Jikov GO (potřebuju poradit)
Moderátor: DYK
Jikov GO (potřebuju poradit)
Zdravíčko
Tak jsem se pustil do GO Jikova co jsem loni koupil za 6 tis
Prdlajs tomu rozumím tak jsem Vás chtěl požádat o radu
jak je na fotkách to je snad filtr pro karbec ne ? a co tam dělá ten olej ? tu trávu bych ještě pochopil :-)
můžu to vydrhnout a odmastit ?
a ještě kdybych ten motor chtěl použít i na něco jiného tak tam potřebuju takový ten čep/zámek do které se chytne hřídel od motoru abych tu sílu mohl dál přenášet
pod jakým názvem to mám shánět ?:)
Tak jsem se pustil do GO Jikova co jsem loni koupil za 6 tis
Prdlajs tomu rozumím tak jsem Vás chtěl požádat o radu
jak je na fotkách to je snad filtr pro karbec ne ? a co tam dělá ten olej ? tu trávu bych ještě pochopil :-)
můžu to vydrhnout a odmastit ?
a ještě kdybych ten motor chtěl použít i na něco jiného tak tam potřebuju takový ten čep/zámek do které se chytne hřídel od motoru abych tu sílu mohl dál přenášet
pod jakým názvem to mám shánět ?:)
PRÁCE ZKURVENÁ PĚKNĚ NATŘENÁ, SVĚDOMÍ HLODÁ, ALE DOBŘE SE PRODÁ
Re: Jikov GO (potřebuju poradit)
To je klasická mokrá vložka. Do oleje se chytá prach, je třeba jej pravidelně měnit a vložku vyprat v benzínu, vyfoukat stlačeným vzduchem a lehce poprášit olejem. Na vari.cz jsou i starší návody a katalogy, hledej tam. Jestli nenajdeš, pohledám v papírových (a je dost možné, že DYK bude rychlejší), protože podle popisu nevím co máš na mysli.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
aha díky a od fritovacího oleje vejš tam můžu dát cokoliv ?
tady to myslím ten talířek
tady to myslím ten talířek
Já jsem tam dával vždycky motorový olej.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
ok díky naleju co zbylo z auta
a ten talířek ? tuší někdo jak se to jmenuje ?
přavodovka ? bo tak nějak
Ten "talířek" co je v převodovce je součást odstředivé spojky, na motoru máš zespodu takové "packy", které když přidáš plyn tak se roztáhnou, a začnou unášet tento "talířek", tudíž je tímto vyřešen přenos síly z motoru do převodovky.zorokh4 píše:ok díky naleju co zbylo z auta
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
takže je to spodní část odstředivé spojky ?
presne tak ,a ak si zadovážiš nejake prislušenstvo k tej motorovej jednotke bude to mať tiež , napojiš pripneš tými páčkami a jeto . napr. prevodovka rotačného kultivátora ..........
Ano, té misce se říká "kotouč spojky" a je součástí každého příslušenství k pohonné jednotce. Pokud tedy koupíš například převodovku, stačí na ni motor nasadit a zajistit. Nějak extra to budeš muset řešit akorát v případě, že si příslušenství budeš dělat sám.
A do filtru se leje stejný olej, jakým se motor maže.
A do filtru se leje stejný olej, jakým se motor maže.
Co vlastně ta tvoje GO bude obnášet?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
no vyčistiljsem ten filtr a potřeboval jsem na to dláto a hodně ředidla
předpokládám že to nebylo čištěné od výroby ...
všechno přebrousit do stříbrna a nová povrchovka + na co při tom narazím např ten klíňák se mi moc nezdá nějakej vokousanej už
předpokládám že to nebylo čištěné od výroby ...
všechno přebrousit do stříbrna a nová povrchovka + na co při tom narazím např ten klíňák se mi moc nezdá nějakej vokousanej už
Já to tušil. Sakra, chlape, to přece není GO! To snad není ani oprava, ale normální údržba.
-
a pak kup od někoho takto zgenerálkovanej motor proto vždy když mi někdo nabízí takto naleštěnej motor po GO tak mu odpovím že raděj bez GO že pikslu arvi mám doma téžchobotek píše:Já to tušil. Sakra, chlape, to přece není GO! To snad není ani oprava, ale normální údržba.
je to spíš GO povrchové upravy + údržba :-)
co se na tom motoru dá zagenerálkovat? to by mě fakt zajímalo dyt tam nic není : )
ja tomu teda prdlajs rozumím ... zatím
ale proto to dělám no ni ?
co se na tom motoru dá zagenerálkovat? to by mě fakt zajímalo dyt tam nic není : )
ja tomu teda prdlajs rozumím ... zatím
ale proto to dělám no ni ?
Nejvyšším stupněm péče o vozidlo jsou opravy vozidla, které se člení takto:
Tolik AUTOMECHANIK, technologie pro 1., 2. a 3. ročník OU a UŠ, Ivo Bernard, 1980.
Generální oprava motoru v tomto případě představuje výbrus válce, nový píst s kroužky, výměnu nebo opravu klikového hřídele, výměnu ložisek, výměnu kontaktů přerušovače a vačky, jsou-li opotřebeny, výměnu ložisek a gufer klikového hřídele, opravu odstředivé spojky, opravu karburátoru, je-li třeba... No jistě, na tom motoru nic není.
"GO povrchové upravy" spadá do stejné skupiny mzrdomluvy jako "kosmetička podlahových krytin".
- běžná oprava zajišťující okamžitou provozuschopnost vozidla odstraněním poruch zjištěných při technické prohlídce nebo vzniklých při provozu vozidla a seřízení jednotlivých skupin a podskupin vozidla;
- střední oprava obsahující celkovou opravu motoru, přední nápravy a řízení nebo výměnu uvedených skupin za opravené, popřípadě nové. Současně se kontroluje nebo opraví převodovka, zadní náprava a karoserie, prohlédne se rám s příslušenstvím, opraví se nátěr a odstraní všechny zjištěné závady;
- generální nebo celková oprava, zaručující svým rozsahem obnovení původních technických vlastností vozidla nebo skupiny. Při generální opravě má být vozidlo úplně demontováno na součásti a díly a veškeré opotřebované nebo vadné díly nahrazeny novými nebo renovovanými.
Tolik AUTOMECHANIK, technologie pro 1., 2. a 3. ročník OU a UŠ, Ivo Bernard, 1980.
Generální oprava motoru v tomto případě představuje výbrus válce, nový píst s kroužky, výměnu nebo opravu klikového hřídele, výměnu ložisek, výměnu kontaktů přerušovače a vačky, jsou-li opotřebeny, výměnu ložisek a gufer klikového hřídele, opravu odstředivé spojky, opravu karburátoru, je-li třeba... No jistě, na tom motoru nic není.
"GO povrchové upravy" spadá do stejné skupiny mzrdomluvy jako "kosmetička podlahových krytin".