Štěpkovač od Roberta - EVO ll
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
Re: Štěpkovač od Roberta - EVO ll
myslím že by to nepomohlo , protože hlavní válec si taky sám vtahuje , spíš udělám takovou zubatou vzpěru a když se začne hltit tak přes páku přitlačím
aha tak to sem netušil že to tak žere,si psal vypínatelnej posuv,tak mě jen napadlo nejjednoduší řešení-odlehčit podávací váleček.
já ještě žádnej štěpkovač nemám,a pořád tady šmejdím co bych tak měl pořídit,chěl bych štěpkovat hlavně odpad z truhlářské dílny to znamená suché dřevo,+zejdy krajiny což by bylo tak 70-80% zbytek případně větve a syrové. špalíkovač se mi zdá na tohle nevhodnej takže mě vychází bud válec nebo disk a ted to někdo rozštípněte nebo mě ještě víc zamotejte hlavu.
já ještě žádnej štěpkovač nemám,a pořád tady šmejdím co bych tak měl pořídit,chěl bych štěpkovat hlavně odpad z truhlářské dílny to znamená suché dřevo,+zejdy krajiny což by bylo tak 70-80% zbytek případně větve a syrové. špalíkovač se mi zdá na tohle nevhodnej takže mě vychází bud válec nebo disk a ted to někdo rozštípněte nebo mě ještě víc zamotejte hlavu.
A o šneku jsi neuvažoval?
taky jsem na ten šnek koukal ale zdá se mi to uplně pasé,z důvodu rozměru vstupního materiálu,u mě při výrobě mužou vznikat i rozměry cca 2 cm tlusté šířka 20-30 cm,+zejdy+krátké zbytky prken+rozbité palety(mám silný zdroj-těch palet)zkrátka suchý dřevěný bordel. no a když by nebylo zbytí tak se nějaká prořezávka v lese dá vždycky udělat ,šnek je dobrý tak na větve i když jsem viděl obrovskou drtičku na principu šneku,nebyl sice do špice ale byl to obrovskej takovej jako by mlejnek na maso ve větším provedení házeli do toho celý palety a jak je to vzalo tak je to stříhalo o hranu,ale o nějakém rozměru výstupní štěpky nemohlo být ani slovo.myslím že to je pořešený ,dřevozpracující průmysl používá rychloběžné systémy-budto disková sekačka nebo bubnová,nic jinýho principiálně jsem neviděl/ a proto se tady ptám a rozhlížím protože tady je spousta šikovnejch lidí:)/(když nepočítám špalíkovače alá Rojek nebo kladívkové mlýny)
No a hlavně to všechno proto že mám teplovzdušnej kotel Klemza cca 30kW a nejvíc mu chutná právě štěpka
No a hlavně to všechno proto že mám teplovzdušnej kotel Klemza cca 30kW a nejvíc mu chutná právě štěpka
Ahoj Roberte mas u sveho Evo II ventylator nebo to fouka jen pres buben.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
bez ventilátoru , jen přes buben
-
ahoj, mohl by jsi popsat hlavní parametry Tvého štěpkovače?
průmer válce ja asi z 22O?
průměry řemenic(převod)?
průměr podávacího válce a převod?
Díky
průmer válce ja asi z 22O?
průměry řemenic(převod)?
průměr podávacího válce a převod?
Díky