Motorové pily
Re: Motorové pily
Tak hlavně s ní chci řezat dříví na topení (asi tak 15 metrů ročně) a třeba něco kolem baráku. Nechci aby to byla nějaká kutilská a ani nějaká velká na těžbu dřeva, chtěl bych něco mezi tím.
- Mirek LKT
volil bych mezi
http://pily.heureka.cz/husqvarna-445/ nebo http://pily.heureka.cz/jonsered-cs-2245-s/
nebo něco od Stihlu . V tom se ale neorientuju.
http://pily.heureka.cz/husqvarna-445/ nebo http://pily.heureka.cz/jonsered-cs-2245-s/
nebo něco od Stihlu . V tom se ale neorientuju.
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
Jj, pan Měřička je tam stále na poličce máSniper píše:Můj bývalý mistr na SOUL "pan" Měřička měl výstavku a snad ještě má, jakou nevlastní nikdo v ČR!! Jak se říká Borec nakonec
Každopádně jsem četl úsměvné knížky z doby, kdy norma v těžbě byla 3 m3 a mot. pily se teprve zaváděly, jak se dělaly naschvál poruchy, aby s nimi chlapi nemuseli dělat...nu a za pár let... Nevím, jak se ty knihy jmenovaly, mám je od dědy, starého fořta.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Mě by zajímalo která značka motorový pily je nejlepší pro moje použití, jestli husqvarna nebo stihl nebo jonsered atd.
- Mirek LKT
U každé z těchto značek najdeš model vhodný pro tvé potřeby. Nejde říct tahle je nej...
Pokud máš možnost zajeď k prodejců a pily si osahej. Někomu sedne do ruky ta , jinýmu zase tamta. Jonsered dělá rovnou rukojeť , HQ zase vyhnutou, u Stihlu někomu nesedí tvar pily ...
Pokud máš možnost zajeď k prodejců a pily si osahej. Někomu sedne do ruky ta , jinýmu zase tamta. Jonsered dělá rovnou rukojeť , HQ zase vyhnutou, u Stihlu někomu nesedí tvar pily ...
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT
- super 50 sk
tak za tie peniaze len toto ja mam tu 400 na vyvetvovanie nato co prezila je dobra tato 500 stoji 299eur nieco podobne STIHL stoji 500 eurmirek4x píše:Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem motorové pily, jaká motorová pila je nejlepší na domácí použití něco tak do 8 tis, potřeboval bych nějakou nezmar pilu která hodně vydrží s lištou něco kolem 40 cm, poraďte co máte odzkoušený.
7 116 Kč
skladem
Dolmar PS-350 C - lehká pila pro řezání bez dřiny, ideální pro dům a zahradu. Razantní snížení vibrací pro pohodlnou práci.
http://www.zahrada.cz/forum/motorove-pi ... zec=dolmar Ps 350
skladem
Dolmar PS-350 C - lehká pila pro řezání bez dřiny, ideální pro dům a zahradu. Razantní snížení vibrací pro pohodlnou práci.
- Přílohy
-
- 246.jpg (8.16 KiB) Zobrazeno 1614 x
- super 50 sk
cena ta ista vykon motora polovicny to je tak na haluze
To je reklama nebo rada?majarkaz píše:7 116 Kč
skladem
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Nejlepší a nejspolehlivější pily jsou STIHL. U nás v lesích se dělá jedině tímto. Někde výše na obrázku jsem viděl Dolmar nebo dokonce modrou Gude, tu mám doma, ale jako sekačku, dělají to číňani, já jsem to koupil, protože to má být německá značka, není to tak. Měl jsem Stihl 024, teď mám 310, bez problému. Na krabici je výrobce a poslaný ze Švédska, takže přímo od výrobce.Nejlépe by měl poradit prodejce v regionu a ceny jsou už taky přijatelný, navíc mívají na jaře akce na starší modely - 2000,-Kč.
To jsem okopčil ze shopu. :)Mrknite na ten odkaz tam se debatuje o motorových pilách roky.Takové kece že jedna značka je nej. je blbost.Nikdo nevyzkoušel vše a každý si chválí svoje.DYK píše:To je reklama nebo rada?majarkaz píše:7 116 Kč
skladem
Nejsem tezar, nicmene mam doma H365, Stilku 361 a Dolmara PS 500. Nezivim se tim a tak pocitam ze mi to bude nakejch 20 let stacit, delam tak 50-70m3 rocne.
Nez sem koupil Husku mel mel jsem SachsDollmar 113nebo 114 to uz si nepamatuji.
H365- sem kupoval asi pred 7-8rokama, oproti Sachovi neuveritelnej kroutak a vykon, pila k nezastaveni. Myslim ze toci min otacek a ze tedy vydrzi hodne dlouho. Za celou dobu se na ni nic neposralo.
PS500- Kupovana asi pred 3 rokama. Lehka farmarka, odvetvovani, probirky. A kdyz se mi nechce tahat tu 365. Vykon ovsem nekde jinde, stejne tak jako spotreba ktera je na cas tak polovicni, na m3 nevim, to jsem nemeril.
Stihl 361- Koupena loni. Velky + za vyhrivanou rukovet, je to prijemny. - jsou oproti H365 vibrace, ktere jsou neprijemne. Taky se rychlejc zasrava vzduchovej filtr. Vykon a spotreba cca stejne jak H365.
Toci o hodne vic ot/min.
Ale jak rikam nejsem tezar, tohle jsou jen zkusenosti bezneho uzivatele nikoliv profika.
S Cinackejma pilama sem si riznout zkusil, hmotnost, vibrace, nevykon. Des bes, hruza.
H365- sem kupoval asi pred 7-8rokama, oproti Sachovi neuveritelnej kroutak a vykon, pila k nezastaveni. Myslim ze toci min otacek a ze tedy vydrzi hodne dlouho. Za celou dobu se na ni nic neposralo.
PS500- Kupovana asi pred 3 rokama. Lehka farmarka, odvetvovani, probirky. A kdyz se mi nechce tahat tu 365. Vykon ovsem nekde jinde, stejne tak jako spotreba ktera je na cas tak polovicni, na m3 nevim, to jsem nemeril.
Stihl 361- Koupena loni. Velky + za vyhrivanou rukovet, je to prijemny. - jsou oproti H365 vibrace, ktere jsou neprijemne. Taky se rychlejc zasrava vzduchovej filtr. Vykon a spotreba cca stejne jak H365.
Toci o hodne vic ot/min.
Ale jak rikam nejsem tezar, tohle jsou jen zkusenosti bezneho uzivatele nikoliv profika.
S Cinackejma pilama sem si riznout zkusil, hmotnost, vibrace, nevykon. Des bes, hruza.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
V cenové relaci kolem 8000 kč seženeš pouze hoby pilu (někde nazývaná farmářka) s nízkým výkonem, vhodnou tak na prořezávání stromků.
Já osobně bych si něco přidal a koupil slušnou pilu v ceně kolen 13000. To seženeš na akci i profi model, který má mnohem lepší vlastnosti, jako vyšší výkon, kolvem 2,5 kW, nižší vibrace a mnohem delší životnost. Taková pila tě při tvém řezání pár kubíků dřeva ročně přežije.
Je jedno, jakou značku si vybereš Stihl, Husqwarna i Jonsered dělají dobré pily. Každému sedí něco jiného. Podívej se spíše kdo má v tvém okolí dobrý servis.
Na zprávy, že na Vyškovsku pracují v lese jedině Stihlky neber ohled. Jsem profík z okresu Vyškov a Pracuji s HQ 372 XP a HQ 576 XP. Navíc na profi práci v lese se používá jiná třída pil, než co ty potřebuješ. Je to jako bys srovnával trabanta s mercedesem.
Já osobné bych ti doporučil Jonsered 2152, nebo Husqwarna 353. Jsou to stejné pily, akorát jedna červená, druhá oranžová a mají jiné rukojeti.
Jsou lehké, svižné a udělají hodně práce. Měl jsem 2152 na profi práci a vydržela 4 roky v lese jako odvětvovačka a do slabších probírek. Doteď je funkční na polici. Teďka je v akci HQ 353 kolem 13000 Kč. Pokud děláš dřevo silnější (stromy na pařezu 40 cm a více) a tvrdé pak asi HQ 365, nebo HQ 372. Identické pily má i Jonsered. Za Stihl nemohu hovořit, neb s nimi nepracuji a to z toho důvodu, že mně nesedí do ruky a taky, že v mém okolí mají mizerný servis. V jiné oblasti to může být jinak.
Rozhodně však nekupuj někde v supermarketu, nebo nedaj bože na tržnici. Zajdi si k autorizovanému prodejci, nech si poradit a hlavně si ru piju vem do ruky. To ti poví mnohem více, než nějaké reklamní kecy. Pak se podívej po netu a možná seženeš stejnou pilu levněji.
Mnou vyzkoušené shopy jsou
http://www.ilogo.cz/
http://www.zelenazahrada.eu/index.php?i ... /husqvarna
S objema jsem spokojen. Existuje jich však hodně.
Já osobně bych si něco přidal a koupil slušnou pilu v ceně kolen 13000. To seženeš na akci i profi model, který má mnohem lepší vlastnosti, jako vyšší výkon, kolvem 2,5 kW, nižší vibrace a mnohem delší životnost. Taková pila tě při tvém řezání pár kubíků dřeva ročně přežije.
Je jedno, jakou značku si vybereš Stihl, Husqwarna i Jonsered dělají dobré pily. Každému sedí něco jiného. Podívej se spíše kdo má v tvém okolí dobrý servis.
Na zprávy, že na Vyškovsku pracují v lese jedině Stihlky neber ohled. Jsem profík z okresu Vyškov a Pracuji s HQ 372 XP a HQ 576 XP. Navíc na profi práci v lese se používá jiná třída pil, než co ty potřebuješ. Je to jako bys srovnával trabanta s mercedesem.
Já osobné bych ti doporučil Jonsered 2152, nebo Husqwarna 353. Jsou to stejné pily, akorát jedna červená, druhá oranžová a mají jiné rukojeti.
Jsou lehké, svižné a udělají hodně práce. Měl jsem 2152 na profi práci a vydržela 4 roky v lese jako odvětvovačka a do slabších probírek. Doteď je funkční na polici. Teďka je v akci HQ 353 kolem 13000 Kč. Pokud děláš dřevo silnější (stromy na pařezu 40 cm a více) a tvrdé pak asi HQ 365, nebo HQ 372. Identické pily má i Jonsered. Za Stihl nemohu hovořit, neb s nimi nepracuji a to z toho důvodu, že mně nesedí do ruky a taky, že v mém okolí mají mizerný servis. V jiné oblasti to může být jinak.
Rozhodně však nekupuj někde v supermarketu, nebo nedaj bože na tržnici. Zajdi si k autorizovanému prodejci, nech si poradit a hlavně si ru piju vem do ruky. To ti poví mnohem více, než nějaké reklamní kecy. Pak se podívej po netu a možná seženeš stejnou pilu levněji.
Mnou vyzkoušené shopy jsou
http://www.ilogo.cz/
http://www.zelenazahrada.eu/index.php?i ... /husqvarna
S objema jsem spokojen. Existuje jich však hodně.
K té spotřeběShrek píše:Nejsem tezar, nicmene mam doma H365, Stilku 361 a Dolmara PS 500. Nezivim se tim a tak pocitam ze mi to bude nakejch 20 let stacit, delam tak 50-70m3 rocne.
Toci o hodne vic ot/min.
Slabší pily mají menší motor a tudíž i nižší spotřebu. Na druhou stranu s 365 pořežeš za stejnou dobu 2x tolik, co s tím malým kocourem. Takže spotřeba na kubík ti vyjde +- stejná. Rozdíl je v tom, že nemusíš tolikrát do lesa, což znamená úsporu PHM do auta a času, který můžeš strávit jinak.
K vyhřívané rukojeti
je to velký plus, pokud těžíš v zimě - dobře suší rukavice. Na druhou stranu v létě máš vyhřívání stejně vypnuté a taháš pilu o 0,5 kg těžší.
K vibracím
Je to velice důležitý parametr. Při vysokých vibracích se mnohem dříve unavíš a pokud máš nějaký kostitřas, tak se po celodenní práci tak roztřepeš, že máš problémy se najíst. Pokud řežeš 2 hod. denně, dá se to spolknout. Dobré je koupit si rukavice s gelovou vložkou (cca 200 Kč), který to trochu vylepší.
K čínskejm pilám
To nejsou pily. Ty se jen tak tváří. Navíc jsou poměrně nebezpečné. Většinou chybí, nebo jsou nefunkční bezpečnostní prvky jako brzda, zachytávač řetězu atd. Nemluvím ani o jejich životnosti. Výsledek - nebrat!!! Teda pokud si vážíte svého zdraví.
Béda Trávníček
Pozor na tyto pily i na tzv. Profi.
Za stejnou cenu seženeš HQ, nebo Jonsered, možná i Stihl. Sice nedostaneš 7 letou záruku, ale otázka je, jestli ti u Bédy poruchu uznají, nebo ti řeknou, že vznikla nesprávným používáním. Na druhou stranu máš jistotu kvalitní pily.
- super 50 sk
myslite si co chcete ale vecsina profi vyrobkov svetovych znaciek sa vyraba v cine takze to ze je na krabici napisana krajina povodu nic nehovori o kvalite pocul som od predajcov stihl ze aj tie su vlastne z ciny aj notebok na ktorom teraz pisem je z ciny ma 4roky a funguje perfektne tazko vam uznaju niekde v dnesnej dobe reklamaciu ked sa mozu vykrutit ze vyrobok bol zle pouzity alebo skrabance hovoria o pade vyde ich to lacnejsie pohadat sa s vamicreative píše:Nejlepší a nejspolehlivější pily jsou STIHL. U nás v lesích se dělá jedině tímto. Někde výše na obrázku jsem viděl Dolmar nebo dokonce modrou Gude, tu mám doma, ale jako sekačku, dělají to číňani, já jsem to koupil, protože to má být německá značka, není to tak. Měl jsem Stihl 024, teď mám 310, bez problému. Na krabici je výrobce a poslaný ze Švédska, takže přímo od výrobce.Nejlépe by měl poradit prodejce v regionu a ceny jsou už taky přijatelný, navíc mívají na jaře akce na starší modely - 2000,-Kč.