Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
standa123

Re: Svářecí technika

#556 Nový příspěvek od standa123 »

Zdravím všechny nadšence svařování.
Já svařuju zatím trafem (nebo víno),ale uvažuju o tomto stroji
Plazmová řezačka TUCANA 205 DC Multi,TIG HF, MMA
napište prosím co o něm víte děkuji.

creative

#557 Nový příspěvek od creative »

Chtěl jsem se zeptat na názor na invertor KITin 165- mají ho teď v akci za 5000,-Kč s daní, vařím jen sem tam hobby. Díky za info.

cipisek3.2

#558 Nový příspěvek od cipisek3.2 »

Klidně ho vem je dobrý , má i dálkové ovládání . Mám Kitin 170LA a spokojenost .

flukas

#559 Nový příspěvek od flukas »

Výkon i zatěžovatel vyhovující, pověst má ten výrobce dobrou, takže vařit bude asi dobře, ale po vlastních zkušenostech bych se zkusil podívat spíš po MIG svářečce, elektrody skoro nepoužíváme.
Pokud jste v místnosti nejchytřejší, jste ve špatné místnosti.

laney

#560 Nový příspěvek od laney »

zdarec,ted jsem cetl letak v akci je tam samostmivaci kukla Proteco P600E za 1100,- Stoji to za to na takovéto domácí svařování nebo jsou to vyhozené prachy. Mám klasickou nahazovačku a rád bych si koupil automat

flukas

#561 Nový příspěvek od flukas »

Je to pohodlnější, ale stejně tu kuklu budeš mezi vařením zvedat - to okýnko je dost malý a tmavý i když nevaříš.

laney

#562 Nový příspěvek od laney »

no já spíš když potřebuješ něco držet,pod něcím stojíš že nemužeš nahodit kuklu tak spíš proto. Jde mi hlavně ale o to jetli konkrétně tahle kukla není naprd,pač třeba kukla od froniusu stoji i 5tis

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#563 Nový příspěvek od Mikro »

Na to domácí svařování stačí a ta levnější, celkem rychle si na ní zvykneš a pak už nebudeš chtít nic jiného. Krásně vidíš, kde zapaluješ oblouk, když potřebuješ hodit pryč strusku, tak nemusíš kuklu sundávat a vidíš kde oklepáváš. Já v tom vidím jen samé výhody. Že je " okínko " malé a tmavé ? No není to zrovna kus čirého skla, ale při běžné osvětlení jde přes něj viděl bez problémů. Konkrétně používáme ADF 13 viz http://www.prumyslovydum.cz/OMICRON/Sam ... g2932.html

flukas

#564 Nový příspěvek od flukas »

Rozhodně jsem to nemyslel negativně, samostmívací kuklu doporučuji.

Kuklou to určitě nebude - máme tu stejnou. Asi mám slabší osvětlení nebo zrak. Taky je možnost, že si toho dost nevážím protože s jinou jsem vlastně nikdy nepracoval. :)

hombre

#565 Nový příspěvek od hombre »

cipisek3.2 píše:Klidně ho vem je dobrý , má i dálkové ovládání . Mám Kitin 170LA a spokojenost .
Mám taky ale už byl 2x zpátky ve fabrice na opravu.Jednou nejel tig a potom shořel hlavní můstek.Snad se už smůla vypotřebovala :-/

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#566 Nový příspěvek od Mikro »

Vaříš tedy stím tím tigem ? Jak to jde, odkuď máš pronajatou ( nebo snad vlastní ) láhev s plynem ?

hombre

#567 Nový příspěvek od hombre »

Mam to v praci flašku origo pronajatou ale udělam si co potřebuju.Jde to celkem dobře ale musi se to umět.Dom si koupim asi gamu.kamoš ma 160 a tigem se s ní vaří o dost lepši než tim KIT in 170.Ten je bezva na MMA.

sekalsemmalo

#568 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

http://www.youtube.com/watch?v=pL7D5KNafiw&NR=1 a sakra,sef mi koupil mašinku,zejtra,po dvou tejdnech nacviku chce,aby uz ze me vypadl nakej vyrobek.celkem si to mrskam.neni to jako na tom videu.ten kluk teda umi.ja mam spoustu problemu.......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

majarkaz

#569 Nový příspěvek od majarkaz »

Prosím čím svařuješ rutilkama?? :D :smich:

markus2

#570 Nový příspěvek od markus2 »

hombre píše:Mam to v praci flašku origo pronajatou ale udělam si co potřebuju.Jde to celkem dobře ale musi se to umět.Dom si koupim asi gamu.kamoš ma 160 a tigem se s ní vaří o dost lepši než tim KIT in 170.Ten je bezva na MMA.
Ahoj, chci se zeptat jestli používáš KITin 170, nebo KITin 170 TIG LA?
První je totiž určená hlavně pro MMA, ale dá se s ní i TIGem, ale náškrabem a druhá KITin 170 TIG LA je určená hlavně na TIG - Stroje jsou vybavené precizním dotykovým zapalováním oblouku TIG LA. LA zajišťuje bezpečný start v TIG a velmi nízké opotřebení wolframové elektrody při startu. Elektronika umožňuje nastavení funkce DOWN SLOPE - vyplnění kráteru na konci svařovacího procesu a nastavení pulsace v rozsahu až do 500 Hz pro svařování velmi tenkých nerezových a dalších materiálů. Pro precizní zakončení svařovacího procesu je možné nastavit koncový proud.
Aktivace zakončení svařovacího procesu se provádí jednoduchým oddálením a následným přiblížením wolframové elektrody. Svařovací oblouk snižuje po nastavenou dobu (0-5 sec.) intenzitu až do úplného vypnutí - "vyplnění kráteru".
Takto vybavené stroje KITin TIG LA s jednoduchým ovládáním a nastavováním parametrů jsou všestranně použitelné téměř ve všech aplikacích svařování MMA a TIG/WIG.
Tyto TIGové funkce GAMA 160 nemá, tak by mě zajímalo, proč je na TIG podle tebe lepší ???

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“