Jak začít
Re: Jak začít
Pozri si kto založil toto vlákmo, a kto by kúpil MT inak nič v zlom
Tak traktor jsem koupil, jen ho musím nějak dopravit domů,asi zkusíme najet na Liazku a u nás na nádraží je rampa tak uvidím,teď marodím tak je stop všem akcím.
Dík za nabídku kravičky,můžu teď chovat jen to co zvládnu při práci a dojíždění,tak až později.
Dík za nabídku kravičky,můžu teď chovat jen to co zvládnu při práci a dojíždění,tak až později.
- traktordesta
zdravím pri menej úživných pasienkoch sa na 1 ha uživí tak 5-10 oviec/kôz, pri lepších pasienkoch to kľudne môže byť aj 16
Agzat r.v. 1992
Malotraktor domácej výroby
pres rampu to je dobry,jestli mate v obci jednu,tak bych si ji hyckal na budoucnost.docela jsi me inspiroval,koupim taky 1 na zahradu,at to nemusim sekat na kompost.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
- jirka_holub
Jednu ovci nemuzes mit, musi byt minimalne dve.
proc nejde jen jedna? by se nezahraly?
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
No jirka má pravdu,samotná ovce je ve stresu je to stádový zvíře,já začínal s jednou a byl to problém.
asi i dost pak kříčí co? ok díky chlapy!
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
- jirka_holub
Myslim ze to je nejak povinne... musel bych to hledat... je to kvuli stadovemu pudu, trapeni zvirete.
aha o tom sem nikdy neslysel,ja paragravy nikdy necetl
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
- traktordesta
jedna ovce je totálna blbosť ešte koza jedna sa dá, ovca ak je sama je v neustálom strese, mäčí, nežere čo môže viesť ku jej vyčerpaniu a vychudnutiu, je to proste stádové zviera, tak ovce minimálne dve.
Agzat r.v. 1992
I u těch koz doporučují aspoň dvě, jsou to stádová zvířata, samotným je tam smutno a mají z toho taky stres... A pak taky víc mekají, když jsou sami.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Tak traktor už je doma,na nakládce i vykládce byla rampa tak to byla legrace.
Avšak doma mě čekalo překvapení,když můj syn zaparkoval a zatáhl ručku ,zavrklalo se zadní kolo.
No jsně že za ty peníze nemůžu čekat zázraky.Odšrouboval jsem kryt ložiska zadní poloosy a ejhle ložisko vysypaný a místo oleje tam byla hmota viskozitou připomínající víc mazut než olej a barva taky spíš připomínala bílou kávu.Zdemontoval jsem poloosu a půlka závitu je poničená a matka ůplně.Co si o tom myslíte nová matice to asi nezachrání co? Vyříznout tedy nový závit a vyrobit novou matku, nebo někdo víte jiné řešení? Další nepříjemná věc je velká vůle v řízení, dá se nejakým způsobem vymezit nebo musí být nová převodka řízení? Pak taky nedobíjí,ale s tím si snad poradím.Taky brzdí jen levá strana pravá je nějak zaolejovaná asi rozebrat co?
No každopádně sena už letos nestihnu,je spousta jiné práce,ale zas budu mít čas dát stroj do kupy a dokoupit přes zimu sekačku a obracák.
Tak ještě jednou dík za rady pro začátečnika.Zdeněk
Avšak doma mě čekalo překvapení,když můj syn zaparkoval a zatáhl ručku ,zavrklalo se zadní kolo.
No jsně že za ty peníze nemůžu čekat zázraky.Odšrouboval jsem kryt ložiska zadní poloosy a ejhle ložisko vysypaný a místo oleje tam byla hmota viskozitou připomínající víc mazut než olej a barva taky spíš připomínala bílou kávu.Zdemontoval jsem poloosu a půlka závitu je poničená a matka ůplně.Co si o tom myslíte nová matice to asi nezachrání co? Vyříznout tedy nový závit a vyrobit novou matku, nebo někdo víte jiné řešení? Další nepříjemná věc je velká vůle v řízení, dá se nejakým způsobem vymezit nebo musí být nová převodka řízení? Pak taky nedobíjí,ale s tím si snad poradím.Taky brzdí jen levá strana pravá je nějak zaolejovaná asi rozebrat co?
No každopádně sena už letos nestihnu,je spousta jiné práce,ale zas budu mít čas dát stroj do kupy a dokoupit přes zimu sekačku a obracák.
Tak ještě jednou dík za rady pro začátečnika.Zdeněk
a čo si to vlastne kupil aky traktor??
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...
Psal jsem o tomjiž dříve ,je to Zetor 6911 pojízdný bez SPZ za poctivých 30000kč