Pane bože to čo je? šak to ani nevypada jako filtre . Ja som ich tam prejstotu nemal vobec a odsralo si to potom čerpadlo a vstreky. Vložky staly 160sk 2kusy.Dobrý deň, mali ste niekto tek zesraté palivove filtre ako ja? Keď som to tak som sa čudoval že ten rusák ešte išiel bez problémov. Ospravedlňujem sa za kvalitu ale bol po ruke len telefon
Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Hoši poradte mi, na patke mi teče piest. Teče aj kolo zavita ako je našrobovany ten konec (gumička je nova) a teče aj kolo prachovky. Ja som zohnal taku schopnu celu tu hlavicu, a blbec som tam dal vysustružit do toho bronzu ešte jednu dražku pre malu manžetku aby to riadne dotesnilo a na tom sustruhu to moc zobral a v podstate ten bronz rozpolil a asi preto to teraz teče aj ked nechapem že kade. Tak som myslel že dam ten bronz vylisovat a nech mi spravia novy a bude pokoj. Lenže dnes som volal Bohušovi či nema tu vložku novu a povedal že to sa neda vymenit že oni to nejak inak riešia nejake ferodo tam davaju či čoto a že vymennim sposobom mi to spravi za 25eur, čo poviete mam to dat spravit alebo sa to da srpavit aj z noveho bronzu a lacnejsie poradte nech zbytočne nevyhadzujem peniaze.
Neustale tečuce piestnice ma už doslova serú!
Neustale tečuce piestnice ma už doslova serú!
Udělej to pouzdro nové z bronzu nebo z mosazi bude to fungovat normálně,tím pouzdrem to ale asi nebude já to mám volné asi1,5 mm a nic neteče ještě se pořádně podívej jestly není prasklé celé těleso ,jestly je o kroužek v pořádku tak to okolo závitu nemůže tict .
A neviš nahodu kolko taku kusek bronzu stoji? nikde to nemozem zistit.... mala by to byt klzná bronz.
To nevím řeš to s nějekým soustružníkem ti mají přehled.
To dam asi bohušovi a bude klid nebudem sa stim drbat a všade čakat večnost lež niečo zoženu.....
Ja som to fotil minule leto keď som ich menil, vložky som kupoval od Bohusa ale už neviem koľko presne stali lebo som toho kupoval viacej. Ešte musím niekde zohnať regler, nové žečhaviče a guľovy čap riadenia na ľave koleso lebo je už po smrti.Johny1490 píše:Pane bože to čo je? šak to ani nevypada jako filtre . Ja som ich tam prejstotu nemal vobec a odsralo si to potom čerpadlo a vstreky. Vložky staly 160sk 2kusy.Dobrý deň, mali ste niekto tek zesraté palivove filtre ako ja? Keď som to tak som sa čudoval že ten rusák ešte išiel bez problémov. Ospravedlňujem sa za kvalitu ale bol po ruke len telefon
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Ty maš na bieloruse aj žhaviče?Ja som to fotil minule leto keď som ich menil, vložky som kupoval od Bohusa ale už neviem koľko presne stali lebo som toho kupoval viacej. Ešte musím niekde zohnať regler, nové žečhaviče a guľovy čap riadenia na ľave koleso lebo je už po smrti.
No mám, lebo mam taký istý typ ako ma Arnošt len kabynu už mam dopasovanu s takeho stroja ako je tvoj. Je to MTZ 5 MS, motor tam je D-48M. Žhaviče su tam SND 100B3, dvojvodičove, napätie privedené k jednemu žhaviču je 1,5 V a veľkosť pretekajuceho prudu je 50 A. Ale nemožem ich zohneť. Teraz som volal Bobušovi a hovoril že sa ťaško zhaňaju keď sa vobec daju zohnať. a netuší že s čoho by tam paspvali. keď nezabudnem tak sem hodím aj foto ako vyzerajú.Johny1490 píše:Ty maš na bieloruse aj žhaviče?Ja som to fotil minule leto keď som ich menil, vložky som kupoval od Bohusa ale už neviem koľko presne stali lebo som toho kupoval viacej. Ešte musím niekde zohnať regler, nové žečhaviče a guľovy čap riadenia na ľave koleso lebo je už po smrti.
Naposledy upravil(a) pedro643 dne úte dub 19, 2011 11:41 am, celkem upraveno 1 x.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
chcem sa opytať čo robiťe so starímy olejmi ako sa ich zbavujete. Mam v lane už skoso rok vymeniť olej v prevodovke ale netušim ako sa zbavím starého oleja.
Žhaviče sa daju aj opravit pokial su prepalene, len si treba zohnat odporoví drát.
A stary olej to neni problem, daj inzerat že ho daš za odvoz a niekto kto kuri z olejom ho určite zobere.....
A stary olej to neni problem, daj inzerat že ho daš za odvoz a niekto kto kuri z olejom ho určite zobere.....
- Arnošt z Popovic
Přesně tak, Pedro, nažhavím a jedu. Když sem Bělorusa kupoval, jedna žhavička byla přepálená. Prodávající vzal autogen, zaletoval to a hotovo. Podle něj by tam měli pasovat žhavičky z multikáry, ale jen z jednoho typu, bohužel nevím z kterého. Vem jednu a zajdi do prodejny nebo opravny na multikáry a uvidíš.
arnošt
Niečo budem musieť vymyslieť, možno bude stačiť len podoťahovať kable a bude to fungovať, keď sme ho štartovali naposledy tak som to ani neriašil lebo to bol prvy štast ponahodeni hlavy a elektrika je v dezolatnom stave. ale mam v plane spravit elektriku tak chcem aby to všetko fungovalo, aspoň taka je moja pradstava. Ten tvoj rusak sa kedy narodil 1980 lebo je to zle vidno na tej fotke. Ten náš uzrel svetlo sveta v roku 1969 ale motor je 1971 asi už bol na generalkeArnošt z Popovic píše: Přesně tak, Pedro, nažhavím a jedu. Když sem Bělorusa kupoval, jedna žhavička byla přepálená. Prodávající vzal autogen, zaletoval to a hotovo. Podle něj by tam měli pasovat žhavičky z multikáry, ale jen z jednoho typu, bohužel nevím z kterého. Vem jednu a zajdi do prodejny nebo opravny na multikáry a uvidíš.
- Arnošt z Popovic
1967 je motor, traktor je myslím 1964, ale ted to nevím jistě a podívat se můžu až o víkendu.
arnošt
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
TAk že založiť motor naspať nebol problem, problem prišiel že nebolo možne na namontovanom motore namontovať remenicu.... tak že sa z nej z vnutra osustružilo v dlžke 1,5cm. Tym padom sa da remnica odmontovať a namontovať ak jed je motor v rame. Dnes prebehol štart, pohybanie aspon piestami...zajtra je na plane skušobna jazda.... Už aby išel makať
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.