FORESTER K+K

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
josip

Re: FORESTER K+K

#181 Nový příspěvek od josip »

to si chcel vytiahnut tim kopcom na sebe :shock: ved aj lkt by mala co robit vtom kopci davas mu dobre zabrat

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#182 Nový příspěvek od Terablick »

Taky mi přijde, že to až zbytečně trápíš... Ten naviják jde pravda pomalu, ale když bys to vyjel rovnou a pak vytáhl, ušetříš spoustu paliva a pošetříš i celý stroj ;-). Samozřejmě občas si chce člověk dokázat, že to stroj dokáže, ale tahat tímhle stylem pořád... :-/ Jinak můžu jen znova opakovat, že tenhle stroj je super a vymakanej 8) Kéž bych jednou takovej měl ;-).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Toreto

#183 Nový příspěvek od Toreto »

Terablick píše:Taky mi přijde, že to až zbytečně trápíš... Ten naviják jde pravda pomalu, ale když bys to vyjel rovnou a pak vytáhl, ušetříš spoustu paliva a pošetříš i celý stroj ;-). Samozřejmě občas si chce člověk dokázat, že to stroj dokáže, ale tahat tímhle stylem pořád... :-/ Jinak můžu jen znova opakovat, že tenhle stroj je super a vymakanej 8) Kéž bych jednou takovej měl ;-).
Presne ako píšeš, je to Mašina 8)

forester

#184 Nový příspěvek od forester »

No a predstavte si že prvý krát som to hore tým kopčekom dal,akurát som to rozhrabal a naspodu už bolo mokro.Inak toto bežné používanie traktora pri ťažbe,u nás v lesoch nieje moc rovinka,skôr je to furt ohubu.A ten naviják ťahal na 2 ak mu dám 4 a niekde sa to šprajcne tak 100percent trhnem lano alebo reťaz a tomu ja hovorím humplovať stroj.

harijaro

#185 Nový příspěvek od harijaro »

forester píše:No a predstavte si že prvý krát som to hore tým kopčekom dal,akurát som to rozhrabal a naspodu už bolo mokro.Inak toto bežné používanie traktora pri ťažbe,u nás v lesoch nieje moc rovinka,skôr je to furt ohubu.A ten naviják ťahal na 2 ak mu dám 4 a niekde sa to šprajcne tak 100percent trhnem lano alebo reťaz a tomu ja hovorím humplovať stroj.
ziadne humplovanie :tyty: uplna normalka poskusas ci to nahodou nepojde za kola a potom vybehnes hore a vytiahnes to navijakom.
akurat by ma zaujimalo co sa stalo okolo 44 sekundy videa? postavilo ta na zadne alebo si prebehol po pni :vysmech:

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#186 Nový příspěvek od Terablick »

No jasně, že trhat lano je taky špatně ;-). Já to spíš myslel tak, že bych celkově přistupoval k tahání trochu šetrněji. S citem... Sledovat situaci, pomoct si jak kolama tak navijákem - podle potřeby, a počínat si tak, aby člověk neničil ani stroj, ani lano, a nejlépe ani terén v lese ;-). Když kolikrát vidím, jak někdo táhne obrovskej balík, stroj permanentně na zadních i na rovině, neustále mu pomáhá spojkou aby se nezadusil... Neni lepší to rozdělit na 2 menší várky a jet v klidu na "půl plynu"? Už slyším to: "musel bych jet 2x, zabere to 2x tolik času, sežere víc nafty.." Jenže já si právě myslím, že když jedu plynule, celkem svižně a ne s plynem na podlaze, ušetřím jak naftu, tak možná ve finále i čas...

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

forester

#187 Nový příspěvek od forester »

No to je tak,ak ťahám 0,5 až 1km na miesto odkial sa to dá odviezť tak potom sa ide na maximum čo mašina dokáže,každá dalšia cesta stojí čas a čas sú peniaze.Je to stroj tak nech maká,ak sa niečo rozsype treba to prerobiť tak aby to vydržalo.Ako išla tá viazanica na vrchol tak ju lano začalo tlačiť dozeme a keďže bol štít hore tak ma seklo na zadné,celkom adrenalín zničoho nič vidieť nebo. :co?:

makumba 79
Kontaktovat uživatele:

#188 Nový příspěvek od makumba 79 »

bud zdrav forester opravdu tej mašine nakládáš klobouk dolu co dokáže a to i viz habovský kardan jen mi nejde do hlavy ty jsi psal že s kolama 16/20 to má celkovou šířku 2050mm podle toho posledního videa se mi zdá ze spíš 2500mm tak nevim jestli to s tim 2050 nebyl jenom překlep ja když sem si skoušel dát ty kola na tu šířku 2050 tak se mi zdálo že je tam mezi nima dost málo místa na motor když vemu že tam potřebuju nechat místo ještě na rejd nerad bych to skrátil blbě díky za odpověd makumba

forester

#189 Nový příspěvek od forester »

Nie nieje to preklep,šírka je ozaj 2050mm.Pritom je šírka rámu 700 a kolá sa oň skoro opierajú pri max natočení.

ivan69

#190 Nový příspěvek od ivan69 »

Zdravím Forester, pekné videá,dobrý traktor 8) Roboty narobí až až... :ano: Je za tým neuveritelne vela roboty a driny ale výsledok poteší. Je vidieť, že ťa to baví.Nemám skoro žiadne skúsenosti s ťahaním dreva, všetko sa doteraz robilo pracne.Traktorík je hotový, napravy v3s, motor mercedes 200.Teraz som dorobil naviják ,šneková prevodovka uložený naprieč ,tak ako máš ty,ale až úplne vzadu.Potreboval by som poradiť.Máš tam valce a za tým ešte kladku? Na videu to nie je dobre vidieť. Chcem urobiť štít, alebo vzperu,ale neviem, čo by bolo lepšie, valce alebo kladky.Kedˇdávaš dole štít(demontuješ), tak lano len pretiahneš cez valce,alebo musíš valce vybrať? Keby si mi vedel poradiť bolo by fajn. Dík za radu.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#191 Nový příspěvek od Terablick »

Ahoj Ivan69. Nechci se míchat do debaty, jen bych tě chtěl přivítat na foru (vidím, že máš jen jeden příspěvek), a zeptat se tě, jestli bys nechtěl o tvém traktoru založit taky téma :). Koukni se tady do sekce domácí výroba, buď do vlákna "stavíme..." pokud ještě stroj stavíš, nebo do příslušné kategorie dokončených strojů podle pohonu a řízení (4x2, 4x4, kloubové) a inspiruj se jak udělat popis atd ;-). Každý stroj i jeho majitel je vítán ;-).

forester

#192 Nový příspěvek od forester »

ivan69 píše:Zdravím Forester, pekné videá,dobrý traktor 8) Roboty narobí až až... :ano: Je za tým neuveritelne vela roboty a driny ale výsledok poteší. Je vidieť, že ťa to baví.Nemám skoro žiadne skúsenosti s ťahaním dreva, všetko sa doteraz robilo pracne.Traktorík je hotový, napravy v3s, motor mercedes 200.Teraz som dorobil naviják ,šneková prevodovka uložený naprieč ,tak ako máš ty,ale až úplne vzadu.Potreboval by som poradiť.Máš tam valce a za tým ešte kladku? Na videu to nie je dobre vidieť. Chcem urobiť štít, alebo vzperu,ale neviem, čo by bolo lepšie, valce alebo kladky.Kedˇdávaš dole štít(demontuješ), tak lano len pretiahneš cez valce,alebo musíš valce vybrať? Keby si mi vedel poradiť bolo by fajn. Dík za radu.
Ahoj! založ tému a tam to "predrbeme".Inak lano ide cez velký spodný valec aby sa čo najmenej lámalo pri zaťažení a z bokov ho navádzajú dva šikmé válce s priemerom asi 55mm.Lano ide pretiahnuť bez demontáže kladiek alebo čohokolvek.Je to rýchle a pohodlné,lebo v piatok som na poliach a v sobotu v hore takže výmena musí byť rýchla.

ivan69

#193 Nový příspěvek od ivan69 »

Terablick píše:Ahoj Ivan69. Nechci se míchat do debaty, jen bych tě chtěl přivítat na foru (vidím, že máš jen jeden příspěvek), a zeptat se tě, jestli bys nechtěl o tvém traktoru založit taky téma :). Koukni se tady do sekce domácí výroba, buď do vlákna "stavíme..." pokud ještě stroj stavíš, nebo do příslušné kategorie dokončených strojů podle pohonu a řízení (4x2, 4x4, kloubové) a inspiruj se jak udělat popis atd ;-). Každý stroj i jeho majitel je vítán ;-).

Toto forum je super.Ja som robil traktor dosť dlho, pretože som nemal skoro žiadne skúsenosti a iba kedˇbol čas t. j. v zime a učil som sa na vlastných chybách.Ale tu je to už iná káva.Ak by som našiel neaké fotky,tak by som ich tu dal (ak sa podarí). Traktor je ako-tak hotový,ale stále sa na ňom dá niečo dorobiť,vylepšiť....
Tak zatím...... :friends:

ivan69

#194 Nový příspěvek od ivan69 »

[Ahoj! založ tému a tam to "predrbeme".Inak lano ide cez velký spodný valec aby sa čo najmenej lámalo pri zaťažení a z bokov ho navádzajú dva šikmé válce s priemerom asi 55mm.Lano ide pretiahnuť bez demontáže kladiek alebo čohokolvek.Je to rýchle a pohodlné,lebo v piatok som na poliach a v sobotu v hore takže výmena musí byť rýchla.[/quote]

OK.Budem robiť valce. Aj mne sa to zdá jednoduchšie a praktické.Priemer spodnej kladky stačí 120? Tie šikmé valce - akože idú do kužela, z jednej alebo oboch strán? Možno že by bolo dobre dať kladku aj zvrchu, kedˇsa ťahá z kopca. Ale to ukážu až praktické skúšky, ešte ma čaká vela roboty,neaký náčrt,zohnať matroš,zvariť rám, valce..Na skúšku mám 25m-10 lana, zatial musí stačiť.Ale kedˇto najkrajšie drevo býva v tých najväčších jarkoch. :vztek:
Forester a neplánuješ dozadu dorobiť vývod na štiepačku alebo kosačku? Z vývodu na naviják by to išlo,len sa bojím,že by to tá štiepačka zničila a to je drahá vecička.Kamarát mi štiepal za Z-25 a kedˇmu prišlo ťažko, tak jednoducho "zdochol" - myslím ten traktor :smich: Nejak som sa zasedel,už musím ísť :prace:,potom na poobednú,tak sa maj!

forester

#195 Nový příspěvek od forester »

ivan69 píše:[Ahoj! založ tému a tam to "predrbeme".Inak lano ide cez velký spodný valec aby sa čo najmenej lámalo pri zaťažení a z bokov ho navádzajú dva šikmé válce s priemerom asi 55mm.Lano ide pretiahnuť bez demontáže kladiek alebo čohokolvek.Je to rýchle a pohodlné,lebo v piatok som na poliach a v sobotu v hore takže výmena musí byť rýchla.

OK.Budem robiť valce. Aj mne sa to zdá jednoduchšie a praktické.Priemer spodnej kladky stačí 120? Tie šikmé valce - akože idú do kužela, z jednej alebo oboch strán? Možno že by bolo dobre dať kladku aj zvrchu, kedˇsa ťahá z kopca. Ale to ukážu až praktické skúšky, ešte ma čaká vela roboty,neaký náčrt,zohnať matroš,zvariť rám, valce..Na skúšku mám 25m-10 lana, zatial musí stačiť.Ale kedˇto najkrajšie drevo býva v tých najväčších jarkoch. :vztek:
Forester a neplánuješ dozadu dorobiť vývod na štiepačku alebo kosačku? Z vývodu na naviják by to išlo,len sa bojím,že by to tá štiepačka zničila a to je drahá vecička.Kamarát mi štiepal za Z-25 a kedˇmu prišlo ťažko, tak jednoducho "zdochol" - myslím ten traktor :smich: Nejak som sa zasedel,už musím ísť :prace:,potom na poobednú,tak sa maj![/quote]
Zajtra ideme niečo poťahať ,tak ti odfotím navádzanie lana.Drevo štiepam hydraulickou štiepačkou ale len na dvore,v hore to našvácam na šútre a doma dorazím.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby -kloubové“