Výběr Tel. manipulátoru

nakladače, jeřáby, lopaty za traktor, stohařr, zdvižky, ruky..

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
eclipse

Výběr Tel. manipulátoru

#1 Nový příspěvek od eclipse »

Zdravim ve spolek tak jsem dlouho nic nezaložil tak to skusim
Máme problem vybírame nový manipulátor a problem je ten že se nemůžem rozhodnou jako většina když dělaji tento zakletý ukol,Máme tu na vyběr Merlo 34.7plus,Manitou MLT731 T a JCB 531-70
Ták merlo má znich největší tonáž svezli sme se v merlu které mělo 400mth a jízda a ovládání super,výhodu má že má třetí pedál a tím je ovládána deska na čerpadle a tím dopustito toho že mate např. při hrnutí stejný otáčky motoru ale pomolejší pojezdovou rychlost ale koukli sme na nápravu svisláky už dělaný ,otevřeli motorový prostor a to všude kolem čerpadla prosakoval olej ,na farmwebu k tomuto manipulatoru nejsou moc kladné komentáře a to má necelích 400mth
S manitou nemáme skušenosti ale ostatní ano a říkaj ne
JCB s tím sme se projeli kabinově i podvozkově je to neskutečná kvalita ,ovládání je prý horší ,těžší a nemá to tu výhodu s třetím pedálem jak merlo
Tak ted babo rad cenově jsou na tom skoro stejně rozdíl asi 40tKč.Ptám se těch kdo stím má nějaké skušenosti jak v sokromnictví tak v družstvu ,dík
Zetor 6911,7711,7745,5211,JD6830Premium,JD6420Premium,UNK320,Case 527

ROSS

Re: Výběr Tel. manipulátoru

#2 Nový příspěvek od ROSS »

v práci jezdim s JCB 531... skvělej stroj, ale pravda je že jediný včem sem jezdil tak to bylo UNK a škodovka enko tak to je potom všechno supr :)
.... Když nemáš mozek, nebolí tě hlava ....

eclipse

#3 Nový příspěvek od eclipse »

A jak ho máte dlouho,kolik mth a co poruchy a ceny ND :co?: :co?:

ROSS

#4 Nový příspěvek od ROSS »

jak tam dlouho je ti nepovim sem tam teprve půl roku, motohodiny sem psal dneska 3095, poruch je pár... jedna že se rozlít šponovák na řemen(zjištěno tim že to přestalo dobíjet) kolik stál mi nikdo neřek akorát mi ho přivezli i s řemenem já to vyměnil a jelo se dál, další že 2x za tu dobu co tám sem vylítla hadice na vodu dole od chladiče, je tam nasazená jenom na kousku.. tedka nejde reverz na vyfoukávání chladičů a skáčou tam chyby 133,702,703 ted na to někdy má přijet servis... a nejde klima protože nechat jí naplnit je pro ně zbytečný a ztráta peněz ale už ted je vtom hroznej hic... :vztek: zatim takhle :)
.... Když nemáš mozek, nebolí tě hlava ....

sergej

#5 Nový příspěvek od sergej »

Manitou 731 nie je alternatíva k tým dvom, resp má zubové čerpadlo, nemá load sensing. je to najjednoduchšia verzia. Merlo má, JCB neviem, potom záleží od výkonu motora, manitou 100k, JCB neviem a Merlo má rôzne varianty, od 100 do 140k. Motory Perkins sú slušné, nie sú s nimi nejaká extra problémy. Aké ceny máte na tie manipulátory? U nás je JCB drahšie občas aj o 20 tisic € a to vie zrovna o prípade tohoto modelu JCB. Manitou má svoje chyby, viacmenej sú to piestnice, ale dajú sa zohnať časom z druhovýroby a tie sú trvanlivé. Nejaké čidlo, poprípade prasknutá hadica pre mňa nie je chyba stroja. Všeko sa kazí, JCB, Merlo, CAT... Manitou má lepšiu priechodnosť v teréne oproti Merlu, samosvorný predný diferák, Merlo zase má ako príplatkovú zadnú uzávierku. Aké pneumatiky má Merlo? Rozmer? AKé JCB? Merlo máva zväčša menšie kolesá, čo sa odráža na tej priechodnosti, JCB zase používa rozmer 460/70R28, čo je síce dobré pre svetlú výšku, ale vyrába to iba Continental, pneumatiky nie sú primárne určené na nakladače a moc nevydržia a sú dosť drahé, Manitou má rozmer 460/70r24 a v drvivej väčšine prípadov má obuté Michelin XMCL, čo je na týchto strojoch najtvácnejšie, čo je vyskúšané. Zrovna minulý týždeň som videl JCB a po 200 Mth tieklo ako olejnička, koncovky, rozvádzač... No veľmi záleží od obsluhy, to je dosť veľký podiel na poruchovosti strojov, potom len niekto povie, že je stroj zlý. Na čo to chcete využívať?
sedieť za volantom znamená mať jednu nohu v hrobe a druhú v kriminále, no zatiaľ stále balansujem na hrane a neviem si vybrať

eclipse

#6 Nový příspěvek od eclipse »

No ono to merlo taky nemusi mit load-s... to plusko má klasiku zuboví a říkaj že je lepší ma stálej prutok to to pístoví ma svoje sekce a ty se spinaj podle toho co delaš tak zas opotřebení merlo ma Mitasky 24 takže nic moc
ceny jsou 1 360 000Kč za merlo a 1 400 000 Kč za JCB ,za manitu asi 1 415 000Kč vše má podobne vybavení
Zas všichni chváli JCB samozřejmě že se najde nějakej co je proti ale oproti merlu a manitou zatim vede JCB
Byl by na běžné práce stohování balíku,hnoje ,nakládání obilí ,palety a něco okolo domu
ted máme na hnoje a obilí UNK 320 a na zbytek dělníka Z5211 s upravenym vysokozdvihem ale začiname rozjíždet chov býku kde to bude na hlubokou podestylku takže už manipulátor bude potřeba

sergej

#7 Nový příspěvek od sergej »

práve minulý týždeň som videl ponuku na Merlo bez pluska, mal load sensing, teda tak to tvrdil predajca, cena s lyžicou na obilie bola niečo okolo 60 tisíc €, Manitou 731T je aj s lyžicou 58 000€. Osobne nemám proti JCB nič, ale videl som podniky, ktoré sa cez Manitou, Merlo a JCB opäť vrátili k Manitou. Ja osobne som ale za MLT735 LSU PS, momentálne s hodne dobrou výbavou. Veľké rozdiely medzi tými manipulátormi nie sú, teda Manitou a JCB, aj keď celosvetovo sa JCB moc nepredáva.
sedieť za volantom znamená mať jednu nohu v hrobe a druhú v kriminále, no zatiaľ stále balansujem na hrane a neviem si vybrať

ota

#8 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, tady v jedné vesnici mají JCB je to ale starší kousek. Má už toho hodně za sebou. Dělají s ním uplně všechno co se týká zemědělství. Hrne hnoje, nakládá je, rovnají s ním cesty, hrnou hlínu, nakládají obilí, no co je potřeba. Tuhle jsem mluvil s tím chlapíkem co to má na starost. Povídal, že předtím měli škodovku, Dháčko, a pásák. Teď mají jen tohle a paráda. Hrne s ním u nás v zimě sníh. Poruchovost klasika, jak je tady psáno, sem tam praskne hadice, nebo nějakej čep. Ale tuhle ho měli v opravě, měli půjčenej novej, byla to nějaká větší oprava, musím se optat co se stalo.
Tady u nás mají Manitou, typ nevím jezdí s ním kámoš. Jenže on se o něj opravdu stará. Čistí, maže ošetřuje, tak jak se to má. Hledí si toho. Vím, že mu tam od začátku zlobí klimatizace. Každou chvíli s ní něco dělají. Doplňujou náplň atd. Mají řekl bych asi tři roky. Zatím nic většího s tím neměl. Běžné věci, hadice prasklá, volnej nějakej čep. Jo a urvaný zrcátko! Ale to mu udělal kluk půjčil si to a jel s tím kolem lesa a houplo to nějak a urval nějakej držák zrcátka. Vím že kámoš strašně nadával že to byla pakárna opravit. Bylo to železo jako bejk a srovnat to. Ale jak píšu, hodně se o něj stará a to je fakt znát. Dělají s ním taky všechno. Jezdí i na siláži, hnoje hlubokou podestýlku vyhrnuje, hrne obilí, slámu, balíky sena, nakládá hodně obilí na nákláďáky protože zvedne vpohodě na kamion. Jezdí i po melouchách, skládat cihly, tašky. Nebo i podává pojkrejvačům tašky na střechu. Je to hodně univerzální stroj. Kámošovi dával palety s blokama na stavbě na plato na barák. Nikdo se tam nemohl dostat a on vpohodě skládal dva kamiony plný palet. Rozrovnal mu to po tom platu, jak chtěl palety mít. Tím ramenem je vysunul kam potřeboval. Jinak mám slíbený ty kola co na tom má a ty jsou parádně široký. On je má už sjetý hodně a prej bude měnit. Tak je chci na traktůrek. Jsou tam ty 24" mám na ně doma disky. Doufám, že je bude brzo měnit!
Kdyžtak se Ti můžu na toho Manitoua optat. Skočil bych ke kámošovi na pivko a dali by jsme řeč.

eclipse

#9 Nový příspěvek od eclipse »

no zeptejse na toho manitu jak je to s motorem jestli s nim měl nějaky problemy u merla dost čtu že se přehřívaj a že to omezuje v praci což je nevihoda ale co tak čzu tak při vedrech se přehřivaji všeci

Peetan

#10 Nový příspěvek od Peetan »

Optej se Chuďase. Ten má teď už druhý merlo na zkoušku. Přesně tyhle typy neznám, ale švagr shání na podnik taky manipulátor tak jsem s ním něco objel. Mně osobně se nejvíc zdá manitou a JCB. Merlo se mi příjde jako "druhá liga".
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

filip

#11 Nový příspěvek od filip »

U nás máme tohle, CLAAS Ranger 695. Je to už starší mašinka, dotažená z rajchu s 2000 mt na budíku. Ale možná měla víc jak byla potlučená. Teď má asi 13000. Dělá všechno, není dne aby nějakou tu hodinu nenatočila. Hlínu, hnoje, balíky, sníh... Vaky s osivem si vozí na sedmituně za sebou. Nepostradatelnej stroj. Vlastně je to anglickej Sanderson TL 7, pro CLAASe to jen barvily na zeleno. Následující model si dělal claas sám, poněmecku, už to mělo motor na boku a vznikl z toho strašnej šmejd, tomu se zdaleka vyhnout.
Přílohy
P1000595 [800x600].JPG
2996A355 [800x600].jpg
Naposledy upravil(a) filip dne pon kvě 16, 2011 10:47 pm, celkem upraveno 1 x.
4011, 25 A, Zebra, Prcek

ota

#12 Nový příspěvek od ota »

Jo teď si vzpomínám, kámoš mi taky jednou povídal o to že se mu hřeje motor na tom Maniťákovi. Že mu to leze do červenýho políčka a potom mu svítí kontrolka. Musel to chcípnout a nechat vychladnout. Jinak by to uvařil. Ale bylo to nějakým čidlem. Něco s tím servis porachtoval a je to vpohodě. Jinak když přihrnuje obilí o žních, jezdí od rána do noci. Jede ráno první, nakládá kamiony na odvoz a domů jede poslední, až přihrne poslední fůru a zamkne vrata. Takže je v provozu i víc jak 16 hodin deně přez žně.

eclipse

#13 Nový příspěvek od eclipse »

Ten claas to už je uplně něco jinyho za jiny prachy u merla se mě liby vyška 56cm a dylka což oproti JCB a manitak se merlo na užší prostory asi hodí víc taky sem slyšel že CAT jsou velice dobré ale myslim že to bude podobne s JCB

Tata
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od Tata »

manipulatory od CATU maji jednu nevyhodu pořád stojiš na brzdě ono to jede furt žadný až přídaš plyn, a jedine o čem cim co se tak nejvic sere tak to jsou teleskopy je to třeba vymezovat jak se nato sere tak problem věčně něco potrhané
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

sergej

#15 Nový příspěvek od sergej »

hriať sa bude všetko, u nás na podniku majú 2 Maniťáky, 2 rôzne obsluhy, jednému sa hreje, druhému nie, keď je príliš teplo, nedá sa tomu stúpať stále naplno... Potom treba pozerať na zanesený chladič, či sito, nato je je dobrý Cleanfix, spätný chod vetráku chladiča. Scorpion od Claasu, ten nový je celkom fajn, ale tá cena a na JCB a Manitou nemá, CAT má nevýhodu, je úzky a dlhý, na otočenie potrebuje veľký rajd a potom trpia kríže v nápravách.

Odpovědět

Zpět na „Manipulační technika“