Manžetovka
Moderátor: Lukashil
Re: Manžetovka
Na maximun nie, musíš to dotiahnuť s citom, zľahka pritiahnuť a kúsok povoliť cca 1/6 otáčky.
-
chlapi na manzetovke ma byt nastavena zbiehavost alebo rozbiehavost?
- pavolmakys
Zbiehavost 3-5mm, toto plati iba pre manzetovku.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
-
poradte mi chlapi, kupil som tlmic riadenia kvoli tym kmitajucim kolesam, no neviem ako ho uchytit, spravil som si take puzdra tvaru U, ktore som prevrtal, jedno uchytim na ten ram blatniku, a druhe neviem ako uchytit niekde v oblasti diferencialu? ci to tam privarit, alebo ako? neviem ci to nie je liatina, ci to pojde zvarat?
A čo vyrobiť držiak a chytiť na skrutky čo držia polnápravu o diferák.
-
aj to som rozmyslal, len neviem ci by to nebola velka tahova sila na tie srouby? a neviete niekto ako sa dava dole volant? skusal som to stahovakom, nejak to neslo resp. bal som sa ze ho zlomim
- pavolmakys
Volant je na kuzei s perkom, takze iba stahovak. Mne to tiez neslo, nakoniec som urogil trochu drastivke riesenie, asi 1,5 cm som odpili z spodku aby som sa dostal k maticiam co vymedzuju axialnu volu a potom sum tu vrchnu povoloval cim som ten volant vylisoval von. Ta matica posobi rovno na volant este na tej zosilnene casti, tam so to neprehyba a nepruzi ako ked sa to robi stahovakom z vonku. Esta ma napadlo, nema volant zvrchu eset aj vnutorny zavit, myslim na tej casti kde je narazana ta krytka? Ja som to skusal stahovat iba dvojramennym a tym to neslo, normalne sa zaryvali celuste do volantu.
Otec vyrábal sťahovák doma podobný ako je v dielenskej príručke. Základom je matica s tromi navarenými gulatinami. O tieto gulatiny sú skrutkami chytené účka z pásoviny, ktoré sa prevlečú cez lúče volantu.
Keď už odpíliš spodok z volantu, nemusíš ho ani sťahovať, môžeš rovno vymedziť vôľu, mne sa to nepáči, také odpílené to vyzerá hnusne. Toho uchitenia tlmiča o skrutky na dife by som sa nebál, treba radšej kúpiť 8G trocha dlhšie ako pôvodné aby držal závit na rovnakom kuse a nemal by byť problém.
Keď už odpíliš spodok z volantu, nemusíš ho ani sťahovať, môžeš rovno vymedziť vôľu, mne sa to nepáči, také odpílené to vyzerá hnusne. Toho uchitenia tlmiča o skrutky na dife by som sa nebál, treba radšej kúpiť 8G trocha dlhšie ako pôvodné aby držal závit na rovnakom kuse a nemal by byť problém.
Můžete mi prosím poslat nějaké stránky s díly na lehkou manžetovou nápravu na Zetoru 6748, děkuji za odpověd
- pavolmakys
Chces katalog? Skus pohladat v manualoch ak nenajdes tak ti ho niekde uploadnem.
Ahoj všichni,
Potřeboval bych pomoct. Předělávám na manžetovou nápravu. Chybí mi kardan, takže si ho nechám vyrobit ve Velké Bíteši. Rozměry křížků máme. Ale chybí mi rozměry kardanu. Pomohl by někdo.
POTŘEBUJI : PŘESNOU DÉLKU KARDANU NA STŘED KŘÍŽU V NAMONTOVANÉM STAVU. já tam nemám zatím přídavku tak to nemám oměřené. Mrkněte na to někdo prosím
Potřeboval bych pomoct. Předělávám na manžetovou nápravu. Chybí mi kardan, takže si ho nechám vyrobit ve Velké Bíteši. Rozměry křížků máme. Ale chybí mi rozměry kardanu. Pomohl by někdo.
POTŘEBUJI : PŘESNOU DÉLKU KARDANU NA STŘED KŘÍŽU V NAMONTOVANÉM STAVU. já tam nemám zatím přídavku tak to nemám oměřené. Mrkněte na to někdo prosím
- pepa.traktor
není problém změřit ale ted už je tma a zítra jdu chlastat po tak jedině sobota pokud to někdo nedá dříve**Radek** píše:Ahoj všichni,
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
:-) čím víc měření tím líp, aby se nám hodnoty nerozcházely. Hl. to změř za střízliva :-D díky!
- pepa.traktor
už se ti z Bíteše ozvali a co cena ? se mnou nekomunikovali když jsem jim psal před rokem a nakonec se měnili jenom kříže a ty se sehnaly v Gkn v pobočce v Praze ale ta prý už neexistuje ale tenkrát je měli akorád jiné stoupání anglické tak se koupili ještě pevnostní imbus šroubky asi 15 kč jeden x 8 a kříže myslím kolem 700kč jeden --
tak písni jak si dopadl jinak pak ještě pobočka v Budějovicích Gkn -
neměj strach budu v sobotu redy ...
tak písni jak si dopadl jinak pak ještě pobočka v Budějovicích Gkn -
neměj strach budu v sobotu redy ...
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Jj. už to s panem Zemanem řešíme mailem 14dní, tenhle týden by se to mělo vyrobit. Myslel jsem že si sehnal výkres z Zetoru. Dneska mi ale psal že rozměry pro kříže ví, jen potřebuje ještě rozměry toho kardanu.
Odpověď.
Případně pro ostatní na koho se mají obrátit.
http://www.kardanybites.cz/cs/
Dobrý den,
cena kardanu od nás bude 4750,- bez DPH. Čekal jsem na cenu drážkování.
Termín 2-3 dny od objednání.
S pozdravem
Petr Zeman
KArdany Velká Bíteš
Email na pana Petra Zemana : zeman.kardany@seznam.cz
Mě se ozval do druhého dne co jsem jim psal. Vždy když pošlu mail tentýž den nebo druhý den odepíše. Takže domluva s pánem dobrá!
Odpověď.
Případně pro ostatní na koho se mají obrátit.
http://www.kardanybites.cz/cs/
Dobrý den,
cena kardanu od nás bude 4750,- bez DPH. Čekal jsem na cenu drážkování.
Termín 2-3 dny od objednání.
S pozdravem
Petr Zeman
KArdany Velká Bíteš
Email na pana Petra Zemana : zeman.kardany@seznam.cz
Mě se ozval do druhého dne co jsem jim psal. Vždy když pošlu mail tentýž den nebo druhý den odepíše. Takže domluva s pánem dobrá!