fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
poulm

Re: fortschritt ZT 303

#1051 Nový příspěvek od poulm »

ok,dík.

Tak tady je pár videjek díky mému švagrovi z dnešního blátivého lesa :rally: :
http://www.stream.cz/video/548480-zt303-4
http://www.stream.cz/video/548470-zt303
http://www.stream.cz/video/548474-zt303-2
http://www.stream.cz/video/548513-zt303-1

Ono to není moc vidět,ale bláta bylo místy tolik,až jsem měl obavy,zda projedu. Mnohem horší to bylo podruhé,listí bylo vyhrábnuté a pak to teprv hezky klouzalo :des:
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

hotday

#1052 Nový příspěvek od hotday »

ZT323A píše:
poulm píše:Asi už novější vylepšení,nicméně by mne zajímalojak to tamnacpali,protože když se ten kloub točí a ohýbá,tak tam na mazničky není moc místa :-/ :-/ :-/
Když to zítra stihnu tak ti to vyfotím. jak tam ty mazničky jsou.
myslim, ze naprava zostavala ta ista...ak sa dobre pamatam...len mam taky pocit, ze tie klby su vrtane, ze ked mastis jednu salku, tak namastis vlastne vsetky 4...ale ja som tiez namastil kazdu jednu...pekne..ako sa patri..neslo to pretlacit...

edo

#1053 Nový příspěvek od edo »

tiež keď som doviezol môjho fiata domov, tak niektoré autá okolo nás chodili len za účelom aby očumovali a hlavne si niektorí, asi tým že taký traktor nikdy nevideli, mysleli že je nový :D tak boli po kopanici reči, to je asi všade tak..

poulm

#1054 Nový příspěvek od poulm »

Závistiví lidé jsou všude,když se mne ptali,proč jsem si koupil tak veliký traktor,tak jsem to odůvodnil tím, že 200ha se mi už majorem orat nechce. :D :smich: :vysmech:
Není nic lepšího,než takové věci ještě přikořenit :co?: :red: 8)

ZT323A

#1055 Nový příspěvek od ZT323A »

Ahoj, tady jsou fotky těch maznicěk na kloubech v přední nápravě. ty maznice na mazání ložiska v kole, tam nemám, nebo sem uplně slepej. Abych nezapoměl, tak dnes sem si byl pro značku a techničáky, všechno v pohodě. Včetně povinného ručení a technický a emisí to vyšlo skoro na 6500kč. Což si myslím že docela jde.
Přílohy
P5060033.JPG
P5060032.JPG
P5060031.JPG
P5060030.JPG
P5060029.JPG
P5060026.JPG
P5060025.JPG
Ondřej

CBS

#1056 Nový příspěvek od CBS »

To mazanie nábolov je na 323 bezpredmetné, lebo tam zavadzajú brzdy.
To ZT323A: na poslednej fotke vidieť zakrútenú skrutku v čape natáčania kolesa (pri tej brzdovej trubke) po odkrútení skrutky sa tam má naliať olej na mazanie toho ložiska.
A pri trj spojke, jedna maznica je na tom šťíte ako vchádza hriadeľ do spojky, ďalšia je pri štvorcovom okienku s mriežkami a posledná je niekde zhtuba nad hriadelou výtlačnej vidlice (všetky sú na ľavej strane) a ešte by mali byť 2 maznice na výtlačnej vidlici z oboch strán.

poulm

#1057 Nový příspěvek od poulm »

Já mám asi trochu jiné klouby,mně tam ty mazničky nevlezou,našroubovat jdou místo špuntů pro namazání,ale kdybych zatočil s kolem,tak se urazí o těhlici.
Přední brzdy mám taky v plánu si dodělat,určitě to má smysl.
Maznici na hlavní ložiska si vrtni z venku do náboje ať máš k tomu dobrý přístup,když tak ti večer hodím foto jak to mám já. Vleze tam dost vazelíny,ale určitě to je lepší,když jsou ty ložiska mazané.

Překvapila mne teď na motoře jedna věc, poslední dobou jsem se ZT dost popojížděl aniž by byl plně zahřátý a v motoru se mi vytvořilo tolik kondenzátu,až se mi olej zbarvil na světle šedou barvu,chvílemi jsem měl obavy,že mi začal téct některý válec. Naštěstí jsem teď o víkendu dost jezdil v lese,tak se motor dobře prohřál a kondenz se vypařil,z hadice od odvětrání motoru co vede z ventilového víka mi funěla pára jak z varné konvice.
Dejte si na to v zimním provozu pozor, viděl jsem už několik motorů,které se kvůli velkému množství kondenzátu zadřely. :( :-/

hotday

#1058 Nový příspěvek od hotday »

to poulm:
tak potom ti niekde unika voda do oleja...mne toto vobec nerobi...a to vacsinou len potahujem...obavam sa, ze ta caka nutena go...toto by ti motor nemal v ziadne pripade urobit...a nechyba ti voda?? myslim v nejakych malich mnozstvach z chladica??? lebo toto mi trosku nejde do hlavy...mne sa toto vobec nerobi...a to teraz ako mam tento silny starter, tak vobec nedavam ani predhrev a motor chyti...dnes sme tu mali 0°C a na nejake 5 otocenie, bez zhavenia, resp. bez nicoho chytil...
inac, ja som este nemazal predne loziska...len ked som ho kupil, tak som ich trosku podotahoval...to bolo vse...

karbus8045

#1059 Nový příspěvek od karbus8045 »

možná na to má vliv to turbo jestli jsi ho dal na starej motor mohlo ti to někde fouknout nemusí moc ale to turbo to podpoří

ZT323A

#1060 Nový příspěvek od ZT323A »

poulm píše:Já mám asi trochu jiné klouby,mně tam ty mazničky nevlezou,našroubovat jdou místo špuntů pro namazání,ale kdybych zatočil s kolem,tak se urazí o těhlici.
Přední brzdy mám taky v plánu si dodělat,určitě to má smysl.
Maznici na hlavní ložiska si vrtni z venku do náboje ať máš k tomu dobrý přístup,když tak ti večer hodím foto jak to mám já. Vleze tam dost vazelíny,ale určitě to je lepší,když jsou ty ložiska mazané.

Překvapila mne teď na motoře jedna věc, poslední dobou jsem se ZT dost popojížděl aniž by byl plně zahřátý a v motoru se mi vytvořilo tolik kondenzátu,až se mi olej zbarvil na světle šedou barvu,chvílemi jsem měl obavy,že mi začal téct některý válec. Naštěstí jsem teď o víkendu dost jezdil v lese,tak se motor dobře prohřál a kondenz se vypařil,z hadice od odvětrání motoru co vede z ventilového víka mi funěla pára jak z varné konvice.
Dejte si na to v zimním provozu pozor, viděl jsem už několik motorů,které se kvůli velkému množství kondenzátu zadřely. :( :-/

To budu rád, když bys to mazání ožiska vyfotil, Děkuju
Ondřej

pasekař

#1061 Nový příspěvek od pasekař »

poulm píše:ok,dík.

Tak tady je pár videjek díky mému švagrovi z dnešního blátivého lesa :rally: :
http://www.stream.cz/video/548480-zt303-4
http://www.stream.cz/video/548470-zt303
http://www.stream.cz/video/548474-zt303-2
http://www.stream.cz/video/548513-zt303-1

Ono to není moc vidět,ale bláta bylo místy tolik,až jsem měl obavy,zda projedu. Mnohem horší to bylo podruhé,listí bylo vyhrábnuté a pak to teprv hezky klouzalo :des:
Ty pneu jsou suprovní dělá to uplně jiný traktor

poulm

#1062 Nový příspěvek od poulm »

V příloze je foto maznice,kterou jsem navrtal z venku do náboje přední nápravy.Pak jsem do ní tlačil tak dlouho vazelínu,až mi vylezla vnitřkem z náboje,vleze jí tam dost,ale aspoň vím,že tam je. Doporučil bych tam dát takovou tu polotekutou vazelínu,ať má snahu stále vtékat do ložisek a nezůstane vytlačená po krajích.

Jinak,co se týče motoru,tak mi olej nepřibývá a voda neubývá,tedy víceméně v normálu.
Jak se mi motor teď po dlouhé době konečně dobře prohřál na běžnou provozní teplotu, tak se olej vrátil do své původní barvy a konzistence a z odvětrání motoru už zase fouká jen lehce v normálou.
Jsem si téměř jistý,že to byl kondenzát díky studenému provozu,protože jsem skoro dva měsíce popjížděl i v silných mrazech,kdy se mi motor nestihl zahřát, sotva na 40-50 stupňů,resp. vnitřek vlažný a blok motoru studený.Takový provoz něsvědčí žádnému motoru.
Ono nebylo špatné mít před chladičem roletku a motor obalený koženkovým krytem, tak jak se to vždy dělávalo ve velkých mrazech. Asi se k tomu vrátím, pokud budu muset ještě takhle poskakovat. 8)
Přílohy
P1180076b.jpg

poulm

#1063 Nový příspěvek od poulm »

Kola vždycky dělají traktor, pokud jsou špatné vzorky a vůbec pneu,tak můžeš mít jakkoli silný traktor,protože tu sílu nedostaneš na zem,tak to bohužel je.

Na těch všech videích mám zapnuté všechny 4x4,pokud se dobře podíváte,tak ty přední velké kola mají téměř zanedbatelný předběh oproti zadním.Velice dobře se mi s tím teď manévruje v terénu, perfektně se s tím zatáčí,drží stopu a směr,neuhýbá,neboří se v blátě,vyšší světlost pod nápravou a mnohem lepší odpružení při jízdě na silnici. Prostě zatím konstatuji samé pozitiva,kromě nutnosti vyřazení volnoběžky.

Luboš Krnov

#1064 Nový příspěvek od Luboš Krnov »

Jo jo, kola dělaj traktor, ale řetěz na kole dělá divyyyy :jazyk: :jazyk:
Hlavně NEBÁT SE TOHO!!!

poulm

#1065 Nový příspěvek od poulm »

Tak aby jsi je měl do víkendu udělané,ty třešně už budou něco vážit, mnohem víc než ty vysušené sochory,které jsi tam přetahoval :) 8)

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“