Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ivann1

Re: Vari System

#241 Nový příspěvek od ivann1 »

empík
tie fotky máš spracované super aj s popisom :pohar: paráda
Tie pomocné záberové kolesá tiež super výborný nápad 8) . Ešte ich vystužíš ako bolo spomenuté a nebude to mať chybu. Podľa môjho názoru by varina tie dve radličky mala utiahnuť vpohode a nemala by tým trpieť ani prevodovka ale musíš ich ťahať a nie tlačiť a samozrejme závažia na prednú časť variny ako pri oraní a bolo by dobré tie radličky čo najlepšie upevniť aby mali čo najmenšiu vôlu. Keď to náhodou začne hrabať tak to len trochu pridvihneš na riadidlách a máš po probléme.
S tým zahrabovaním tých jarkov neviem. :zapomel:

homolka69

#242 Nový příspěvek od homolka69 »

Nějaký rok už brambory s Vari sázím.Začínal jsem s rotavátorovou převodovkou a jednou taženou radlicí.Z jednoho páru nožů jsem měl udělaná orebná kolečka.Nejhorší bylo udržet balanc,protože to bylo úzké a to jsem měl tu převodovku se stálým záběrem,takže oproti T20 nižší.Pak jsem koupil nosič se dvěma radličkama.Ze začátku jsem ho tahal vzadu,ale nešlo tak zahrnovat,takže jsem je dal dopředu.Podle mého je to nejlepší řešení.Nedovedu si to představit bez předchozího rotavátorování.

chobotek

#243 Nový příspěvek od chobotek »

Já jsem měl původně taky malá kola z vyskládané pásoviny (blbě se to popisuje a Vari je teď přes 300km daleko, ale nafotím) na vysoké převodovce, za tím jednu taženou radličku a byla to pakárna, jak píše homolka. Teď mám tuhle sestavu:
(odkaz do vlákna: viewtopic.php?f=22&t=4151&start=180)
Tak jak je to na fotce jsem se vrátil z pole. Zatím jsem to nezkoušel akorát v jílovici, jinak to jde všude, ale(!) je třeba se rotavátorem dostat až ke dnu budoucího járku, jinak se práce změní v malé peklo. Vlastně to docela dobře odpovídá popisu na empíkových fotkách. S jeho metrovým rotavátorem se asi tak hluboko nedostal. Já jezdím tak dlouho, až se rotavátor na dvojku zahrabává po osu. Nosič radlic mám tovární a byl to průs... Jednak byl křivě svařený, takže se jedna radlička furt zahrabávala a potom se v půlce pole rozvalil, jak se roztrhl ten původní slabostěný jekl (na fotce už je nový, silnostěný). Délku nosiče jsem nijak neměnil, aby bylo možno jej montovat před i za kola. Vyložení je upravené vyvrtáním jednoho otvoru navíc do závěsu a jeho otočením (na fotu je to taky vidět, srovnejte s http://empikovy-stroje.rajce.idnes.cz/B ... C07653.jpg). Dvourychlostní převodovka je obráceně, jezdím na zpátečku. Jinak jak psal DYK, určitě nedotěžovat, to jen znesnadňuje práci a nic neřeší. Takhle mě zdržují akorát ti otroci, co hází zemáky do járku. A protože jim sil ubývá a mě to nebaví, bude čas pořídit sazeč.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

DYK

#244 Nový příspěvek od DYK »

Prvotní problémy jsou v Empíkově spodním závěsu. Možná by to vyřešilo vyvrtání dvou děr, ale nevím přesně, z fotek se to špatně odezírá. Nebo porovnání s jiným závěsem a "doladění". Proto zkracoval vrchní závěs na vlečku, proto má radličky tak blízko kol a prakticky nejde radlišky zužovat. A kdo ví jak by to vyšlo v agregaci vzad. O špatné poloze toho závěsu ví od loňska a je na něm jak s tím naloží. Já jsem používal dvouradličky v dělaném nosiči jen v zadu na prohrnování a ten nosič jsem měl udělaný do nastavovacího tělesa. Sázel jsem sazečem a na ohrnování používal pak disky z toho sazeče.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

chobotek

#245 Nový příspěvek od chobotek »

Je pravda, že ten nosič má dost na krátko. Tady je to dobře vidět: http://empikovy-stroje.rajce.idnes.cz/B ... C07654.jpg
Hned jak se k tomu dostanu, poměřím svůj a dám to sem.
Dyku, ten Tvůj sazeč tu někde je? Furt se nemůžu rozhodnout jestli něco jako SZT-1 nebo (principem něco jako) SA2-074. Asi bych to tahal TJ-6,5. Teď , co není pole za barákem už musím po cestě a k Vari nemám přívěs.

DYK

#246 Nový příspěvek od DYK »

Byla zde fotka jen návodu. Samotný sazeč vyfocený ani nemám. Stejně si yslím, že ten za Agzat je jediný, který se ještě dělá. Někdo někde zde psal, že má kámoše co to dělá doma za 900 E. Takže jiný než ten Agzatový si stejně za jednoosákem nedovedu představit. Tj má zase závěs moc vysoko, takže nevím jak to bude pasovat.

chobotek

#247 Nový příspěvek od chobotek »

Já bych ho stejně dělal, takže jde o to, který vzor je lepší. Pokud by to měl být typ "Agzat", potom nějak takto: http://www.rml-shop.cz/deploy/img/products/813/813.jpg
Ten návod jsem hledal, ale nenašel.

DYK

#248 Nový příspěvek od DYK »

Já ho taky hledal a taky nenašel.

chobotek

#249 Nový příspěvek od chobotek »

Zato jsem našel odkaz na Loskutáka: viewtopic.php?f=8&t=16366
Akorát ten poskakující novácký moderátor mě tam s...
Jinak ten mezikus z videa je zajímavý. Pro srovnání postřikovač k Vari (inzerát z bazoše, ale obrázek zkopíruju sem)
http://stroje.bazos.cz/inzerat/9425982/ ... ikovac.php
Přílohy
pos1.jpg
pos2.jpg
pos3.jpg

empík

#250 Nový příspěvek od empík »

Ten vynálezce a badatel z pořadu pták loskuták má svůj blog. Dám sem na něj odkaz, ale možná už to znáte.
Mně zatím zaujalo tohle: http://vaclavcermak.blog.cz/0812/tezka- ... -trakturek

chobotek

#251 Nový příspěvek od chobotek »

Zdá se mi to nebo je na jeho postřikovači klasické hydraulické čerpadlo?
http://vaclavcermak.blog.cz/0812/postri ... -na-stromy

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#252 Nový příspěvek od Lišák1 »

Ten postřikovač co sem dal chobotek jsem také používal. Dělal jsem jej doma, jen to čerpadlo jsem koupil, mělo to záběr 5,5 m, na asfaltu jsem na 1 vystříkal 10l vody, změřil vzdálenost a tím jsem spočítal vydatnost a podle toho jsem míchal postřik. Jak na obilí, tak na brambory to bylo naprosto perfektní. Když se dala samotná hadice a koncovka, tak se stříkaly menší plochy, třeba okurky nebo stgromy. Na sklopná ramena jsem dal kohouty a tím jsem mohl volit šířku zaběru postřiku, např. když se dojíždělo k mezi. Zásoba postřiku 50l a jěště jsem to přepínal na uzavřený okruh, když jsem chtěl před stříkáním promíchat obsah nádoby.
Jo, ten postřikovač na vysokých kolech má normální zubové čerpadlo.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

chobotek

#253 Nový příspěvek od chobotek »

A neznáš typ toho čerpadla? Sháním něco pokud možno jednoduchého, levného, s dostupnými ND. Kdyby to dalo těch 15-20 bar bylo by to ideální.

empík

#254 Nový příspěvek od empík »

pavelm51

#255 Nový příspěvek od pavelm51 »

Sazeč brambor,asi jako Agzat,za dobrou cenu jsem našel na www.sazecebrambor.vyrobce.cz

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“