Jakub píše:Moc pìkný naviják, jednoduchý a masivní. Když to srovnám s navijákama do TBZ, tak tenhle je lepší v tom, že je co nejblíž zadní ose a tím se traktor tak snadno nepostaví na zadní. Dál nezatìžuje ramena a celou hydrauliku - je napevno. Nepotøebuješ kardan. Jak vidím - zùstane ti volný aspoò spodní závìs - mùžeš pøijet i s vleèkou, natáhat døevo a zase odjet s vleèkou - jistì u navijáku do TBZ taky jde udìlat závìs, ale trpí tím ramena a jízdní vlastnosti jsou mnohem horší. Trošku nevýhoda je v tom, že nemáš štít a tak to držíš na brzdì, ale dá se tahat do boku nebo malou radlièku dodìlat. Jinak dobrý nápad s tím konc. pøevodem.
nejdøív sem to chtìl do ramen..jenže to by ta suprácká hydraulika moc dlouko navydržela..a bylo by to daleko za traktorem kdybych tam nacpal kardan a spojku..stejnì za tím taháme jenom káru tak tam mùže být naviják napevno..s pomocí kurty se nechá za 20 min demontovat..nìjakej mini štít už mám v plánu..
Když je ten traktor v originál lesnickém provedení, tak má tenhle rám, podobný naviják, ještì má k tomu horskou vzpìru, která slouží jako rampovaè, a pak vzadu na tom rámu sí. Jak se ale do toho traktoru pak leze, když má vzadu sí?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,... TomAgro@seznam.cz
Tom píše:Když je ten traktor v originál lesnickém provedení, tak má tenhle rám, podobný naviják, ještì má k tomu horskou vzpìru, která slouží jako rampovaè, a pak vzadu na tom rámu sí. Jak se ale do toho traktoru pak leze, když má vzadu sí?
A není ta sí odklápìcí? Mám v plánu tam udìlad dveøe z nìjakýho pletiva ..
Tady je foto té sestavy jak jsem o ni psal. Budeš tam mít tu horskou vzpìru, nebo ne?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,... TomAgro@seznam.cz
Tom píše:Tady je foto té sestavy jak jsem o ni psal. Budeš tam mít tu horskou vzpìru, nebo ne?
Tak takovou vzpìru bych si pøedstavoval možná ji nebudu dìlat tak širokou..a tu møíž vzadu udìlám stejnì
Ty vzpìry se dají koupit nové, ale ceny kolem 10 tis. ale to jsou pøekupníci. Kdyžtak ti dám kontakt na podnik, který vyrábí nástavby a vybavuje je tímhle zaøízením. Tam bys to mohl sehnat levnìji. Mìl bys to profi.