Zetor Super 35
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor Super 35
Zdravím Vás čo máte 35 Supre. Ja mám tiež 35ku, avšak motor má dve nalievacie hrdlá, jedno na olejovej nádržke ako originál 35 a druhé v bloku ako 50. Olejové čerpadlo je dvojité, liatinová vaňa, proste všetko ako u 35. Zdá sa mi, že to bude 50kový motor prerobený na 35 asi.
Re:
zdar zajimalo byme kolik tam je napln oleje motorovehoichomik píše:Pár technických dat:
motor:
ètyøválec, systém OHV, zdvih: 120mm, vrtání: 105mm, obsah válcù: 4160ccm
nejvìtší výkon motoru: 42 Ks pøi 1500 ot/min.
nejvìtší trvalý výkon: 38Ks pøi 1300 ot/min.
hlava válce: pro každý válec zvláš
systém vstøikování: pøímí do spalovacích komùrek v pístech
poøadí vstøiku: 1,3,4,2
spotøeba paliva: 180-195 g/ks/hod.
spotøeba oleje: 3,5 g/ks/hod.
spojka:
jednolamelová, suchá, prùmìr 350mm
pøevodovka:
5 dopøedu 1 dozadu
1. 3,92 km/h
2. 5,15 km/h
3. 7,42 kmúh
4. 12 km/h
5. 24 km/h
Z. 3,9 km/h
øízení:
matka šroub, spojovací táhla a klouby pro každé kolo zvláš
polomìr otoèení 2,5m
brzdy:
nožní èelisové a ruèní pásová
elekrika:
dynymo - 12V - 150W
akumulátor - 12V - 150Ah
pneu:
pøední 6,00-20
zadní 13,00-28
jestli nìkoho ještì nìco zajímá tak to sem pøihodím
Re: Re:
a jaky olej je nejvhodnejsi30stano píše:zdar zajimalo byme kolik tam je napln oleje motorovehoichomik píše:Pár technických dat:
motor:
ètyøválec, systém OHV, zdvih: 120mm, vrtání: 105mm, obsah válcù: 4160ccm
nejvìtší výkon motoru: 42 Ks pøi 1500 ot/min.
nejvìtší trvalý výkon: 38Ks pøi 1300 ot/min.
hlava válce: pro každý válec zvláš
systém vstøikování: pøímí do spalovacích komùrek v pístech
poøadí vstøiku: 1,3,4,2
spotøeba paliva: 180-195 g/ks/hod.
spotøeba oleje: 3,5 g/ks/hod.
spojka:
jednolamelová, suchá, prùmìr 350mm
pøevodovka:
5 dopøedu 1 dozadu
1. 3,92 km/h
2. 5,15 km/h
3. 7,42 kmúh
4. 12 km/h
5. 24 km/h
Z. 3,9 km/h
øízení:
matka šroub, spojovací táhla a klouby pro každé kolo zvláš
polomìr otoèení 2,5m
brzdy:
nožní èelisové a ruèní pásová
elekrika:
dynymo - 12V - 150W
akumulátor - 12V - 150Ah
pneu:
pøední 6,00-20
zadní 13,00-28
jestli nìkoho ještì nìco zajímá tak to sem pøihodím
Nejako to tu nežije, neverím, že je tak málo 35 Suprov.
Já myslím že je to originál:koro píše:Zdravím Vás čo máte 35 Supre. Ja mám tiež 35ku, avšak motor má dve nalievacie hrdlá, jedno na olejovej nádržke ako originál 35 a druhé v bloku ako 50. Olejové čerpadlo je dvojité, liatinová vaňa, proste všetko ako u 35. Zdá sa mi, že to bude 50kový motor prerobený na 35 asi.
Mazací systém je tlakový, oběžný se suchou skříní. Oběh motorového oleje v motoru zajišťuje dvojité paralelně pracující zubové čerpadlo. První čerpadlo nasává stékající olej přes sací koš ze dna klikové skříně motoru a tlačí jej do olejové nádrže na pravé straně motorové skříně. Druhé olejové čerpadlo nasává olej z nádrže a tlačí jej přes dvoustupňový čistič oleje do rozváděcích olejových kanálů ve stěnách skříně motoru k hlavním ložiskům klikového hřídele. Provrtaným klikovým hřídelem se dostává olej k ojničním ložiskům. Ložiska vačkového hřídele jsou mazána olejem přiváděným rozvodovými kanály ve stěně motorové skříně. Trubkami je olej přiveden k jednotlivým hlavám válců k mazání vahadel a ventilů. Olej stékající otvory v hlavách válců a motorové skříně maže ventilový rozvod (táhla a zvedáky). Olejová mlhovina, vznikající rozprášením stékajícího oleje z hlavních a ojničních ložisek, maže stěny vložek válců a otočné uložení pístních čepů. Nalévací hrdlo je umístěno na olejové nádržce na pravé straně motorové skříně. Odvětrací otvor motoru je umístěn na pravé straně motoru na bočním víku.
Zetor 50 Super -Supřík
Áno máš pravdu, ten odvetrávací otvor je na výku na pravo hore, čo je v ňom aj dekompresor a ústi do neho aj trubka z olejovej nádrže a trochu menší ako ten na 50kovom motore. ja to mam presne ako 50 super asi v strede motora. Dedo hovori, že to bude asi poskladané z motorov oboch typov, že 50 kový blok a 35 kové črevá. Nevadí, hlavne slúži a zatiaľ bez problémov.
pozri si fotku toho mojho na 2 strane tohto fora, pekne to vidno na predposlednej fotke, ten zelený.
nikto nič?
Re:
zetor 35 super má 42 koní dle čsnwintrej píše:Aky to má vykon motora neviete niekto?
Zetor 50 Super 1966,Zetor 50 Super 1967,Agrostroj tj 5,Stihl 024 super,Stihl 036,Stihl 038 Magnum,BMW e34 525 TDS touring
zdar chlapi,myslíte že by šlo přizpůsobit mazání se suchou klikovou skříní ze super 35 na super 50?
Zetor 50 Super 1966,Zetor 50 Super 1967,Agrostroj tj 5,Stihl 024 super,Stihl 036,Stihl 038 Magnum,BMW e34 525 TDS touring
Ja to tak mám.
Re: Zetor Super 35 alebo 50 ?
Zdravim Vás.
Kúpil som Zetor 50 super, lenže 5 rýchlostný, r.v. 1967,podla starého techničaku boli majitelia
CSD a jeden starší pán. Nebola na nom robená žiadna veľká GO. Všetko sedí podla čísel motora a prevodovky zo starého technického.Traktor nemá ani vývod na remenicu, ma redukcie, nalievaci otvor na olej na pravej strane všetko ako 50 super. Len pristrojovka je iná-nemá veľký otvor pre motohodiny a má nejakú preklápaciu skrinku pod pristrojovkou.
Mal som už dva 50 supre ale toto neviem čo je . Čo som si overoval vraj to boli posledné suprečo mám a skladali ich z toho čo mali . Motor 50 , prevodovka 35 atd.
Stretli ste sa už z niečim takým.?
Dakujem
Kúpil som Zetor 50 super, lenže 5 rýchlostný, r.v. 1967,podla starého techničaku boli majitelia
CSD a jeden starší pán. Nebola na nom robená žiadna veľká GO. Všetko sedí podla čísel motora a prevodovky zo starého technického.Traktor nemá ani vývod na remenicu, ma redukcie, nalievaci otvor na olej na pravej strane všetko ako 50 super. Len pristrojovka je iná-nemá veľký otvor pre motohodiny a má nejakú preklápaciu skrinku pod pristrojovkou.
Mal som už dva 50 supre ale toto neviem čo je . Čo som si overoval vraj to boli posledné suprečo mám a skladali ich z toho čo mali . Motor 50 , prevodovka 35 atd.
Dakujem
ja mam na stitku rok vyroby 1968 a je to klasicka 50 super 4rychlosti + redukcie ale ta 5rychlostna moze byt dobra na klasike su dost skoky medzi rychlostami chcelo byt este jednu medzi 3a 4
Zetor crystal 8011, 2xZetor 50 super + kopec veci k nim co furt vsade zavadzaju
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zetor Super 35 alebo 50 ?
někde jsem četl, že by to mohl být jakýsi mezitip,přechod mezi 35 a 50, tomu by odpovídala ta přístrojovka bez otáčkoměru, převodovdka 5 rychlostí jako 35 a redukce jako 50, jen je škoda, že se to neujalo... asi máš doma docela unikát!!jano33 píše:Zdravim Vás.
Dakujem
Ten zadek s redukcema a pětikvaltem jsem kdysi taky koupil,kvůli vidličce na pětku.Stál mně komplet asi tisícovku.Nakonec jsem ho dal do šrotu.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.