Vzpoměl jsem si že máme ještě jedny kola z převodovky co je na fotce: Tak bych z nich udělal proorávací kola. Tu gumu bych zdělal a pridělal tam záběrové packy.Brendak píše:No tímto co máš v odkazu bych to chtěl zahrnout , ale použil bych převodovku co je na fotce: Bud´ bych to zahrnul na dvakrát jak ty píšeš , nabo bych to prva hráběma trochu zahrnul. A potom to projel.sekalsemmalo píše:http://www.vari.cz/detail-produktu/kola ... svs-1.html
Terra
Moderátor: DYK
Re: Terra
Ahoj nevite neda sa nekde sehnat nahradni dily na zapalovani na malou za hradni frezu agrostroj jičin ? je to rok vyroby 1993 myslim ,je jak nova naběhala asi 50 hodin prace pak ji jeden nouma opravil a od te doby nefunguje a je mi ji lito
Kliková hřídel
Ahoj je kliková hřídel terra stejná jako jikov? Krom uložení pouzdra pístního čepu?
Tak jedno je jen kolečko u trakaře. Obsah motoru je výsledkem vrtání a zdvihu, ne? Proč se ptáš o kolik? To je z pohledu použitelnosti jedno.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
To je suchá theoríja. V praksi bude při větším zdvihu práskat píst o hlavu a důle se olamovat o kliku, při zdvihu menším pak nebude komprese a bude to blbě vyplachovat. I kdyby to bylo o pár milimetrů. Papíry od Terry mám zahrabané v sklepě, když nikdo nenapíše dřív, toš to pohledám.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Tak to bych ti byl moc zavázán. Mám podezření, že jsem dneska rozhodil motor a nějaký národní umělec dal na teráckou kliku jikováckej válec a píst. Takže je válec vyběháný tak 5 mm od horní hranice pístu. Tak chci vedět rozměry abych mohl postupovat dále.
Motor Terra MJ 5 má vrtání 56mm zdvih 50mm tedy objem 123ccm. Nelíbí se mi to tvoje vyzvídání bez důvodu. Bylo by slušné napsat oč ti jde. Broušení válce zvedá obsah motoru, ale vzhledem k tomu kolik se bere na jeden výbrus nemá cenu o tom mluvit, navíc to na zdvih nemá žádný vliv. Když jeden motor zvedá o čtyři milimetry víc jako ten druhý je to nebe a dudy.
No, tak válec bude vždycky vyběhaný nějaký milimetr pod úvratí pístu. Není totiž z konstrukčního hlediska možné umístit pístní kroužky na hranu pístu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Já taky netvrdím, že vyzvídáš jenom tak, ale že chceš použít kliku do terového motoru a teď je to i s válcem. Chápeš, toto měly být prvotní "data" v tvém prvním příspěvku a ne to co tam je. Dyť to říkám, leze to z tebe jak z chlupaté deky.