VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

#301 Nový příspěvek od Terablick »

[quote="borsuk"][/quote]
Myslel jsi:
http://www.mojevideo.sk/v/6e7b3d433d39383e404338
Bohužel embed player z tohohle serveru asi neumim... :-/
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

stavvo

#302 Nový příspěvek od stavvo »

tak na tohle bych nepřišel 8)

stavvo

#303 Nový příspěvek od stavvo »

SAM píše:Maš to pěkný, musel jsi k tomu rotátoru přivést ještě nějak další tlak. hadici, nebo stačí ty dvě co jsou na konci ramene na tý 500, jde mi o to jestli taky mušíš měnit rozvaděč.
ten pohon rotátoru jsem vyřešil jak je vidět na fotce.....koupil jsem 1sekční rozvaděč, ovládání mám na nohu a krmím to normálně přes traktor. :)
Přílohy
DSC00192 [800x600].jpg

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#304 Nový příspěvek od Terablick »

To ovládání se mi líbí ;-). Je to praktický ovádat otoč nebo rotátor nohou 8)

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Peetan

#305 Nový příspěvek od Peetan »

Na tatře to mám stejně. Jen to ovládá kleště a teleskop. Je ale trošku náročnější mít v tom cit.... Třeba na rotátor, nebo otoč určitě.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

SAM

#306 Nový příspěvek od SAM »

Jenom upřesnění, zavírání a otvírání kleští je na rozvaděči z nakladače, to znamená dva tlakové okruhy. Otáčení rotátoru máš řešeno jednosekčním rozvaděčem na přídavném okruhu z traktoru, tzn. za rozvaděčem je tlak rozdělen na otoč doleva a doprava. Tak nějak

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#307 Nový příspěvek od Terablick »

Úplně jsem nepochopil jak to myslíš. Jednosekční rozvaděč znamená, že má (laicky řečeno) jednu páčku (jednu sekci ovládání). A i jednosekční rozvaděč může bejt jednočinnej nebo dvojčinnej - to znamená, že ovládá buď jen výsuv, a píst se zasouvá např. vahou břemene (typicky třeba vysokozdvižnej vozík), nebo ovládá jak výsuv tak zásuv pístu - to znamená že má 2 tlakové výstupy. Ta druhá možnost - tedy jednosekční dvojčinný rozvaděč - bude myslím tenhle případ. Pokud se dobře dívám, ten pedál jde šlapat jak špičkou tak patou, to znamená, že ovládá otáčení na obě strany... Přiveden je pochopitelně jen jeden tlak, jinak by to nemělo smysl řešit rozvaděčem. Ten rozvaděč právě dělí tlak na 2 výstupy a tím na 2 směry otáčení...

stavvo

#308 Nový příspěvek od stavvo »

jednosekční dvojčinný rozvaděč, je to přesně jak píše Terablick - ovládaný špičkou i patou. A ty kleště jsou ovládaný normálně tím nakladačovým rozvaděčem.

SAM

#309 Nový příspěvek od SAM »

Děkuji za vysvětlení, teď jsem si teprve všimnul té šlapačky, mam v planu tu samou vyvažečku a každá informace je cenná. Ještě tak nemate někdo napad jak nahradit ten rotátor?

radovann
Kontaktovat uživatele:

#310 Nový příspěvek od radovann »

Jo, jedině nějakéj dobráček, kterej ti to bude otáčet :vysmech: :smich: :D

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#311 Nový příspěvek od Terablick »

Možnosti jsou - záleží jak jsi zručnej nebo co seženeš. Ale předem říkám, že pokud chceš "nekonečnej" otoč, tak jiná možnost než rotátor neni. Rotátorem totiž prochází i tlaky pro kleště... Pokud se smíříš s otočem s omezeným rozsahem (třeba i jedna celá otáčka, maximálně ale cca 1,5 otáčky), dá se to řešit třeba převodem poháněným hydromotoem nebo elektromotorkem. Problém neni samozřejmě v rotaci samotné, ale v hadicích ke kleštím, které se budou "namotávat". Otoč v rozsahu cca 3/4 otáčky (možná dokonce ani to ne) by šel řešit i pístem - podobně jako otoč podkopu. Když bys sehnal speciální píst pro otoče s ozubeným hřebenem a k němu ozubené kolo, dá se udělat cca celá otáčka, možná i o něco víc... Ale každej píst bude hodně trčet do stran...

SAM

#312 Nový příspěvek od SAM »

Jasně tomu rozumim, myslim, že na to nakládání palivového dřeva na vyvážečku stačí úplně otoč o 180 stupňů, jen zajistit aby se neutrhly hadice, nakonec tam dám šroub a budu to opravdu otáčet ručně. Vyrábět rotátor není čas a nakládat 50 m ručo zase chuť, ale někdo tady psal, že to ma nějak šikovně vyřešeno jednoduchou samodomo upravou

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#313 Nový příspěvek od Terablick »

Jo, to by asi stačilo... Možná o něco víc než 180° (občas se hodí o trochu víc), ale míň jak 360... Hadice se dávaj jakoby do spirály, takže se jen trochu stáčí nebo roztáčí smyčka. I kdybys to dělal ruční, musí se s těma hadicema počítat... Jinak se dá použít i volnej otoč, a když potřebuješ kládu pootočit, položíš její konec na zem nebo o něco opřeš a ramenem pohneš do strany... Nezapomeň pro jistotu udělat dorazy toho otoče, aby se ty hadice neutrhaly, kdyby se to nečekaně otočilo víc...

SAM

#314 Nový příspěvek od SAM »

S dorazem počítám a pokusim se něco vyrobit, uvidime v praxi jak se ten volný otoč osvědčí

jhr

#315 Nový příspěvek od jhr »

To sam ja to mam vyriesene takto:
kliestina je na nakladaci na RSe
Přílohy
KliestrinaOtvorena.jpg
KliestinaZatvoreva.jpg
IMG00508.jpg

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“