Dík, no myslím, že jsem se alespon principem trefil do orig. + finale do barvyTom píše:Nádherná čistá práce. Kdybych něco takového chtěl, tak si to můžu tak maximálně představit
Malotraktor GUTBROD
Moderátor: DYK
- SERDA
Re: Malotraktor GUTBROD
Serda
Aha, takže s Tvým elánem se můžem večer, maximálně zítra ráno těšit na videoSERDA píše: URÁ ODPOLEDNE JEDU PRO MOTOR ....
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
Ok tak motor je doma, rozbalenej a jen tak posazenej na rám. První dojem - jako strojař sem po tom šel se svoji "ujetostí na detaily " Co mě překvapilo, je celkem slušné opracování částí motoru i plastů. Nikde žádná ostrá hrana ani groty po vstřiku do formy. Celkově ucelený komplet tak nějak i pro oči. V balení je i el. k baterce, což upozornujou , že není součástí dodávky.Měřil jsem hřídel - a má to co udávaj do mínusu. Sic 0,05 ujety do kužele, ale to si myslim je v poho na dýlce 72mm.
A ted mínus - chybí jednoduché zapojení el. , je tam pár drátů a po identifikaci + a start je zbytek barevně jinej a něco přebejvá ( dle jediného obr co maj na stránkách). No nějak to proměřim a zkusim napsat mail do Wiltecu - prý to pošlou. Ještě, že to není jen na přehození - to bych byl nasratý páč při mé rychlosti už bych chtěl zítra jezdit a poslat video , jak už mě Tom odhalil v předchozim příspěvku. Při ručnim protočení mě jala hrůza ze zvuku jaký to mělo. Po zkoumání jsem otip, že je nějak divně usazen ten startovací bazmek, ale je to tip (každopádně rozeberu) a třeba to je tak dobře. A jako poslední detail - nakřivo nalepené nálepky + prohlá mřížka vejfucku ,stačilo vrátit prsty.
Vejfuck bych chtěl zachovat puvodní a naamputovat k němu zřejmě nějakou Al hadicí kus nerez trubky jako komín, páč traktor bez komínu je .....
Sem se rozkecal tak závěrem - celkovej dojem je moc dobrý (při mé ujetosti je to tak na 1- vzhledem k ceně). čekal jsem to horší. A tak zas je člověk pak překvapen - v dobrym.
Jako mínus jsem neuved rozteče pro šrouby na spojku a to proto, že jsem to věděl a šel do toho . musím udělat mezikus a vsadím tam hned řemenici na čerpadlo. Tod zatim vše.
Udělal jsem si kafe, otevřu RUM a pudu se kochat a měřit.
A ted mínus - chybí jednoduché zapojení el. , je tam pár drátů a po identifikaci + a start je zbytek barevně jinej a něco přebejvá ( dle jediného obr co maj na stránkách). No nějak to proměřim a zkusim napsat mail do Wiltecu - prý to pošlou. Ještě, že to není jen na přehození - to bych byl nasratý páč při mé rychlosti už bych chtěl zítra jezdit a poslat video , jak už mě Tom odhalil v předchozim příspěvku. Při ručnim protočení mě jala hrůza ze zvuku jaký to mělo. Po zkoumání jsem otip, že je nějak divně usazen ten startovací bazmek, ale je to tip (každopádně rozeberu) a třeba to je tak dobře. A jako poslední detail - nakřivo nalepené nálepky + prohlá mřížka vejfucku ,stačilo vrátit prsty.
Vejfuck bych chtěl zachovat puvodní a naamputovat k němu zřejmě nějakou Al hadicí kus nerez trubky jako komín, páč traktor bez komínu je .....
Sem se rozkecal tak závěrem - celkovej dojem je moc dobrý (při mé ujetosti je to tak na 1- vzhledem k ceně). čekal jsem to horší. A tak zas je člověk pak překvapen - v dobrym.
Jako mínus jsem neuved rozteče pro šrouby na spojku a to proto, že jsem to věděl a šel do toho . musím udělat mezikus a vsadím tam hned řemenici na čerpadlo. Tod zatim vše.
Udělal jsem si kafe, otevřu RUM a pudu se kochat a měřit.
Serda
.....ahoj Jirko , tak v poslednom čase sa nejako množia tie Gut....... nedávno som aj niekde čítal , že je na predaj len motor asi za 200 ečiek ...Ako to tu sledujem , Ty už pomaly kompletuješ a chystáš na probefahrt .....tak nech sa ti darí a maj sa ..
Tady na konci stránky je něco k té elektroinstalaci: http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic. ... &start=945 Motor vypadá dobře, tak snad bude dlouhá léta bez problémů sloužit.
Ještě otázka, budeš ten motor dávat na pevno, nebo půjde na silentbloky? A s převodovkou ho spojíš kardanem nebo hřídelí s hardyspojkama? Určitě nedoporučuju kombinaci hardy a silentbloků. Je to na Minim, a není to nic moc.
Ještě otázka, budeš ten motor dávat na pevno, nebo půjde na silentbloky? A s převodovkou ho spojíš kardanem nebo hřídelí s hardyspojkama? Určitě nedoporučuju kombinaci hardy a silentbloků. Je to na Minim, a není to nic moc.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
No Tome,
ty stránky na MINI jsem koukal + na stránkách Willtecu a mám dojem, že to šikmooký dělaj - co maj zrovna po ruce (barvy kabelů) páč co obr. to jiná barva. Což to mě vadí nejmín. Chvíli poštuduji a dám to , jen to nechci hned spálit páč jsem ještě nepobral dobíjení.
Spojení bude , převodovka -hřídel cca 50cm + hardy na - spojka a motor natvrdo ač orig byl na sblokách. Zdá se mě to lepší, ale třeba se pletu a první jízda ukáže ..
Jo a čeče další plus, má to karbec origo JAPAN
ty stránky na MINI jsem koukal + na stránkách Willtecu a mám dojem, že to šikmooký dělaj - co maj zrovna po ruce (barvy kabelů) páč co obr. to jiná barva. Což to mě vadí nejmín. Chvíli poštuduji a dám to , jen to nechci hned spálit páč jsem ještě nepobral dobíjení.
Spojení bude , převodovka -hřídel cca 50cm + hardy na - spojka a motor natvrdo ač orig byl na sblokách. Zdá se mě to lepší, ale třeba se pletu a první jízda ukáže ..
Serda
Ten motor na silentblocích není moc dobrý, protože alespoň u Miniho se na nich dost pohupuje a trhá to hardy. Hlavně u nižších otáček. Ale na plech bych to taky nedával, dal bych pod to nějakou tvrdší gumu, tak 5 mm tlustou, samoutahovací matice a mělo by to vydržet.SERDA píše:No Tome,
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
bych pod to nějakou tvrdší gumu, tak 5 mm tlustou, samoutahovací matice a mělo by to vydržet.
máš pravdu, pás z dopravníku a bude Ok.
máš pravdu, pás z dopravníku a bude Ok.
Serda
Já do toho nemám co kecat, ale není guma 5 mm moc vysoká? Při vibracích se ta guma bude zmačkávat a tím se vlastně povolí šroubové stoje i když na nich budou samojistné matky a šrouby budou namáhany i jinak než na tah. Gumu bych tam třeba i dal, ale protkanou, což jsi psal, ale tenší. A stejně si myslím, že se časem proklepe durch.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Dusnan
To já s elektrikou pronblémy neměl..žádnou tam k zapojování nemám...
Zpracování ve mě udělalo stejný dojem, měl jsem stejné očekávání i postřehy a nejvíc mi vadila křivě nalepená samolepka na nádrži. asi know how...
Gumu tam klidně pod to dej ale pokud to stáhneš pořádně šroubama aby se to nepovolovalo budou vibrace přenášet šrouby takže si stejně moc nepomůžež..
Spíš bych volil pořádné naddimenzované silentbloky z mnohem většího motoru, budou dostatečně pevné aby je motor moc nedeformoval ale utlumí nějaké ty vibrace.
Zpracování ve mě udělalo stejný dojem, měl jsem stejné očekávání i postřehy a nejvíc mi vadila křivě nalepená samolepka na nádrži. asi know how...
Gumu tam klidně pod to dej ale pokud to stáhneš pořádně šroubama aby se to nepovolovalo budou vibrace přenášet šrouby takže si stejně moc nepomůžež..
Spíš bych volil pořádné naddimenzované silentbloky z mnohem většího motoru, budou dostatečně pevné aby je motor moc nedeformoval ale utlumí nějaké ty vibrace.
- Dusnan
jej.. koukám že mě s odpovědí předběhli...
- SERDA
Tak jsem po 2 hodinách tak nějak pochopil čínského soudruha elektrikáře a zapojil el. Při tom stačí tak málo - 2 věty a je po problému. Rozpojit 2 dráty , vložit do okruhu přídavného panelu (chcípák) + spojit hnědej a bílej (neni pravidlo) - ještě udělám polopatický popis pro ostatní. Nepřišel jsem na co je tlačítko CIRCUIT PROTETOR , dle obr. má 2 polohy (vyp a zap) já ho ale mám pořád sepnuté i když zmáčknu. Možná je tlačítko kaput páč zamáčklé drží 1dnou z 10ti pokusů. Prosím znalé řeči, prosím o překlad. dle mě je CIRCUIT nejaký asi okruh a PROTETOR nebere ani slovník. Jinak jak už někdo psal přede mnou, na volnoběh to bobíjí kolem 8V což je bída, ale lepší jak nic. Je to hlučný trochu víc než budou akceptavat sousedi a tak příjde nějaká korekce vejfucku. Zde otázka, je možno nastavit původní vejfuck dalším tlumičem a nebo rovnou udělat novej?
Dále jsem řešil pazvuky od ruč. start -asi při montáži (páč dopravní obal nebyl poškozen) zdeformovali plech na chlazení a celé to škrtalo o žebra ( 3x sundat a brutálně vyklepat)
Zdá se mě, že to má taký divný zvuk, ale nevím no neslyšel jsem nic podobného (ani origo ani MINi) tak třeba se pletu. Je taky fakt, že jsem ho pořádně neohřál.
Dále jsem řešil pazvuky od ruč. start -asi při montáži (páč dopravní obal nebyl poškozen) zdeformovali plech na chlazení a celé to škrtalo o žebra ( 3x sundat a brutálně vyklepat)
Zdá se mě, že to má taký divný zvuk, ale nevím no neslyšel jsem nic podobného (ani origo ani MINi) tak třeba se pletu. Je taky fakt, že jsem ho pořádně neohřál.
Serda
- Dusnan
jaký jsi tam dal Olej a kolik? Vím že v návodu bylo jiné množství než když jsem se řídil kontrolním otvorem.
- SERDA
olej sem dal Paramácký Trysk M7ADSIII SAE 15W40 asi 1,05 litru a sem mezi měrkou jak doporučujou, tzn. co píšou je pravda, teda alespon u mě
Serda
circuit protector je chráníč a nebo jistič obvodu..
zvuk sa zdá normální aspoň z toho compu
zvuk sa zdá normální aspoň z toho compu