AGZAT a prislusenstvo od Milanka 25
Moderátor: DYK
Re: AGZAT a prislusenstvo od Milanka 25
Zdravím Milan, mal si tu príspevok k rotovátoru NORLETT 6006..také čudo s remenicami..nemáš ešt eniečo k tomu?
- milanko25
Bohužial nemam nič viac ale ani to co som mal kedze my odisiel 1TB disk v pc so vsetkym co som mal.Takze ti nepomožem.LUBINO píše:Zdravím Milan, mal si tu príspevok k rotovátoru NORLETT 6006..také čudo s remenicami..nemáš ešt eniečo k tomu?
Kluci, rotavátor jako adaptér na Agzat, máte? Jak to "dělá"? Nevíte o nějakám odkazu na video? Nebo je to úpně na nic.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- quidospacek
Takovýto? Nebo byl ještě nějaký jiný typ? Zdá se mi, že rychlost kol je nějaká nedomyšlená...DYK píše:Kluci, rotavátor jako adaptér na Agzat, máte? Jak to "dělá"? Nevíte o nějakám odkazu na video? Nebo je to úpně na nic.
Ano, to je snad on. Měl by být poháněn bočním vývodem a snad by měly být použity osmičky kola. To "tvoje" video je strašný a tak to doufám nefunguje. Hledal jsem v těch předváděčkách Agzatu a nenašel jsem. To ale neznamená, že neexistuje. Nejsem dobrý hledač.
-
To video nad tvojím príspevkom je odomňa. Ak máš neaké otázky treba sa pítať ak budem vedieť tak rád odpoviem.
S tou rýchlosťou kolies je to fakt na figu treba to stále brzdiť. Podla mňa to nie je doriešené, lebo keby som mal rotavátrovať podľa rýchlosti tých kolies tak by to potrebovalo vyžšiu rýchlosť točenia tých tožov a tým pádom asi aj silnejší motor a pritom tam mám B&S 190cc.
A malé kolesá som neskúšal. Kúpim ich a potom zistím že to bolo zbytočné, alebo že sa s tým nebudem môcť otočiť. Keby som mal možnosť si ich požičať a vyskúšať to by boloniečo iné.
S tou rýchlosťou kolies je to fakt na figu treba to stále brzdiť. Podla mňa to nie je doriešené, lebo keby som mal rotavátrovať podľa rýchlosti tých kolies tak by to potrebovalo vyžšiu rýchlosť točenia tých tožov a tým pádom asi aj silnejší motor a pritom tam mám B&S 190cc.
A malé kolesá som neskúšal. Kúpim ich a potom zistím že to bolo zbytočné, alebo že sa s tým nebudem môcť otočiť. Keby som mal možnosť si ich požičať a vyskúšať to by boloniečo iné.
Ivan, takže to co je na tvém videu je holá realita práce s rotavátorem?
-
Ano dá sa to aj tak povedať, lebo čím hlbšie chceš aby to rozrobilo pôdu tak tým viac ho musíš brzdiť.
Pri kúpe som sa tiež rozhodoval či tento rotavátor na kardan alebo klasický šnekový. Na nete som nenašiel žiadne video takže som nevedl porovnať a informácie čo som mal ma od neno neodrádzali.
Teraz sa rozhodujem či mám kúpiť tie menšie kolesá alebo zainvestovať do klasického šnekového rotavátoru. Tak neviem. ???
Pri kúpe som sa tiež rozhodoval či tento rotavátor na kardan alebo klasický šnekový. Na nete som nenašiel žiadne video takže som nevedl porovnať a informácie čo som mal ma od neno neodrádzali.
Teraz sa rozhodujem či mám kúpiť tie menšie kolesá alebo zainvestovať do klasického šnekového rotavátoru. Tak neviem. ???
No tak to je bída. To se jim fakt moc nepovedlo. Nechápu to. To s tím nikdo z výroby nebyl v hlíně? Já taky začínám mít pocit, jestli není do budoucna lepší si jen lehce připlatit a koupit BCS. Jim aspoň funguje vše, co k tomu mají. Co ve tvém případě dělat nevím. Každopádně bych se jich zeptal jestli takto používat sestavu to coměli její výrobou na mysli a třeba by ti i půjčili, proti záloze, menší kola, aby jsi mohl vyzkoušet. Jinak nevím.
-
Ale ono by to všetko v poriadku bolo, len keby sa tie kolesá pomalšie točili. Lebo na tú rýchlosť točenia kolies to fakt nestíha rozrábať.
Otázka by bola, čo by to robilo, keby sa tie rozrábacie nože netočili v protismere a vsmere pohybo stroja?
Otázka by bola, čo by to robilo, keby sa tie rozrábacie nože netočili v protismere a vsmere pohybo stroja?
No počkej, nože rotavátoru se mají točit ve směru jízdy jen asi desetkrát rychleji než pojezd. To, že to na jedničku ma velkou rychlost pro rotavátor je chyba konstrukce. Co se točí proti jizdě je půdní fréza-zakladač trávníkůtřeba. To jsou ale jiný fofry a i výkon je třeba jiný.
-
Čiže ak by som zmenil smer otáčania rotavátoru na smer točenia kolies (to by asi vyhovovalo tým 10 otáčkam rotavátoru na 1otočenie kolsa) tak by sa to správalo inak a rozrábalo by sa to potom lepšie ? - teda ak uvažujeme v teoretickej rovine
BCS je modernější řešení (diferenciál s uzávěrkou, směrové brzdy, reverzor, výkoné motory). V roce 2009 ale skončila řada Action a nová řada Power Safe nemá 4 -tou cestovní rychlost. Takže už to není malotraktor, ale nosič nářadí s max. rychlostí okolo 5 km/hod. Omlouvám se za vpadnutí do fóra Agzatu s jiným strojemDYK píše:No tak to je bída. To se jim fakt moc nepovedlo. Nechápu to. To s tím nikdo z výroby nebyl v hlíně? Já taky začínám mít pocit, jestli není do budoucna lepší si jen lehce připlatit a koupit BCS. Jim aspoň funguje vše, co k tomu mají. Co ve tvém případě dělat nevím. Každopádně bych se jich zeptal jestli takto používat sestavu to coměli její výrobou na mysli a třeba by ti i půjčili, proti záloze, menší kola, aby jsi mohl vyzkoušet. Jinak nevím.
Kubo, to jsem nevěděl a jen tak z patra říkám, to je škoda. Pak zůstává už jen to Golgoni. Na druhé straně je fakt, že tyto stroje najsou vhodné k dopravě a vynikají opravdu jen v tom nasičství nářadí. Já jsem taky srovnával BCS ve zhruba stejném výkonu jako Vari nebo Agzat a vím, že jsou výkony i přes deset koní.
Ivane, tu změnu směru otáčení rotavátoru určitě zkus. Možná to bude chtít přejet vícekrát, ale stroj se určitě nebude chovat jak se chová. Když to napíšu příměrem, tak kola by měla brzdit celou sestavu v pohybu v před a ne jako teď "rvát" ji dopředu. Rotavátor by měl mít snahu sestavu tlačit dopředu.Takže jstli máš volnoběžky v kolech, tak určitě "zavřít".
Ivane, tu změnu směru otáčení rotavátoru určitě zkus. Možná to bude chtít přejet vícekrát, ale stroj se určitě nebude chovat jak se chová. Když to napíšu příměrem, tak kola by měla brzdit celou sestavu v pohybu v před a ne jako teď "rvát" ji dopředu. Rotavátor by měl mít snahu sestavu tlačit dopředu.Takže jstli máš volnoběžky v kolech, tak určitě "zavřít".
Byl jsem se podívat na svůj rotavátor (i když na jiném stroji) a točí se dopředuivann1 píše:Čiže ak by som zmenil smer otáčania rotavátoru na smer točenia kolies (to by asi vyhovovalo tým 10 otáčkam rotavátoru na 1otočenie kolsa) tak by sa to správalo inak a rozrábalo by sa to potom lepšie ? - teda ak uvažujeme v teoretickej rovine