Brendakuv Z 6911 Sad

přestavby, poskládané a upravované ZETORY

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Brendak

Re: Brendakuv Z 6911 Sad

#121 Nový příspěvek od Brendak »

Jen si dej možná pozor , abys imbus klíč neprostrčil skrz kontramatku a nepovoloval zároveň i ten dlouhý šroub. Ta kontramatka šla povolit dost stuha.

Brendak

#122 Nový příspěvek od Brendak »

Přetěsnil jsem víka ze spodu na převodovce a jedno prosakuje. :vztek: Asi byla chyba v tom , že jsem namazal silikon na těsnění a ne na blok převodovky. Možná ten silikon za moc nestál , ale je na něm napsané pro profesionální použití. :-/

Lukashil

#123 Nový příspěvek od Lukashil »

ne že bych tě chtěl urazit, nebo ze sebe dělat chytráka, ale zeptám se, když jsi ten silikon nanesl, počkal jsi chvíli a až pak to dotáhl? , nebo jsi to hned dorval?
Stydím se za tuto zem

Brendak

#124 Nový příspěvek od Brendak »

Hned jsem to dotáhl. :red: Na kartuši nebyl pracovní postup podrobněji napsaný , tak jsem to hned dotáhl. Na předcházejících silikonech byl postup napsaný , takže nebyl problém. Takže prvně zlehka dotáhnout a po nějakém čase dotáhnout napevno? Jak dlouho je třeba počkat?

Lukashil

#125 Nový příspěvek od Lukashil »

já to dělám tak že nanesu vrstvu cca 4 mm a našroubuju tak, aby zbýval asi tak mm za dvě - tři hodinky dorvu napevno a hned tam leju olej, nikdy nic znova téct nezačalo zatím.
Stydím se za tuto zem

Brendak

#126 Nový příspěvek od Brendak »

Díky za radu. :) Jen nejsou ty 4 mm hodně?

Janci
Kontaktovat uživatele:

#127 Nový příspěvek od Janci »

4mm je celkom dosť ale hlavne to musí byť súvislá vrstva a ako písal Lukashil aby sa tie dve plochy zlepili a po 1-2 hodinách doťiahnuť. nič nepokazíš ked po dotiahnutí ten tmel necháš poriadne vytvrdnúť 8)
Zetor 4011

Lukashil

#128 Nový příspěvek od Lukashil »

já udělám 4mm až na kraji a to co zůstane venku po zatvrdnutí uříznu pořádně ostrou kudlou. :friends:
Stydím se za tuto zem

Zetor15

#129 Nový příspěvek od Zetor15 »

4mm je sakra moc u tak presnejch veci jako vana a ruzne vika se dava do milimetru lehce dotahne a pak po zaschnuti teprv na pecky ale nenechava se tam vic nez 3 desetiny tmelu. Jinak dopadnete jak v jednom nejmenovanem podniku kde repasuji motory. Novy zamestannec montoval mimo jine vany motoru na repasovane motory a tmelem taky nesetril. Bohuzel pro nej se po case vymackle prebytky v motoru uvolnily a ucpali mazani coz bylo ko motoru prvni dva motory to nikdo neresil u tretiho to zaclo vedeni resit a byl problem. Nakonec Byla nejaka svolavaci akce na zbytek motoru co delal. Vedsina nakladu sla z jeho nastesti docela dobre uzavrene pojistky na blbost ale i tak pry doplacel asi 40.000kc za vznikle skody.

Lukashil

#130 Nový příspěvek od Lukashil »

Zetor15 píše:4mm je sakra moc u tak presnejch veci jako vana a ruzne vika se dava do milimetru lehce dotahne a pak po zaschnuti teprv na pecky ale nenechava se tam vic nez 3 desetiny tmelu. Jinak dopadnete jak v jednom nejmenovanem podniku kde repasuji motory. Novy zamestannec montoval mimo jine vany motoru na repasovane motory a tmelem taky nesetril. Bohuzel pro nej se po case vymackle prebytky v motoru uvolnily a ucpali mazani coz bylo ko motoru prvni dva motory to nikdo neresil u tretiho to zaclo vedeni resit a byl problem. Nakonec Byla nejaka svolavaci akce na zbytek motoru co delal. Vedsina nakladu sla z jeho nastesti docela dobre uzavrene pojistky na blbost ale i tak pry doplacel asi 40.000kc za vznikle skody.
tak samozřejmě jsem i psal na vnější okraj, s ohledem na to aby dovnitř nepřečnívalo nic :friends:
Stydím se za tuto zem

Dva.brachove

#131 Nový příspěvek od Dva.brachove »

Ahoj kluci pekne tema :smich: to je lepsi nez koukat na izera 8)

Zetor15

#132 Nový příspěvek od Zetor15 »

lukashil píše:
Zetor15 píše:4mm je sakra moc u tak presnejch veci jako vana a ruzne vika se dava do milimetru lehce dotahne a pak po zaschnuti teprv na pecky ale nenechava se tam vic nez 3 desetiny tmelu. Jinak dopadnete jak v jednom nejmenovanem podniku kde repasuji motory. Novy zamestannec montoval mimo jine vany motoru na repasovane motory a tmelem taky nesetril. Bohuzel pro nej se po case vymackle prebytky v motoru uvolnily a ucpali mazani coz bylo ko motoru prvni dva motory to nikdo neresil u tretiho to zaclo vedeni resit a byl problem. Nakonec Byla nejaka svolavaci akce na zbytek motoru co delal. Vedsina nakladu sla z jeho nastesti docela dobre uzavrene pojistky na blbost ale i tak pry doplacel asi 40.000kc za vznikle skody.
tak samozřejmě jsem i psal na vnější okraj, s ohledem na to aby dovnitř nepřečnívalo nic :friends:
Tim jsem se te nechtel nijak dotknout ani poucovat. Tva prace na traktoru se mi libi a pravidelne sleduji novinky jen jsem chtel upozornit na problem jaky to muze zpusobit a uz jsem delal go na motoru co mel najeto po oprave praskle vany jen 3000km a zadrel se prave diky utrzkum silikonu v cerpadle a majitelka kontrolce nedavala viznam a dojela 10km domu. Teda spis chtela dojet. :D

Brendak

#133 Nový příspěvek od Brendak »

Před několika roky , při opravě motoru na teře jsem to asi přehnal se silikonem a zezačátku se špinila svíčka. Ale po dvou jízdách to přestalo.

A na traktoru byly v sítku hydrauliky takové žmolky. Možná to byl silikon , nebo jiná těsnící hmota.

Brendak

#134 Nový příspěvek od Brendak »

Brendak píše:Přetěsnil jsem víka ze spodu na převodovce a jedno prosakuje. :vztek: Asi byla chyba v tom , že jsem namazal silikon na těsnění a ne na blok převodovky. Možná ten silikon za moc nestál , ale je na něm napsané pro profesionální použití. :-/
Tak jsem to přetěsnil znovu , počkal až zatuhne silikon , ale nedal tam těsnění. A prosakuje to zas. :ble: Takže do třetice všeho dobrého. Počkám , dám těsnění , dám na místa kde to prosakuje víc silikonu. A pokud to nepomůže , tak zahodím ruky , nebo ten silikon.

czlukas

#135 Nový příspěvek od czlukas »

Ja to dělam tak že obě plochy zbavim zbytku stareho hermetiku nebo silikonu nebo tesněni pak to trochu zjemna přešmirgluji jen někdy zaleži na povrchu odmastim acetonem necham odvětrat obědu silokonem trochu přitahnu necham trochu zavadnout a dotahnu silou nestalo se mi ješte že to prosakovalo. ;-)
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!

Pokud traktor tak jedině ZETOR !

Pokud auto tak jedině ŠKODA

Odpovědět

Zpět na „Nesériové ZETORY“