Terra

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
fastluk

Re: Terra

#331 Nový příspěvek od fastluk »

Dobry den mame doma terru a na nu davam listovu kosacku takuto tu je obrazok Obrázek
a potrebujem sa opytat ako vyberem a vymenim tento "orisok"(takto to unas volame:) ) prikladam obrazok Obrázek
lebo ja mam druhu kosacku ktora ma ten orisok rozbity na kusky pridavam obrazok Obrázek

Teraz by som sa chel opytat ci neviete kde by sa tieto veci dali obiednat na internete kedze ja pochadzam z vychodneho slovenska
a chcem sa opytat kde by som mohol zohnan nit na prinitovanie palcom pridavam obrazokObrázek
a este sa chem opytat kde by som mohol kupit takuto osku ktora cely mechanizmus pohana ktorej cas ukazem na obrazku sa zasuva do toho oriska pridavam obrazok Obrázek
a este kde by som mohol kupit takyto nahon na kosu tiez pridavam obrazokObrázek
a este tato oska co prenasa pohyb na nahon kosi do ktorej sa dava ten orisok pridavam obrazok Obrázek

alebo ci nepoznate dajaku dobru stranku kde sa daju kupit nahradne veci na tuto lisovu kosacku alebo colkovo na terru aj nahradne diely na ostatne prislusenstvo na terru lebo doteraz sme mali majstra ktory to vedel vsetko obiednat aj opravit ale to tajomnstvo si zobral do hrobu tak preto sa pytat tu a budem vam vdacny za kazdu pomoc.

DYK

#332 Nový příspěvek od DYK »

Jakou převodovkou to ženeš? T19 nebo už DSK 316. Nýty co scháníš by měl být imbus šroub a abych ti pravdu řekl: poohlídni se po nové lištové sekačce, pokud ti tento způsob sečení vyhovuje. Máš starou teráckou manžetovku a to je s dily dost bída. Co bída, prostě nejsou. I na mladší AZS jsou problémy. Leda když někdo prohrábne šufle či regál může se něco na chvíli objevit, ale nějaký pravidelný přísun ND NEEXISTUJE. Nehledě na to, že dnešní cena toho dvojprstu, když se sežene, je až k smíchu.Od 650 do 800 jak kde. Taková zlodějská doba je ale skoro všude a je to na jiné téma. Nová sekačka taky není levná, ale budeš mít novou a dá se říct nějakou dobu bez investic. To podle toho co sečeš a jak s tím zacházíš. Ty otravíš jedno, pak ti upadnei palec co s tím hýbe viz. tvoje foto a můžeš opravovat na novo včetně toho "ořechu".
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

fastluk

#333 Nový příspěvek od fastluk »

a ako zistim ci to je T19 alebo DSK 316???
A nepoznas alebo nepoznate dajaky dobry eshop ???

fastluk

Re: Vari System

#334 Nový příspěvek od fastluk »

Ludkovia zhanam eshop na Nahradne diely na tieto veci v mojom prispevku viewtopic.php?p=419501#p419501 ktory je v inej teme ak viete o niecom dajte vediet :)

homolka69

#335 Nový příspěvek od homolka69 »

Jak ti psal Dyk,tenhle typ se už několik desetiletí nevyrábí a novější už několik let také ne.Takže eshopy náhradní díly na tenhle typ nenabízej.Jedině inzerát,jestli se někomu něco doma zbytečné neválí.

roman27

#336 Nový příspěvek od roman27 »

Co třeba tady
Přílohy
dvouprst.JPG
klika.JPG
kamen.JPG
Yanmar 1510d

homolka69

#337 Nový příspěvek od homolka69 »

Ano,některé díly z nového typu se hodí,ale zrovna kliková hřídel do náhonu bude mít jiné drážkování.Jde to samozřejmě řešit spojkou,která má z jedné strany drážky na teru a z druhé na vari.To potom jde připojit na starou převodovku T19 i nové nářadí z 316.

DYK

#338 Nový příspěvek od DYK »

Fastluk, není nutné, aby se jeden problém řešil ve více tématech, navíc když jsou těsně u sebe. Takové ty "kontrolní body" aby si toho někdo všiml v jiných tématech si pro příště odpusť. Podle všech indýcií máš Terru tak to patří sem.
Další věcí, co na tebe mám je, majitel by měl vědět, co má vlastně za stroj, když chce, aby mu někdo poradil. Většinou se dočte na štítku a když i ten chybý tak foto to jistí. "Manžetovka" byla v dobách Terry, tak soudím takto.
No a teď k těm přesunutým příspěvkům. Odkazy na e-shop Monsta dobrý, ale dva ze tří nejsou skladem. Jsou na telefonickou informaci a to neznamená, že si člověk zavolá a má to, ale spíš to, že se nechá zaevidovat, když bude chtít, a jestli se naskytne možnost koupě, firma to pro zákazníka nakoupí. To ovšem koresponduje s tím, že když to nikdo nikde "nevyhrabe", tak se to neobjeví, protože to nikdo už nedělá. Většinu lištovek dělal Agrozet Jičín a ten když ukončí něčemu výrobu, tak i s ND a to tak, že rychle. Viz UNI. To pak ND rychle dojdou. No a závěrem ještě jednou apel: pište co máte za stroj, nemám křišťálovou kouli, abych vždy a neomylně poznal, co přesně máte! Teda v případě, že chcete a po mě, radu. A nejen po mě, myslím si, že ani Pan Homolka, Lišák aj. koulí nedisponují. Jinak budu k takovým to příspěvkům apatický.

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#339 Nový příspěvek od Lišák1 »

Dyku, musím se Monsty zastat. U nás je dílna, která pro ně vyrábí soustavně náhradní díly na traktory, dělá se to podle zetorácké dokumentace a myslím, že z CNC strojů je to kvalitativně lepší, než byl originál. Dodržují se i materiály a tepelné zpacování. Z polskými lacinými náhr. díly se to nedá srovnat, něco od nich jsem opravoval, ale takové zoufalství jsem jěště naviděl. A to je také důvod, proč dodání některých náhradních dílů trvá déle.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Brendak

#340 Nový příspěvek od Brendak »

Abych dokončil téma o broušení prstové sekačky. Kosu jsem vydělal a stužidlem ji podle potřeby přichytával ke stolu a brousil malou flexou. Při seřizování vůlí mezi kosou a psty zbylo 7 podložek. Asi to bylo už dost vychozené. Díky všem za předešlé rady. :)

DYK

#341 Nový příspěvek od DYK »

Lišáku, klidně se Monsty zastaň. Já myslím, že jsem jí nezkřivil ani vlásek.Snažil jsem se jen nastínit, že kde nic není, ani smrt nebere.

staník

#342 Nový příspěvek od staník »

Když jsme u toho broušení tak se zeptám-Neporadil by mi někdo alespoň trochu jak pracovat s mašinkou na broušení kos. Mám totiž od včerejška tovární brusku na kosy a nevím jak to funguje.Vím že rychlokurz na dálku nejde ale jen trochu pomoct :-/
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

kolot

#343 Nový příspěvek od kolot »

My jsme dneska ohrnovali brambory, dokoupili sme i ty proorávací kola. Ale nevím jestli jsou originál vari, protože náboj se dává ten co je mormálně jako rotavátor. Samozřejmě byly levnější, ale mě to stačí.
Přílohy
kola
kola
BSU-022 s proorávacími koly
BSU-022 s proorávacími koly
BSU-022 s rotavátorem
BSU-022 s rotavátorem
P1000816.JPG

alois

#344 Nový příspěvek od alois »

Brendak píše:Abych se priznal , tak toho nadvareni jsem si vsiml , az jak jsi to napsal. To jeste delal otec i ty plechy na boku rotavatoru delal. Je to odzkousene hodne rokama.
zdravim teraky mam takovy problem se startovanim jakym postupem se mota provazek na bubinek ,porad to blbne dik a nema nekdo doma tuto nadrž trochu dobrou koupoupim diky aloism66@seznam.cz
Přílohy
Fotka(764).jpg
Naposledy upravil(a) alois dne sob zář 03, 2011 8:50 pm, celkem upraveno 1 x.

Brendak

#345 Nový příspěvek od Brendak »

S bubínkem ti bohužel neporadím. Nádrž mám , ale teče a je to ta starší co má víčko od nádrže v jednom rohu a díru pro komínek sání v druhém.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“