POZOR NA PODVODNIKA!!!

inzeráty ze sousedních webů, se kterýmí se zde chcete podělit

Moderátoři: Mikro, Milhauss

Zpráva
Autor
Tom

Re: POZOR NA PODVODNIKA!!!

#91 Nový příspěvek od Tom »

molavec píše:jo a smetano,jestli-že jsi udělal vše a ještě víc než je ve tvých silách ,tak si zatukej na čelíčko sám,protože od tebe na netu je tak max velký kuloví,k tomuto případu.beztak.kromě fora našetraktory,na které stejně kouká jen par procent všech zájemců o stroje,takže víte-li všichni o tomhle podvodu a myslíte,že sem stačí napsat pár vět,tak nestačí!
informujme důkladněji a nebo na to serme,jsou-li lidi naivní,ať platí.!?
A co si pane představujete, že budeme dělat? Mě by fakt zajímalo, jaké v tom vidítě řešení.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

smetana

#92 Nový příspěvek od smetana »

molavec píše:jo a smetano,jestli-že jsi udělal vše a ještě víc než je ve tvých silách ,tak si zatukej na čelíčko sám,protože od tebe na netu je tak max velký kuloví,k tomuto případu.beztak.kromě fora našetraktory,na které stejně kouká jen par procent všech zájemců o stroje,takže víte-li všichni o tomhle podvodu a myslíte,že sem stačí napsat pár vět,tak nestačí!

ty si zatukej na čelo to je jasné už s ceny nabízené věci a spusobu jednání prodávajícího :jazyk: :jazyk: :jazyk: tak nevím proč bych si měl tukat na čelo toho koho podvedl je mi líto ale to je lidská duvěřivost a pladba peněz předem :tyty: :tyty: :tyty: :tyty: :tyty:
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

Dvordy

#93 Nový příspěvek od Dvordy »

smetana píše:

ty si zatukej na čelo to je jasné už s ceny nabízené věci a spusobu jednání prodávajícího :jazyk: :jazyk: :jazyk: tak nevím proč bych si měl tukat na čelo toho koho podvedl je mi líto ale to je lidská duvěřivost a pladba peněz předem :tyty: :tyty: :tyty: :tyty: :tyty:
Přesně tak, to už musí trknout každého, že za tím bude něco špatného, když vidí cenu o 100 tis. nižší než podobné inzeráty. A internet má dneska každý, tak se dá na internetu podívat, jak se ceny pohybují.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

Franta.cz

Re: POZOR NA PODVODNIKA?????!!!!!!

#94 Nový příspěvek od Franta.cz »

molavec píše:Chci poděkovat všem,kteří vědeli o podvodném zloději sedivkovi,že pečlivě informovali celý internet, hlavně hyperinzerci,či jinou rozsáhlejší formou upozornili na nebezpečí možnosti okradení touto osobou!!DĚKUJI VY TRDLA!!! 8) !!!vaše bezohledné chování a tutlání těchto důležitých informací,co si tady píšete ,pouze na vašem foru,který navštíví jen zlomek lidí co jeho inzeráty viděli, napomohlo,že i já další neinformovaný,důvěřiví blb naletěl!!!věřím,že i zítra někdo pošle hotovost na jím zaslaný účet a o své sny přijde!!A to Dokud se o to nepostarám já,protože VY, fandové traktorů,si jezdíte pouze po své políčku!!!!

:vztek:
Mrzí mě co se Ti stalo, ale ten příspěvek jsi hodně přehnal.
molavec píše:Mimochodem já neposílal prachy prodejci,ale poště!to,že podvodník,provozuje stránky,kam ukradl logo maďarské pošty ,jsem se dozvědel až po 3rozhovoru s ambasádou.ty stránky jsou pořád funkční!!!!!! :shock:
My se tady čistě hypoteticky upozorňujeme na případné podvodníky a ty jsi podvedený víš o podvodných stránkách a neudělal jsi doted nic.Co by jsi tedy chtěl po nás :-/

chobotek

#95 Nový příspěvek od chobotek »

molavec píše:účet byl madarský.zkouším ho vystopovat.ty originál stránky cos připojil jsou skoro identické s podvodníkem,jen v kolonce kontakt je pouze formulář.
To nejsou originál stránky, které jsem vygooglil, to je Fraudpedia, taková Wikipedia o podvodech.
Ta "Tvoje" MPL-Posta je tu: http://fiedler-posta.de/
Za pozornost stojí:
  • jazykové mutace pouze en, cz, sk a použití strojového překladu
  • v záhlaví Magyar Posta, v titulku Poczta-Polska, doména německá
  • pouze kontaktní formulář, žádné kontaktní informace
  • on-line info s obrázky, co zrovna dovezli (to je poměrně klasická finta pro zvýšení "důvěryhodnosti")
http://fiedler-posta.de/ má IP adresu 83.243.58.158, která leží v Regensburgu, připojená přes Cronon-re. Policie by tedy měla mít páky zjistit, kdo ji zaregistroval a provozuje.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

smetana

#96 Nový příspěvek od smetana »

tohle mi přišlo dnes další taková pí....na
Já potřebuji vaši pomoc

Mé jméno je Freed Huisman, pracuji s Finance / jednotka audit Měnový zde v Nizozemsku, a jsme v poplatku za audit zahraniční majitele účtu ve všech různých bank zde v Nizozemsku.

Během naší poslední výroční prohlídky všech různých bankovních účtů zde v Nizozemsku, My oddělení našel spící účet s obrovskou sumu dolarů 19,500,000.00 (devatenáct milionů pět set tisíc amerických dolarů), který byl uložen jedním koncem pan Jerry R. Williams britský občan.

Z mého šetření jsem zjistil, že pozdní Jerry R. Williams nemá příjemce nebo blízkým k tvrzení těchto fondů. (US $ 19,500,000.00) a podle zákona o mé zemi zde v Nizozemsku, když účet je spící pro více než osm let, každý orgán má tendenci uzavřít bankovní účet.

Chtěl bych vás ujistit, že budu poskytovat veškeré potřebné informace a dokumentaci, které jsme nám umožňují převod těchto prostředků na svůj bankovní účet legálně bez problémů. Chtěl bych vysvětlit lépe pro vás na naše telefonní rozhovor na jednání od vás, jak jsem se dočkat, až slyším od vás brzy.

Laskavě mi napsat přímo s kontakty na můj soukromý e-mail: fredhuisman@aol.com
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

olin

#97 Nový příspěvek od olin »

Ano souhlasím se všemi,že velká chyba je na mé straně a že největší trdlo jsem já! tv kde o něm byla reportáž,jsem neviděl,chodím do noci do práce.ve vyhledávači ani zmínka o podvodném inzerátu! přitom na bazoši je přímo -nahlásit podvodný inzerát!on by to někdo musel odklikonout že?!a nereagují li,co třeba zkusit to znovu? mimochodem ta mpl pošta je tedy také podvod?!proč fungují?jak možné,že se může vydávat za člena kfor a nikdo nic neudělá?! Atd..........
Budu dělat na tom,aby se v cz napálilo co nejméně lidí a o svém konání vás budu informovat,protože ať si kdo chce co chce říká,vždy je možné udělat víc!
Já byl s tím hajzlem taky v kontaktu a taky jsem nedokázal víc, než Smetana! A co by podle tebe měl Smetana dělat? Vyvěsit bilboardy s upozorněním? Odepisovat na každej inzerát a pokud přijde odpověď z "KOSOVA" tak označovat inzeráty? Jestli na to máš čas a peníze, tak si to dělej sám!!! :evil: :evil: :evil:
Pokud na takovej inzerát natrefim, tak ho samozřejmě nahlásím, jako podvodnej. K tomu, abych ho ale moh nahlásit, tak si musím být jist! Když se mi ale jen nezdá, tak ho nemůžu nahlašovat a na to abych odepisoval na každej "výhodnej" inzerát a pátral jestli mi nepřijde odpověď "z Kosova" abych moh inzerát hahlásit, na to vážně nemám čas!!! :vztek: :vztek: :vztek:
Navíc tenhle člověk se objevuje ani ne tak na Bazoši, ale hlavně na Hyperinzerci. Zkus si do použitého zboží na seznamu dát značku Yanmar a momentálně v tuhle chvíli ti vyběhne 9 inzerátů a z toho je 5 na 99% od jednoho a to toho samého podvodníka Šedivky (Šedivka- to už ale nepoužívá, Renata Martinova, Jozef Martin, Sladek Toth, Kovacs Alex, Antonic M.) a přitom ani jeden není na Bazoši.
molavec píše:Mimochodem já neposílal prachy prodejci,ale poště!to,že podvodník,provozuje stránky,kam ukradl logo maďarské pošty ,jsem se dozvědel až po 3rozhovoru s ambasádou.ty stránky jsou pořád funkční!!!!!! :shock:
A to ti nebylo divný, když ti v mailu napsal, že pošle LODNÍ POŠTOU (navíc od někad z Baltu, nebo Maďarska - že by kolem celý Evropy po Dunaji přez Černé a Středozemní moře, pak Atlantik a po Labi do Čech :vysmech: :vysmech: :vysmech: ) a přitom stránky se tvářej jako klasická pošta?
Promiň ale někomu takovýmu může poslat peníze fakt jen pěknej VŮL..... :evil: :evil: :evil:
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

halagacka1

#98 Nový příspěvek od halagacka1 »

chlapy z tymi podvodnikmi sa vrece roztrhlo ja som zas dostal uz asi3 emaily ze som vyhral kopu milionov usd tak som sa natom dobre pobavil bolo to tiez taky podareny preklad ako p.Sedivky ,len dufam ze to nebola pravda lebo nejaky milionik by sa hodil
Kto nic nerobi,nic nepokazi

IFA Turbo

#99 Nový příspěvek od IFA Turbo »

Taky zírám kolik podvodných E mailů dostávám, ale zásadně na ně neodpovídám. Podvodníci zkouší živé maily a pak si je vyměňují pro svou nekalou činnost. Vždy se jedná o lákavou nabídku na profit z transakce a následoval by požadavek na zaslání poplatu za odeslání částky peněz, nebo úplatek pro pseudoúředníka/ ministra. Jenom se nestačim divit odkud získávají kontakty, na mě třeba i z fora v Německu, kde je nutná registrace k přístupu k info. Takže to pro ně asi někdo vyhledává cíleně.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#100 Nový příspěvek od Terablick »

Že tohle vůbec řešíte... Mě chodí jen na email 5 takových denně. Jednou je to z číny, kde nějaký milionář potřebuje "vyprat" peníze a dá mi procenta, když mu pomůžu, jindy zas jinech chytrolín. Občas se vyskytne i inzerát na auto (třeba v annonci), kde je nápadně nízká cena a když člověk reaguje, přijde strojově přeloženej text (přitom prodávající je údajně z ČR) a většinou žádá zaslání zálohy předem a podobně. Je toho mraky denně. Když bych měl každej takovej inzerát nebo email řešit, sedím několik hodin denně u PC jen kvůli tomu...

Na takto nápadně podezřelé inzeráty reaguje jen naivní člověk, a pokud je naivní natolik, že někam pošle peníze předem (nemluvím o nějakém eshopu nebo Aukru, ale o inzerátu někde z internetu z neplacené inzerce a bez jakékoliv ochrany kupujícího), tak pak je to především jeho problém. To, že o tom třeba někdo něco věděl nebo tušil, a nerozjel hned kampaň na internetu, v TV a rádiu, nebo nevolal FBI neni přece nic "hrozného". Od toho jsou přece orgány jako policie, interpol atd. Když mě nekdo napálí (pokud se nechám), tak se obrátím na policii. Pokud takových jako já bude víc, jistě se o to policie bude zajímat víc, a dotyčného dopadne. Takových pokusů o podvod se jen ke mě dostane denně několik. V měřítku celého internetu jsou to miliony pokusů denně. S tím prostě jednotlivec nic nezmůže. Může si jen dávat pozor, nebýt naivní a pokud se jedná o něco podezřelého, pokusit se pátrat po zmínce o podvodu, nebo nějak prověřit prodávajícího. Třeba obvyklý opakující se pokus o získání hesel od účtů České Spořitelny. Pořád dokola v TV atd omýlaj )a jistě vám to i řekli přímo v bance), že banka od vás nikdy nikde nebude chtít vaše heslo (nemluvím o bankomatu nebo platbě kartou - mluvím o zaslání hesla po internetu), a navíc když se přihlásím přes originální adresu banky, nemůže se prakticky stát, že bych se stal obětí podvodu. Když ale kliknu na kdejaký odkaz co mi kdo pošle emailem a důvěřivě mu tam naťukám svoje údaje, nemůžu se divit že mě okrade ;-).

Jednoduché vodítko pro ty kdo se tak úplně neorientují:

Zaslání peněz předem nebo platba kartou (neplatí pro Aukro a pod.), zaslání platby do zahraničí, atd = 99% podvod. Platbu předem (už vůbec ne kartou po internetu) provádět vždy s maximální opatrností, pouze u dobře prověřených serverů a eshopů, a pokud možno jen ověřeným prodejcům. Pokud není stránka se zadáním platebních údajů chráněná (napříkla protokolem SSL - zobrazí se v hlavičce nebo jinde ve vašem prohlížeči hláška o zabezpečení), je velké riziko zneužití zadaných údajů (i pokud je prodejce poctivý - data může ukrást někdo třetí, kdo nemá s prodejcem nic společného). Platit předem za zboží z neplacené inzerce (annonce, hyperinzerce, bazoš, sbazar, nebo dokonce málo známých či zcela neznámých serverů, emailových nabídek a podobně) je sebevražda, zadat na takovém serveru své platební údaje, PIN, číslo karty a pod = darovat veškeré svoje peníze podvodníkům (nejčastěji zahraničním - těžko dohledatelným a nestíhatelným).

Strojový překlad inzerátu nebo odpovědi (emailu) = v 90% případů podvod. Ne vždy, ale většinou. Zbylých 10% se dělí mezi podvody a více méně poctivé prodejce, ale například z Polska (i na Aukru jsou - bohužel), kteří zboží většinou pošlou, ale jedná se o nekvalitní zboží, reklamaceje je skoro neřešitelná, komunikace velmi složitá, a je tu i malé rizko, že o své peníze přijdete. Často se maskují i za na první pohled kvalitní ČESKÉ eshopy, s adresou a sídlem firmy v ČR (většinou +/- na severu ČR). Pozor tedy na strojové překlady!

Inzerát či odpověď (email) v cizím jazyce = pozor na podvod! Nemusí to být vždy podvod, ale je to přinejmenším podezřelé. Rozhodně ověřit než budete dělat cokoliv dalšího.

Podezřelá webová či emailová adresa (zejména směřující mimo .cz , "nejlépe" někam na balkán, do ruska či do asie, jižní ameriky atd) = 99% podovod.

Nutnost kliknout na nějaký odkaz někam = pozor! - prověřit o co se jedná, ověřit pravost stránek, údaje atd. Obchodí rejstřík v ČR, v zahraničí je to složitější.

Internetové stránky tvářící se "pravě" - ověřit zda je začátek adresy (www. ?????? . ?? ) shodný s originálem (vyhledat název firmy Googlem a jín na domovskou stránku a porovnat nejen vzhled, ale právě přesnou adresu stránek včetně domény - např. .cz). Například zmíněná Česká Spořitelna. Origo stránky jsou www.csas.cz , ale dostanete se tam třeba i po zadání www.ceskasporitelna.cz (přesměruje vás to). Pokud ale někdo napíše, že máte jít na stránky České Spořitelny a pošle vám odkaz třeba (smyšlený odkaz, který mě namátkou napadl) www.sporitelnaceska.cz , nebo www.ceskasporitelna.com a vy tam kliknete a zadáte svoje přihlašovací údaje, je to čistě vaše neopatrnost.

Nenapsal jsem nic nového, objevného, ani nic, co by průměrný uživatel internetu dávno neznal. Jedná se spíš o jakýsi základ pro méně zkušené ;-).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

ZÁMA

#101 Nový příspěvek od ZÁMA »

Zdravím dneska jsem mluvil ze sousedem a ten si našel auto na netu a ten samej podvodník chtěl poslat peníze předem a že prej to auto klidně přiveze do ČR tak ho poslal do :zadek:

cartmanxv

#102 Nový příspěvek od cartmanxv »

ZÁMA píše:Zdravím dneska jsem mluvil ze sousedem a ten si našel auto na netu a ten samej podvodník chtěl poslat peníze předem a že prej to auto klidně přiveze do ČR tak ho poslal do :zadek:
A dobře udělal :)
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718

aumirek

#103 Nový příspěvek od aumirek »

no aby ten podvodnik mohl udělat nějakej ten podvod musí bejt splněna jedna základní podmínka.To znamená a řeknu to hodně slušně že musí najít nějakého hodně naivního a hloupého člověka.Protože jen takovej je ochoten poslat někomu uplně neznámému člověku a to i přesto že nevěnoval trošku času sehnat si o něm nějaké reference případně s ním nejednal osobně.
Ps u některých takových případu tím nemyslím tento ale jak ukazujou každodeně v telce jak lidé hloupě naletí bych i řekl že to je oprávněná dan za blbost

super 50 sk

#104 Nový příspěvek od super 50 sk »

super 50 sk

#105 Nový příspěvek od super 50 sk »

neviem ci ten inzerat patri tomu podvodnikovi ale ma ho na bazosi sk topovany tak ze ked som topoval ja tak bol moj inzerat pod jeho inzerciou moj sa vzdaluje a jeho ostava 5 vporadi stale musia v tom mat prsty aj majitelia stranky

Odpovědět

Zpět na „Inzerce z www“