neopravitelný. Šoupátko je s minimální vůli uloženo v tělese rozváděče bez jakéhokoliv těsnění. V případě opravy by se muselo šoupátko nachromovat, obrousit, superfinišovat a následně otvor v tělese dolapovat na požadovanou vůli a drsnost. Cena takovéto opravy by zřejmě několikanásobně překročila cenu nového rozváděče.
Pokud rozváděč hydraulicky těsní, jen vytéká olej ven kolem šoupátka, pak stačí vyměnit o-kroužek ve víku (položka č. 13).
K úniku oleje ven kolem šoupátka zpravidla dochází při spouštění hydrauliky, tzn. šoupátko vysouvám a nahromaděný olej před víkem je větším průměrem šoupátka vytlačován ven, to je doprovázeno větší ovládací silou potřebnou k vytlačení nahromaděného oleje a tím pádem i samotným únikem oleje.
Já jsem před víkem v tělese rozváděče odvrtal do odpadu díru 2 mm, kudy tento olej odchází, tím pádem již nevzniká přetlak před víkem a ke zmiňovanému jevu již nedochází.
Pokud rozváděč hydraulicky těsní, jen vytéká olej ven kolem šoupátka, pak stačí vyměnit o-kroužek ve víku (položka č. 13).
K úniku oleje ven kolem šoupátka zpravidla dochází při spouštění hydrauliky, tzn. šoupátko vysouvám a nahromaděný olej před víkem je větším průměrem šoupátka vytlačován ven, to je doprovázeno větší ovládací silou potřebnou k vytlačení nahromaděného oleje a tím pádem i samotným únikem oleje.
Já jsem před víkem v tělese rozváděče odvrtal do odpadu díru 2 mm, kudy tento olej odchází, tím pádem již nevzniká přetlak před víkem a ke zmiňovanému jevu již nedochází.
Nikdo nedefinoval, kde to prepusta. Predpokladam, ze je to v mieste, kde z kocky vychadza supatko. V tom mieste by mal byt O kruzok. Ak je to pri vstupoch a vystupoch hadic, su tam medene podlozky medzi kockou a prechodkou - tiez sa mozu vymenit.
Ak sa samo spusta naradie(neudrzi polohu pri zdvihnuti), tam moze byt vadny regulacny ventil, ale to by najskor hydraulika nemala silu. Ak to nieje nic z toho co som pisal, tak je to na vymenu rozvadzaca. Dufam, ze som nic ine neopomenul.
Ak sa samo spusta naradie(neudrzi polohu pri zdvihnuti), tam moze byt vadny regulacny ventil, ale to by najskor hydraulika nemala silu. Ak to nieje nic z toho co som pisal, tak je to na vymenu rozvadzaca. Dufam, ze som nic ine neopomenul.
- robert xxx
Mne to dviha a aj drzi polohu, len ked je tazsia vec ako ZT 152 tak to pride po urcitu hranicu a dost. Potom musim pridat 3/4 plynu a zodvihne to cele. A ked potiahnem rozvadzac smeromku sebe tak na pol cestepacky zacne naradie klesat, ked dam uplne ku sebe tak dviha.
No tak sem sa právě vrátil ze dvora po rozebrání a složení toho ovladača - neměl sem to dělat! Jak psal "JAPA" je to neopravitelné a co spíš asi sa mě podařilo tomu ještě víc ublížit Tyto odlomené části sů z toho kloboučku. No snad to bude ještě fungovat. Kdyby ste ale někdo měl doma ten klobouček navíc tak bych ho klidně kůpil.
Připomenu můj problém - padala mi hydraulika když sem tahal v lese i když sem jel jenom s vlečků, prostě nedrželo to.
Připomenu můj problém - padala mi hydraulika když sem tahal v lese i když sem jel jenom s vlečků, prostě nedrželo to.
MT8-132.2 r.v. 1998
na bazoši je za 1000kč
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
kukni na netu nový jednosekční pořídiš do 2tis
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx
mne rozvadzac zdvihne naradie, pustim packu do neutralnej polohy a akoby prebehla az do polohy spustanie, naradie spadne. Musim packu drzat v neutralnej polohe rukou, je to opravitelne ?
Opravitelné by to mělo být, podívej se na katalogový list rozváděče, který jsem zde vložil.ubo7 píše:mne rozvadzac zdvihne naradie, pustim packu do neutralnej polohy a akoby prebehla az do polohy spustanie, naradie spadne. Musim packu drzat v neutralnej polohe rukou, je to opravitelne ?
Šoupátko ve středové poloze drží aretační kulička (31), která zapadá do kulisy s drážkou (5) přichycené kolíkem na konci šoupátka. Rozváděč tedy rozeber a věnuj pozornost dílům, které jsem popsal - někde tam bude asi chyba.
Japa píše:Opravitelné by to mělo být, podívej se na katalogový list rozváděče, který jsem zde vložil.ubo7 píše:mne rozvadzac zdvihne naradie, pustim packu do neutralnej polohy a akoby prebehla az do polohy spustanie, naradie spadne. Musim packu drzat v neutralnej polohe rukou, je to opravitelne ?
Šoupátko ve středové poloze drží aretační kulička (31), která zapadá do kulisy s drážkou (5) přichycené kolíkem na konci šoupátka. Rozváděč tedy rozeber a věnuj pozornost dílům, které jsem popsal - někde tam bude asi chyba.
Tak to skusim, nevyzera to neako zlozito. Dakujem za radu
Dnes som s malou dusickou aby som nedopadol ako MarekG odmontoval hadice, dal dole rozvadzac aby som zistil, ze pod srobom je zaistovacia pruzinka, ale gulicka nie. Dal som tam gulicku a funguje to, packa uz neprejde do polohy spustania. Traktor mam kratko, zatial parkrat tahal vlecku, ale teraz uz bude snad tahat aj pluh a hydrauliku bude treba.