Zetor super 50 od Přemy

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
ZetorSupr50

Re: Zetor super 50 od Přemy

#121 Nový příspěvek od ZetorSupr50 »

Zdravím je to uplně jinší dotaz než tu řešíte ale vidím že to tu žije :) Takže jsem se chtěl zeptat chci aby mě fungoval budík teploměru at vím jaká je teplota vody. Budík mám a vede od neho nejaký kabel ktery vede dopředu a na konci je čidlo.Jenže to nefunguje. To čidlo je v odtokovém potrubí. Ale kdyz jsem to čidlo vyšrouboval tak z tama žadná voda netekla. Je tam na suchu dá se řéct to čidlo..

jelda

#122 Nový příspěvek od jelda »

Ahoj to čidlo je vsunuto v tubusu

ZetorSupr50

#123 Nový příspěvek od ZetorSupr50 »

A chyba je v čem?

ichomik

#124 Nový příspěvek od ichomik »

U suprů je to tak řešené, že čidlo teploměru je v jímce ne přímo ve vodě. Jinak ty píšeš, že od teploměru vede nějaký kabel což je zavádějící. Zetor 50 Super měl origo kapilárový teploměr - elektrika zde byla jen na podsvícení budíku, takže buď to u tebe někdo už předělal na elekronický, kde je čidlo a budík propojeno drátem - kabelem a do okruhu je přivedeno 12V a nebo ten kabel o kterém mluvíš je kapilára.
Pokud máš kapilárový tak vyndej čidlo ven z jímky a zkus ho nějak zahřát (horká voda, fén) měl by ukazovat - pokud ne tak holt musíš hledat kde koupíš nový (mimochodem kapilárové teploměry jsou celkem drahé). U elektronického typu k této zkoušce ještě potřebuješ mít jistotu, že je v pořádku přívod 12V, takže pokud nefunguje máž tři možnosti chyba v elektrice, špatné čidlo a nebo špatný budík.
Přidávám ještě foto toho kapilárového je to fotka z aukra kde je v nabídce za 500 Kč
Přílohy
smaz.jpg
Zetor 50 Super -Supřík

ZetorSupr50

#125 Nový příspěvek od ZetorSupr50 »

Ano pardon máte pravdu žadný kabel tam není, je tam ten kapilároví. Takže neukazuje tak ho vydělám ešte aj zkusím zahrát ho. Ale asi bude špatný. Vidím že je celkem drahý. Ale budík té teploty patří k těm které by měli fungovat je vcelku důležitý..Díky za odpověd

padesátka

#126 Nový příspěvek od padesátka »

Někdy se stane že zaoxiduje hřídelka na té ručičce pak stačí kápnout na osičku trochu silikonu nebo vdčka a ohřát opatrně zapalovačem(tu tyčinku co je v motoru) aby se odtrhla zas bude chodit.

ZetorSupr50

#127 Nový příspěvek od ZetorSupr50 »

Tak jsem ho celý rozdělal prostříkl vdčkem smontoval zase dohromady ale i po daní čidla do horké vody neukazuje tak hold je špatný..

Přemo

#128 Nový příspěvek od Přemo »

tak sem neska taki vyskousel,ten budik bo neukazoval,a uz ukazuje ..myslel sem ze je K.O. a neni jen raficka se sekla trosku prihnul dal do vody a uz ukazuje krasne stoupa klesa 8)
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

Přemo

#129 Nový příspěvek od Přemo »

CHlapi nevim jestli ste se divali mrknete do inzerce co je tady PRODAM...je tam super,,a ten teda dopadl...asi budu brecet chudacek maly :'( ten uz ma neco za sebou,. :pistol:
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

ZetorSupr50

#130 Nový příspěvek od ZetorSupr50 »

Nooo tak to je sila v takovém stavu sem ještě žadný neviděl :)

padesátka

#131 Nový příspěvek od padesátka »

ZetorSupr50 píše:Tak jsem ho celý rozdělal prostříkl vdčkem smontoval zase dohromady ale i po daní čidla do horké vody neukazuje tak hold je špatný..
Pořádně ho ohřej neboj se jestli je v háji tak nic nezkazíš já to dělal vždycky zapalovačem a někdy opravdu vyskočil až po delším zahřátí horká voda je na to slabá-pokud se pohne hned musíš přestat ohřívat!Jestli ani pak ne tak je po něm.

ZetorSupr50

#132 Nový příspěvek od ZetorSupr50 »

padesátka píše:
ZetorSupr50 píše:Tak jsem ho celý rozdělal prostříkl vdčkem smontoval zase dohromady ale i po daní čidla do horké vody neukazuje tak hold je špatný..
Pořádně ho ohřej neboj se jestli je v háji tak nic nezkazíš já to dělal vždycky zapalovačem a někdy opravdu vyskočil až po delším zahřátí horká voda je na to slabá-pokud se pohne hned musíš přestat ohřívat!Jestli ani pak ne tak je po něm.
Tak jsem znovu pořádně zahřál zapalovačem a vubec ani se nehnul..Takže je po něm skutečně.. Díval jsem se a nový stojí 300Kč...Našel jsem přes internet..

ZetorSupr50

#133 Nový příspěvek od ZetorSupr50 »

Chtěl sem sa optat zapojovali ste někdo elektriku podle tohoto schémata které je v knížce(Návod k obsluze traktoru) Budu to podle toho dělat ale nějak mě nejde do hlavy jak z 28 zadní svetlo pravé vede pouze jeden kabel.Tak i z druhé strany.. poraďte..
Přílohy
Schéma zapojení
Schéma zapojení

mysak25

#134 Nový příspěvek od mysak25 »

ZetorSupr50 píše:Chtěl sem sa optat zapojovali ste někdo elektriku podle tohoto schémata které je v knížce(Návod k obsluze traktoru) Budu to podle toho dělat ale nějak mě nejde do hlavy jak z 28 zadní svetlo pravé vede pouze jeden kabel.Tak i z druhé strany.. poraďte..
Protože dřív stačila brzdová světla a jedno koncové svělo na straně přivrácené ke středu vozovky, blinkry z boku na blatnících byli vidět i zezadu. Četl jsem to v nějaké staré vyhlášce z 50.let

ZetorSupr50

#135 Nový příspěvek od ZetorSupr50 »

mysak25 píše:
ZetorSupr50 píše:Chtěl sem sa optat zapojovali ste někdo elektriku podle tohoto schémata které je v knížce(Návod k obsluze traktoru) Budu to podle toho dělat ale nějak mě nejde do hlavy jak z 28 zadní svetlo pravé vede pouze jeden kabel.Tak i z druhé strany.. poraďte..
Protože dřív stačila brzdová světla a jedno koncové svělo na straně přivrácené ke středu vozovky, blinkry z boku na blatnících byli vidět i zezadu. Četl jsem to v nějaké staré vyhlášce z 50.let
Aha. Děkuji..teď budu moset to vyřešit nějak jinak..Nebo kde bych sehnal nějaké jiné schéma?...

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“