ovce vs. psi

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Marie

Re: ovce vs. psi

#76 Nový příspěvek od Marie »

Rozhodně se přikláním k obavám ohledně kavkazana vůbec, natož pak bez PP.
Můžeš sice narazit na skvělého jedince, který pro Tebe bude svou službou k nezaplacení.
Mnohem pravděpodobnější ovšem je, že by jsi měl problémy.

Najdi si chovatelskou stanici (nejlépe 2 ) a zavolej jim. Poraď se s těmi, kteří o plemeni ví nejvíce.

Jsou plemena přímo k ovcím, např. Slovenský čuvač.

Milý Peetane, jsi v složité situaci, držím palce ať se zadaří.
Jak chceš aby lidé jednali s tebou, jednej ty s nimi.

milstav1

#77 Nový příspěvek od milstav1 »

Marie píše:Rozhodně se přikláním k obavám ohledně kavkazana vůbec, natož pak bez PP.
Můžeš sice narazit na skvělého jedince, který pro Tebe bude svou službou k nezaplacení.
Mnohem pravděpodobnější ovšem je, že by jsi měl problémy.

Najdi si chovatelskou stanici (nejlépe 2 ) a zavolej jim. Poraď se s těmi, kteří o plemeni ví nejvíce.

Jsou plemena přímo k ovcím, např. Slovenský čuvač.

Milý Peetane, jsi v složité situaci, držím palce ať se zadaří.
Jo souhlasím jenomže slovenskej čuvač je dobrej ale sám je v háji mně se vlčák porval s čuvačem a bylo vidět že vlčák je natom o hodně lépe než čuvač tak že bych doporočil kavkazáka a ten nemá konkurenci jeto mohutnej a nepřekonatelnej hlídač

Marie

#78 Nový příspěvek od Marie »

Kavkazana nevychováš sám, musí mít jasné vedení.
Ovčáckého psa si Peetan vychová sám. Může mít dva. Pokud by volil Australského honáckého, může mít tři, čtyři psi - a ti když začnou pobíhat a štěkat...

Onen pes by měl hlídat ovce od ostatních psů, nikoli od lidí. Nejsem si jistá zda toto kavkazan dokáže rozlišit.
(problém je, že okolo chodí "turisté")

milstav1

#79 Nový příspěvek od milstav1 »

Marie píše:Kavkazana nevychováš sám, musí mít jasné vedení.
Ovčáckého psa si Peetan vychová sám. Může mít dva. Pokud by volil Australského honáckého, může mít tři, čtyři psi - a ti když začnou pobíhat a štěkat...

Onen pes by měl hlídat ovce od ostatních psů, nikoli od lidí. Nejsem si jistá zda toto kavkazan dokáže rozlišit.
(problém je, že okolo chodí "turisté")
Kavkazana vychováš sám neni problém jenom musíš mít penou ruku a nekopromisně mu ukázat kdo je tu pánem jinak ho nic jiného nemusíš učit a o rozeznání bych se nebál kavkazan bere ovce či stádo jako smečku kterou chrání až do konece a má vyhodu mohutnost a sílu takže vetřelce zábijí ať jeto pes či vlk LIDI CO TAKOVÍHO PSA UVIDÍ URČITĚ TAM NEPOLEZOU TEN PES BUDÍ RESPEKT

milstav1

#80 Nový příspěvek od milstav1 »

Jinak se podívejte co kavkazan dokáže pozorně sledovat 8)

romus145

#81 Nový příspěvek od romus145 »

já to potřebuju hlavně kvůli lidem. Nechci aby je pes rval, ale aby tam byl a budil respek takže ten čuvač by asi stačil. Marie ten čuvač umí i bránit?
Věrný člen agresorů.com

Marie

#82 Nový příspěvek od Marie »

Čuvač je velký pastevák, uštěkaný. Je mu vlastní, že hlídá.

(jinak rozhodně lepší plemeno než kavkazan je leonberger !!!!)

romus145

#83 Nový příspěvek od romus145 »

Marie děkuju a umí pěkně hlídat? A nevadí mu kozy ovce lidé? Děkuju moc a promin Peetane, že ti to tu zasírám :friends: až to dořečím tak mé příspěvky klidně promažu
Věrný člen agresorů.com

Marie

#84 Nový příspěvek od Marie »

Oba Peetane i ty Romčo vybírejte z "evropských" psů.
Rozhodně ne Kavkazana či Moskevského strážného psa, nebo módního Středoasijského pastev. psa - zapomeňte ! To není legrace !

Oněch "evropských" pasteveckých i ovčáckých psů je mnoho. Ovšem všichni jsou zvyklý na výcvik, poslušnost a jsou sociolizovaní.
To aby hlídali je podstata věci, ano jsou určení na hlídání.

Pokud hledáte obra, připomínám Leonbergera.

Rozhodně je vhodné probrat celou věc s chovateli plemene, nejlépe s více !

Pro ucelený přehled je nejlepší navštívit výstavu psů v den kdy jsou v plánu právě pastevci či ovčáci. Vidíte je najednou, je čas popovídat a člověk se dozví více než z knih (kde uvádějí i chybné údaje- jako např. u mého plemene)

Hodně štěstí !

Marie

#85 Nový příspěvek od Marie »

Romi, čuvač jako i jiní "normální" pastevci jsou stvořeni k ostatním zvířatům. Samozřejmě záleží trošku na výchově (jako u všech psů), ale obecně svým původem mají k domácím zvířatům dobrý vztah.

Ale vážně, zajdi na výstavu, to Ti dá nejvíce.

Peetan

#86 Nový příspěvek od Peetan »

Koukám, pěkně se to tady rozjelo...
Potřebuju psa kterej nebude jen hlídat, ale bude si umět poradit. Tím čuvač odpadá. V hledáčku je ještě španělský mastin...
Uplnej amatér co se výcviku týká nejsem, ale o výchově pastevců nevím mnoho. Bohužel 98% chovatelů těchto plemen o tom ví prd taky...
Naposledy upravil(a) Peetan dne sob srp 06, 2011 11:48 pm, celkem upraveno 1 x.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

kutil tim

#87 Nový příspěvek od kutil tim »

Máme u sousedů na dvoře kavkazáka a mezi baráky vede cesta. Mají ještě dva psy, jak se někdo blíží, tak už řvou až mi to někdy vadí,ale nikdo tady nechodí krást.Všichni však nadávají jak stále řvou.Je fakt,že si kavkazáci žijí svým životem a chtějí pevné vedení ,ale na sjednání respektu výborní a teritorium ohlídají výborně, vhodní na samotu. K ovcím k němu nějakou šeltii na přehánění ovcí.

milstav1

#88 Nový příspěvek od milstav1 »

Marie píše:Čuvač je velký pastevák, uštěkaný. Je mu vlastní, že hlídá.

(jinak rozhodně lepší plemeno než kavkazan je leonberger !!!!)
Marie leonberger je krásnej pes kterej budí respekt svou velikostí a umí si poradit v jakekoliv situaci jenom je to spíše majestatnej a trochu línej ale jak zabere tak je k neudržení zbytečně neštěká ani neběhá dokud se nic neděje takže k zvířectvu bych osobně určitě bral rači kavkazana jinak já mám leonbergra nadvoře :D

Marie

#89 Nový příspěvek od Marie »

Dobré nedělní dopoledne všem.
Jen pro doupřesnění - nechci se tvářit, že jsem snědla chytrou kaši, ani nemám patent na rozum.
Jen znám mnoho případů, kdy si lidé pořídili "hlídače" často např. Středoasiata a pak s problémy hledali kam ho dát pryč....

Milý Peetane, opravdu jsem nechtěla naznačit, že by jsi nebyl zkušený a dobrý ve výcviku psa.

(pozn. redakce : čuvač si poradit umí)
Věnuji se chovu chrtů 15 let, to sice nic neznamená, ale setkávám se s mnoha chovateli a Ti vyprávějí.... tak jen tlumočím.
tak asi tak

laney

#90 Nový příspěvek od laney »

co se týče papíráků a bez PP tak s PP bys měl mít záruku povahových vlastností a zdravotního stavu. Jenže jsou známy případy kdy chovatel prodá štěně se špatnejma kyčlema pač kšeft je kšeft že. A nevhodnou výchovou můžeš zkazit povahu i s PP. Já sám mám KAO bez PP a povahou bych řek typickej kavkaz.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“