Začiatočník potrebuje radu pre stavbu traktora

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Začiatočník potrebuje radu pre stavbu traktora

#121 Nový příspěvek od Terablick »

Já myslím, že moc ne... Prořezávaj se spíš silniční gumy, a tak řádově o 2-3mm maximálně... Kolik "masa" maj šípáky nevím, ale centimetry to nebudou... Nesmíš (neměl bys) se prořezat až na plátno. Pořád by na dně drážky měla bejt guma... Výrobci někdy udávaj i o kolik a jestli vůbec se dá prořezat...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Johndeere70

#122 Nový příspěvek od Johndeere70 »

no konecne sa podarilo dat na youtube moje video ked som branil aj zo zvukom... takze ho sem davam http://www.youtube.com/watch?v=laivCuSB2Us .....prosim komentujte to :D

pepino_ei

#123 Nový příspěvek od pepino_ei »

kluci mám na vás dotaz chtěl bych zkusit postavit traktůrek a chci použít motor z golfa i s převodovkou. A jde mi o to že když zavařím diferák v převodovce a vytáhnu otáčky z převodovky bude vadit když jako spojovací hřídel použiju poloosu do další převodovky která by měla z Avie? Teď se můžete pustit proč by to bylo špatně. Jde o to že to nebude v ose z druhou převodovkou.

jirik610

#124 Nový příspěvek od jirik610 »

pepino_ei píše:kluci mám na vás dotaz chtěl bych zkusit postavit traktůrek a chci použít motor z golfa i s převodovkou. A jde mi o to že když zavařím diferák v převodovce a vytáhnu otáčky z převodovky bude vadit když jako spojovací hřídel použiju poloosu do další převodovky která by měla z Avie? Teď se můžete pustit proč by to bylo špatně. Jde o to že to nebude v ose z druhou převodovkou.
hlavně netuším proč to nemít v ose ????? - co máš za zadní nápravu máš ji už zkrácenou????
protože toto je důležité vědět

jirik610

#125 Nový příspěvek od jirik610 »

CO TO UDĚLAT TAKTO ?????
toto řešení zkrývá různá pozityva například pokokot místa na nádrže baterku a jiny nepodstatny zbytečnosti a pokud hodláš použít nápravu avia (nejlíp s uzávěrkou) a zkracovat ji na 125cm na středy kol což je rozumná šířka na dva řádky brambor tak je řešení daleko jednodušší a hlavně se ti celá konstrukce povede namačkat na relativně málo místa z čehož vyplívá že nebudeš mět rozvor náprav víc než 170cm střed střed a to si myslím je perfektní a ideální rozměr pro traktor , mezi námy ta převodovka avia je je tam v podstatě zbytečná jelikož na kvalty jako je 1a1 je tato konstrukce neuvěřitelne pomalá v podstatě sy myslím že na jedné z převodovek budeš mět permanentně zakvaltovanou 4 a nejvyšší požitelná redukce je kombinace 3 a cokoliv na druhé převodovce ......
k tomu co sem ti namaloval chci říct jen to že toto je řešení pro všechno na tvrdo , bez zbytečnejch silembloků , dospěly traktory taky nemají motor na gumách a fungujou tak naco si to komplikovat zbytečnejnejma silemblokama
Přílohy
NÁMĚT KONSTRUKCE [800x600].jpg
Naposledy upravil(a) jirik610 dne úte dub 19, 2011 9:16 pm, celkem upraveno 1 x.

pepino_ei

#126 Nový příspěvek od pepino_ei »

Nápad je to dobrý ale chtěl bych použít napravu z V3S a už je zkrácená. Tak aby to šlo rámu. Ty to máš už z nečeho vyzkoušené?

jirik610

#127 Nový příspěvek od jirik610 »

pepino_ei píše:Nápad je to dobrý ale chtěl bych použít napravu z V3S. Tak aby to šlo rámu. Ty to máš už z nečeho vyzkoušené?
vyskoušené na vlastní kůži to nemám ale upozornňuju dopředu ze s V3S budeš mět ten motor dost vysoko a tím pádem i cely těžiště , pokud se nebojíš svařovat poloosy tak je to dobré řešení ale pokud ano tak bych šel radši cestou nápravy avia
nebo teda dej mezy ty převodovky řetěz sylnej duplex do skříně s olejem a do horního víka kladku s laděním a máš pokoj na 10let

pepino_ei

#128 Nový příspěvek od pepino_ei »

Zeptám se jinak kde ji sehnat nápravu z Avie a ještě s uzávěrkou? O V3S vím tu má kamarád a i by ji prodal za dobře.

jirik610

#129 Nový příspěvek od jirik610 »

pepino_ei píše:Zeptám se jinak kde ji sehnat nápravu z Avie a ještě s uzávěrkou? O V3S vím tu má kamarád a i by ji prodal za dobře.
ve znojmě v kovošrotu jich je asi 5 a moravskym krumlově tak 7 možní i deset

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#130 Nový příspěvek od Terablick »

No jinak aby jsme kolegu nezmátli - poloosa má homokynetické klouby, takže může bejt bez problému i dost zalomená, a dokonce nevadí, když bude jeden konec v jednom úhlu a druhej v jiným... takže to, že to nebude v ose nevadí. Ale bude to namáhat bočně ložiska (i když míň než kardan) takže je lepší pak použít ještě domeček s uložením poloosy ještě před vstupem druhé převodovky. Ten domeček musí být na pevno vůči "mrkvi" (opravdu na pevno - neměl by se ani hnout). "Mrkev" totiž neni na boční namáhání dělaná... I tak by bylo ještě vhodné použít nějaké spojení kompenzující nesouosost a křížení. Samozřejmě pak bude větší celková vzdálenost mezi první a druhou převodovkou, což stroj dost prodlouží, takže pokud by musel být stroj delší jen proto, aby se to vešlo, asi bych uvažoval o jiném řešení. Samotný přenos momentu z jedné převodovky do druhé pomocí poloosy ale určitě nevadí ;-). Poloosa je přímo dělaná na přenos momentu na něco (kolo) co mění svoji polohu - úhel i vzdálenost (při pružení), takže je to dobré řešení ;-). Jen je to celé pak delší... :-/

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Johndeere70

#131 Nový příspěvek od Johndeere70 »

zdravim mozem sa opítat že či sa da diferencial vo V3s naprave otočit? a este by som sa chcel opítat ze o kolko su vacsie kolesa na zetorackej prednej hnanej naprave ako na v3s .. dakujem

Mako4991

#132 Nový příspěvek od Mako4991 »

Dá sa, ale musíš prerobiť ovládanie uzávierky.

jirik610

#133 Nový příspěvek od jirik610 »

Johndeere70 píše:zdravim mozem sa opítat že či sa da diferencial vo V3s naprave otočit? a este by som sa chcel opítat ze o kolko su vacsie kolesa na zetorackej prednej hnanej naprave ako na v3s .. dakujem
řeknu ti rozdíl v obvodu u těch kol 20cítka kolo v3s má jen koílem 2,7m a 24z předku taktoru cca 3,5 m

Johndeere70

#134 Nový příspěvek od Johndeere70 »

zdravim všetkych chcel by som kupit predne svetla zetoracke ale nechcem ich kupit za draho ..nasiel som jeden inzerat ze jedno predne pracovne svetlo take z vonka čo sa davaju tak ze 10 eur ..aka je to cena podla vas?

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#135 Nový příspěvek od Terablick »

Kolik je obvyklá cena nevím, ale proč to píšeš sem? Napiš si poptávku do sekce koupím, a počkej kdo co nabídne a za kolik, nebo projdi sekci prodám a koukni se za kolik se tu co prodalo. Možná se daj koupit i nové v Agrozetu a podobných obchodech...
Tady jsem našel co maj v Agrozetu - máš tam i ceny ;-).
http://www.agrozetshop.cz/exec/search.a ... e=Fulltext

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“