Terra

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Brendak

Re: Terra

#316 Nový příspěvek od Brendak »

Měli jsme starou převodovku T-19 a taky jsem to nemohl rozdělat. Až to skončilo jak nejhúř mohlo. Praskl červený obal převodovky. :pohlavek: :pistol: Musím si ale vzpomět jak to bylo. Nebo se zajdu podívat na součástky , které jsem si schoval.

Brendak

#317 Nový příspěvek od Brendak »

Myslím že ty šestihrany jsou dvě hřídelky , které jsou v sobě zašroubované. Ale ještě se podívám na součástky. To ale bude až večer.

Bohužel vyhodil jsem to. Ale matně mám dojem , že ta hřídel mezi koly byla dělená. A asi sešroubovaná jak jsem psal. Nebo jedna hřídel zasunutá do druhé. Mám dojem že jak se ta sekačka točí na místě , tak je to do sebe nafest dotažené. Ale nevím jestli to není už jen moje fantazie.

Bubaaak

#318 Nový příspěvek od Bubaaak »

Diky. Ono to v tom sestihranu je videt , ze by mel jit vysroubovat, ale zatim se mi to nepodarilo. Kazdopadne znicil bych to fakt nerad...

Brendak

#319 Nový příspěvek od Brendak »

Vím že jsem s tím byl za komošem , který je automechanik a nevěděl si s tím rady. Až jsem to rozbil , tak jsem zjistil jak to je. :red:

Na internetu jsem našel fotku té hřídelky.
foto_5.8.2010_023[1].jpg
Možná to chce vyklepat tu hřídelku na jednu stranu. Ale na tu správnou. Já jsem to vyklepával až to prasklo.

Brendak

#320 Nový příspěvek od Brendak »

Toto jsou součástky které mi zůstaly. Jsou nasunuté na hřídelce a zasunuté do sebe.
DSC00032.JPG
DSC00033.JPG
Taky je docela možné , že se má oddělat pojistný kroužek , který je zvenku na pravém ložisku (po směru jízdy). A potom se má hřídelka na tu pravou stranu vyklepat. Platí to pokud je šnekové kolo nalevo od toho tenkého disku.

Pokud budeš hřídelku vyklepávat na levou stranu , tak si myslím že neprojde ozubené kolečko na hřídelce přes díru ve šnekovém kole a dopadneš jak já. :hod:

stanislav.b

#321 Nový příspěvek od stanislav.b »

Mojá stará TERKA 1427
Přílohy
Panasinic 031.JPG
Panasinic 030.JPG
Panasinic 029.JPG
Panasinic 028.JPG
Panasinic 027.JPG

Brendak

#322 Nový příspěvek od Brendak »

Neřešil jste někdo nabroušení prstové sekačky na Terru? Jestli se to dá udělat dobře i doma?

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#323 Nový příspěvek od Lišák1 »

Bez problémů, brousím si to už hafo let. Jen se nenech zblbnout od odborníků a nebrus to v liště flexou.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Brendak

#324 Nový příspěvek od Brendak »

Nikdy jsem to nedělal a nevím jak se to brousí. Můžeš prosím tě napsat postup? Brousí se to pilníkem? :-/

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#325 Nový příspěvek od Lišák1 »

Pilníkem si můžeš brousit tak akorát nehty na ruce. Ty žabky jsou kalený, musíš na brusce. A musíš to umět. Nějaký soukromník prodává brusku se spec. brusným kotoučem, ale z hlavy nevím, jak se jeho firma jmenuje, musel bych pohledat, pokud by byl zájem. Já to brousím v ruce bez vodítka a brousím nejen sobě, ale celému okolí. Postup ti těžko popíšu, když o tom nic nevíš.

Brendak

#326 Nový příspěvek od Brendak »

A brousí se jenom ta pohyblivá lišta , nebo se něco dělá i s prstama. Jako že bych to rozdělal a dal tu pohyhlivou lištu nabrousit.

kolot

#327 Nový příspěvek od kolot »

My na MF-70 brousíme tu pohyblivou lištu úhlovou bruskou taky od ruky a ty pevné prsty máme zubaté, takže ty ne. Samozřejmě tu pohyblivou lištu musíš vytáhnout.

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#328 Nový příspěvek od Lišák1 »

Brousí se jen kosa, jak říkáte pohyblivá lišta. S prsty se nic nedělá, ale u kosy se musí šeřídit vůle vůči prstům a potom ještě seřizovat vůli na tom středním rameni, co kosu pohání. A taky je to zapotřebí mazat.

Sejcek

#329 Nový příspěvek od Sejcek »

Já brousím normálně tak že lištu mám v jedný ruce, v druhý flexu s brusným kotoučem... a zatím si nikdo nestěžoval...

Brendak

#330 Nový příspěvek od Brendak »

Taky to tak udělám. :)

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“