Nakladač - pohon hydraulikou

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
jirik610

Re: Nakladač - pohon hydraulikou

#46 Nový příspěvek od jirik610 »

tak to malinké unco je boží , ani si neumím představit kolik práce by to ušetřilo třeba při kydání chliva (100 prasat) no tak toto by byla bomba

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od Terablick »

Jo jo, taky se mi moc líbí, a bude to dobrej pracant ;-). Už se těším až to uvidím v chodu 8) .
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

cont33

#48 Nový příspěvek od cont33 »

Priznaj sa že to robíš podla tohoto.... :friends:
Přílohy
lejka.JPG
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

zdeněk 1

#49 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

ten malý nakladač je parádní 8) 8)
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#50 Nový příspěvek od Terablick »

cont33 píše:Priznaj sa že to robíš podla tohoto.... :friends:
To vypadá super. Jednoduchý a přitom pracant jak blázen ;-). Jen cena asi bude ukrutná a to co se tu rýsuje v "domácích" podmínkách je jako by to z oka vypadlo tomu továrnímu, a cena bude tak desitinová? :). Paráda ;-). Určitě fandím a moc se těším na výsledek ;-). Fandím všem hydropohonům 8)

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

hanz100

#51 Nový příspěvek od hanz100 »

Nepriznam :nos: jak jsem jiz psal pracuji v zahranici a tam jsem na to narazil vyrobce je toro dingo usa a je to kurevsky drahy ojety tak 7000 dolaru mam v planu udelat jeste vrtak pluh a dvou dilnou lzici a podkop co mam prispusobit nebo jinej podle chuti. Domu se vracim za 2 tydny a mam jen jeden tejden na to neco s tim udelat. pokud chce nekdo vykresy nou problem

excavator.one

#52 Nový příspěvek od excavator.one »

Ahoj všem. tak taky něco malinko přidám zkušeností. na traktor jsem si udělal hydropohon, nejdříve s tím byly víše zmíněné problémi,(jinak hydromotor umí brzdit takovým způsobem že mě z toho dlouho bolely zuby. :typek: ) ale po trošku ůsylí jsem to vyřešil následovně. od čerpadla normálně vedenou hydrauliku, jednu hadici která byla rozpojena téčkem a ventilem který plynule otvíral a pouště přes expansku do volného okruhu(vracečky). a tím se mi snižoval tlak a přitom jsem nemusel hydrauliku brzdit ani přiškrcovat, mohlo to v klidu běžet na plnou litráž s nižším tlakem.a v tom bylo to kouzlou. další důležitou věcí bylo mít na všech hadicích jednocestné ventily.a v poslední řadě bylo důležité mít ke každému vývodu hydromotoru dvě hadice. tudíž čtyři hadice na jeden hydromotor. a na každé té hadici byl malí hydraulický rozvaděč-spýše ventil. a na každou stranu vždy otvíraly dva křížem. a takhle to fungovalo jako fík :)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od Terablick »

No má to podle mě ale zásadní nedostatek v tom, že když omezíš tlak, klesn i výsledný kroutící moment, a tedy síla přenášená na kola. Kouzlo hydrostatu je právě v tom, že neomezuje tlak, ale průtok, a to tím, že naklápěcí deskou sníží zdvih pístků v čerpadle (někdy v hydromotoru), takže při stejných otáčkách a stejném pracovním tlaku dodává menší objem ;-). Takže stroj může jet třeba krokem, ale při plném tlaku v okruhu, a tedy plné síle pojezdu. Regulace směru jízdy se ovládá tak, že se ta deska překlopí až za nulovou hranici, a tedy začne čerpadlo čerpat (nebo HM se otáčet - podle toho který prvek je s deskou) opačně. Závislost průtoku na úhlu desky zůstává, a tedy lze naprosto plynule regulovat 0 - 100% oběma směry. Samozřejmě stačí 2 hadice. Nějak totiž nechápu ty 4 hadice a zpětné ventily. Nevidím žádnej důvod proč to tak dělat. I klasickej rozvaděč přece umí pouštět olej oběma směrama, nemluvě o ovládacích prvcích určených přímo pro pojezdy nebo nějakou regulaci... Zkus to nějak namalovat nebo líp popsat, a třeba to pochopím, ale tak jak to popisuješ tomu vůbec nerozumím ;-). Jinak ona se dá do určité míry použít i motorová závislost otáček, a pro silovou (pracovní) hydrauliku použít větší čerpadlo a regulátor průtoku (nastavitelnej nebo pevnej), kterej zařídí to, že do okruhu jde už od malých otáček potřebnej průtok (čili hydraulika funguje prakticky od volnoběhu "naplno"), ale při velkých otáčkách jde jen pořád ten jeden nastavenej průtok, a zbytek jde do vracečky, a tlak zůstává tak prakticky konstatní... Takže pojezd můžeš regulovat otáčkama motoru, a hydraulika má prakticky pořád stejnej průtok i tlak. Kupodivu tam ani nedochází k nějakým větším energetickým ztrátám, protože neni potřeba hnát celej objem přes přetlakovej ventil, takže olej kterej jde do vracečky se nemusí zbytečně nejdřív natlakovat, a stejně tak vzniká závislost nárůstu tlaku na nárůstu odporu v okruhu jen v části z regulátorem (trochu brzdí i ten regulátor, ale určitě ne tak jako přetlakovej ventil) ;-). Ten regulátor zkrátka ovládá jen průtok, ale nezávisle na tlaku ;-). Hodí se to samozřejmě spíš právě pro takovéhle stroje, kde se prcovní hydraulika používá často. Na klasickej traktor - domaděl, kde by čerpadlo honilo 90% času olej jen do vraceček to nemá smysl ;-).

excavator.one

#54 Nový příspěvek od excavator.one »

ahoj, tak jednocestný ventily tam byly proto když jsem nebyl pod tahem a spomalil jsem tak to začalo cukat a rozjíždět se. to mi poradil a většinu věcí prodal chlápek který majitelovy dělal mt8.050. a jak to mělo pevný a jednocestný směr tak to přestalo. a štyry hadice a štyry ventily tam byly kvůly těm jednocestnejm ventilům. kdybych otočil tok oleje ve stejné hadici tak by mi to ten ventil nepustil. to byl jediný důvod čtyř hadic. a přiškrcením oleje ,tak se pak pomalu vařil. tak jsem ho spíše upouštěl. hale nevim kolik by to ubralo na kroutáku, jelikož traktor byl lehkej a já stím navážel jen pilyny a volné seno. tak že asi nebila příležitost to pocítit. ale na toto to mělo sílu pěknou.čerpadlo bylo zpřevodované ,že běželo dost rychle na malé otáčky traktoru. měl jsem tam nisan bluerbit 2.0d

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od Terablick »

No že to tak nějak fungovalo to věřím, ale asi by to nebylo na nějakou opravdovou práci. Ten ventil tam pořád nějak nechápu. Spíš asi byl někde problém a ten ventil ho jen obešel ;-). Když je totiž rozvaděč v nulový poloze, nemůže to dělat nic ;-). Pokud je tedy všechno jak má být. Ten vařící se olej to je právě tím, že šel proti přetlakovýmu ventilu... Ničí to olej i komponenty okruhu a zbytečně bere spoustu výkonu, čili zvyšuje spotřebu i opotřebení ;-). Proto (mimo jiné) se to takhle běžně nedělá ;-). Ale pro tuhle konkrétní aplikaci to v nouzi poslouží ;-).

hanz100

#56 Nový příspěvek od hanz100 »

tak chlapy trochu jsem mel problemy se sem pripojit par obrazku jak jsem slibil makal jsem na tom jen 4 dny ale uz jsem se svezl je to trochu cukavy ale jede to dobre a rekl bych ze i rychle problem byl s vyberem cerpadla nejprve jsem dal orsta 25 litru ale to stim ani nehlo zadusil se motor a bylo to

hanz100

#57 Nový příspěvek od hanz100 »

por fotek

Jiřin

#58 Nový příspěvek od Jiřin »

Ten prevod od hydromotoru ke kolu mas pocitany, nebo jsi to jen odhadl? Ja bych teda rek, ze ty hydromotory by mely bezet ve vetsich otackach, nez jsou otacky kola.

hanz100

#59 Nový příspěvek od hanz100 »

jsou to kolove hydromotory takze primo 1:1 a jede skvele az budu doma tak jsem poslu odkaz na video mam v planu jinej motor chci tam dat diesla presneji kipor km 186 fse 8)

fastrac8250

#60 Nový příspěvek od fastrac8250 »

mozem sa pozriet istotne mudem mat schemy pohonov ale neviem ci vsetky su s regulovatelnymi hydromotormi a hydrogeneratormi a k tej regulacii dasa to cez skrtiaci ventil cez nejake zapojenie pozriem to este :friends:

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“