Motor a převodovka - Fiat 126 Maluch
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Kdo ma traktor s malucha ? potrebuju tech. radu
tak dneska sem vyskousel motor s fiatku jede celkem pekne podelil bych se svami o dojem a dal jsem video ale neumim to dat na youtube
Tie fotky, čo spomínal "artemio" som pridal pred cca rokom ja. Mám doma robený malotraktor s motor maluch spojený s prevodovkou Š1203. Ten medzikus je hrubý presne 38mm a robil som ho s výpalku hr.40mm. Pridávam ti zopár foto na inšpiráciu, len foto úpravy vstupného hriadeľa do prevodovky som nemohol nájsť v PC, keď nájdem, pripojím neskôr. Ešte menšia rada pri osadzovaní motora do malotraktora: dobre ho odpruž od rámu cez dostatok silenblokov, lebo motor pri nízkych otáčkach neskutočne vibruje, ináč je veľmi super, veľa výkonu za málo benzínu :-D))
JJ to je přesně ono, pěkná práce
Někam jsem si ty fotky uložil a nemohl najít
Někam jsem si ty fotky uložil a nemohl najít
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.
Podle fotek opravdu pěkný mezikus a určitě dobré spojení motoru a převodovky. Moje příruba-mezikus je v principu stejná jen není tak umělecky a esteticky ztvárněná. Kde jsou možnosti pak i estetika je lepší.
Fotky ve mně budí otázku- motor je bez chladícího větráku. Větrák pak byl znovu namontován , nebo se to chladí jiným způsobem . Já chladím origoš větrákem , ale ten mne tam se..e, protože je větší než samotný motor . Máte nějaké zkušenosti s jiným než origoš chlazením u malucha. Už tu někdo měl elektrický větrák nasměrovaný na žebra válců malucha. ale to se mi zdá jako nedostatečné. Nebo to opravdu stačí?
Fotky ve mně budí otázku- motor je bez chladícího větráku. Větrák pak byl znovu namontován , nebo se to chladí jiným způsobem . Já chladím origoš větrákem , ale ten mne tam se..e, protože je větší než samotný motor . Máte nějaké zkušenosti s jiným než origoš chlazením u malucha. Už tu někdo měl elektrický větrák nasměrovaný na žebra válců malucha. ale to se mi zdá jako nedostatečné. Nebo to opravdu stačí?
Kde sa dá kupit na takýto motor rozdelovač ?? Surne !
Prepáčte že to pchám sem.
Prepáčte že to pchám sem.
Pre "mirda" : chladenie motora mám s trabanta resp. len vrtuľa + som dorobil k tomu bočný plech, aby vzduch prúdil do rebier valcov. V pohode to chladí motor aj v 30°C letných teplotách. Pre "Toreto" : náhradné diely na malucha kupujem buď cez internet na stránke www.126fan.sk , kde je celkom slušný e-shop, alebo v Poľsku, keď z času na čas idem na nákupy :-)).
Stým chladenim z trabanta si mi dal toho Brouka do hlavy Tiež to tak spravim lebo mam tu vrtulu doma a aj terza na traktore mam jednu
Pisem ti SZ
A dik za ten odkaz mam rozjednane niečo tunak z kolegom z fora ak to nevyde tak skusim objendat.
Pisem ti SZ
A dik za ten odkaz mam rozjednane niečo tunak z kolegom z fora ak to nevyde tak skusim objendat.
a mas fotku toho trakturku ? jak mas provedeni prevodovek ? a ram a pod. ? jestli bys mi ukazal ?DurianSK píše:Tie fotky, čo spomínal "artemio" som pridal pred cca rokom ja. Mám doma robený malotraktor s motor maluch spojený s prevodovkou Š1203. Ten medzikus je hrubý presne 38mm a robil som ho s výpalku hr.40mm. Pridávam ti zopár foto na inšpiráciu, len foto úpravy vstupného hriadeľa do prevodovky som nemohol nájsť v PC, keď nájdem, pripojím neskôr. Ešte menšia rada pri osadzovaní motora do malotraktora: dobre ho odpruž od rámu cez dostatok silenblokov, lebo motor pri nízkych otáčkach neskutočne vibruje, ináč je veľmi super, veľa výkonu za málo benzínu
jo a jak si to vyresil se spojkou ? setrvak a pritalačak je origo ? a co lamela asi si musel prenytovat stred s octavacke lamely co ? a s čeho si to presne udelal ten mezikus ? ja si stim furt nevim rady a spojene dokupy bych to chtel at to muzu dat na silentbloky
Spojku mám celú originál maluch, jediné čo som upravoval, bol vstupný hriadeľ do prevodovky, ktorý som robil z dvoch kusov: časť bola orig. vstupný hriadeľ do prevodovky Š1202 a časť bola spojovacia hriadeľ z malucha medzi spojkou a prevodovkou.
Uloženie motora na silembloky ti odfotím a pridám tu cez víkend.
Uloženie motora na silembloky ti odfotím a pridám tu cez víkend.
Pridávam ti zopár foto toho uloženia motora na silenbloky, čo som sľúbil.
Kamarat moj potrebujem od teba niečo
Nafot mi prosim ta komplet elektriku ako to mas spravene lebo mi sa stoho neviemem vysomárit alebo mi to jednonucho nakresli ako to zapojit iba tie základné veci .
Dakujem
Nafot mi prosim ta komplet elektriku ako to mas spravene lebo mi sa stoho neviemem vysomárit alebo mi to jednonucho nakresli ako to zapojit iba tie základné veci .
Dakujem
.... ahoj Durián , tak som sa dostal cez iných stavitelov "maluchov " , až k tebe ... ...velmi sa mi páči myšlienka , využiť tento motor , do tejto váhovej kategorie traktorov ...neviem ale nájsť tie prvopočiatky s popisom a celkovým usporiadaním tvojho stroja ..domnievam sa ,či som to dobre pochopil , tak ty si majitel myšlienky ...prosím ťa , mohol by si svoj stroj nejako odtajniť ? ..vopred dakujem a prajem všetko dobré ...
Napíš mi presne, čo si predstavuješ pod slovom odtajniť a niečo vymyslíme . Tu na stránke môj "stroj" nemám, ani moc som nad tým neuvažoval uverejniť ho, ono mám ho zostrojený už dobrých 15 rokov,ale akosi vždy ho nejako ešte prestavujem a tak . Motor "maluch" mám na ňom myslím už štvrtý rok a môžem povedať, že som už s motorom konečne spokojný (predtým som vystriedal motory od J 175, J 250 a J 350) Najbližšia menšia prestavba ma čaká niekedy o mesiac (uvažujem o výmene redukčnej prevodovky za inú) Aktuálne usporiadanie môjho stroja:
motor: Fiat126p (650E) maluch
1.prevod.: Š1203
2.prevod.: Š1203
diferenciál: Š1203 skrátený na 120cm
kolesá: 14"
Tak v krátkosti asi toľko.
Pre "Toreto": aký máš rozdeľovač v motoru? starý alebo nový typ, lebo v elektrike je potom rozdiel v zapojení.
motor: Fiat126p (650E) maluch
1.prevod.: Š1203
2.prevod.: Š1203
diferenciál: Š1203 skrátený na 120cm
kolesá: 14"
Tak v krátkosti asi toľko.
Pre "Toreto": aký máš rozdeľovač v motoru? starý alebo nový typ, lebo v elektrike je potom rozdiel v zapojení.
Mám tam presne ten typ čo ty na fotke čo si sem vkladal to je asi starší Je tam na vrchu len taký kryt Tak neviem ako to všetko pozapajať aby sme ho mohli najprv vyskošat prv než ho osadíme do traktora
Tu "krabičku" reglér k tomu mám!
Tu "krabičku" reglér k tomu mám!