Terra
Moderátor: DYK
Re: Terra
Nechci se hádat,ale myslím si,že byli tři,zítra kouknu a prověřím.Pokud se dobře pamatuju,na starou převodovku byli dvě délky šestihranů,krátkej a dlouhej.Jeden šroub na stažení byl na krátký,já sem tam měl dva dlouhý a s tím jsem jezdil a pak byl stahovací šroub na krátký a dlouhý dohromady,ale s tím se nedalo zatočit.Už je to pár let,ale třeba se pletu.
Janka Radotín, Trusty Bentley JAP London, Tj-6,5-1,Tj-5, PF-62, ŽtM-107-H-2, Zetor 15, Deutz D25, Traktorbagr Predátor a další...
- lukas258
- Kontaktovat uživatele:
mam propblém se startováním motoru jm4-oo3 v když je studená tak nigdy ani nenastartuju musim vyndat svíčku vzít zapalovač a nažhavit svíčku a dát spátky a ani to kolikrát ani to nepomáhá tak předem děkuji za každou radu
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...
Na teře mám starý dobrý dvoutakt a chytá v zimě dobře.Teda já jí nestartuju,to mladej a říká na třetí zatažení.Špatná svíčka?Špatná komprese?
Janka Radotín, Trusty Bentley JAP London, Tj-6,5-1,Tj-5, PF-62, ŽtM-107-H-2, Zetor 15, Deutz D25, Traktorbagr Predátor a další...
Však v pohodě, nehádáme se. Omrkni to a hlavně napiš co a jak. Ty dvě délky odpovídají tomu co jsem psal. Dva páry dvou délek na rozchod kol 480 mm a 610 mm. Až u Vari se jedna strana širšího rozchodu skládala ze dvou kusů.Žebrák píše:Nechci se hádat,ale myslím si,že byli tři,zítra kouknu a prověřím.Pokud se dobře pamatuju,na starou převodovku byli dvě délky šestihranů,krátkej a dlouhej.Jeden šroub na stažení byl na krátký,já sem tam měl dva dlouhý a s tím jsem jezdil a pak byl stahovací šroub na krátký a dlouhý dohromady,ale s tím se nedalo zatočit.Už je to pár let,ale třeba se pletu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- lukas258
- Kontaktovat uživatele:
svíčka tam je tak rok a ani to nepomohloŽebrák píše:Na teře mám starý dobrý dvoutakt a chytá v zimě dobře.Teda já jí nestartuju,to mladej a říká na třetí zatažení.Špatná svíčka?Špatná komprese?
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...
Řadička není vidět, je na druhé straně. Kola jsou taky přehozená, ať to má trochu záběr. S trochou praxe je to pár minut a na tahu (v tomto případě spíš tlaku) je to znát. Jinak mám hřídel i na rozchod 90cm, ale to jsem použil snad jen dvakrát v rámci jakýchsi pokusů :-)
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Ty upravené nože , to je asi něco jako prorávací kola? Myslíš že by šlo dát na rotavátor ty proorávací kola a dozadu radlici? A zahrnout to s tím?sekalsemmalo píše:kluci,my mame do rotavatoru upraveny noze jako kolecko,proste obruc a zaberovy packy,no a misto toho haku hrobkovaci radlici.tim zahrnuju,taky se to blbe udrzi ,ale jde to.a pak tim hlavne prooravam a to je parada.
Je to možný, ale bacha, to lze provozovat jen na převodovce AKY. Je to dost vratký a nedovedu si představit takto balancovat s T20 nebo DSK 317. Já jsem prohrnování během vegetace řešil tak, že jsem nejprve projel řádky rotační plečkou, pak jsem oddělal disky ze sazeče, dal je za DSK 317, přehodil motor a nahrnul. Sázení jsem dělal sazečem za DSK 317. Tady se osvětčil dvoutakt. Dá se líp pohrát s plynem a tím regulovat rychlost. Sázení a následné zahrnování je asi fakt nejlepší s radličkama před koly. Chce to cvik.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
jak myslim???tak to mame uz roky,tenkrat nekdy davno sme to videli jestli v receptari,nebo kde,uz nevim.ty samotny kudly to neutahnou.ani s tema navlekama,co se k tomu prodavaly.ja nemam fotak,tak se to pokusim popsat.pouzily se noze na kazdou stranu,jako unasec orebnych kolecek,obruce jsou prumer 200,na ne navareny zaberovy plochace 40 takze orebny kolecko ma prumer tech 280,vic se tam ani nevejde a šírku 80.na druhy strane to samy ,tak je celkova tloustka rotavatoru 235 mm.no a tim zaoravam,to nejde tak dobre,ale ja uz sem profik a pak tim prooravam,dokud si nate nelehnou.ale jasne ,ze se bavime o zahonu brambor,lany by tim delat neslo.je dobry pri zahrnovani to jet na dvakrat,nepustit tu hrobkovaci radlici hned hluboko do zeme,to tam pak tancuje.hezky si udelat vodici stopu a pak to dohrnout ,no a prohrnovani se stopou jde uz v pohode,kdyz se zacnu opocovat,tak holt dam cigarko a pak pokracuju.....kluci,ja si myslim,ze je to do vzrostlych brambor naprosto idealni,nedovedu si predstavit,ze bych tam prihrnoval vzrostly brambory orebnou prevodovkou,to bych vsechny vzrostly brambory stredem vyhrabal ven.tohle je uzounky a bezi si to jen tou radkou,nic to nenici,mozna foukne vejvuk na mandelinku,ale jinak nic
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
-
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Původní stará Terra s T20 byla dělaná na tři rozteče rozchodu. Při prodeji k tomu byli tři středové tyčky.DYK píše:Však v pohodě, nehádáme se. Omrkni to a hlavně napiš co a jak. Ty dvě délky odpovídají tomu co jsem psal. Dva páry dvou délek na rozchod kol 480 mm a 610 mm. Až u Vari se jedna strana širšího rozchodu skládala ze dvou kusů.Žebrák píše:Nechci se hádat,ale myslím si,že byli tři,zítra kouknu a prověřím.Pokud se dobře pamatuju,na starou převodovku byli dvě délky šestihranů,krátkej a dlouhej.Jeden šroub na stažení byl na krátký,já sem tam měl dva dlouhý a s tím jsem jezdil a pak byl stahovací šroub na krátký a dlouhý dohromady,ale s tím se nedalo zatočit.Už je to pár let,ale třeba se pletu.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
No tímto co máš v odkazu bych to chtěl zahrnout , ale použil bych převodovku co je na fotce: Bud´ bych to zahrnul na dvakrát jak ty píšeš , nabo bych to prva hráběma trochu zahrnul. A potom to projel.sekalsemmalo píše:http://www.vari.cz/detail-produktu/kola ... svs-1.html
-
na tu prevodovku od rotavatoru se to dava,od kyprice.tam to mam.a na tu hrobkovaci radlici jsem si pridal vysoky bocnice z plastu,jinak to padalo hned do ty vyhrnuty drazky a nelezlo to nahoru na hrubek.proste to kolecko to mele a radlice tu kyprou pudu hrne do boku,nebo nahoru.je to hodne nakypreny a pak se to slehne.ruco vytrham plevel a pak to timhle probehnu,treba kazdych ctrnact dni,dokud to jde a brambory se nesklonej do radku.pak by to uz motalo.a ja tam to predni vodici operny kolecko nemam.to nepouzivam.po tom proorani to vypada moc pekne,kypry jak pernik.........loni sem si nakoupil chemii na plevel a nakonec sem to ani nepouzil,prave z toho duvodu,ze tim furt jezdim .ja nevim,jestli hrabema zahrnout,to uz nebudes pak vedet,kde jezdit.