deere 2030 1979
Moderátor: DYK
Re: deere 2030 1979
Ahoj pekná práca, je ako z fabriky ak tak pozerám na jej objem, budeš potrebovať poriadne závažie do zadu, lebo plná štrku alebo zeminy, tak zadok pôjde od zeme.
Ahoj Edo děkuju no vždyt jsem si s tím hral přes pul roku s celým čelnakem závaží budu dělat určitě tak okolo 400-500 kg.Tuhle lopatu určitě plnou štěrku mít nikdy nebudu obávám se že bych s ní ani nehnul.ma objem někde okolo 0,7 kubíku a 2 m šířku ale na zem ,hnuj a sníh a dřevo si myslím bude ok jsem na to zvědavej až to pořadně vyzkouším,jen budu muset seškrtit asi podložkama vyklapění a zaklapění pístu to běha moc rychle
na tých fotkách máš zachytené dorazy? lebo to zaklopenie lopaty keď je na zemi, máš teda o dosť väčšie ako mám ja, to je fajn, len aby si to nemal na úkor toho uhla vyklopenie, to mne ide tak že dno lopaty je pod 90° uhlom, to sa zíde, hlavne pri hline ktorá sa lepí. Inak na drevo sa mi lepšie osvedčili paletovacie vidly, len tie moje sú už kaput, sa tam ohli tie nosné trubky, ono to vyzeralo na plný materiál, ale asi to bude duté, tak to dám prerobiť. ešte momentálne pracujem na tom ako spraviť záves na tom závaží aby som s ním mohol rovno ťahať vlek, ako si mi to poradil, doporučujem aby si si tam tiež ten záves rovno vymyslel, lebo je to otravné to nahadzovanie závažia, keď niečo nakladáš a rovno odvážaš.
dorazy na zaklopení žádné nemám mam to zaklopení dost ale co jsem zkoušel tak na vlek bych to měl vysypat taky skoro kolmo dolu tu spodní stranu.to víš je to první lopata tak chybama se člověk trochu učí.Ted musim hlavně seškrtit prutoky na naklapění asi podložkama jde to hrozně rychle vyklapět a zaklapět a to je špatně.neni v tom citlivost.Zavaží budu dělat určitě se zavěsem tak jak jsem ti kdysy radil jsou pak vyřešené 2 věci na jednou o víkendu bude asi ostrý test tak uvidíme
mne sa ľahko mudruje, keď som kúpil traktor aj s lopatou, keby som ju mal sám projektovať, bolo by to horšie. mne to chodí pomaly, niekedy až moc, tak treba trocha pridať na plyne. tak hádam ti test dopadne úspešne. mne dnes prišlo lanko na ručný plyn, staré doslúžilo, vytáčalo ma už v zime keď zatuhlo tak že s ním nešlo pohnúť, nepomohlo ani keď som ho premastil a teraz sa začalo tiež už zasekávať a zostával motor v otáčkach, tak som ručný plyn ani nepoužíval a niekedy to neni moc komfortné.
v pohodě ty si zase vymýšlel věci okolo kompresoru vid?ostrý test snad dopadne dobře tady to zatím vše funguje tak uvidíme ty máš ruční plyn dělan přes lanko? já to mám jen táhlama ale taky musím poladit vule hlavně na spojce a na nožním plynu už je to tam trochu vychozené .a nemáš ty vyklápěcí písty taky něčím škrcené? hlavní písty ti jdou rychle nahoru?
jj, hej je to cez lanko, lebo je ovládacia páka umiestnená na blatníku a odtiaľ ide normálne lanko v bowdene a je napojené na tiahlo nožného plynu. akurát som to teraz večer vymenil, dúfam že to nebude už robiť problémy ani v zime. nevšimol som si tam žiadny škrtiaci element, rozobraté som to nemal, takže tam môže byť niečo zaradené, ale asi skôr nie ako áno. hlavné piesty mi idú rovnako pomaly, teda na voľnobehu, aj ten tretí okruh čo som tam dorobil a využívam ho na prst rampovača tak ten chodí tiež pomaly
já mám bowdeny ted řešené ovládaní rozvaděče a v traktoru joystik. s tím pomalým chodem se tam někdy dávali pod šroubení jen podložky do kterých je vrtaná jen dirka co je menší a tím to zveda pomaleji a nebo co tam máš za čerpadlo? to moje dává cca 40l/ min tak to je ok i na volnoběh rychlé.
pomalé som myslel tak že nemám problém že by mi to na volnobeh behalo rýchlo, inak mi tá rýchlosť viac menej vyhovuje. čerpadlo neviem aké má parametre, to by som musel pozrieť niekde do knižky.
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
traktor i nakladač jsou parádní , tak ať ti dlouho slouží
tak som to kukol v DP a malo by dávať okolo 33 l/min
Díky roberte , a to doufam že je teprve začátek... . to by ti edo mělo běhat rychle ja mam jen o trošku výkonější čerpadlo a to z plně zaklopené do plně vyklopene to trva fakt tak 2 vteřiny i na volnoběh až jsem se toho fofru lekl
no mne to určite trvá aj 10s, len to odhadujem, ale moc by sa mi to nepáčilo keby mi to lietalo ako tebe, by to bolo málo citlivé, šak preto to chceš asi aj priškrtiť dnes som skladal paletu cementu, bolo tam 850kg a v pohodičke to na voľnobeh dvihlo. čerpadlo by som mal mať ok, kedysi som meral tlaky a boli dobré, taktiež keď vyklápam vlečku tak to ide normálne, som aj minule hadicu pretrhol, síce už bola zostarnutá... možno bude rozdiel v rozvádzači, lebo mám nakladač pripojený priamo k rozvádzaču v traktore čo slúži aj na vonkajšie okruhy
no pravě že ta citlivost mi tam moc chybí.proto to budu škrtit.kolik maš seřízený tlak na rychlospojkach? to víš hadice ti popraskají když je maš zpuchřelé a zapřahneš tam pořádnej traktor?ja jsem zkoušel zvedat vv čelnaku pluh 950 kg a ten to taky bralo v pohodě tak snad to bude ok.ted mě čeka přepouzdřit uložení přední napravy-je tam přední a zadní pouzdro a to přední je ko.asi 3mm vule a když s tím jedu přes nerovnosti tak to zaboucha a to mě štve -musi to být perfektní vid?