Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Bielorus 560MTH

Re: Bielorus EO 2621

#2461 Nový příspěvek od Bielorus 560MTH »

Tak uvidim ak sa my ho podari teda naštartovat a rozhybat to všetko hlavne hydrauliku aby sa dal naložit bez pomoci žeriava neviem kolko tam ma byt oleja a akeho...

petr-tom

#2462 Nový příspěvek od petr-tom »

Pomocné a k čemu? Já mám to velké 96,2 litru a zadní bych se musel podívat . Ještě mám náhradní hlavní a to je 100 litrové ,bylo by to poznat kdybych to přehodil? Zatím bagruje pěkně na 1000 otáček.

Johny1490

#2463 Nový příspěvek od Johny1490 »

Pomocné a k čemu? Já mám to velké 96,2 litru a zadní bych se musel podívat . Ještě mám náhradní hlavní a to je 100 litrové ,bylo by to poznat kdybych to přehodil? Zatím bagruje pěkně na 1000 otáček.
No ved som ti to napisal, si to poriadne prečitaj. Stare Bielorusi ako mám ja, tie mali vzadu dve čerpadla velke bolo 96litrov a to vedla malo bud 32 alebo 40 to neviem presne. No a u novšich bielorusov už davali iba jedno čerpadlo 140litrov myslim, a vlastne jedno čerpadlo malo vykon rovnaki ako hentam tie dve.....

Peter768

#2464 Nový příspěvek od Peter768 »

Bielorus sa páči aj vtákom :smich:
Po zime som nalieval vodu do chladiča, nalial som tam 20l a potom som pozeral koľko chýba doliať vody a videl som tam troška machu. Tak si hovorím ako sa tam dostal :-/ Tak som to začal vyťahovať a vytiahol som postupne odtiaľ vtáčie hniezdo so šiestimi vajciami, tak poučenie znie Nezabudnúť zaštuplovať chladič!
Přílohy
Bielorus-hniezdo-v-chladici-1.jpg
Bielorus-Hniezdo-v-chladici-2.jpg

Johny1490

#2465 Nový příspěvek od Johny1490 »

Sranda :D ja tam štupel ani nemám, z čoho by mohol pasovat neviete?

vladi

#2466 Nový příspěvek od vladi »

Peter768 píše:Bielorus sa páči aj vtákom :smich:
Po zime som nalieval vodu do chladiča, nalial som tam 20l a potom som pozeral koľko chýba doliať vody a videl som tam troška machu. Tak si hovorím ako sa tam dostal :-/ Tak som to začal vyťahovať a vytiahol som postupne odtiaľ vtáčie hniezdo so šiestimi vajciami, tak poučenie znie Nezabudnúť zaštuplovať chladič!
To máš ještě dobré, já měl loni ve dveřích vosí hnízdo. Byli potvory v tom děrovaném profilu a nechtělo se jim ven. Vyřečil to až sprej s barvou a zapalovač :red:

cont33

#2467 Nový příspěvek od cont33 »

vladi píše:
Peter768 píše:Bielorus sa páči aj vtákom :smich:
To máš ještě dobré, já měl loni ve dveřích vosí hnízdo. Byli potvory v tom děrovaném profilu a nechtělo se jim ven. Vyřečil to až sprej s barvou a zapalovač :red:
osy to je každoročný problém... ja používam benzín vo flaši z rozprašovačom.. nič netreba zapalovať... ked dostane trocha benzinu ide k zemi a je po nej... potom vystriekam všetky otvory v ráme a je klud...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

vladi

#2468 Nový příspěvek od vladi »

Zdravim, jak se tu píše doporučoval bych taky nejprve zkusit protočit motor, zkusit dekompresor, protože jinak myslim, že 55Ah s tim nepohne a hlavně rozebrat a vyčistit filtry. Člověk by nevěřil, co tam může být za hunus. A hydraliku, bych moc neřešil. Otoč, i přední radlice jdou zafixovat, aby se neotáčela a nepadaly. A jen tak na závěr. Já vim, že to hodně lidí odsuzuje, ale já bych s sebou vzal Eterovej startovací sprej. Jako poslední možnost.

Johny1490

#2469 Nový příspěvek od Johny1490 »

Zdravim, jak se tu píše doporučoval bych taky nejprve zkusit protočit motor, zkusit dekompresor, protože jinak myslim, že 55Ah s tim nepohne a hlavně rozebrat a vyčistit filtry. Člověk by nevěřil, co tam může být za hunus. A hydraliku, bych moc neřešil. Otoč, i přední radlice jdou zafixovat, aby se neotáčela a nepadaly. A jen tak na závěr. Já vim, že to hodně lidí odsuzuje, ale já bych s sebou vzal Eterovej startovací sprej. Jako poslední možnost.
Natoči ho aj 55Ah ale nie ked stal 6rokov, to až potoim ked bude rozhybany. Hovoril ze ma 100amperovu ta mu bude stačit. A eterovi sprej som mu tiez doporučil, lepšie jak zbytočne trapit baterku.

Bielorus 560MTH

#2470 Nový příspěvek od Bielorus 560MTH »

Tak mal som 100AH so štartovacim 800A ale bola pokazena asi je v prdeli stale ju nabija a nenabije ju na 12v ale na 11 necelych...netočila tak ako 75AH ani ako 55AH takže som nič neporiešil ale motor točilo dobre ale ako nahle sa dal dole dekompresor tak baterka nevladala a na ten sprej som zabudol a celkovo neviem či aj ta nafta nebude robit problemy ked je taka stara každopadne idem kupit silnu baterku 180AH ta sa potom zide v našom Zetore a zoberem aj ten sprej a všetko sa prečisti a uvidim čo a ako...Diky za rady a nevyzera to tak zle brzda ide fajn aj spojka aj rychlosti idu všetky zaradit pekne ma to aj servo čo som nevedel o tom:)a ešte k tej hydraulike niektore ovladače nejdu hybat tie musim rozhybat a stale my vrta hlavou tie podpery za tie roky jedna je stale vztyčena a druha tak napol čo to znamena že to je pod tlakom či ako si to mam vysvetlovat?Mne ide hlavne o to naštartovat ho dat hore podkop zaistit ho aj radlicu a može ist na vlek ale takto to pyta len žeriav a ten ho može pojebat nejak a to nechcem...

Johny1490

#2471 Nový příspěvek od Johny1490 »

Tak mal som 100AH so štartovacim 800A ale bola pokazena asi je v prdeli stale ju nabija a nenabije ju na 12v ale na 11 necelych...netočila tak ako 75AH ani ako 55AH takže som nič neporiešil ale motor točilo dobre ale ako nahle sa dal dole dekompresor tak baterka nevladala a na ten sprej som zabudol a celkovo neviem či aj ta nafta nebude robit problemy ked je taka stara každopadne idem kupit silnu baterku 180AH ta sa potom zide v našom Zetore a zoberem aj ten sprej a všetko sa prečisti a uvidim čo a ako...Diky za rady a nevyzera to tak zle brzda ide fajn aj spojka aj rychlosti idu všetky zaradit pekne ma to aj servo čo som nevedel o tom:)a ešte k tej hydraulike niektore ovladače nejdu hybat tie musim rozhybat a stale my vrta hlavou tie podpery za tie roky jedna je stale vztyčena a druha tak napol čo to znamena že to je pod tlakom či ako si to mam vysvetlovat?Mne ide hlavne o to naštartovat ho dat hore podkop zaistit ho aj radlicu a može ist na vlek ale takto to pyta len žeriav a ten ho može pojebat nejak a to nechcem...
Ked ma ta baterka 11v tak bude nekeri članek v prdely, to nič to zahod. To že su patky hore to je len dobre, aspon su dobre piesty a rozvadzače.... Neboj ved ked ho natočiš tak hydravliku si dvizneš, zaistiš a mozes davat na vlek.

Bielorus 560MTH

#2472 Nový příspěvek od Bielorus 560MTH »

Aka ma byt teda original baterka k Bielorusovi Ah a aky štartovaci prud to sa pytam kade chodim a neviem original aka ma byt aby stačila v zime a aj ked postoji traktor???a stou hydraulikou keby to tak bolo že sa to da všetko dat hore a mam po probleme:)

petr-tom

#2473 Nový příspěvek od petr-tom »

Já tam mám 45 a startuje od jara do podzimu , na zimu bych dal 100 a vejdou se tam 2 . ta 180 se tam nevejde je tam ouzkej kastlik, musel bys to předělat.

Johny1490

#2474 Nový příspěvek od Johny1490 »

Aka ma byt teda original baterka k Bielorusovi Ah a aky štartovaci prud to sa pytam kade chodim a neviem original aka ma byt aby stačila v zime a aj ked postoji traktor???a stou hydraulikou keby to tak bolo že sa to da všetko dat hore a mam po probleme:)
Original tam boli dve 6V a tusim 45Ah. Ale tebe veselo stači nejaka 12v 115Ah a bude točit aj v zime. A štartovaci prud samozrejme čim vetši tim lepši, ono nezaleži nejak na velkosti baterky ale práve na tom štartovacom prúde. Preto jak uz som pisal ja som ho cez sezonu štartoval normalne na 55Ah ale bola to kvalitna baterka z dobrim startovacim prudom.
Ja som nedavno kupil baterku Pover Block 90Ah a natočila aj v zime, neni to nejaka extra značka ale tak mala dobru cenu a na lepsiu nebolo :)

Bielorus 560MTH

#2475 Nový příspěvek od Bielorus 560MTH »

No tak ja radšej kupim silnejšiu lebo su tam tak 30eurove rozdiely ked je slabšia mam už najdenu 135AH 1000A štartovaci a je to blizko mojho okolia len či ju maju skladom nejak 163ečiek stoji a ma rozmer aky sa tam zmesti:)

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“