Terra
Moderátor: DYK
Re: Terra
Tu hrobkovací radlici otec taky zvětšil, ale jen asi o 2 cm. Na fotce je to trochu vidět. Hráběma bych to když tak zahrnul tak , aby šli vydět brambory. Uvydím až se to vyzkouší.
-
Proorávací kola s DSK 317 na proorávání brambor provozuju běžně už pár sezón, a jde to s ní právěže parádně. Mě se zase líbí to, že je vysoká, a jde s tím pak zajet i do vzrostlé natě, kam už s ničím jiným nejde bez toho, aby se nať polámala, vjet. Je fakt znát, že je motor vysoko a nať neláme. Radličku za převodovku dávám do dělaného držáku do nastavovacího tělesa, a to zapřahám do tažného závěsu. Nářaďový se musí sundat, překáží proorávacím kolům. Radličku si dobře nastavit, aby se moc nezarývala do hlíny, jak jde hluboko, jde to ztěžka a pak se to, jak píšeš, kácí, proto to nastavovací těleso. A taky proto, že je s ním ta souprava pak delší, a není potom tolik vratká.DYK píše:Je to možný, ale bacha, to lze provozovat jen na převodovce AKY. Je to dost vratký a nedovedu si představit takto balancovat s T20 nebo DSK 317. ..................... Chce to cvik.
A chce to opravdu cvik.
Měl jsi pravdu,ta třetí hřídel byla dodělávaná,ale nevím k čemu.DYK píše:Však v pohodě, nehádáme se. Omrkni to a hlavně napiš co a jak. Ty dvě délky odpovídají tomu co jsem psal. Dva páry dvou délek na rozchod kol 480 mm a 610 mm. Až u Vari se jedna strana širšího rozchodu skládala ze dvou kusů.Žebrák píše:Nechci se hádat,ale myslím si,že byli tři,zítra kouknu a prověřím.Pokud se dobře pamatuju,na starou převodovku byli dvě délky šestihranů,krátkej a dlouhej.Jeden šroub na stažení byl na krátký,já sem tam měl dva dlouhý a s tím jsem jezdil a pak byl stahovací šroub na krátký a dlouhý dohromady,ale s tím se nedalo zatočit.Už je to pár let,ale třeba se pletu.
Janka Radotín, Trusty Bentley JAP London, Tj-6,5-1,Tj-5, PF-62, ŽtM-107-H-2, Zetor 15, Deutz D25, Traktorbagr Predátor a další...
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Před nějakými asi 30 roky jsem to měl koupený doma, ještě původní Terru dělanou v licenci, nikdy jsem to nepoužil, pak jsem ji prodal a koupil Vari.DYK píše:Hm, tak to jsem nevěděl a ani nikdy neviděl. Člověk se pořád učí. Má to teda někdo doma?
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Na té převodovce co máš na fotce vidím na rotavátoru ty záběrové desky. My s nima běžně ohrnujeme brambory, ale máme je zvětšené. My nejdřív projedeme řádky jenom rotavátorem bez desek a až potom s deskama a s radlicí, ale děláme to jenom jednou a moc trávy nemáme, ani nepoužíváme chemii poroti plevelu.No tímto co máš v odkazu bych to chtěl zahrnout , ale použil bych převodovku co je na fotce:
Nazdar chlapi susedia kúpili teru z 80 teho roku je to asi jm-5 ale má už plastovú nádrž a dali mi to v rozobratom stave ten motor poskladal som ho ale jediná vec z čoho neviem výjsť je obmedzovač otáčok a to tiahlo ku karburátoru a pružinka + klapka pri ventilátore nepomôžete mi ako to má byť poskladané? hoc aj sken nejakého katalógu ďakujem
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Táhlo nasadíš na vzduchovou klapku a druhý konec na páčku karburátoru, pružinku dáš na vzduchovou klapku a druhý konec na páčku, kterou máš pod nádrží. Jelikož máš plastovou nádrž, tak předpokládám, že tam máš na levé straně páčku na nastavení otáček, polohy 1,2,3, na jejím konci máš plechovou pásku se zářezy, tak do těchto zářezů dáš to perko. Pro začátek to dej tak do druhé drážky od vzduchové klapky. To perko ti táhne vzduchovou klapku jakoby do polohy nula a až proud vzduchu klapku vyklání a tím ubírá otáčky přes táhlo na klapce karburátoru.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Ďakujem ale mám asi starší systém lebo tam je veľká plechová klapka a pružinka sa nasadzuje na taký pech na ktorom je kopu zárezov a keď chceš zmeniť hodnotu otačok musíš ju zavesiť do ďalšieho zárezu tomu ystému chápem ale to tiahlo a pružina sa mi priečia o blok motora a je to akosi zdeformované asi by bodla moja fotka?
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com
Terra nemá volitelný třístupňový omezoač otáček. Přitom může mít plastovou nádrž a má filtr vzduchu s komínkem. Ta nádrž má po obvodě prolis, uzavírání na bajonet. To měla i Vari, ale strouhalo to plast, tak dali závit. Terová to nedělala. S pružiou vzduhové klapky bych začal na druhém zářezu od motoru a dle naměřených otáček posouval.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Taky jsme to s tím projížděli. Někdy jenom tímto rotavátorem a pak rotavátorem s radlicí. A nebo přímo rotavátorem s radlicí. Podle toho jak to bylo tvrdé. Ale chtěl bychto zkusit zahrnout s proorávacíma kolama s radlicí. A pak bych to projížděl zase proorávacíma kolama s radlicí.kolot píše:Na té převodovce co máš na fotce vidím na rotavátoru ty záběrové desky. My s nima běžně ohrnujeme brambory, ale máme je zvětšené. My nejdřív projedeme řádky jenom rotavátorem bez desek a až potom s deskama a s radlicí, ale děláme to jenom jednou a moc trávy nemáme, ani nepoužíváme chemii poroti plevelu.No tímto co máš v odkazu bych to chtěl zahrnout , ale použil bych převodovku co je na fotce:
- lukas258
- Kontaktovat uživatele:
mam doma podvozek dks 317 a praskl mi obal u zapojovače tak žádám o radu jestli to mam spravovat nebo necat bejt
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...
- lukas258
- Kontaktovat uživatele:
sledujte co sem našel na nova.cz bylo to tu možná ještě na starím forum
http://voyo.nova.cz/multimedia/rady-pta ... ambor.html
http://voyo.nova.cz/multimedia/rady-pta ... ambor.html
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...
pro lukas258
Měl jsem prasklé těleso skříně DSK 317 u úchytu pro šrou závěsu pro vozík. Nechal jsem to za 300,- zlaťáků zavařit.Ale skříň jsem musel rozebrat,očistit od barvy a odmastit. Pak to šlo zavařit bez problémů "CO2". Myslím že ta horní část skříně nová koštuje 2400,- ptal jsem se na ní u místního prodejce Vari.
Už jsem s tím tahal pár kárek se dřevem a bez problémů to drží.Netuším co s tím předchozí majitel dělal,že mu skříň praskla,ale oka závěsu byla oválná s vůlí pro čep cca 10mm.Tak asi ty rázy při rozjezdu s naloženou károu ????
Honza
Měl jsem prasklé těleso skříně DSK 317 u úchytu pro šrou závěsu pro vozík. Nechal jsem to za 300,- zlaťáků zavařit.Ale skříň jsem musel rozebrat,očistit od barvy a odmastit. Pak to šlo zavařit bez problémů "CO2". Myslím že ta horní část skříně nová koštuje 2400,- ptal jsem se na ní u místního prodejce Vari.
Už jsem s tím tahal pár kárek se dřevem a bez problémů to drží.Netuším co s tím předchozí majitel dělal,že mu skříň praskla,ale oka závěsu byla oválná s vůlí pro čep cca 10mm.Tak asi ty rázy při rozjezdu s naloženou károu ????
Honza
Těch příčin je celá řada a třeba nedostatečně dotažený-povolený závěs plus, když se Vari nebo Terra šprajcne o oje vozíku bez rejdovývh dorazů. Všichni nad rejdovejma dorazama ohrnují nos a nikdo z převážně "začátečníků" nepřizná, co by se nestalo, kdyby je měli.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- quidospacek
Rejdové dorazy? Mám takovou představu, ale i tak, neměl by někdo fotku jak to vypadá?DYK píše:Těch příčin je celá řada a třeba nedostatečně dotažený-povolený závěs plus, když se Vari nebo Terra šprajcne o oje vozíku bez rejdovývh dorazů. Všichni nad rejdovejma dorazama ohrnují nos a nikdo z převážně "začátečníků" nepřizná, co by se nestalo, kdyby je měli.