kotol Klemsa na mokre piliny stiepku
Re: kotol Klemsa na mokre piliny stiepku
Zdar maš dobrej kotel,top testuj at mame inspiraci.Psals že tě inspirovala Bondovka ke zlepšovaku,co teprve kdybys měls zrovna zaplej serial MacGYVER....
furt je ve vývoji,tuním,vylepšuju
aby vol. II bylo bezchybný
aby vol. II bylo bezchybný
Kapánek se to tu umrtvilo, tak alespoň přidám obrázek "novodobého klemzáka".
Tak jsem po cca 2,5 měsící vyndal z kotle trysku-zetoráckou vložku. Hodně mě překvapilo její opotřebení-zplynování funguje opravdu dokonale litina ale tu teplotu moc nezvládá.
Ani SIBRAL kterým mám vyloženou spalovací komoru nedopadl lépe-celou sezonu nevydrží Takže výzkum pokračuje-než se pustím do dalšího kotle,musím vyřešit materiály které to vydrží..........
Ani SIBRAL kterým mám vyloženou spalovací komoru nedopadl lépe-celou sezonu nevydrží Takže výzkum pokračuje-než se pustím do dalšího kotle,musím vyřešit materiály které to vydrží..........
Vložky z auta jsou ze špatného materiálu pro tento účel. Nejsou hlavně ze žáruvzdorného materiálu, nýbrž z otěruvzdorného.. je to feriticko perlitická litina. Jedná se o jemnozrnou legovanou litinu ..... Myslím, že i litina z odpadních rour kanalizace je vhodnější.Nejlépe křemíkovou žáruvzdornou Já bych to řešil tak, že bych si nechal u prvního kolemjdoucího keramika či hrnčíře vytočit na kruhu ze šamotové hlíny přesně to, co potřebuju a nechám si to za nějakej peníz vypálit a finíto.... máš to DOSMRTI. Nebo si to ušmoulej sám, klidně to odlej do formy a nech jen vypálit.....kilo hlíny deset kaček.
Nebo musíš za známým do slévárny
Nebo musíš za známým do slévárny
díky za tipy
v litině se takto detailně nevyznám-použil jsem vložku proto,že jí doporučoval jako náhradu sám p.Klemza.
Odpadní litina mě jako instalatéra samozřejmě taky napadla takže jak nějakou potkám......(už se z toho nedělá)
Můžeš dát tip na tu žáruvzdornou litinu-na co se používá,co je z ní vyrobeno?
Co se týče šamotu-šamotovými cihlami jsem měl vyloženou spalovací komoru pod tryskou v začátcích-a finíto životnost v řádu několika hodin...........
v litině se takto detailně nevyznám-použil jsem vložku proto,že jí doporučoval jako náhradu sám p.Klemza.
Odpadní litina mě jako instalatéra samozřejmě taky napadla takže jak nějakou potkám......(už se z toho nedělá)
Můžeš dát tip na tu žáruvzdornou litinu-na co se používá,co je z ní vyrobeno?
Co se týče šamotu-šamotovými cihlami jsem měl vyloženou spalovací komoru pod tryskou v začátcích-a finíto životnost v řádu několika hodin...........
Mno,o vysokých teplotách cosi vím, stejně jako o matrjálech... Můj otec byl kámošem starýho klemzy.Ten dporučoval vložku válce třicítky pro kotel 30kw a z padesátky supra nad 30 kw.Volal jsem strýcovi, páč jsem se o toto nikdy nezajímal.... Z vysokoteplotní litiny ti to odlije každá slévárna do 500kč.Odlijou ti to do písku +- 1cm... Zbytek soustruh.
Šamotu věřím, páč se do něj ta litina odlejvá napřesno.
Grafit je větší kabrnák, ten vydrží nejvíc.
Z čeho máš ty tu vložku???
Šamotu věřím, páč se do něj ta litina odlejvá napřesno.
Grafit je větší kabrnák, ten vydrží nejvíc.
Z čeho máš ty tu vložku???
nevím přesně typ motoru-Zetor 55 či 70? vrtání je 102mm............
tryska bude asi největší problém,děkuju za každej tip či radu. Pro výstelku spalovací komory momentálně zkouším žárobeton z Atmose. Ale topím teď minimálně,dlouhodobě to nelze vyzkoušet. Podle opotřebení Sibralu mám v kotli větší teplotu než je v Atmosu
tryska bude asi největší problém,děkuju za každej tip či radu. Pro výstelku spalovací komory momentálně zkouším žárobeton z Atmose. Ale topím teď minimálně,dlouhodobě to nelze vyzkoušet. Podle opotřebení Sibralu mám v kotli větší teplotu než je v Atmosu
Třeba by se ti tu něco hodilo na tu trysku
http://www.samo-cihelna.cz/samotove-tvarovky.htm
http://www.samo-cihelna.cz/samotove-tvarovky.htm
dík za tip ale jak píšu výše-šamot se mi neosvědčil,zkoušel jsem různé druhy do komory a vždycky brzo popraskal
a ta tryska je určitě teplotně namáhanější........
a ta tryska je určitě teplotně namáhanější........
- super 50 sk
nechapem ak sa ti rozpadol samot tak co tam drzi mas tam snad keramiku z raketoplanu
po šamotu jsem použil Sibral-ten vydržel skoro 3 měsíce. Ale je drahý tak teď zkouším žárobeton z vyřazenýho Atmose. Ty izolační destičky z raketoplánu by byly super koupím :-))))))
- super 50 sk
ten samot si tam mal tehly alebo liaty
pořadí-
1.destičky nařezané z komínové vložky
2.cihly malý formát,starší výroby ale nepoužité
3.cihly velký formát,nové
4.magnesiové z akumulaček-vyložené Sibralem. Bohužel časem popraskaly i tyto.
Takže teď aktuální pokus: http://www.lac.cz/produkty/zarobetony-zaruvzdorniny/
1.destičky nařezané z komínové vložky
2.cihly malý formát,starší výroby ale nepoužité
3.cihly velký formát,nové
4.magnesiové z akumulaček-vyložené Sibralem. Bohužel časem popraskaly i tyto.
Takže teď aktuální pokus: http://www.lac.cz/produkty/zarobetony-zaruvzdorniny/
Kotlom Klemsa som kuril prvu sezonu piliny som mal mokre priamo z pily boli sice pod pristreskom ale zboku do nich nahucalo za celu sezonu mi zhasol iba raz na zaciatku prilozil som nechtiac hrudu snehu trisku mam len z kusa akejsi rury uz sa rozpada ale nie je problem ju vymenit ukon na 5 min takze sa da menit kazdy mesiac rozkurujem suchymi trieskami ked dobre horia zasipem pilinami a uz len prikladam ked je triska cervena zhori vsetko z komina neide ziadny dym teplota do komina rozhodne nie je 900 C maxim 200C