Terra

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Lišák1
Kontaktovat uživatele:

Re: Terra

#346 Nový příspěvek od Lišák1 »

DYK píše:Lišáku, klidně se Monsty zastaň. Já myslím, že jsem jí nezkřivil ani vlásek.Snažil jsem se jen nastínit, že kde nic není, ani smrt nebere.
Ale já ti rozuměl, nemyslel jsem, že tu firmu nějak haníš, jen jsem chtěl napsat, že jsou firmy, které se starají i o to, co nikde není. A vyrábímě pro Monstu asi jako jediní např. řízení, čepy přední nápravy atd. do traktorů 3011, 4011 atd.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Brendak

#347 Nový příspěvek od Brendak »

kolot píše:My jsme dneska ohrnovali brambory, dokoupili sme i ty proorávací kola. Ale nevím jestli jsou originál vari, protože náboj se dává ten co je mormálně jako rotavátor. Samozřejmě byly levnější, ale mě to stačí.
Podobné kola jsem dělal , ale ty záběrové packy jsem udělal rovné a ne vo V. Chtěl jsem s tím i zahrabávat brambory a udělat zrovna hrůbky. Ale šlo to špatně. Tak jsme to zahrabali hraběma.

Jak to s těma proorávacíma kolama šlo dělat?

Ted´ na dělání hrůbků vyrábím z disků takové udělátko. Možná s tím půjdou i zahrnovat brambory , když se to dá před kola.

kolot

#348 Nový příspěvek od kolot »

Dobře, napřed sme to měli přejete ještě rotavatorem (v naší těžké půdě zůstaly hrudky) a s těma kolama dobrý, když se de pořádně po plynu tak prokluzujou a dokážou ty hroudy pěkně drtit a táhnou lépe než záběrové desky. Na dělání řádků a zahrnování při sadbě sme koupili Nosič hrobkovacích radlic, ale letos sme ho ještě nevyskoušeli.
Přílohy
motor samozřejmě obráceně!
motor samozřejmě obráceně!

Brendak

#349 Nový příspěvek od Brendak »

To jste měli už nadělané hrůbky a pak jste to ještě projeli proorávacíma kolama? Nebo jste proorávacíma kolama a radličkou teprve nadělali hrůbky?

kolot

#350 Nový příspěvek od kolot »

Jenom proorávacíma, T-20 tam je protoze s motorem parkuje v garáži a BSU-022 je v šopě z druhé strany stavení a blíže k bramborám.

Brendak

#351 Nový příspěvek od Brendak »

Taky jsem to dneska projel proorávacíma kolama a nadělal hrůbky. Ty proorávací kola jsem dělal doma , tak to možná nebylo úplně ono , ale šlo to. Na obruč širokou odhadem 7 cm jsem navařil rovné packy. Špatně to drželo směr. Vylepšil jsem to plocháčama navařenýma kolmo na ty packy. Kdybych tam zrovna dal packy do V , tak to možná bylo lepší.

kolot

#352 Nový příspěvek od kolot »

Ahoj
U MJ-5 z místa, kde se do karburátoru přivádí vzduch nám pořád teče benzín, když pominu jehlový ventil v karburátoru tak by to měl držet palivový ventil ale nedrží. Už sme koupili druhý ale pořád nedrží, nevím co s tím že by to byla výrobní vada na všech? Jaké to máte vy?
Přílohy
P1000824.JPG
P1000823.JPG

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#353 Nový příspěvek od Lišák1 »

Benzín ti neteče kohoutem, ale zřejmě pod některým těsněním a po karburátoru stéká po povrchu.

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#354 Nový příspěvek od J.Pucera »

Zdravím!
Koupil jsem převodovku T-20 r.v.1975. Přivezl jsem si ju rozebranou v radvanci. Začal jsem ju opravovat a měnit. Nikdy jsem to totálně nerozebíral. Mam venku celou převodovku (vršek), vyndaný boční výčko, ale nevím jak mám šetrně rozebrat šnekové soukolí. Dřív to zjevně někdo již opravoval. Díky za rady.

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#355 Nový příspěvek od Lišák1 »

Musíš vyndat spodní mrazovku, je tam jenom zakleplá, dostaneš se ke konci hřídelky a zajištění.

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#356 Nový příspěvek od J.Pucera »

Díky za radu 8)

pavel72

#357 Nový příspěvek od pavel72 »

Zdravim vespolek,
dosel jsem k zaveru, ze na drobne polni prace, ktere mne bud cekaji nebo uz musim vykonavat uziju Terru nebo Vari. Nejsem zadny zemedelec (a vicemene nehodlam byt), zatim akorat kopu a sazim zemaky (vse rucne) a to je take impulsem k porizeni nejake techniky. Mel bych jeste nekolik nejasnosti, tak se s dovovelnim zeptam:

1. Chci koupit neco starsiho - je lepsi koupit starsi terru treba i 20 let nebo radeji zkusit sehnat neco mladsiho (Vari s motorem Honda 160?)
s tim souvisi i doporuceni jestli jit treba po novejsich ctyrtaktech nebo brat jednodussi starsi dvoutakt?

2. Kdyz koupim neco takoveho, zkultivuju tim pole orane velkym traktorem (vyrazne hlubsi orba nez samotna tera/vari)?

Mame zahradku asi 12 aru, z toho odhadem jenom 4 (max pulka) se obdelavaji, zbytek je zatravneny, pestuji se ted brambory + zelenina. Moje predstavaje je takova, ze po zorani velkym traktorem (nejaky soused) bych ostatni prace jako kultivovani a priprava zahonu, a priprava na brambory + vyorani delal sam s tou terou/vari - je to realne?

Jeste pro upresneni napisu, ze vhledem ke komplikovanosti domu nemuzu mit nic vetsiho (a na zahoncich za domem bych se ani nevytocil), vyjezd z domu je uzkymi vratky o sirce tak akorat na tu teru bez voziku.

Dekuji za pripadne odpovedi
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“

kenybz

#358 Nový příspěvek od kenybz »

Na to je tera či vari dělaná.
Ty hondy nevydrží to co dvoutaktní motorové jednotky jikov.
za 20 let budou dávno všechny přetavené v něco jiného. Starý dvoutakt je konstruován na x generálních oprav a 4 výbrusy motoru...po 4-tém výbrusu nic nekončí koupíš za 1500,- druhý válec a jedeš dál.
Honda je zase lepší v tom že je start skutečně snadný a motor skoro bezůdržbový Poze výměna oleje a to hlavně včasná! Věřím tomu že většinou se o tyto motory každý "stará" stejně jak o sekačkové a pak může byt za 3 roky poněm.
z jikovem se nevyhneš občasné údržbě nesmíš nikdy zapomenout na olej do benzínu.
Sem tam seřídit a vyčistit karburátor ale neni to tak těžké. Odměnou za to je vysoká životnost.
Na závěr bych řekl že kupovat ojetou hondu je větší riziko jak ojetý jikov a to vzhledem k opravitelnosti a cenám dílů

Lentil

#359 Nový příspěvek od Lentil »

Zdravím všetkých Terra priaznivcov: niekde v tomto vlákne bol už raz riešený problém s nastavením karburátora, resp. s montážou pružinky. Ja mám konkrétne problém s radením prev. stupňov,spiatočka ide v pohode, ale 1. a 2. stupeň vpred dosť často škrká, v závislosti od voľnobežných otáčok....skúšal som na páčke karburátora vľavo ubrať práve pootočením-potlačením pružinky tzn znížiť voľnobeh a myslím, že to išlo lepšie. Myslíte, že by to mohlo byť už vyťahanou pružinou, alebo je tam iný problém. Prikládám aj 2 fotky.
Ďakujem.
DSC00097.JPG
DSC00098.JPG

kenybz

#360 Nový příspěvek od kenybz »

je možné. že ti vázne ta osička na které je klapka taky ta klapka může byt uvolněná vyklepaná atd. a taky máš možná volnoběžné otáčky v pořádku a máš uvolněnou spojku
skrze pakny spojky jde šroub který je přez pružiny stlačuje a tím určuje kdy má spojka zabírat takže utáhnout

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“