Souhlasím s Jardou, Kuboty jsou dobré a spolehlivé strojejarda11 píše:Mám asi rok B1820 s přední hydraulikou a závěsem a spoustu adaptérů. Jsem z toho nadšený a jsem rád, že jsem nekoupil starší repasovaný stroj. Tyto nové Kuboty nají výborné sedačky, jsou tiché, nekouří, mají velkou sílu na kardanu, startují za každé teploty atd. POužívám ji jak v lese, tak na nabírání a převoz hlíny, ští pání dřeva, odhrnování sněhu atd . atd.tomcki píše:Máte někdo zkušenosti s novějšími modely Kuboty např. B2530, B3030 viz obrázek ?
Akorát zjišťuju, že jsme měl koupit větší stroj, potřebuji i práci v lese s navijákem a na to je tato malá Kubota příliš lehká.
Kubota
Moderátor: DYK
Re: Kubota
-
To Kuba:
koukal jsem na bazoši, že prodáváš ten sazeč od Agzatu. Nefungovalo to? Taky jsme o něčem takovém přemýšlel.
koukal jsem na bazoši, že prodáváš ten sazeč od Agzatu. Nefungovalo to? Taky jsme o něčem takovém přemýšlel.
Sazečem jsem nasázel a vlastní proces byl v pohodě. Bylo to nejsnadnější sázení za posledních cca 20 let, ale:jožin z bažin píše:To Kuba:
1. Zásobník je při optimální velikosti brambor tak na 70 m (při větších tak na 50 m) a to je pro mě málo (nemůže se dát úplně plný)
2. Rozteč řádků je daná traktorem 79 cm, tedy zahrnovací radličky by musely mít délku jedné peroutky tak 35 - 40 cm. Na tak velké radličky a množtví hlíny není stavěná konstrukce
3. Pokud bych měl rozteč řádků okolo 60 cm, zůstal by doma, předělání těchto dvou věcí se rovná výrobě nového sazeče
4. Sháním sazeč konstrukčně oproti stávajícímu x 1,5 zatím ale nic
K té rozteči řádků, máme doma podobný sazeč a sadíme normálně na těch cca 60cm, jen my ho máme uchycený v závěsu jako má TK, který umožňuje ten sazec posunout na jednu stránu téměř za kolo. Je prostě na jedné straně a ne uprostřed a bez problémů.
To posunutí do boku, o kterém píšeš, bez problému doženu na ramenech tříbodu. Ale co proorávání?zip píše:K té rozteči řádků, máme doma podobný sazeč a sadíme normálně na těch cca 60cm, jen my ho máme uchycený v závěsu jako má TK, který umožňuje ten sazec posunout na jednu stránu téměř za kolo. Je prostě na jedné straně a ne uprostřed a bez problémů.
tím, že už při sazení to sazeč zrovna zahrnuje a kopčí, tak my už pak s bramborama nic neděláme. Max než vylezou 1x postříkáme proti trávě a je klid, takže neprooráváme. A až pak vyoráváme, tak zase jezdíme od kraje po jeden řádek po druhém.
Ano tak to souhlasím, pokud děláš postřik tak nemusíš proorávat a vyorávání by od jedné strany asi šlo čímkolivzip píše:tím, že už při sazení to sazeč zrovna zahrnuje a kopčí, tak my už pak s bramborama nic neděláme. Max než vylezou 1x postříkáme proti trávě a je klid, takže neprooráváme. A až pak vyoráváme, tak zase jezdíme od kraje po jeden řádek po druhém.
no dřív jsme to nedělali, ale od doby co používáme ten sazeč, tak ten postřik aplikujeme právě kvůli tomu proorávání a taky by ten sazec nezvládl rozhrnout takovou šířku jako máme traktor. A to jste sadil sám s tím sazečem? My máme téměř totožný, ale radši děláme ve dvou protože se stane že to tu a tam nevezme bramboru a pak to vynechá a je dlouhá mezera. Proto tam sedím a tu a tam přidám na volnou pozici bramboru či přisypu brambory do zásobníku abychom udělali celý řádek. Ať brambory hezky rostou, mám už začínají lézt ze země
Dělali jsme to ve dvou, úplně stejně jako Ty. Jeden jezdil a druhý hlídal sazeč a případně dodal bramborzip píše:no dřív jsme to nedělali, ale od doby co používáme ten sazeč, tak ten postřik aplikujeme právě kvůli tomu proorávání a taky by ten sazec nezvládl rozhrnout takovou šířku jako máme traktor. A to jste sadil sám s tím sazečem? My máme téměř totožný, ale radši děláme ve dvou protože se stane že to tu a tam nevezme bramboru a pak to vynechá a je dlouhá mezera. Proto tam sedím a tu a tam přidám na volnou pozici bramboru či přisypu brambory do zásobníku abychom udělali celý řádek. Ať brambory hezky rostou, mám už začínají lézt ze země
Mám i velké hrobkovací radlice, které tu šířku uhrnou, na tento sazeč jsou ale velké
- Minihansol
Ja som tento rok vyskúšal takýto prípravok na rušanie (vláčenie) zemiakov.Kuba píše:Dnešní vláčení brambor
Vypadá to dobře, i když je to spíše radličkový kultivátor. Nejdou ty šikmé radličky až do brambor?Minihansol píše:Ja som tento rok vyskúšal takýto prípravok na rušanie (vláčenie) zemiakov.Kuba píše:Dnešní vláčení brambor