Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Zdravím všechny nadšence svařování.
Já svařuju zatím trafem (nebo víno),ale uvažuju o tomto stroji
Plazmová řezačka TUCANA 205 DC Multi,TIG HF, MMA
napište prosím co o něm víte děkuji.
Já svařuju zatím trafem (nebo víno),ale uvažuju o tomto stroji
Plazmová řezačka TUCANA 205 DC Multi,TIG HF, MMA
napište prosím co o něm víte děkuji.
Chtěl jsem se zeptat na názor na invertor KITin 165- mají ho teď v akci za 5000,-Kč s daní, vařím jen sem tam hobby. Díky za info.
-
Klidně ho vem je dobrý , má i dálkové ovládání . Mám Kitin 170LA a spokojenost .
Výkon i zatěžovatel vyhovující, pověst má ten výrobce dobrou, takže vařit bude asi dobře, ale po vlastních zkušenostech bych se zkusil podívat spíš po MIG svářečce, elektrody skoro nepoužíváme.
Pokud jste v místnosti nejchytřejší, jste ve špatné místnosti.
zdarec,ted jsem cetl letak v akci je tam samostmivaci kukla Proteco P600E za 1100,- Stoji to za to na takovéto domácí svařování nebo jsou to vyhozené prachy. Mám klasickou nahazovačku a rád bych si koupil automat
Je to pohodlnější, ale stejně tu kuklu budeš mezi vařením zvedat - to okýnko je dost malý a tmavý i když nevaříš.
no já spíš když potřebuješ něco držet,pod něcím stojíš že nemužeš nahodit kuklu tak spíš proto. Jde mi hlavně ale o to jetli konkrétně tahle kukla není naprd,pač třeba kukla od froniusu stoji i 5tis
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Na to domácí svařování stačí a ta levnější, celkem rychle si na ní zvykneš a pak už nebudeš chtít nic jiného. Krásně vidíš, kde zapaluješ oblouk, když potřebuješ hodit pryč strusku, tak nemusíš kuklu sundávat a vidíš kde oklepáváš. Já v tom vidím jen samé výhody. Že je " okínko " malé a tmavé ? No není to zrovna kus čirého skla, ale při běžné osvětlení jde přes něj viděl bez problémů. Konkrétně používáme ADF 13 viz http://www.prumyslovydum.cz/OMICRON/Sam ... g2932.html
Rozhodně jsem to nemyslel negativně, samostmívací kuklu doporučuji.
Kuklou to určitě nebude - máme tu stejnou. Asi mám slabší osvětlení nebo zrak. Taky je možnost, že si toho dost nevážím protože s jinou jsem vlastně nikdy nepracoval.
Kuklou to určitě nebude - máme tu stejnou. Asi mám slabší osvětlení nebo zrak. Taky je možnost, že si toho dost nevážím protože s jinou jsem vlastně nikdy nepracoval.
- hombre
Mám taky ale už byl 2x zpátky ve fabrice na opravu.Jednou nejel tig a potom shořel hlavní můstek.Snad se už smůla vypotřebovalacipisek3.2 píše:Klidně ho vem je dobrý , má i dálkové ovládání . Mám Kitin 170LA a spokojenost .
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Vaříš tedy stím tím tigem ? Jak to jde, odkuď máš pronajatou ( nebo snad vlastní ) láhev s plynem ?
- hombre
Mam to v praci flašku origo pronajatou ale udělam si co potřebuju.Jde to celkem dobře ale musi se to umět.Dom si koupim asi gamu.kamoš ma 160 a tigem se s ní vaří o dost lepši než tim KIT in 170.Ten je bezva na MMA.
-
http://www.youtube.com/watch?v=pL7D5KNafiw&NR=1 a sakra,sef mi koupil mašinku,zejtra,po dvou tejdnech nacviku chce,aby uz ze me vypadl nakej vyrobek.celkem si to mrskam.neni to jako na tom videu.ten kluk teda umi.ja mam spoustu problemu.......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Prosím čím svařuješ rutilkama??
Ahoj, chci se zeptat jestli používáš KITin 170, nebo KITin 170 TIG LA?hombre píše:Mam to v praci flašku origo pronajatou ale udělam si co potřebuju.Jde to celkem dobře ale musi se to umět.Dom si koupim asi gamu.kamoš ma 160 a tigem se s ní vaří o dost lepši než tim KIT in 170.Ten je bezva na MMA.
První je totiž určená hlavně pro MMA, ale dá se s ní i TIGem, ale náškrabem a druhá KITin 170 TIG LA je určená hlavně na TIG - Stroje jsou vybavené precizním dotykovým zapalováním oblouku TIG LA. LA zajišťuje bezpečný start v TIG a velmi nízké opotřebení wolframové elektrody při startu. Elektronika umožňuje nastavení funkce DOWN SLOPE - vyplnění kráteru na konci svařovacího procesu a nastavení pulsace v rozsahu až do 500 Hz pro svařování velmi tenkých nerezových a dalších materiálů. Pro precizní zakončení svařovacího procesu je možné nastavit koncový proud.
Aktivace zakončení svařovacího procesu se provádí jednoduchým oddálením a následným přiblížením wolframové elektrody. Svařovací oblouk snižuje po nastavenou dobu (0-5 sec.) intenzitu až do úplného vypnutí - "vyplnění kráteru".
Takto vybavené stroje KITin TIG LA s jednoduchým ovládáním a nastavováním parametrů jsou všestranně použitelné téměř ve všech aplikacích svařování MMA a TIG/WIG.
Tyto TIGové funkce GAMA 160 nemá, tak by mě zajímalo, proč je na TIG podle tebe lepší ???