Manžetovka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
hotday

Re: Manžetovka

#31 Nový příspěvek od hotday »

pavolmakys píše:No cervene, myslim ze to vsetci tak ludovo volame,ale je to medzi ruzovou a cervenou, a su fakt kvalitnejsie, dlhsie vydrzia pruznejsie, tak rychlo nestvrdnu.
no, hej..to mas pravdu, ze su makksie, ale ja by som tam osobne take nedaval, lebo tam je dost vela prachu, atd. necistoty, bud by som dal cierne, alebo modre, tie su este tvrdsie...a urcite by bol pokoj...ale ked to takto pusta, tak ked to uz ma dolu, tak by som odporucil to chytit na sustruh a vyhladit plochu pod semering...a udrzi to kazdy jeden...
Naposledy upravil(a) hotday dne pon úno 22, 2010 12:31 am, celkem upraveno 1 x.

hotday

#32 Nový příspěvek od hotday »

wintrej píše:
Blajda píše:
wintrej píše:
Blajda píše:To: wintrej
Nezlob se na mě ale to jsi fakt poradil.
potřebuje jenom opravit jinak funkční nápravu a ty mu radíš investici za plácnu 50 isíc.
proč sis na svým tu lehkou taky nevyměnil za těžkou? :tyty:
Ja som mu poradil spravne do buducna ma pokoj, a ja nemusím meniť svoju česku napravu pretože to neni manžetovka ak si to ešte doteraz nepostrehol vidím že máš v tom prehlad kluku....
A ty si nech rady co stojí za prd pro sebe.
Co napsal amatér, tomu říkám poradit.
jinak o tvý náprave vím jen to že se to tady někde řešilo, jak je dobrá nevím dědku :pc:

Hádat se nebudu
vieš to je tak ked si taku napravu nikdy nemal a kecáš len čo si kde počul... tak sa ani tým tvojim názorom nedivím.
ked sa mi začne nahodou srať ta naprava tak spravím to čo franta.cz predám ju a kupim slovenskú ako maju 7245.
Ale od roku 1987 som menil par krat len gufero. maj sa...
no, to mas celkom pekne plany, ale ak mas napravu od firmy carraro (stitok od vyrobcu je na pravej strane pod motorom) tak to by som ju na tvojom mieste hned fotil a daval atraktivny inzerat s nazvom:"darujem" este som nevidel, aby sa nejake napravy tak kazili ako tie...deru sa poloosy, ale tak ze sa zodere na ulozeni pod puzdro, to su asi z dreva vystruhane, dalej zvisle capy, to je na zaplakanie...to ked sa ti raz posere, tak ti uz pomoze len sikovny horizontkar...u nas tych naprav do roka bolo asi 50-100 a kazda mala tieto zavady...takze ak mas tuto napravu, tak pevne nervy...este nevies, ze do coho ides... :evil:

rotez
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od rotez »

hotday píše: no, hej..to mas pravdu, ze su makksie, ale ja by som tam osobne take nedaval, lebo tam je dost vela prachu, atd. necistoty, bud by som dal cierne, alebo modre, tie su este tvrdsie...a urcite by bol pokoj...ale ked to takto pusta, tak ked to uz ma dolu, tak by som odporucil to chytit na sustruh a vyhladit plochu pod semering...a udrzi to kazdy jeden...
tak to asi aj spravim, mozno to nebude treba ked tam dam silikon (alebo nejak utesnim) ten hlinikovy kruzok, ale preventivne to asi hodim na sustruh.

sarik

#34 Nový příspěvek od sarik »

rotez píše:
CBS píše:Otec robil generálku na tejto náprave asi pred 15 rokmy a veru teraz už sú náboje mastné, trocha to presakuje. Ak máš obavy že bude presakovať olej okolo toho krúžku zo semeringom, potri osadenie kam ide silikónom a máš pokoj.
Nedá sa z náboja demontovať vnútorný krúžok pod semering, že by to bol on? Iné tesnenie neverím, že by tam bolo.
servuz, no ano, riesenie s tym silikonom ma napadlo, a asi to aj tak spravim, ak nebude ine lepsie riesenie.
ale chcel by som vediet ci to maju vsetci (viacery) tento hlinikovy kruzok alebo nie. teraz som trochu hladal info, a zistil som ze to nazyvam nespravne (ten hlinik.kruzok som nazyval "prachovka"), pretoze "krouzek s prachovkou" /ako je napisane v katalogu ND cislo 77./ je vlaste gufero oznacene v sucasnosti GP vid.: http://www.gufero-vo.sk/e-shop/action/p ... 2335.xhtml aspon si to myslim.
ale je mi divne ze hlinikovy kruzok by sa nazyval "krouzek hrideloveho tesneni" /podla katalogu ND cislo 39./ ked je to hlinik. (este tu je mensi problemik ako ho otocit, v katalogu to vyzera ze ide sirsou plocho smerom k naboju, ja som to vsak mal tak ze siel sirsou stranou k otocnemu capu kolesa cislo 19.)
ktovie, mozno to v minulom rezime volali inak a teraz je to inak.
ak by ste mali niekto fotky ako to mate vo vnutri toto tesnenie vy, budem vdacny ak poslete. :friends:
Ja som to tiez jedneho casu rozoberal ale nepamatam sa uz,ako som to skladal.No ten al-kruzok by som dal sirsiou stranou ku lozisku, a to z jedneho dovodu,ze vonkajsi/vnutorny priemer loziska je 125/70 mm a priemer gufera je 110/90, co znamena,ze gufero sa moze dostat do kontaktu s loziskom.Nemusi sa to stat ak je dobre nalisovane,ale co ak.Tym,ze pride sirsia strana al-kruzku k lozisku,tym padom je istota,ze nedojde ku kontaktu.Neviem vonkajsi priemer tohto al-kruzku ale tiez by mal mat 125 mm.

pavolmakys

#35 Nový příspěvek od pavolmakys »

Prave som to doskladal, ten kruzok som dal tak ako bol a to tou sirsou stranou ku capu, aby kryl gufero z vonku. POd ten kruzok som dal aj pasik silikonu, pre istotu. Myslim ze gufero sa moze dostat do kontaktu iba z vonkajsim kruzkom, a kedze ten sa otaca a gufero tiez tak by som sa toho nebal.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

sarik

#36 Nový příspěvek od sarik »

Zdar.Tak tu poslednu vetu som nepochopil.Aky vonkajsi kruzok sa otaca?Podobne ulozenie je napriklad na kluke,kde je osadenie na prsiach aby sa nedostalo gufero do kontaktu s ulozenim kluky (loziskom a podobne).Na tom naboji je gufero kryte tym, ze pride takmer na doraz ku otocnemu capu a este po obvode je privareny ochranny plech.Je to iba moj nazor,ale skutocnost moze byt ina.

pavolmakys

#37 Nový příspěvek od pavolmakys »

Chcel som tym povedat, ze gufero sa moze dostat do kontaktu iba z vonkajsim kruzkom loziska ale obe tieto casto sa otacaju rovnakou rychlostou takze to nevadi. Ano , to gufero pride takmer az k otocnemu capu, ja tam mam medzeru asi 2mm ktora je prekryta tym pasokom z plechu, prave ten mi na jednej strane chybal tak som ho tam dorabal. Predsa mi vsak pripada to prekrytie este naviac tym hlinikovym kruzkom lepsie. Ale to je moj nazor.

mimiroger

#38 Nový příspěvek od mimiroger »

neviete mi niekto poradit, kupil som nekompletnu manzetovku, myslim tym ze mi chyba hriadel hnaci, na ktorom je unasac kardanova kloubu a ozubene koleso, ktore je pohanane tou lamelovou spojkou, neviete kde by som to zohnal, alebo aspon nemate niekto nejake obrazky aj s rozmermi, dal by som to vyrobit.

pavolmakys

#39 Nový příspěvek od pavolmakys »

Najpr napis aky typ napravy mas, ci 55 alebo 57, mas tam aspon jedno ozubene koleso? Pytam sa kvoli poctu zubov, bolo vela kombinacii. Potom sa ti k tomu mozem vyjadrit. S hriadelou budes mat problem, nejaky kolesa sa daju zohnat ale iba jeden pomer na 57-kovy typ. Iba vyrobit ale to nebude vobec lacne. Najviac budes mat problem zo spojkou, tu malokto pusti, je to najvzajnesia vec, hlavne lamely ktore sa uz nerobia a neviem ci ti ich niekto vyrobi. V kazdom pripade sa ti budeme snazit poradit ako sa da, teda hovorim hlavne za seba.

mimiroger

#40 Nový příspěvek od mimiroger »

mam typ 57.zohnal som aj katalog z roku 1967, tu lamelovu spojku som uz zohnal, ma dlzku 15cm a vnutorny priemer 75mm a 12 vnutornych zubov na hriadel c.38 v strede a 28 zubov na hnacie kolo c.55 na jednej strane .Z toho obrazku v prilohe z katalogu mi vychadza ze mi chyba cislo 38-hriadel a cislo 55-hnacie kolo A-II. Kolo cislo 56 tam mam, ma 32 zubov, no jeden je odlomeny, hrubka tohto kolesa je 33mm,priemer kolesa je priblizne 120mm, dlzka od tesnenia domca cislo 45 po zaciatok kolesa je 50mm. ked som teoreticky meral dlzku toho hriadela tak mi to vychadza na 34-35cm. a ten unasac kardanovho klbu cislo 27 ma 18 vnutornych zubov ak je spravny, lebo je presne taky isty ako na pridavnej prevodovke, takze neviem ci sem ide taky isty, alebo iny. Za ochotu poradit vopred dakujem.
Přílohy
006.jpg

pavolmakys

#41 Nový příspěvek od pavolmakys »

No tak ta aspon torchu potesim. Myslim ze prave tento pomer kolies teda 32/14 sa da kupit niekde v obchode
(mozno nekvinda ale most, ci tak nejako),skus pohladat na fore, ja som to niekde daval. osobne som tam aj volal, tento jediny pomer maly. Ja som mal ale iny pomer a preto mi to nevyhohovalo. S tou hriadelou budes mat ale problem, ja mam sice jednu nahradnu podla ktorej by som ti mohol dat vyrobit druhu, ale z ruky ju nedam. Napis, mozet ti to dat nacenit aby si mal predstavu co by to stalo. Rataj vsak ze tie kolesa boli okolo 3000 tis za jedno, dufam ze sa mylim a bude to menej a asi moc nie. Mam doma jedno to velke so 31 zubami, nove, to som kupil tu cez forum, tak ak by ti nevadil iny pomer, pripajam tabulku, download/file.php?id=75528&mode=view. Samozrejme to bude isto lacnejsie ako v obchode, ale zas si budes musiet dat vyrobit protikus, ten k tomu 31 zubovemu nekupis. Musim ti este zmerat tu spojku, na 57 bola dlhsia, bol rovnaky pocet lamiel ale tych pruzin tam bolo viac, tusim ze 8, tak neviem ci ta 15cm je vhodna, typ padom bola aj dlhsia hriadel.
tu su nejake fotky toho kolesa viewtopic.php?f=55&t=3778&p=123672#p123672 s nieco tu viewtopic.php?f=29&t=8330

mimiroger

#42 Nový příspěvek od mimiroger »

dakujem za tie fotky aspon som zas kus blizsie.co sa tyka tej spojky tak ta tam pasuje, lebo ked ju vlozim do domca, tak trci asi 4cm a to horne hnane koleso je vo vzdialenosti 5cm, tak to hadam bude-prikladam foto.ja mam ten dlhsi domec ako je na tej druhej fotke(nie moja), nie ten kratsi, je na nom cislo5745 3101. Chcem sa este opytat na moje kolesa,mam vzadu 14,9/13-28 a vpredu 9,5/9-24, je to dobre podla tej tabulky, profilove cisla na predku a sirka mi nesedi to je asi zle? ked tam dam ozubene kolesa 32/14?pisal som do nekvinda snad sa ozvu.Ak je moznost chcel by som vediet aj tu vyrobnu cenu tej hriadele, pripadne aj oboch kolies tych mojich 32/14, a dokazu to vyrobit v dostatocnej tvrdosti ako original?
Přílohy
DSC00420.JPG
DSC00419.JPG
DSC00418.JPG
predna naprava.jpg

pavolmakys

#43 Nový příspěvek od pavolmakys »

No musim zatial stiahnut ku sebe tu hriadel, mam ju jeden student, chvilu to potrva a tie kolesa isto nevyrobia lacnejsie ako ich kupis v tom obchode, lebo ako si pisal treba to tepelne upravovat a este tusim aj cementovat. Skoda ze si nepamatam aky to bol obchod, vsak uvidis. Niektu tu mi ten obchod doporucil ale neviem kto to bol a bolo to asi v inzercii ktora sa maze a preto to asi nemozem najst.
Tie pneu treba aby sedeli, teda pre 9.5/9-24 treba vzadu 16.9/14-28, vsak v tej tabulke to je. Na zaciatok to mozes nechat tak ale budu ti trpet prevody. Ja som mal tiez vylomeny zub, ale mal som napravu 55 tusim ten pomer 14/31. Mam tu este jedny kolesa 8.3/8-24, su to protektory jeden zodraty a druhy novy dezen ale vo vnutri trochu vyduty, trocha zvlastny vzorok, taky pretiahnuty sip tak ti ich mozem darovat, mne su uz k nicomu. Tie by ti ku tym 13-kam vzadu sedeli.

mimiroger

#44 Nový příspěvek od mimiroger »

chcem sa este spytat ako je ulozene to hnacie koleso cislo 55 na hriadeli cislo 38 na nejakom lozisku, alebo je to len tak vsunute v preklzovej spojke?a este cislo 53 centracni kruzok, ake ma rozmery? vnutorny asi ako preklzova spojka a vonkajsi?

pavolmakys

#45 Nový příspěvek od pavolmakys »

chcem sa este spytat ako je ulozene to hnacie koleso cislo 55 na hriadeli cislo 38 na nejakom lozisku, alebo je to len tak vsunute v preklzovej spojke?

Pri 57-kovej naprave ma toto koleso vlisovane mosadzne puzdro , to sluzi ako lozisko. Viac menej iba vtedy ked presmykne spojka, vtedy sa koleso otaca voci hriadeli, ak nepresmykne tak sa otacaju rovnakou rychlostou. Na 55-kovej to bolo bez puzdra, kov na kov (v mojom pripade to bolo zavarene, aby spojka nepresmykla).

a este cislo 53 centracni kruzok, ake ma rozmery? vnutorny asi ako preklzova spojka a vonkajsi?

ja som tam zvonku nic nemal ani na jednej naprave.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“