ZETOR 3011 s čelákem

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
bastardtraktor

#16 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Robert píše:Neøíkám že není možnost to ohnout to ukáže èas , nevím jakou stìnu má silnostìnej jekl ale ta trubka má stìnu o síle 10 mm a jsou tam dvì
Tak to by ten Jackel 60x120 se stìnou 4 byl asi stejnì tìžký a vydrželo by to o hodnì moc víc.
Ty dvì ramena je potøeba ještì spojit pøíèkou , nebo ne ??
ooooooooooooo

Robert
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Robert »

bastardtraktor píše:
Robert píše:Neøíkám že není možnost to ohnout to ukáže èas , nevím jakou stìnu má silnostìnej jekl ale ta trubka má stìnu o síle 10 mm a jsou tam dvì
Tak to by ten Jackel 60x120 se stìnou 4 byl asi stejnì tìžký a vydrželo by to o hodnì moc víc.
Samozøejmì budou pøíèky asi dvì , a na horní èásti ramena další trubka -výstuha- nevím ale já s trubkou mám dobré zkušenosti a když dám dvì k sobì jsem na profilu 120x60 se stìnou 10mm tak si myslím že je lepší než ten jekl nebo minimálnì stejnì dobrej

bastardtraktor

#18 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Robert píše:
bastardtraktor píše:
Samozøejmì budou pøíèky asi dvì , a na horní èásti ramena další trubka -výstuha- nevím ale já s trubkou mám dobré zkušenosti a když dám dvì k sobì jsem na profilu 120x60 se stìnou 10mm tak si myslím že je lepší než ten jekl nebo minimálnì stejnì dobrej
Tak to jo - když dáš vše dvojtì - tedy i tu vodorovnou èást ramen.
ooooooooooooo

Robert
Kontaktovat uživatele:

#19 Nový příspěvek od Robert »

takhle nìjak to bude vypadat , ještì budeme prodlužovat nosný rám na traktoru , mám doma dva rozvadìèe tak se musím rozhodnout kterej tam dám , hlavnì aby alespoò jeden fugoval a nejvìtší problém budou hadice, je jich všude èím dál tím míò :vztek: Omlouvám se za kvalitu fotek , záøivky to je hrozný svìtlo. :-/

ObrázekObrázek

bastardtraktor

#20 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Robert píše:takhle nìjak to bude vypadat , ještì budeme prodlužovat nosný rám na traktoru , mám doma dva rozvadìèe tak se musím rozhodnout kterej tam dám , hlavnì aby alespoò jeden fugoval a nejvìtší problém budou hadice, je jich všude èím dál tím míò :vztek: Omlouvám se za kvalitu fotek , záøivky to je hrozný svìtlo. :-/

ObrázekObrázek
Asi to bude dobrý, ale mohl jsi okopírovat profi ramena - dìlávaly se kdysi takové z trubek a mezi tím byly stojiny z plechu.

Mohl by jsi udìlat na nìkterý z tìch dvojitých rozvadìèù takový mechanizmus, že oba ventily ovládáš køížovì jednou pákou, jako Joystickem. Mam to na bagøíkovi takto - nic na tom není a dobøe se s tím dìlá. Musíè jen sehnat t malièké kulové èepy.
ooooooooooooo

Robert
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od Robert »

bastardtraktor píše:Mohl by jsi udìlat na nìkterý z tìch dvojitých rozvadìèù takový mechanizmus, že oba ventily ovládáš køížovì jednou pákou, jako Joystickem. Mam to na bagøíkovi takto - nic na tom není a dobøe se s tím dìlá. Musíè jen sehnat t malièké kulové èepy.
Mohl by jsi mi to vyfotit popøípadì hodit na nìjaký nákres ?

Jenik
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od Jenik »

pìknej èelòák a na zvedání jak máš ty dva písty po stranách - ty budou jednoèinný nebo dvouèinný ?? oni by staèily jenom jednoèinný na zvedání ne ? :-/ :)
Autolakýrník, autoklempíř
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat...

Sháním ohýbačku na plech, i doma dělanou - délka 1000 mm tloušťka 1,5 mm dohodou

Robert
Kontaktovat uživatele:

#23 Nový příspěvek od Robert »

Jenik píše:pìknej èelòák a na zvedání jak máš ty dva písty po stranách - ty budou jednoèinný nebo dvouèinný ?? oni by staèily jenom jednoèinný na zvedání ne ? :-/ :)
Staèily by jednoèinný ale to by jsi nerejpnul pod sebe tak budou dvojèinný

bastardtraktor

#24 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Robert píše:
bastardtraktor píše:Mohl by jsi udìlat na nìkterý z tìch dvojitých rozvadìèù takový mechanizmus, že oba ventily ovládáš køížovì jednou pákou, jako Joystickem. Mam to na bagøíkovi takto - nic na tom není a dobøe se s tím dìlá. Musíè jen sehnat t malièké kulové èepy.
Mohl by jsi mi to vyfotit popøípadì hodit na nìjaký nákres ?
tady máš toho fotky - takhle to vypadá pod gumovou manžetou
.
Na rozvadìèi je kyvná destièka, ta se kýve na kulovém èepu na stojánku- to je PEVNÝ BOD - ten je až v druhé øadì za tím.
V první øadì jsou ventily - ty mají táhla nahoru-dolù
Takto to má i na ventilech, které mají páku - pod pákovým mechanismem ventilù, které najdeš nìkde ve sbìru jsou tykovíé svisle pohyblivé táhla.
Okolo pevného bodu se destièka kýve
dopøedu-dozadu ............a............... doprava- doleva
a tím tlaèí èi zdvihá jeden venlil, nebo druhý ventil

Obrázek..........Obrázek

Zde to máš na tøech fotkách v pohybu

páka v klidu...........................................poáka doprava ........................................... páka k sobì

Obrázek...Obrázek...Obrázek
samozøejmì mùžeš i doleva a odsebe
a kombinovat jakkoli doprava a zároveò k sobì a jakkoli jinak

Ale jsou to poøád jen 2 obyèejné ventily sesazený k sobì v rozvadìèí a na nich je jentohle ovládání.
ooooooooooooo

Jenik
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od Jenik »

Robert píše:
Jenik píše:pìknej èelòák a na zvedání jak máš ty dva písty po stranách - ty budou jednoèinný nebo dvouèinný ?? oni by staèily jenom jednoèinný na zvedání ne ? :-/ :)
Staèily by jednoèinný ale to by jsi nerejpnul pod sebe tak budou dvojèinný
aha, já myslel že to budeš chtít jenom na nabírání tøeba hnoje z hromady - tak to potom jo 8)
Autolakýrník, autoklempíř
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout, na co se dřív vysrat...

Sháním ohýbačku na plech, i doma dělanou - délka 1000 mm tloušťka 1,5 mm dohodou

Robert
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od Robert »

bastardtraktor píše: tady máš toho fotky - takhle to vypadá pod gumovou manžetou
.
Na rozvadìèi je kyvná destièka, ta se kýve na kulovém èepu na stojánku- to je PEVNÝ BOD - ten je až v druhé øadì za tím.
Takto to má i na ventilech, které mají páku - pod pákovým mechanismem ventilù, které najdeš nìkde ve sbìru jsou tykovíé svisle pohyblivé táhla.
a tím tlaèí èi zdvihá jeden venlil, nebo druhý
Pìknýý 8) 8) , díky, moc se mi to líbí , mám chu to udìlat. :prace:

bastardtraktor

#27 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Robert píše:
bastardtraktor píše: tady máš toho fotky - takhle to vypadá pod gumovou manžetou
.
a tím tlaèí èi zdvihá jeden venlil, nebo druhý
Pìknýý 8) 8) , díky, moc se mi to líbí , mám chu to udìlat. :prace:
Možná úskalí ---
-kde seženeš tak malièká výkyvná oèka s kujièkou - prùmìr køídelky 6mm ??
Když tak to udìlej vìtší - 8 mm
-materiál tìch tyèek v oèkách je strašnì namáhaný / i když jen tvou rukou/ když bagrování nejde, tak za to èlovìk moc tahá :smich:
Pùvodní tyèky prùm 6mm jsem za tìch 9 let olámal a dávám tam pevnostní šrouby a vždy mam nìjaké sebou.

Manžety už ani nepáskuju, jsou tam jen volnì - musí se tam mazat pidimaznièky - takovou tou špièkou, co se maže vepøedu lišta na motorovce, a taky aby to èlovìk mohl kontrolovat.
ooooooooooooo

Robert
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od Robert »

Uvidíme , kažkopádnì mám na èem pøemýšlet 8)

Robert
Kontaktovat uživatele:

#29 Nový příspěvek od Robert »

ramena se hejbou

ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázek

stano 4011

#30 Nový příspěvek od stano 4011 »

pozeram ze ti treba zadne zavazia ,ten celnak by sa aj mne zisiel http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=400675

Odpovědět

Zpět na „Zetor 2011-4011“