Ahoj. Mám kamaráda a ten na co sáhne, tak spálí. Ať Baumaxovku, tak i profi. Možná je to rukama........ Každopádně mám nářadí jen od Narexu a spokojenost.LADAK28 píše:Abys nebyl zklaman tou narexkou ja už mam druhou,první tri měsíce po konci zaruky se spalil motor,nabídly mi druhou,,lepší"pry se pri přehřatí vypne atd...zase po skončení zaruky při broušení,žadná rasovina začla smrdět,dal jsem ji spravit,spalena kotva,oprava stala 1600kč.Brusku používam jen o víkendech ne denně,takže bych řek kvalita za ty prachy nic moc.
nářadí od firny Extol
- Školník
Re: nářadí od firny Extol
Příroda je mocná čarodějka. "Co jeden živočišný druh vybuduje, to druhý zlikviduje".
- LADAK28
Jasně to je rukama Ja jsem byl vždycky příznivec narex,ale to co prodavaj poslední dobou V práci dělam od železa,a co jsou staré brusky a vrtačky od narexu to drží(občas uhlíky),když koupil novou brusku narex110nebo kolik to je,samá reklamace je to víc v servisu jak na dílně a to sní ani nedělam Jinak doma mam 2vrtačky narex jedna v zaruce mněněná za novou,přímočara pilka ta je vpoho.no a ta flexa.Když vidím že oprava stála víc jak je cena za novou brusku třeba pravě od extolu,a to dávaj 3roky zaruku.Proč to nedá narex 3 roky zaruky kdyžjsou tak kvalitní.Za sebe říkam narex už ne.
Narex dává 3 roky záruku. Potom se to jmenuje Protool. A je to o čtvrtinu dražší.
(Jinak všechno ruční nářadí mám Narex, Protool, Hilti a jediný problém byl s EKK-32 od Narexu. To bylo v servisu 4x, ale po poslední opravě už jede rok bez poruchy. Ty věci co jsem měl a už nemám byly od Bosch, Black&Decker, Einhell, Extol. Všechny vychcípaly v záruce. Naštěstí.)
(Jinak všechno ruční nářadí mám Narex, Protool, Hilti a jediný problém byl s EKK-32 od Narexu. To bylo v servisu 4x, ale po poslední opravě už jede rok bez poruchy. Ty věci co jsem měl a už nemám byly od Bosch, Black&Decker, Einhell, Extol. Všechny vychcípaly v záruce. Naštěstí.)
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
mám doma 2x Makitu 125mm, príklepku Makitu, bosch kladivo, narex vrtačku aj cirkulár protool priamočiaru pilku a protool 125mm karbošku.
Všetko ide raz za čas do servisu. Ale ten protool sa mi najviac pozdáva
Protool 3 roky záruka a cena ako hovoríš o 1/4 viac. Ano ale porovnaj to z narexom je to identický stroj ale líši sa výbavou
Všetko ide raz za čas do servisu. Ale ten protool sa mi najviac pozdáva
Protool 3 roky záruka a cena ako hovoríš o 1/4 viac. Ano ale porovnaj to z narexom je to identický stroj ale líši sa výbavou
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
Tak mi asi po 4 letech odešla flexa extol premium 230, většinu času jsem s ní řezal cihly občas železo, vůbec jsem ji nešetřil a už vůbec nečistil. Mě to nedalo, tak jsem ji rozebral a ejhle celý problém je v tom, že se rozsypalo zadní ložisko a to doslova, kuličky jsou všude. Ale jinak vnitřek celkem dobrý dojem - masivně zalakovaný rotor, masivní držáky na úhlíky, uhlíky asi poloviční, za to ložiska jsou v háji všechna. Ozubený převod je naprosto OK, žádný vylomený zub jak to bývá, a to tam zbylo minimum vaselíny. Tak běžím koupit tři ložiska jednu segróvku, náklady vidím tak na 300 Kč a těším se jak ji zase zprovozním a jestli to vyjde tak ji i vyčistím . Nejdřív jsem ji chtěl vyhodit rovnou, ale zase 2500 se neválí na ulici, tak budu resuscitovat...
Tak opraveno, 3 ložiska a segrovka stály 118 Kč + kleště na segrovky 77 Kč. Ložiska jsou tam 6201, 6202 a 629 kdyby náhodou někdo měnil, doporučuji Z vyměnit za plně zakrytovaná.
kdyby někdo měnil tak za SKF hlavně na rotoru obě dvě
u 150-ky narexky se nejdřív vysype ložisko u pastorku a to vletí do převodovky a hezky ty kuličky zakřupou v převodu.
Když to začne hučet a zesiluje to je to známka rospadající se klece v ložisku a to je pak rychlé a drahé
Dobré je tu převodovku sem tam rozebrat vyškrábat vazelínu vypláchnout benzínem a dat novou ale ne obyčejnou červenou ta na to neni dobrá dobrá je litná vazelína ta vydrží vysoké tlaky. Necpat to plné jinak se to přehřeje
u 150-ky narexky se nejdřív vysype ložisko u pastorku a to vletí do převodovky a hezky ty kuličky zakřupou v převodu.
Když to začne hučet a zesiluje to je to známka rospadající se klece v ložisku a to je pak rychlé a drahé
Dobré je tu převodovku sem tam rozebrat vyškrábat vazelínu vypláchnout benzínem a dat novou ale ne obyčejnou červenou ta na to neni dobrá dobrá je litná vazelína ta vydrží vysoké tlaky. Necpat to plné jinak se to přehřeje
Baťa1 píše:tož extol neznám, já teda mám vercajk od narexu, tři 150-ky a tá nénověši a népouživaněši už vypadá jako néstarši a furt jde
a jinak teda 180-ka drží už patnáct let, ta stará 150 jde taky ale klouže trochu spojka a vrtačka super a to ju kamoš měl pučenó a startovával s ňó varinu a to kdoví kolik teho to nářadi porobilo tam kde původně dělalo a to vim že tam kde to bylo se to teda nadřelo
a zhlidnul sem se v té 230-ce že jako s tym budu neco řezat nebo tak a kópil sem, si ten asist no to sem si dal, ida z obchoda tak sem stratil záručák a to byl pruser, jela přesně tédeň pak se mě seknul kotóč v jakymsi vinkliku a v převodovce to udělalo "prc prc prc prd" a bylo po tym, motor se točil ale kotóč néé, (pak eště mám jakósik potvurku z teska za 500korun ale to nepočitám jako vercajk, je to do jedné paprče abych mohl odjehlovat hrany po frézováni a nemusel to pilovat nebo upinat do svěráku a vytahovat dvóručni harapant)
jo nechce nekdo narexku 150ku? mám tu jednu zánovni, rok výroby 2005 ale odpracováno asi jedna minuta (řez jedné pásoviny), nikdo s tem nechce robit a já tři nepotřebuju, nahouby, akoráď to žere misto v regálu
Máš jí jěště dneska jsem svojí 150 utavil vyletěla cívka z rotoru. Kolik za ní? oprava mojí by stála okolo litru,pokud bude příznivá cena tak beru.
Zetor 6911,3011 vleky 7t 701 H, T3,5 S BSS, TEK 2, pluh PN 252, kultivátor, welger wsa 350,sazeč SA2-074
Domaděl 1,9D 2x kára, smyk, obraceč sena, secí sroj
Sekačka BCS http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 73&t=18297
To serykarel to máš narexku? Mě odešla narexka, po deseti letech, dával jsem ji opravit a stálo to 1700 Kč. Chlápek v opravně povídal, to bude jenom prkotina tak kolem 500 Kč. No a potom jsem si tam jel a vybafnul na mě 1700 Kč. Co naplat zaplatil jsem a vzal ji. Odešel rotor a nějak i stator. uhlíky nové ložiska kabel. Bo byl kouslej.
No co už, vzal jsem ji. Maká jako zamlada zase. Něco se už nadělala! Tak snad vydrží zase tolik jako předtím!
No co už, vzal jsem ji. Maká jako zamlada zase. Něco se už nadělala! Tak snad vydrží zase tolik jako předtím!
jo narex 150 je starší víc než deset let. Stalo se to jak je psano výše při lehké práci,obrušoval jsem sváry.ota píše:To serykarel to máš narexku? Mě odešla narexka, po deseti letech, dával jsem ji opravit a stálo to 1700 Kč. Chlápek v opravně povídal, to bude jenom prkotina tak kolem 500 Kč. No a potom jsem si tam jel a vybafnul na mě 1700 Kč. Co naplat zaplatil jsem a vzal ji. Odešel rotor a nějak i stator. uhlíky nové ložiska kabel. Bo byl kouslej.
Zetor 6911,3011 vleky 7t 701 H, T3,5 S BSS, TEK 2, pluh PN 252, kultivátor, welger wsa 350,sazeč SA2-074
Mě se to stalo taky při lehčí práci. Ten servisák povídal, že na tom vynutí ten lak stvrdne a potom chvěním někde praskne a časem se tam dostane bordel a spojí to vynutí nakrátko a schoří to. To že se stává. A tak jsem nejdřív přemýšlel, jestli nemám koupit novou. Ale aby se vyrovnala téhle, tak by stále velkej ranec. tak jsem ji dal opravit. Včera jela celé odpoledne, předevčírem také. A i v tom teple na ježatým kolečku jsem čistil šasy od rzi a ani se moc neohřála.
Ani SKF ložiská niesu nič extra. Stretol som v predajni chlapíka, pýtal ložisko ZKL (ZVL). Pri poslednej návšteve pýtal niečo kvalitnejšie na vysoké otáčky predali mu SKF, založil spustil stroj a po necelej minúte bolo ložisko na šrot.kenybz píše:kdyby někdo měnil tak za SKF hlavně na rotoru obě dvě
No záleží jak ho tam "napasoval"
Zvl sů taky dobré ložiska ale nevydrží to co SKF mám to vyzkoušené na strojích co jedou 24 hodin denně. Zíklad je vyměnit to včas když to začne víc hučet tak rozebrat a zjistit závadu. Třeba u 150ky narexky to ložisko u pastorku nesundáš jen tak protože u těch novějších modelů je pastorek nalisovaný a na to je přípravek. Když náhodou něco takového opravuju tak stejně jedu pro díly do servisu tam mě to i stáhne. Dáme řeč že to nářadí myslím značkové celkově stojí stále víc za veliké H.
Ten stahovák je jakoby v ose rozřízlá trubka která má má na jedné straně zápich ten zasuneš za pastorek a zdrúhé strany je zavít....dáš ty půlky k sobě kolem toho pastorku, přez to převlečeš trubku která to drží aby se to nerozjelo no a zašrubuješ šroub a vylisuješ to ven. V e svěráku ten pastorek zničíš aj když to upneš přez hliníkové plechy tak polámeš zuby drží to tam fest.
Jo u některého nářadí narex a protool jsou naprosto identické díly a mají i stejné objednávací čísla rozdál je akorát v barvě
V prodejně s ložiskama sů aj čínské bacha na to je to mizéria
Zvl sů taky dobré ložiska ale nevydrží to co SKF mám to vyzkoušené na strojích co jedou 24 hodin denně. Zíklad je vyměnit to včas když to začne víc hučet tak rozebrat a zjistit závadu. Třeba u 150ky narexky to ložisko u pastorku nesundáš jen tak protože u těch novějších modelů je pastorek nalisovaný a na to je přípravek. Když náhodou něco takového opravuju tak stejně jedu pro díly do servisu tam mě to i stáhne. Dáme řeč že to nářadí myslím značkové celkově stojí stále víc za veliké H.
Ten stahovák je jakoby v ose rozřízlá trubka která má má na jedné straně zápich ten zasuneš za pastorek a zdrúhé strany je zavít....dáš ty půlky k sobě kolem toho pastorku, přez to převlečeš trubku která to drží aby se to nerozjelo no a zašrubuješ šroub a vylisuješ to ven. V e svěráku ten pastorek zničíš aj když to upneš přez hliníkové plechy tak polámeš zuby drží to tam fest.
Jo u některého nářadí narex a protool jsou naprosto identické díly a mají i stejné objednávací čísla rozdál je akorát v barvě
V prodejně s ložiskama sů aj čínské bacha na to je to mizéria
No napíšu neco k extoolu osobně mám malou fortunku va takovém kufříku šedivém je k tomu aj pár nástrojů sem tam ju používám. stála asi 500,- supr cena no po zapnutí to dycky vibrovalo teda spíš hučelo v tom jak kdyby byl uvolněný stator časem jak se to několikrát pořádně zašpinilo při práci tak to přestalo. Kleštinky jsou mosazné to je nápad fakt od číňana samozřejmě už sů vymačkané...protože když tam upnu tvrdokovovů frézu tak sa to protáčá a furt uvolňuje. souosost vřetena a kleštiny je taky nic moc. Pak mám malů gola sadu do 13ky ta je možu říct parádní je fakt že s ňů nepovoluju a netrhám zarezlé šruby ale za ty 3 roky je ráčna pořád jako nová a oříšky sa nevymačkávajů...dokonce mě bylo v prodejně řečené, že to berů aj do autodílen tak to bych chtěl vidět jestli to vydrželo aspoň rok v takém nasazení. Tu sadu co mám je opradu dobrá.
Pak jsme kůpili známému přímočarku a akuvrtačku extool zelená řada prostě by to mělo byt lepší jak ta základní....akuvrtačka když byla nová tak ta převodovka byla hlučnější a teď je to OK převody sů celokovové. Po asi 2 měsícoch sa podařilo roztavit jeden z akumulátorů přímo v nabíječce. Ta nabíječka má ukončení nabíjení časem a to je naprd...dali tam ne zcela vybytý akumulátor a jeden z článků vysyčel a celé se to pokrůtilo. reklamaci neuznali !..nicméně drůhý akumulátor jede pořád dál a nabíječka taky.
Ta přímočarka taky funguje má aj předkmit není to teda nic moc ale slouží spolehlivě
Osobně si myslím že extool je lepší jak nářadí z tesca ne bo obi ale taky je dražší a cena se kolikrát blíží hobbi řadě od bosche. makita je taky levnější jak dřív..
neni nad to si kůpit aspoň vrtačku a flexu kvalitní značkovou. Je to uplně jiná práca a nemosíte v půlce práce letět do super hyper měnit vercajk za pár kaček x krát
Pak jsme kůpili známému přímočarku a akuvrtačku extool zelená řada prostě by to mělo byt lepší jak ta základní....akuvrtačka když byla nová tak ta převodovka byla hlučnější a teď je to OK převody sů celokovové. Po asi 2 měsícoch sa podařilo roztavit jeden z akumulátorů přímo v nabíječce. Ta nabíječka má ukončení nabíjení časem a to je naprd...dali tam ne zcela vybytý akumulátor a jeden z článků vysyčel a celé se to pokrůtilo. reklamaci neuznali !..nicméně drůhý akumulátor jede pořád dál a nabíječka taky.
Ta přímočarka taky funguje má aj předkmit není to teda nic moc ale slouží spolehlivě
Osobně si myslím že extool je lepší jak nářadí z tesca ne bo obi ale taky je dražší a cena se kolikrát blíží hobbi řadě od bosche. makita je taky levnější jak dřív..
neni nad to si kůpit aspoň vrtačku a flexu kvalitní značkovou. Je to uplně jiná práca a nemosíte v půlce práce letět do super hyper měnit vercajk za pár kaček x krát
Ložiska jsou koupil ty dvě větší ZVL a to třetí SKL, myslím, že je to kompromis kvality za rozumnou cenu a jsem přesvědčen, že se dříve na extolu rozsype něco dalšího než odejdou ta ložiska. Kupovat do rozbrusky za cca 2500 ložiska SKF je, myslím, nesmysl. U téhle 230 kromě toho které se rozsypalo, tak ostatní i když se rozsypou nikam vylítnout dovnitř nemůžou, jsou kryté šroubovanými přiložkami. Stahovák jsem si vyrobil za 20 minut - jeden starý whitworth šroub se špicí s matkou, kus úhelníku, 3 díry, 2x osmička šroub a dva odřezky páskoviny...
Táta si před tak 8-10 lety koupil 230 narexku a asi po roce a to s ní pracoval asi jen 3x a žadnou rasovinu a bylo po rotoru. Nadával jak špaček, pak koupil nový, byl pěkně drahý. Tož tak.
Táta si před tak 8-10 lety koupil 230 narexku a asi po roce a to s ní pracoval asi jen 3x a žadnou rasovinu a bylo po rotoru. Nadával jak špaček, pak koupil nový, byl pěkně drahý. Tož tak.