fortschritt ZT 303
Moderátor: DYK
Re: fortschritt ZT 303
Tak s tím řetězem to máš pravdu že dělá divy! Nejlíp, když se Ti povolí a chytne Ti blatník, to jsou potom hýml divy! Už jsem to párkrát viděl.
Jinak ZT video v lese paráda, dospěláckej traktor v lese a to turbo si jen brblá!
Jinak ZT video v lese paráda, dospěláckej traktor v lese a to turbo si jen brblá!
- Luboš Krnov
To turbo si jen brblá a je ho slišet pěkně z dálky, alespoň vím že se švára vrací z prázdnou vlečkou a musím opět tahatota píše:Tak s tím řetězem to máš pravdu že dělá divy! Nejlíp, když se Ti povolí a chytne Ti blatník, to jsou potom hýml divy! Už jsem to párkrát viděl.
Prostě ten zvuk je neskutečnej
Hlavně NEBÁT SE TOHO!!!
- Luboš Krnov
Neboj, uzávěrka funguje a když přehrábne, tak do lžíce nabereme nejakej kamínekpoulm píše:Tak aby jsi je měl do víkendu udělané,ty třešně už budou něco vážit, mnohem víc než ty vysušené sochory,které jsi tam přetahoval
Hlavně NEBÁT SE TOHO!!!
-
len aby ste z tej T805 neurobili len kusy...akomas vyriesene kopirovanie terenu??? a ked som pozeral tvoje vlakno, tak to mas celkom dost dozadu potiahnute....som bol az prekvapeny....Luboš Krnov píše:Neboj, uzávěrka funguje a když přehrábne, tak do lžíce nabereme nejakej kamínekpoulm píše:Tak aby jsi je měl do víkendu udělané,ty třešně už budou něco vážit, mnohem víc než ty vysušené sochory,které jsi tam přetahoval
-
to poulm:
co sa tyka toho kroku dopredu tej tvojej prednej napravy, tak sa mi to zda celkom dost...ze ti to ide dopredu...lebo ked si vsimnes na tom jedno videi co ides tam do kopca, tak ti tahal len predok a zadok vobec...lebo ked sa pozres na kolesa, tak prednu su ciste, lebo sa cistia, lebo tahaju..a zadne mas plne blata, lebo sa len tak vezu...a vsetko taha predok...to je len moj nazor...skor by ma zaujimalo, ze ked mas plny raid, ze ci aj tam poznat rozdiel, ze predok ide dopredu...lebo podla mna, by adekvatny krok dopredu prednej napravy bol tak, ze ked mas plny reid, tak otacky prednej a zadnej su totozne...ze sa ti to na tom polobluku vyrovna...
co sa tyka toho kroku dopredu tej tvojej prednej napravy, tak sa mi to zda celkom dost...ze ti to ide dopredu...lebo ked si vsimnes na tom jedno videi co ides tam do kopca, tak ti tahal len predok a zadok vobec...lebo ked sa pozres na kolesa, tak prednu su ciste, lebo sa cistia, lebo tahaju..a zadne mas plne blata, lebo sa len tak vezu...a vsetko taha predok...to je len moj nazor...skor by ma zaujimalo, ze ked mas plny raid, ze ci aj tam poznat rozdiel, ze predok ide dopredu...lebo podla mna, by adekvatny krok dopredu prednej napravy bol tak, ze ked mas plny reid, tak otacky prednej a zadnej su totozne...ze sa ti to na tom polobluku vyrovna...
- Luboš Krnov
Kopírovanie - predná napevno, zadná výkyv. V zadu je to asi 0,5 m od nápravy, a nesie to len motor. Tý umelci čo to skladali boli čiastočne naladený na švagrovu notu - čím vadšie, tým lepšie, je to dosť betelný rám a určite to niečo unesie, inak sa asihotday píše:len aby ste z tej T805 neurobili len kusy...akomas vyriesene kopirovanie terenu??? a ked som pozeral tvoje vlakno, tak to mas celkom dost dozadu potiahnute....som bol az prekvapeny....Luboš Krnov píše:Neboj, uzávěrka funguje a když přehrábne, tak do lžíce nabereme nejakej kamínekpoulm píše:Tak aby jsi je měl do víkendu udělané,ty třešně už budou něco vážit, mnohem víc než ty vysušené sochory,které jsi tam přetahoval
Hlavně NEBÁT SE TOHO!!!
-
no, ved vidim ze na zt nieje taky ochranny ram, ako mas ty...ved tak ja som sa naucil skakat a nemam ram... neviem, ze co je lepsie...tazko povedat..Luboš Krnov píše:Kopírovanie - predná napevno, zadná výkyv. V zadu je to asi 0,5 m od nápravy, a nesie to len motor. Tý umelci čo to skladali boli čiastočne naladený na švagrovu notu - čím vadšie, tým lepšie, je to dosť betelný rám a určite to niečo unesie, inak sa asihotday píše:len aby ste z tej T805 neurobili len kusy...akomas vyriesene kopirovanie terenu??? a ked som pozeral tvoje vlakno, tak to mas celkom dost dozadu potiahnute....som bol az prekvapeny....Luboš Krnov píše:Neboj, uzávěrka funguje a když přehrábne, tak do lžíce nabereme nejakej kamínekpoulm píše:Tak aby jsi je měl do víkendu udělané,ty třešně už budou něco vážit, mnohem víc než ty vysušené sochory,které jsi tam přetahoval
- Luboš Krnov
to hotday :
Čo sa týka rámu je niekedy na dve veci, na nič a na h...o
No a niekedy ťa može zachrániť
Hlavně NEBÁT SE TOHO!!!
-
tak urcite...podla toho, ze ako si prichystany na skakanie...atd...a v akom terene robis...ja to mam tiez niekedy na hrane, takze...sa snazim aby to bola normalka...atd...ale niekedy sa fakt neda...ale zas musim povedat, ze so zt si dovolim viac ako z T805..mam to zuzene az na 139cm vonkajsok kolies a to sa fakt dostanem vsade, ale zas musim davat pozor, lebo len konarik a hned stojim....so zt taky problem nemam...tam to ide lepsie...
-
to hotday:
při tom zatáčení je to hodně znát,když mám předek zapnutý,tak to zatočí mnohem lípm než když není,před tím to bylo obráceně.
Při poslední fůře mi to hodně pomohlo,musel jsem tam sjíždět prudký kopec a dole zatočit ostře do leva,bylo tak kluzko,že i zabržděná vlečka mně zlomila do pravého úhlu a zadní kola traktoru mi zůstaly stát těsně nad břehem u cesty,kdyby prohrábly,tak z toho ikdyž nevelkého břehu sjedu a vlečka mně převrátí.Vlečku jsem si přibrzdil ruční brzdou v traktoře,dal plný rejd do leva a pomalu se rozjížděl,předek mně krásně vytáhl zpět na cestu a naštěstí se nic nestalo a nic se nezničilo.
při tom zatáčení je to hodně znát,když mám předek zapnutý,tak to zatočí mnohem lípm než když není,před tím to bylo obráceně.
Při poslední fůře mi to hodně pomohlo,musel jsem tam sjíždět prudký kopec a dole zatočit ostře do leva,bylo tak kluzko,že i zabržděná vlečka mně zlomila do pravého úhlu a zadní kola traktoru mi zůstaly stát těsně nad břehem u cesty,kdyby prohrábly,tak z toho ikdyž nevelkého břehu sjedu a vlečka mně převrátí.Vlečku jsem si přibrzdil ruční brzdou v traktoře,dal plný rejd do leva a pomalu se rozjížděl,předek mně krásně vytáhl zpět na cestu a naštěstí se nic nestalo a nic se nezničilo.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
-
Poulme jak stavíš tu vyvážečku tak ty neděláš ty nápravy výkyvný jako origo
-
Ne,nedělám,mám je na tvrdo přivařené k rámu. V podstatě by tam stačila jedna,protože jsou obě z autovleku, ale v lese se mi osvědčily dvě,návěs se neboří,krásně se s ním přejíždí nerovnosti,příkopy a škarpy aniž by se nebezpečně nakláněl,váha se přenáší z nápravy na nápravu,občas je některé kolo ve vzduchu,ale to vůbec nevadí,rám je tuhý a pevný,na silnici to téměř nehoupe,tak jak je to běžné u jednoosých návěsů. Již jsem to testoval v létě v lese ještě bez ruky,měl jsem tam cca 18metrů dvoumetrových klád a ještě by šlo naložit víc. Akorát tam mám oko z rozmetadla RU5,myslím,že bude slabé,chci tam dát nějaké silnější,buď z fekálu HTS se zatížením aspoň na 15t apod.
Momentálně tam mám balonové kola 16,9-22,5,zatím se osvědčily.
Ještě uvažuji nad jednou úpravou,často je v lese bláto a nevím jak to s ním půjde,když budu dobře naložený na kluzkém povrchu,tak přemýšlím,že bych jednu nápravu udělal hnanou na kardan od traktoru,ještě uvidím.
Momentálně tam mám balonové kola 16,9-22,5,zatím se osvědčily.
Ještě uvažuji nad jednou úpravou,často je v lese bláto a nevím jak to s ním půjde,když budu dobře naložený na kluzkém povrchu,tak přemýšlím,že bych jednu nápravu udělal hnanou na kardan od traktoru,ještě uvidím.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
- michal-7610
Koupil jsem 303 a mám obrovský problém . Tlačí se mi olej z řízení ven přes nádržku. Nesetkal se s tím někdo?
Mercedes 1117 přepravník koní, Zetor 6748 + Nd5-032, Ml 270cdi
Popíš to trocha konkrétnejšie, tlačí ti olej z nádrže hydraulického oleja?michal-7610 píše:Koupil jsem 303 a mám obrovský problém . Tlačí se mi olej z řízení ven přes nádržku. Nesetkal se s tím někdo?
Dlhoročný traktorista hovorí, že z traktora sa nevyskakuje, treba sa len pevne chytiť volantu a zaprieť do sedačky. A ten už veru cez strechu pár krát išiel To vyskakovanie nemusí vždy dopadnúť úspešne.Luboš Krnov píše:to hotday :