AGZAT motor

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
peque

Re: AGZAT motor

#76 Nový příspěvek od peque »

marek171 píše:Nazdar chlapy,tak dnes som tu elektriku kontroloval,skušal som vymenit aj sviečku+všetko možné no motor ani len neodpáli :-/ :'( ,a sviečka je vždy mokrá.Zajtra skúsim pozriet a nastavit predstih podla hesyho rady.A hesy tak rotor je na 100% na svojom mieste ved na kluke je drazka na kolík takze rotor sa nepresne nastavit ani nedá jedine žeby tam ten kolík nebol.A mohol by som ta poprosit či by si mi nenapísal alebo nezakreslil do obrázka ktorý som v príspevku vyšie pridal tie risky podla ktorých to mám nastavit prosím velmi by mi to pomohlo :ano: .A potom ako to nastavím a odskúšam sa ozvem a napišem ako to dopadlo. :ano:
pozorne som si prečítal všetko o tvojom probléme podla mna ten motor nasava falosny vzduch,bud mas netesnost pod karburátorom alebo v horšom prípade ti saje falošný vzduch cez skrinu klukovky,mal som taky problem este niekedy na motorke vsetko bolo v poriadku benzín,iskra,zapaľovanie a motor ani nedychol,ked som skladal bloky motora tak som nanamazal gufera a oni sa mi pretocili a netesnili vymenil som za nove a motor chytil na prvýkrát.

marek171

#77 Nový příspěvek od marek171 »

Ahoj ja mám tiež také podozrenie že to bude gufero klukovky včera som to mal rozobraté zas a zistil som že horné gufero pod magnetom tesní dobre,ale spodné pod zotrvačníkom netesní je tam trochu medzera a okolo gufera je mokro takže to bude ono.Rozmýšlal som žeby som ho skúsil tam kde netesní utesnit silikonom odskušat naštartovat a ked pojde tak vymenit gufero.Mohol by som tým niečo dosrat?

peque

#78 Nový příspěvek od peque »

marek171 píše:Ahoj ja mám tiež také podozrenie že to bude gufero klukovky včera som to mal rozobraté zas a zistil som že horné gufero pod magnetom tesní dobre,ale spodné pod zotrvačníkom netesní je tam trochu medzera a okolo gufera je mokro takže to bude ono.Rozmýšlal som žeby som ho skúsil tam kde netesní utesnit silikonom odskušat naštartovat a ked pojde tak vymenit gufero.Mohol by som tým niečo dosrat?
ahoj vymeň radšej gufero ,to nieje až taká finančná položka,ten silikón tam radšej nedávaj

marek171

#79 Nový příspěvek od marek171 »

Ved to aj tak urobím,to orig. gufero stoji niečo okolo 70 centov tak ho skúsim vymenit a uvidím. :)

lubinoz

#80 Nový příspěvek od lubinoz »

marek171 píše:Ved to aj tak urobím,to orig. gufero stoji niečo okolo 70 centov tak ho skúsim vymenit a uvidím. :)
Ahoj,
už ti hadže iskru,lebo to gufero nema nič spoločne s elektrikou.

marek171

#81 Nový příspěvek od marek171 »

Nazdar iskru hádzalo aj predtým,len motor vôbec neodpálil iskru to von dávalo len som nevedel že či ju dáva pod tlakom vo valci, :-/ čo neviem ani teraz :smich: .Nastavoval som prezápal šteloval elektriku no nič nepomohlo.Potom mi poradili že to môže byt gufero a okolo neho môže tahat falošný vzduch,a je to asi toto lebo spodné gufero od spojky netesní a okolo neho je mokro.Skúsim ho vymenit a uvidím. :)

Pajdo

#82 Nový příspěvek od Pajdo »

Motor mi štartuje keď je studený v pohode. Ked ho zohrejem, nenaštartuje ani za ... nič. Keď vyšrubujem sviečku (dal som novú) je mokrá, chvíľu počkám, našrubujem a chytí (akoby potrebovala vychladnúť). V čom by mohol byť problém?

PS: Máte niekto schému zapaľovania (to čo je vo vnútri tej čiernej krabičky)?

marek171

#83 Nový příspěvek od marek171 »

Nazdar,akú tam máš sviečku?Lebo ta sviečka čo tam máš može mat zlú tepelnú hodnotu.Napíš aký typ sviečky máš.

Pajdo

#84 Nový příspěvek od Pajdo »

BOSCH SUPER W8AC
marek171 píše:Nazdar,akú tam máš sviečku?Lebo ta sviečka čo tam máš može mat zlú tepelnú hodnotu.Napíš aký typ sviečky máš.

marek171

#85 Nový příspěvek od marek171 »

Zdar chlapi,mám na vás taký dotaz.Už som konečne objednal diely na moju druhú PA100vku na ktorej mi po GO okolo nového gufera klukovky,asi po 5tich motohodinách začalo tahat falošní vzduch.A teraz neviem či to gufero bolo vadné?Alebo som ho nejako poškodil ja pri zakladaní?Alebo som ho zle založil?Niesom si istí lebo GO som robil prvý krát.Pýtam sa preto lebo medzi ložiskom a guferom je medzera okom asi 1cm je to v pohode??Má to tak byt?Neviem či to gufero má byt hlbšie zapustené alebo ma lícovat s hranou bloku motora?Nechcem to zase dokur*** a potom sa mi zase nechce rozoberat pre jedno posraté gufero celý motor.+pridám fotky
Přílohy
Má to licovat s tou hranou??
Má to licovat s tou hranou??
DSC00078 [1600x1200].JPG
DSC00077 [1600x1200].JPG
DSC00076 [1600x1200].JPG

hesy

#86 Nový příspěvek od hesy »

je to v pohode , môžeš ho trošku viac zapustiť , má to tak byť 8) , ale ak si chcel vymeniť to gufero nemusel si rozoberať motor. :)

marek171

#87 Nový příspěvek od marek171 »

Ahoj,tak ho trochu viac zapustím,a rozoberal som ho kvôli tomu že som najprv nevedel aká je príčina že nejde.A ako si mi aj ti sám poradil,rozober a zlož a pôjde ako hodinky :friends: .A mal si aj celkom pravdu možno keby som ho nebol rozoberal tak by som tam do nekonečna šteloval elektriku karbec a nič by nepomohlo.A inak s rozobratím motorom je tam lepší prístup. :ano:

hesy

#88 Nový příspěvek od hesy »

:friends: 8)

marek171

#89 Nový příspěvek od marek171 »

Nazdar chlapi,tak dnes konečne vymenené guferá na kľuke plus zopár drobností a motor jazdí :rally: :driver: :ano: :wink: :wink: !! Diely som objednal už pred troma týždnamy no mám ich až dnes. Zbytočne som písal do agzatu minimálne 5 mailov že čo je s objednávkou či ju už poslali. Balík ležal tri týždne na pošte :zly: :zly: !!!! Doručovaťelka mi nedoniesla doklad o tom že balík je na pošte a môžem ho prevziať,a ja som zbytočne čakal. Zobudili sa až dnes ked ho už mali posilať späť :zly: :zly: :vztek: :vztek: . Dúfam že po GO a tejto výmen gufier a zopár maličkostí už bude so správnou údržbou fahčiť dalších xxx tisíc motohodín ako druhá PA 100vka :) :ano: .Ešte raz dakujem za všetky rady ktoré mi tu boli dané.A aby to nebolo také suché,dole pridám zopár fotiek z dneška. :)

a ešte to:Pajdo.Ja používam zap. sviečku BRISK N15YC a nemám problém.A dnes mi prišli sviečky ktoré som objednal priamo z agzatu a poslali mi tiež tie BRISK N15YC skús tento typ sviečok a napíš či sa to zmenilo.
Přílohy
A tu ešte fotka druhej PA 100vky bez GO.
A tu ešte fotka druhej PA 100vky bez GO.
Dalšia foto s motorom po GO.
Dalšia foto s motorom po GO.
Týchto zopár dielov som objednával,a typujte cenu?? Neuhádnete.
Týchto zopár dielov som objednával,a typujte cenu?? Neuhádnete.
Na prevodovke nasadená PA 100vka po GO,a v pozadí moja druhá PA 100vka.
Na prevodovke nasadená PA 100vka po GO,a v pozadí moja druhá PA 100vka.

Pajdo

AGZAT výmena zapaľovania ...

#90 Nový příspěvek od Pajdo »

Chcel by som vymeniť továrenské (pôvodné) zapaľovanie na motore AGZAT za toto na obrázku. Je tam však menej svoriek. Vie niekto poradiť?
Přílohy
Zapaľovanie ...
Zapaľovanie ...

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“