Když mě brali za vojáčka ..........a kam

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Jak vzpomínáte na vojnu?

Vzpomínám rád
134
39%
Odstupem času rád
94
27%
nerad vzpomínám
10
3%
nebyl jsem ,už se nemusí
77
22%
Měl jsem modrou
29
8%

Celkem hlasů: 344

Zpráva
Autor
Mirek LKT

Re: Když mě brali za vojáčka ..........a kam

#31 Nový příspěvek od Mirek LKT »

Tak já si odsloužil civilní službu u městských lesů , když zjistili že jsem vyučenej drvoštěp vyfasoval jsem ukt a celou civilku prodrandil v traktoru a 5 tis. měsíčně bylo super. Jen perlička ..když jsem šel na vojenskou zprávu donést papír , že chci na civilku , bylo tam potřeba vyplnit důvod. Tak jsem jim tam napsal , že odmítám vzít do rukou zbraň. Baba v zelenym do toho čučí , pak do mejch papírů a sakra chlape vždyť vy máte zbrojní průkaz :smich: no nějak sem to okecal a prošlo to 8)
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT

tiger

#32 Nový příspěvek od tiger »

Do přísahy v Opavě a pak VÚ 1337 Týniště nad Orlicí 8) 8) jako strážný nástup říjen 1998
S odstupem času člověk vzpomíná rád a s pár klukama se scházíme zhruba jednou ročně doted :)

DOOM

#33 Nový příspěvek od DOOM »

no tak ja sem taky podepsal civilku bylo to hned zkraje asi rok 91 nebo 92 tenkrat to bylo na 36 měsicu myslim nastoupil jsem do tech.služeb jako řidič avie takže pohoda za 5000 měsičně potom mi to zkratili na 18 měsicu

Roman
Kontaktovat uživatele:

#34 Nový příspěvek od Roman »

kůrovec píše:6.leden 1998 - 22 prosinec 1998.Nástup do Olomouce - Tabulový vrch , po třech měsících výcviku a kurzu obsluhy elektrocentrály do Hradce Králové na letiště , kde jsem to zašitej na řídící věži doflákal až do konce.
Tabulové vrch, tam byly hezky kasárna, měl sem tu čest velet bouracím mašinám, když se to tam 2006 srovnávalo se zemí a stavěly se bytovky.
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995

jiri63
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od jiri63 »

pavel601 píše:.... ja sa ospravedlnujem , ten Holíšov nieje správne napísaný - má to byť Holýšov ...23 tankový pluk -politruka tam robil človek , ktorý mal brata tam , odkiaľ som.... jo a je tu debata o T 34 .... kto nejazdil na 55 modesta , nevie čo to je riadiť poriadny stroj .... pepa ma naladil na to vojenske myslenie :) , tak som si spomenul , pametám si aj číslo samopalu , ale nepametám si , kedy sa narodil moj vnúčik .... :) :( :-/
ahoj pro vsechny ja jsem slouzil o neco drive v roce 1963--1965 v mikulovicich u jeseniku kazdy druhy den jsme slapali kolem delostrelecke zakladny pres dvacet kilaku bylo to takove jake to bylo bylo tam celkem dobre kamaradstvi dodneska se s nekterymi stykam s s nekterymi si volame a jak je moznost tak se navstivime hodne z nas uz bohuzel nezije nas bylo v psinci pres deset lidi a zbytek po smrti nevim pouze o jednom kamaradovi ktery je nekde od benesovaa to jeste nevim jestli zije mel by byt nekde od benesova jmenuje se jiri dobaka mel by byt rocnik 1944 nebo 1945 prosim jestli se nekdo s timto jmenem setkal dejte prosim vedet zaroven dekuji za toto tema vsem hodne zdravi a dekuji za odpodved ahoj

cuisine

#36 Nový příspěvek od cuisine »

4670 klecany ... 2000-2001

pavell

#37 Nový příspěvek od pavell »

1980-82 Znojmo mesic v prijmaci Na Krajzaku a potom 23 mesicu na Hatich

venca58

#38 Nový příspěvek od venca58 »

Rok 1970 -V'U 4403 Martin PŠ,po půl roce 1,5 roku V'U 7368 Podbořany -kovaný řidič tanku T-54. Já jsem byl spokojen,dobří kamarádi ,kteří mě případně vždy pomohli,takže žádné průšvihy nebo špatné dny mě nerozházeli.A rozcvičky do půl těla mě jen prospěly,minimálně 15 let jsem nevěděl co je chřipka ,angína nebo i pitomá rýma.Doufám že sem zavítá někdo z mých spolubojovníků.

LADAK28

#39 Nový příspěvek od LADAK28 »

Nástup4.4.1995.Přimač aVŘK v VU5023Znojmo,potom VU4727Jihlava.Vojna v pohodě,do civilu jsem si donesl řidičak na skup.E.To bylo pozitivum,ikdyž jsem ho zatim nevyužil.

smetana

#40 Nový příspěvek od smetana »

Už jsem to tu někde psal odveden schopen bez vady 1982 jako řidič tatra 148 CAPL letiště Mošnov super vojna z vojny do civilu jsem si donesl ještě skupinu E joooo a kočku z Moravy s kterou jsem se oženil proto nejsou na Moravě žádné kočky :vysmech: :vysmech: jsou v Čechách
Naposledy upravil(a) smetana dne ned led 30, 2011 8:47 pm, celkem upraveno 1 x.
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

laney

#41 Nový příspěvek od laney »

Vú 6660 Praha Dejvice 97-98 na ROTe jako st.autoelektrikář jsem dělal na V3S,tatrách a karosách. Celkem pohoda

winch

#42 Nový příspěvek od winch »

Roky 1981-83- 3. mesiace príjmač Zvolen,1.mesiac Planá u Mariánskych Lázní a potom VU 8384 Aš- radiotechnická rota. Super vojna, rád spomínam na srandy čo sme tam zažili. Na prvej vychádzke v Aši som nemal dosť prachov na zaplatenie účtu, tak som nechal zobudiť môjho náčelníka aby mi požičal. Bol slobodný a býval na hoteli kde sme chlastali, pár dní mi to dal pocítiť, a potom mi to celý zbytok vojny pripomínal, ale v dobrom. Až na dvoch -troch gumákov to bolo super. Lampasáci o 16tej hodine vypadli a na celej rote ostali iba základáci. Do veliteloveho kanclu sme si vodili dievčatá, a niekedy to bolo perné ked došiel niekto na kontrolu- to boli sekundy, a ten adrenalín keď tam zazvonil telefon od brány :pistol: :pistol:
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.

Medved 09

#43 Nový příspěvek od Medved 09 »

zláté časy

v červenci 99 nastup Olomouc Hejčín vycvik Vřk , prošlapaných pár služeb na Tabulaku , pak tři týdny Jihlava Pístov kurz na EC a nakonec třešnička 1 PRLO Volchov Rapotice , 20 km od Brna teď tam je vazební věznice . Olmik byl zlatý až na ty gumy , při cestě z hospody z Křelova jsme ztratiliu kámoše v kukuřici , našel se až ráno špinavý jak prase
Nemažete , klepe To .

filip

#44 Nový příspěvek od filip »

tiger píše:Do přísahy v Opavě a pak VÚ 1337 Týniště nad Orlicí 8) 8) jako strážný nástup říjen 1998
S odstupem času člověk vzpomíná rád a s pár klukama se scházíme zhruba jednou ročně doted :)
Ještě dnes mne bolí záda když si vzpomenu na ty stovky raket co jsme tam tahaly na rameni. Kolik váží raketa do GRADU? 70kg? Když hodím něco i dnes na rameno, mám okamžitě pod kůží krvavé fleky, popraskané žilky už tu pevnost nemají...
Jinak Žamberk , 90 - 92.
4011, 25 A, Zebra, Prcek

gastly

#45 Nový příspěvek od gastly »

Já Bigoš 83-85 .Napřed Pš v Trebišově a pak abych to měl dom blíž tak Tachov. (místo 450 JENOM 420) v 85 sem si zašlapal přehlídku a mám doma poslední spartakiádní značku. Díky tomu že sem v Tachově spával ve třetím patře (3 rota pod Baranem) sem si při hrách na vojáky aji dost zastřílel. Kluci ubytovaní níž zas furt pípali vysílačkama,nebo zakopávali miny. Jo to sme byli mladí a krásní, teď mládí v prdeli,ale aspoň ta krása nám zůstala. Jo a v roce 1984 tanky T34 sloužily v ČSLA. V Trpíšově byla tanková rota a sloužili tam jenom domorodci. Pepa.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“