BCS

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: BCS

#31 Nový příspěvek od DYK »

Díky!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Kuba

#32 Nový příspěvek od Kuba »

Motorové kolečko BCS

honzasl

#33 Nový příspěvek od honzasl »

Dobrý den.
Co přesně by vás zajímalo z té normy EN 709/A4 ? Mohu se do ní podívat v práci a případně udělat nějaké výpisky.....

DYK

#34 Nový příspěvek od DYK »

Mě by třeba zajímal text, co změnil konstrukci jednoosáků, zajímal by mě i text týkající se i jiných, třeba lesních, strojů. No prostě si ji pročíst, jenže to zatím asi bezplatně není možné.

honzasl

#35 Nový příspěvek od honzasl »

Jestli bude zítra chvíli klid, zkusím si tu normu najít a udělat z ní nějaké výpisky. Sám žádného jednoosáka ani jiného traktora nemám,(tatíkovi v týdnu přijde domu naše první VARI, takže budeme skoro taky patřit do klubu....), ale také mně to trochu zajímá.

honzasl

#36 Nový příspěvek od honzasl »

Norma:
Maximální přepravní rychlost ručně vedeného malotaktoru, s namontovanými na zemi pracujícím nástrojem, nesmí překročit ve směru jízdy dopředu 8 km/h a dozadu 3,6 km/h. Totéž se týká motorových okopávaček s hnacími koly.

DYK

#37 Nový příspěvek od DYK »

Dobrý. A není to vztaženo třeba k výkonu, nebo to platí an blok? Taky by mě zajímal text, kde se píše o bezpečnostních opatřeních jednoosáků. Něco se mě mate, nebo to zde někdo psal, že už motor nesmí zdechnout když stroj uteče z rukou, ale jen odpojit pojezdovou a náhonovou spojku a motor ponechat v chodu. Zde by to mohlo být od určitého výkonu nebo obsahu motoru. Je to prý proto, že opětovným startem se zvíší emise vypouštěné do ovzduší. Jsou to informace Jedna Paní Povídala, tedy JPP, ale já dnes už věřím úplně všemu. Protože v tomto bordelu je oravdu možné i nemožné, ale dál. Je tam něco o strojích a jednoosákách používající odstředivou spojku?

honzasl

#38 Nový příspěvek od honzasl »

A není to vztaženo třeba k výkonu, nebo to platí an blok?
Ne. Platí to pro všechny ručně vedené stroje s připojeným nářadím. Podle mého výkladu se toto nevztahuje na stroje s nepřipojenými kypřiči, či nevedené ručně - tj. nemusí to platit pro jednoosáka se schváleným vozíkek. (můj soukromý názor)

že už motor nesmí zdechnout když stroj uteče z rukou, ale jen odpojit pojezdovou a náhonovou spojku a motor ponechat v chodu.
Norma, část 5,5
Stroj musí být vybaven ovladačem se samočinným navrácením do výchozí polohy. Veškerý pohyb stroje a pracovního nástroje se musí zastavit po uvolnění ovladače se samočinným navrácením do výchozí polohy.
Uvolnění ovladače se samočinným navrácením do výchozí polohy nesmí zastavit motor. Na elektricky poháněné stroje se tent požadavěk nevztahuje.

Je tam něco o strojích a jednoosákách používající odstředivou spojku?
Zatím jsem nic nenašel.

DYK

#39 Nový příspěvek od DYK »

Takže je to pravda s tím samočiným vracením do výchozí polohy. U BCS to odnesla pojezdová rychlost a u Goldoni to asi vyřešili opačnou funkcí spojkové páčky, tedy do záběru se dává přitahováním k držadlu a vypíná se puštěním páčky spojky. No jo no, chtělo by si to fakt přečíst. Moc jsem nepochopil tvůj text o agragaci s vozíkem nebo kultivátorem. Vždyť tyto stroje jsou univezální a můžu za nima mít vozík, nebo kultivátor, nebo.... cokoli jiného z vyráběného příslušenství. Je teda fakt, že za BCS vozík už asi nikdo připojovat nebude, protože jeho maximální rychlost je... o ničem.

honzasl

#40 Nový příspěvek od honzasl »

Myslel jsem to tak, že pokud by se jednoosák prodával jako "nedělitelná" sestava s vozíkem, nemusel by dodržet tuto normu a doma by si ho každý přeměnil na co chtěl. Ale je to blbost, neřešme to.

Každopádně, aplikace této normy tak trochu likviduje tradiční používání jednoosáků, vždyť i těch 8 km/h je na tažení vozíku fakt málo.

Otázkou je, jetli je její aplikace povinná. Normy jsou obecně nezávazné.

Kuba

#41 Nový příspěvek od Kuba »

Dnes proběhla zkouška sekačky na nízkou trávu

DYK

#42 Nový příspěvek od DYK »

Pěkný 8) Jen nějaký pomalý, ne, Té trávy není moc.

Kuba

#43 Nový příspěvek od Kuba »

DYK píše:Pěkný 8) Jen nějaký pomalý, ne, Té trávy není moc.
Netroufám si odhadnout, jak rychle budeš chodit v 77 letech. Tohle byla 1 a jsou tam ještě další 2

DYK

#44 Nový příspěvek od DYK »

Tak to napiš normálně, že děda špatně chodí nebudeš muset zkoumat jak budu chodit já v 77 letech. Mě to nenapadlo, z videa to jasné není.

Kuba

#45 Nový příspěvek od Kuba »

Dnes bylo trochu sečení - mulčování. Bere to i poměrně vysokou trávu
Přílohy
Fotografie0027.jpg
Fotografie0026.jpg
Fotografie0025.jpg
Fotografie0024.jpg

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“