nám to robilo na našej 6945 s ťažkou napravaou, dorobili sme tlmič riadenia a funguje to ako mámimiroger píše:Chlapi poradte mi, mam manzetovu napravu a pri vacsich rychlostiach,ale len ked prejdem po nejakej nerovnosti strasne sa mi rozkmitaju predne kolesa, potom ked spomalim a dospanujem volant, tak to prestane.nastavil som zbiehavost, vymenil som vsetky cepy aj loziska a stale to robi.asi to nebude v naprave, ale vo volante, lebo ked to roztrasie, tak beha aj ta spojovacia tyc dopredu a dozadu, takze to asi bude niekde pod kabinou, poradte co este mozem robit, co sa tam este mohlo opotrebovat?
Manžetovka
Moderátor: Lukashil
-
Re: Manžetovka
nekdy to delaji i plaste4011-6945 TURBO píše:nám to robilo na našej 6945 s ťažkou napravaou, dorobili sme tlmič riadenia a funguje to ako mámimiroger píše:Chlapi poradte mi, mam manzetovu napravu a pri vacsich rychlostiach,ale len ked prejdem po nejakej nerovnosti strasne sa mi rozkmitaju predne kolesa, potom ked spomalim a dospanujem volant, tak to prestane.nastavil som zbiehavost, vymenil som vsetky cepy aj loziska a stale to robi.asi to nebude v naprave, ale vo volante, lebo ked to roztrasie, tak beha aj ta spojovacia tyc dopredu a dozadu, takze to asi bude niekde pod kabinou, poradte co este mozem robit, co sa tam este mohlo opotrebovat?
-
plaste som kupil nove,stare boli zodrate ale aj na nich to robilo.loziska som vymenil aj tie styri co drzia cely ten naboj, co sa na nich kruti radenie. nemohlo by to byt niekde vo volante?lebo mrtvy chod volantu po obvode je asi 15cm.a mam aj posilovac riadenia.ale ked to rozkmita tak sa to hybe aj s tou spojovacou tycou riadenia, ktora je pozdlz traktora. a rzchod mam priblizne 9mm. a vyriesil by to tlmic riadenia?a kolko asi tak stoji?
15 cm je dosť, hladaj vôlu pri prevodovke riadenia, pozri sa či nemáš uvolnené rameno riadenia - na hriadeli čo vychádza z prevodovky riadenia, prípadne pozri, či volant nemá veľkú axiálnu vôľu (keď ním otáčaš, vidieť že sa mení vzdialenosť medzi volantom a ručním plynom). Na 12145 máme trocha vybité guľové čapy a občas sa to na jamách rozkmitá, ale nejak to neriešim, stačí rýchlejšie otočiť volantom a prestane.
-
http://shop.markomt.sk/scripts/podrobnosti.php?IDZ=1914 tu je ale urcite sa da aj lahsie zohnatmimiroger píše:plaste som kupil nove,stare boli zodrate ale aj na nich to robilo.loziska som vymenil aj tie styri co drzia cely ten naboj, co sa na nich kruti radenie. nemohlo by to byt niekde vo volante?lebo mrtvy chod volantu po obvode je asi 15cm.a mam aj posilovac riadenia.ale ked to rozkmita tak sa to hybe aj s tou spojovacou tycou riadenia, ktora je pozdlz traktora. a rzchod mam priblizne 9mm. a vyriesil by to tlmic riadenia?a kolko asi tak stoji?
-
a kde sa ten tlmic montuje, nemate niekto fotku?
-
mi to nemame spravene ako original ale mozem ti to odfotitmimiroger píše:a kde sa ten tlmic montuje, nemate niekto fotku?
-
skus mi to nejak pofotit,prosim?
-
skusal som potocit volantom a ta vola pri otacani je tam asi 3 mm na jednu otacku volantu,moze to byt tym? ak ano co sa s tym da robit?CBS píše:15 cm je dosť, hladaj vôlu pri prevodovke riadenia, pozri sa či nemáš uvolnené rameno riadenia - na hriadeli čo vychádza z prevodovky riadenia, prípadne pozri, či volant nemá veľkú axiálnu vôľu (keď ním otáčaš, vidieť že sa mení vzdialenosť medzi volantom a ručním plynom). Na 12145 máme trocha vybité guľové čapy a občas sa to na jamách rozkmitá, ale nejak to neriešim, stačí rýchlejšie otočiť volantom a prestane.
3mm je dost malo. pokud nemas tlumic tak to muze delat to. Ja jel jen nekolik set metru bez tlumice (daval se novy a stary byl uz odmontovan) a pri prejezdu po polni ceste ty kola pri urcite rychlosti desne kmitaly a to se vse od volantu a po spojovacku na naprave davalo nove po motazi noveho je vse naprosto ok.
3 mm na výšku (axiálne) na tyči volantu ti dole na spojovačke spravia zhruba trojnásobok. Treba zohnať sťahovák na volant, volant zhodiť dole a pod volantom je kontramatka zo zaisťovacím plieškom, tam sa tá vôľa vymedzuje.mimiroger píše:skusal som potocit volantom a ta vola pri otacani je tam asi 3 mm na jednu otacku volantu,moze to byt tym? ak ano co sa s tym da robit?CBS píše:15 cm je dosť, hladaj vôlu pri prevodovke riadenia, pozri sa či nemáš uvolnené rameno riadenia - na hriadeli čo vychádza z prevodovky riadenia, prípadne pozri, či volant nemá veľkú axiálnu vôľu (keď ním otáčaš, vidieť že sa mení vzdialenosť medzi volantom a ručním plynom). Na 12145 máme trocha vybité guľové čapy a občas sa to na jamách rozkmitá, ale nejak to neriešim, stačí rýchlejšie otočiť volantom a prestane.
ja jam manzetovku a som s nou spokojny.tazka je tazka ,ale draha!!!!jeden znami ju ma asi 15 rokov a je tiez spokojní.ked si ju dodre urobís a pomenís co treba tak ti musí fakcit ako ma a dlho
-
a ked to uz bude dole da sa tam nieco aj vymenit? niekde som cital ze sa tam menia nejake gulicky v riadeni?CBS píše:3 mm na výšku (axiálne) na tyči volantu ti dole na spojovačke spravia zhruba trojnásobok. Treba zohnať sťahovák na volant, volant zhodiť dole a pod volantom je kontramatka zo zaisťovacím plieškom, tam sa tá vôľa vymedzuje.mimiroger píše:skusal som potocit volantom a ta vola pri otacani je tam asi 3 mm na jednu otacku volantu,moze to byt tym? ak ano co sa s tym da robit?CBS píše:15 cm je dosť, hladaj vôlu pri prevodovke riadenia, pozri sa či nemáš uvolnené rameno riadenia - na hriadeli čo vychádza z prevodovky riadenia, prípadne pozri, či volant nemá veľkú axiálnu vôľu (keď ním otáčaš, vidieť že sa mení vzdialenosť medzi volantom a ručním plynom). Na 12145 máme trocha vybité guľové čapy a občas sa to na jamách rozkmitá, ale nejak to neriešim, stačí rýchlejšie otočiť volantom a prestane.
Popravde neviem, ja som len vymedzil vôľu, premazal a bolo. Neviam, čo tam je, ale najskôr normalizované axiálne ložisko.
-
a ako sa ta vola vymedzuje?to sa dotiahne na maximum a je?