Zetor super 50 od Přemy

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
bigles
Kontaktovat uživatele:

Re: Zetor super 50 od Přemy

#166 Nový příspěvek od bigles »

Přemo píše:
bigles píše:
Přemo píše:
bigles píše:
Přemo píše:Tak v sobotu sem skusal hydrauliku..3 pluh..a bude muset jit ven trocha zrepasovat asi :( a to jsem si rikal fajn bude dobre...problme je takovy ze zacnu zvedat..pluh se prizvedl kousek.cca1-2 cm ...kdyz sme mu rukou pomohli nahoru tak sel..stacilo jednou..byl dost nadlehcovany ale ne silny aby zvedl..az s pomoci...a jak sme ho prizvedli...tak zacne cerpadlo jako by tak hvizdat.skrcet....kdyz je v zatezi...netusim cim toje:(zeby jak ten olej jde tlakem tak se nekde straci a to dela ten zvuk?nebo ze by byla trebas jen a manzeta v p...a tam by stracelo na sile?diky za rady...chci to conejdriv opravit..verim ze poradite....toje zatim prome takova mensi..tajnost s hydraulika a prevodovka-taki pujde GO....diky moc :help:
Jakej pluh si s tim zkoušel, předpokládám že si zkoušel i přidat naplno, já dělal taky menší GO hydrauliky, dal jsme manžetu a vlastně veškeré těsněné a je potřeba pořádně zalapovat veškeré ventily, já s tim zvedl čtyřradličný obracák Privat roto takže jestli nemáš obracák musí jít
Tak toti jen tise zavidim.trubkovy trojak sice nejaky vytuningovany...ale tezky dost urcite ne jak tvuj obracak..ale prave jdemi mi oto aby to fungovalo na stopro...aby to melo takovou silu jaku to ma mit...no nic pustim se v nejblizsich dnech do toho..mas nejake fotky?jj naplno sem daval to je jasne 8) a nic:(
Fotky bohuzel nemam, pro zajimavost jsem to vytahovat pomocí hupcuku kterej sem uvazal na ram a vytahl potom hodil na plosinu, dal jsme novou manzetu tahla jsme udelal aby nemeli zadnou vilu a je to o 100% lepší na citlivost, sítko jsem vyčistil, každé těsnění jsme vyměni laby to mělo 100% těsnost a ventily jsem zalapoval, dřív hydraulika neudržela ramena sama ve vzduchu a ted drží a musím říct že před tím to zvedlo paletu cihel která má 1000 kg ale muselo být více přidané protože to přepouštělo přez čerpadlo a předek byl na pokraji převrácení, tak doufám že se ti Go povede
Diky moc..no taki doufam ze bude ok..odkad jsi kupoval tu manzetu?beno?nebo utebe nekde v nejakem obchode...to vytahnuti je jasne..hridel ven a pak uz jen nahoru,urcite tahla taki vymezim..pretesnim jne presne nevim jak pises ty ventily.nevim presne jak to tam po rozebrani vypada..ale to se podda....urcite se ozvu jeste jak to vypada neska bych to mozna aji vyhodil uz ven..uvidim.. 8)
Manžetu jsem měl doma, jelikož to máme upravené aji na 25 tak byli doma tři manžety takže jsem nekupoval, jeden ventil je pod sedačkou ten je potřeba co nejlíp zalapovat a pak v rozvaděči

Přemo

#167 Nový příspěvek od Přemo »

Tak jsem to vcera rozebral vse slo dle planu..bez problemu ku podivu vnitrek jak novy:)a vsechny zuby pohromade..tahla jsou bez vuli...ale zdaji semi nejake ohoblovane :-/ jako by dreli o ty ozub.kola tak nvm cim to neska se vrhnu do toho rozebrani...a tak kdybych nesehnal zadnou manzetu nemel bys prome jednu?diky potom hodim nejake fotky... :)
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

bigles
Kontaktovat uživatele:

#168 Nový příspěvek od bigles »

Přemo píše:Tak jsem to vcera rozebral vse slo dle planu..bez problemu ku podivu vnitrek jak novy:)a vsechny zuby pohromade..tahla jsou bez vuli...ale zdaji semi nejake ohoblovane :-/ jako by dreli o ty ozub.kola tak nvm cim to neska se vrhnu do toho rozebrani...a tak kdybych nesehnal zadnou manzetu nemel bys prome jednu?diky potom hodim nejake fotky... :)
Myslím že tu manžetu na internetu seženeš, já už použil všechny myslím když jsem přetěsnoval u 25tky, cchtělo by to do přívodní trubky k pístu a rozvaděčí místo čerpadla dat komprsor a utěsnit vše

Přemo

#169 Nový příspěvek od Přemo »

bigles píše:
Přemo píše:Tak jsem to vcera rozebral vse slo dle planu..bez problemu ku podivu vnitrek jak novy:)a vsechny zuby pohromade..tahla jsou bez vuli...ale zdaji semi nejake ohoblovane :-/ jako by dreli o ty ozub.kola tak nvm cim to neska se vrhnu do toho rozebrani...a tak kdybych nesehnal zadnou manzetu nemel bys prome jednu?diky potom hodim nejake fotky... :)
Myslím že tu manžetu na internetu seženeš, já už použil všechny myslím když jsem přetěsnoval u 25tky, cchtělo by to do přívodní trubky k pístu a rozvaděčí místo čerpadla dat komprsor a utěsnit vše
Tak sme to neska resili.byl ume stary suprak...a hned mi rekl ze manzeta to neni...ze to nemusim vubec rozebirat..ale ta jedna trubka semi ubec nelibi..vypada ze je vni dira:(a tak to nejspis unika...necham zavarit..a pak jedine jeste kostka..ale tu nejspis nikde nesezenu :'( no trubku vymenim nbo zavarim a uvidi se snad to bude jen tim...muzes poslat fotku tvoji kostky?nebo spis byme zajimalo jak to vypada pod tema stelovacima ventilama to kolecko a ten naten sroubovak....jak je tam pruzinka nejake podlozky atak protoze znamy rikal ze semu to nejak nezda ze mu tam cosi chybi:(tobe se o asi nechce rozebrat co?jinak aji tak diky moc... :friends:
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

bigles
Kontaktovat uživatele:

#170 Nový příspěvek od bigles »

Přemo píše:
bigles píše:
Tak sme to neska resili.byl ume stary suprak...a hned mi rekl ze manzeta to neni...ze to nemusim vubec rozebirat..ale ta jedna trubka semi ubec nelibi..vypada ze je vni dira:(a tak to nejspis unika...necham zavarit..a pak jedine jeste kostka..ale tu nejspis nikde nesezenu :'( no trubku vymenim nbo zavarim a uvidi se snad to bude jen tim...muzes poslat fotku tvoji kostky?nebo spis byme zajimalo jak to vypada pod tema stelovacima ventilama to kolecko a ten naten sroubovak....jak je tam pruzinka nejake podlozky atak protoze znamy rikal ze semu to nejak nezda ze mu tam cosi chybi:(tobe se o asi nechce rozebrat co?jinak aji tak diky moc... :friends:
No já fotky nemám, a jaksi bych ani nestihl to udělat, ale mažetu dej novou rozdělaný je to hned, já když dal novou manžetu tak jsme nemohl pohnout rukama pak ramenama takže to vliv mělo

rolfik

#171 Nový příspěvek od rolfik »

A mas dotahlej pojistak na doraz.Ja kdyz jsem daval novou manzetu tu modrou tak jsem pist trohu u tocil na soustruhu abych tam dostal tu segrovku

Přemo

#172 Nový příspěvek od Přemo »

Tak hydraulika si myslim ze je vpoho,,netesnili ventily:(dole u crpadla:(ale uz fara 4 pluh bez problemu..nekde na youtube je video...ale to nic....spis mi nastal neska problem sktereho sem celkem dost smutny :zly: :'( zacla mi spojka prokluzovat jak svina:(vozil sem hnuj a proste konec....na 2 mirny kopec a nemoh sem se rozjet...az jedna pomalu a jelo se....vlecka 5 tuna celkem narvana hnojem...ale i po rovine uplne mirny kopecek citim proste jak motor jede a prenos vykonu zadny:(tak to nechapu...a nejde ani spalenina citit..treba dam 2 plny tak to ani nezahrabe predtim slo napredek...a neska nic...tak vubec nvm snad semi tam nenasral nekudy olej...kazdopadne to vidim zase na puleni :( co myslite vy?dikes :driver:

Tomas50

#173 Nový příspěvek od Tomas50 »

Přemo píše:Tak hydraulika si myslim ze je vpoho,,netesnili ventily:(dole u crpadla:(ale uz fara 4 pluh bez problemu..nekde na youtube je video...ale to nic....spis mi nastal neska problem sktereho sem celkem dost smutny :zly: :'( zacla mi spojka prokluzovat jak svina:(vozil sem hnuj a proste konec....na 2 mirny kopec a nemoh sem se rozjet...az jedna pomalu a jelo se....vlecka 5 tuna celkem narvana hnojem...ale i po rovine uplne mirny kopecek citim proste jak motor jede a prenos vykonu zadny:(tak to nechapu...a nejde ani spalenina citit..treba dam 2 plny tak to ani nezahrabe predtim slo napredek...a neska nic...tak vubec nvm snad semi tam nenasral nekudy olej...kazdopadne to vidim zase na puleni :( co myslite vy?dikes :driver:
A nesedlo si to? myslim tim jestli je vsude dostatecna vule. To bych zkontroloval pak hold...puleni. Kdysi sem mel stejny problem. Kdyz jsem jel tak zacla klouzat 4 pak 3 a pak sem byl rad ze sem dojel na dvojku. Pricinou byl pronikajici olej z prevodovky - proste vadne gufero mezi nahonovym a pojezdovym hridelem. Hlavne jestli to budes pulit a to oblozeni bude mastne tak dej nove. Nejake odmastovani nema smysl.
Nehaň, ukaž lepší.
Meum est propositum in taverna mori.

Přemo

#174 Nový příspěvek od Přemo »

Tomas50 píše:
Přemo píše:Tak hydraulika si myslim ze je vpoho,,netesnili ventily:(dole u crpadla:(ale uz fara 4 pluh bez problemu..nekde na youtube je video...ale to nic....spis mi nastal neska problem sktereho sem celkem dost smutny :zly: :'( zacla mi spojka prokluzovat jak svina:(vozil sem hnuj a proste konec....na 2 mirny kopec a nemoh sem se rozjet...az jedna pomalu a jelo se....vlecka 5 tuna celkem narvana hnojem...ale i po rovine uplne mirny kopecek citim proste jak motor jede a prenos vykonu zadny:(tak to nechapu...a nejde ani spalenina citit..treba dam 2 plny tak to ani nezahrabe predtim slo napredek...a neska nic...tak vubec nvm snad semi tam nenasral nekudy olej...kazdopadne to vidim zase na puleni :( co myslite vy?dikes :driver:
A nesedlo si to? myslim tim jestli je vsude dostatecna vule. To bych zkontroloval pak hold...puleni. Kdysi sem mel stejny problem. Kdyz jsem jel tak zacla klouzat 4 pak 3 a pak sem byl rad ze sem dojel na dvojku. Pricinou byl pronikajici olej z prevodovky - proste vadne gufero mezi nahonovym a pojezdovym hridelem. Hlavne jestli to budes pulit a to oblozeni bude mastne tak dej nove. Nejake odmastovani nema smysl.
Tak sem mrknul pres bocni krytku a jeto cele zasrane obhazene od oleja,,na motorovy to nevypada.tudiz jak rikas urcite to bude tim guferem.....ono zavatek vpoho...ale jakmile se dostatecne zahreje tak to tam zacne valit vcera sem to byl jen tak projet se...a zase bylo vpoho...nachvili 8) ale popraznu,,,neska jedu asi jeste pro jednu vlecku s hnojem..a pak comi zbyva..rozpulit no... :pistol:

Přemo

#175 Nový příspěvek od Přemo »

tak sem hodim nejakou fotku stoho vozeni hnoja :cert:...nastesti nam to nalozil nakladac....1 lzica a a vlecka plna :-/ :smich:
Přílohy
vlecka top stav.jen jeste elektrika..a na vzduch se chystam....
vlecka top stav.jen jeste elektrika..a na vzduch se chystam....
09042011585.jpg
tak vidle a jedem
tak vidle a jedem
sme cekali az nas nalozi:)
sme cekali az nas nalozi:)

alek

#176 Nový příspěvek od alek »

Pěkna vlačka ,ale barvou jsi mohl hodit k Supříkovy(ale je to tvoje věc to jen tak),chlape kolik máš závaží?kola vypadaj že jsou 14,9 že jo.Hezký moc hezký 8)

Přemo

#177 Nový příspěvek od Přemo »

alek píše:Pěkna vlačka ,ale barvou jsi mohl hodit k Supříkovy(ale je to tvoje věc to jen tak),chlape kolik máš závaží?kola vypadaj že jsou 14,9 že jo.Hezký moc hezký 8)
diky 8) no ja vim ale e modre sem mel doma hodne a jeto hlavne hodne odolna barva...na konstrukce primo atak..tak hlavni zasluhu ma otec ten ji udelal do takoveho stavu...skoda ze nemam fotku jak vypadala predtim:(nemela ani bocnice.kostra jeste ktomu pohnita proste je jak nova tedka...2 gumy nove jeste 2 byto chtelo ani nevim presne jestli toje 5 tuna nebo min? :-/ ale ma vysoke bocnice tak se tam vleze dost...kola bohzel jsou jen 14.9 no...16 by byli lepsi....sice protektor...ale drzi a doufam ze vydrzi :smich: zavazi na kazde strane 5 taliru + velke trny..ale mam je naopak jak je videt bo to jsou zrovna ty vetsi talire mensi nemam :-/ ale ucel plni na vybornou :)

alek

#178 Nový příspěvek od alek »

Přemo píše:
alek píše:Pěkna vlačka ,ale barvou jsi mohl hodit k Supříkovy(ale je to tvoje věc to jen tak),chlape kolik máš závaží?kola vypadaj že jsou 14,9 že jo.Hezký moc hezký 8)
diky 8) no ja vim ale e modre sem mel doma hodne a jeto hlavne hodne odolna barva...na konstrukce primo atak..tak hlavni zasluhu ma otec ten ji udelal do takoveho stavu...skoda ze nemam fotku jak vypadala predtim:(nemela ani bocnice.kostra jeste ktomu pohnita proste je jak nova tedka...2 gumy nove jeste 2 byto chtelo ani nevim presne jestli toje 5 tuna nebo min? :-/ ale ma vysoke bocnice tak se tam vleze dost...kola bohzel jsou jen 14.9 no...16 by byli lepsi....sice protektor...ale drzi a doufam ze vydrzi :smich: zavazi na kazde strane 5 taliru + velke trny..ale mam je naopak jak je videt bo to jsou zrovna ty vetsi talire mensi nemam :-/ ale ucel plni na vybornou :)
A kolik bylo do disku menších a kolik větších nevíš?Blikni ty kola na vlečce jaky tam maš.

imaginaro

#179 Nový příspěvek od imaginaro »

Zdravím všechny na fóru.Omlouvám se že se vám tady do toho montuju,jen se chci na něco zeptat-nedávno jsme také koupili 50ku supra a vadí mi přístup taty,že nenalil do chladící soust.fridex=že v zimě je chl.vypuštěnej a tímpádem zetor není v pohotovosti na sníh či kdyby někdo z nás zapadl.Kamarád mi dokonce tvrdil že tyto traktory nejsou stavěné na starty z baterky třeba v -15 stupních a právě proto se prý do nich v zimě musí lít horká voda aby se nastartovali.Mě se to nezdá,tak vás chci poprosit aby jste mi tu napsali vaše zkušenosti jestli je možné nastartovat v -15st.negarážovaného zetora 50 super se studeným motorem pouze z baterky,případně jak moc je to pro tu baterku obtížné.Moc díky a omlouvám se za vstup. :help:
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

bigles
Kontaktovat uživatele:

#180 Nový příspěvek od bigles »

imaginaro píše:Zdravím všechny na fóru.Omlouvám se že se vám tady do toho montuju,jen se chci na něco zeptat-nedávno jsme také koupili 50ku supra a vadí mi přístup taty,že nenalil do chladící soust.fridex=že v zimě je chl.vypuštěnej a tímpádem zetor není v pohotovosti na sníh či kdyby někdo z nás zapadl.Kamarád mi dokonce tvrdil že tyto traktory nejsou stavěné na starty z baterky třeba v -15 stupních a právě proto se prý do nich v zimě musí lít horká voda aby se nastartovali.Mě se to nezdá,tak vás chci poprosit aby jste mi tu napsali vaše zkušenosti jestli je možné nastartovat v -15st.negarážovaného zetora 50 super se studeným motorem pouze z baterky,případně jak moc je to pro tu baterku obtížné.Moc díky a omlouvám se za vstup. :help:
Jo nastartuješ v mrazu, jen když budeš mýt dobrý motor nastavený předvstři ka třeba i žhavenív sání, a nebo to už je u teplého motou vlastně zapnout předehřev a mít tam fridex

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“