deere 2030 1979
Moderátor: DYK
Re: deere 2030 1979
super práca, vyzerá to ako z fabriky lopatu si tiež sám vyrobíš? ja som si povedal že si spravím paletizačné vidly k nakladaču, občas sa môžu hodiť, len som ich ešte nikde na blízku a za normálnu cenu nenašiel. Inak tu v inzercii sa predáva taký istý kompresor ako som ja použil.
Ahoj děkuju,pruběžně jsem na tom "dělal " od nového roku nejhorší je to všechno vymyslet a nakreslit,pak výpalky a obrábění už nic hrozného není.Lopatu budu taky dělat doma vyjde o moc levněji než ji koupit origo.bude to mít ale už i euro upinaní takže se necha kdykoli cokoli na to zavěsit.lopata ještě bude muset chvilku počkat ted musím pořešit hydrauliku natahat trubky,napojit a vyzkoušet.Pak až lopata.S tím kompresorem zatím ještě počkám,tyhle jsou bohužel moc velký na mě ja to tam nemam kam dat,musím něco menšího ale i to už mam vyhlidnuté.A jak bude teplo musim vyměnit pouzdra na uchyceni př. napravy i je mam připravené....koukal sem na to a pujde to docela dobře.
jj vymýšľanie je vždy najhoršie. ako budeš riešiť hydrauliku? budeš tam pridávať rozvádzač? lebo ja mám na nakladač použitý ten istý rozvádzač ako bol originál na traktore na ovládanie hydraulických okruhov, čiže nakladač ovládam pákami vedľa sedačky. už to tak bolo keď som to kúpil, tak som to nechal tak, akurát som z toho rozvádzača vyviedol ešte tretí okruh kvôli tretej funkcii na nakladači.. diely na lopatu si dávaš niekde vypáliť podľa vlastných nákresov a potom to len zvaríš? hej ten kompresor je veľký, preto som aj jeho pohon riešil tým kardanom. pochváľ sa aký máš vytypovaný, nech sa aj ja inšpirujem, lebo na tom mojom riešení sa ešte môžu časom vyskytnúť problémy, tak keby som to musel prerábať tak by som už ten kompresor chcel dať vedľa motora a hnať ho remeňom.
No ja tam budu davat jihlavan rozvaděč 4 sekce 2-3 na předek a 1-2 na zadek.budu to mít schovaný pod kabinou a dovnitř vytáhnu jen páčky....časem třeba joystik.mám tu 2 známé co vypalují na laserech tak co nakreslím to mi vypalí a ja mam soustruh a stojanovku,kamarád frézku takže není problém cokoli si udělat -jen mit čas.Mam vybranej jikov 4171 je to asi 25 cm vysoké a pudorys 15x12 cm....jen to nemá žadné vypínaní .Líbil se mi ještě jeden maji ho na kioti a nebo podobný i na bělorusech a oboji maji vypínaní ale chtějí za něj moc ....u kioti mi řekli 17000 hnal bych to asi řemenem od kliky na kompresor a odtud bude dvojitá řemenice na alternátor ale je toho trochu moc co budu potřebovat dodělat ale to znaš taky vid?
ja som si tiež dával tú lopatu na drevo takto po známosti v jednej firme robiť, tiež tá cena bola zanedbateľná proti tomu čo by stála nová. predpokladám že teba tiež traktor neživí, tak sa do toho nedá až tak investovať. ja by som mal mať tento kompresor http://www.marting.sk/adaco/adaco_417.htm len tú hlavu tam mám trocha inú, tie rozmery sú podobné, ten je tu aj teraz v inzercii za smiešnu cenu. to vypínanie je problém, teda lepšie by bolo keby ho mal, ale až tak to nevadí, ono to na niektorých motoroch je aj originál tak riešené že kompresor sa nedá vypať. ja som toho využil tak že som si tam dal vzduchový klaxon, keď už mám stále vzduch tak nech je využitý a neskúšal si či sa na tvoj stroj nedá kúpiť originál kompresor od JD? počítam že by tá cena mohla byť podobná ako henten za tých 17000.. ono keď už osadíš kompresor, tak už to celkom ide. ostatné komponenty by som použil zo zetora, tak ako to mám ja, to je asi cenovo najpriaznivejšie. Mňa to celé prišlo asi tak na 300€ čo je desatina ceny keby som si to dal robiť priamo servisu new holland
Edo u JD sem se ptal a nabídli mi cenu vestavby mezi 30-40000 kč To je samozřejmě o ničem.Kde si viděl tenhle kompresor co si posílal odkaz ja ho nenašel.Ten samý kompresor bych měl mít já to co si mi posílal na obrázku...tak jestli budeš mít tip kde je tak třeba bych ho měl dřív.Je novej ten z inzerce?S tím že mě traktor neživí máš pravdu a proto stejně jako ty vše řeším tak aby to vyšlo co nejlíp hlavně cenově
v tej cene bola len montáž kompresora, alebo celého systému? Lebo je polovičná oproti cenovej ponuky z new hollandu, tam chceli 3000€ kompresor je tu viewtopic.php?f=10&t=28539
pán k nemu píše toto: "kompresor - má vlastní náplň, řekl bych že je to tento: http://www.marting.sk/adaco/adaco_417.htm cena- trochu víc než za železo, měl by být zánovní, když ne přímo nepoužitý"
pán k nemu píše toto: "kompresor - má vlastní náplň, řekl bych že je to tento: http://www.marting.sk/adaco/adaco_417.htm cena- trochu víc než za železo, měl by být zánovní, když ne přímo nepoužitý"
Díky za tip už jsem mu psal uvidíme.Ta cena byla jen za materiál práce v tom nebyla....to by taky vyběhlo o dost nahoru
tak kompresor už mi jde poštou tak se s tím vzduchem třeba zase trochu pohne děkuju edo za tip
nzč, tak uvidíš, u mňa bol kompresor základ až potom som s tým celým pohol.. inak ma napadla aj taká primitívna spojka na ten kompresor, na hriadeľ kompresora osadiť také púzdro s dvoma ložiskami a na vonkajší priemer tých ložísk dať až remenicu, čiže tá remenica by sa iba točila na ložiskách a kompresor by sa netočil, na to aby sa točil by bolo potrebné prevŕtať dieru cez remenicu až na hriadeľ kompresora a vložiť tam kolík, čiže ten kolík by bol vlastne taká spojka..
taky jsem o něčem takovém uvažoval a nebo mě napadla ještě jedna věc.sehnat ze starých kompresoru klimatizace řemenice na klinak a ty v sobě maji integrovanou elmag.spojku a bylo by hotovo
Ahoj máš nejaké nove foto nech sa pokocháme ako si pokročil
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...
no moc nafocené nemám tady davam co mám ted o víkendu bude nějaké video,nebylo moc času ale ted zase pokročím
na první fotce je zapojená hydraulika a zajištění čepů a na druhém je vidět zapojení hydr.rozvaděče na joystik.tam jsem si dal při tvarování trubek ale je to lepší než z hadic
na první fotce je zapojená hydraulika a zajištění čepů a na druhém je vidět zapojení hydr.rozvaděče na joystik.tam jsem si dal při tvarování trubek ale je to lepší než z hadic
no zatim ano už se těším až dodělám lopatu snad během 1-2 týdnu bude.a ak začnu vyvařovat blatníky a pak celolak kastle a opískovat kola a taky nalakovat a pak zase vylepšit interier