Malotraktor GUTBROD

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Tom

Re: Malotraktor GUTBROD

#196 Nový příspěvek od Tom »

pavel601 píše:..... ahoj Jirko , ty si nedávno šprýmoval , že tam je niečo narvané neviem z akej kosačky ( paroháča ) PF ? ...už si nepametám kde to bolo , ale niekte som čítal , že Gut...... vyrábal niečo v licencii našej , alebo opačne ...skús popozerať , či by to nepasovalo z nejakej tej parohatej ..... dvoukolky
MF 70 je licenčně dělaný Gutbrod, ale nevím jaký. Minimálně teda motor, na něm je to dokonce napsáno. A zbytek podle mě taky obšlehli. Jinak tam je spojka vícelamelová, takže to stejně nepomůže.
A pro zajímavost, Terra je taky vlastně Gutbrod. Ale to už nepomůže vůbec :smich:
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

pavel601

#197 Nový příspěvek od pavel601 »

no , a aby to bolo komplet na figu , tak PFka može mať trábi spojku . tak že zasa nič ...

SERDA

#198 Nový příspěvek od SERDA »

Tome jasně MF70 jsem měl na mysli v předchozí uvaze (jen jsem se uklep na PF). Je to licence, ale 2taktu a já mám čtyřtakt.
Pavle s trabošem jsem v .... jak jsi psal tam je 160 nejmenší lamela.
On je problem hlavně v tom, že celý obal (odlitek) je 90mm dlouhý a použitelných pro bastlení je 50mm a to je fakt malo na nějakou upravu.
Ještě Tome, byl bych rád za tvuj názor na tu kombinaci s odstředivou spojkou.
Přílohy
2010-12-27_222607.jpg
Serda

Tom

#199 Nový příspěvek od Tom »

SERDA píše:Tome jasně MF70 jsem měl na mysli v předchozí uvaze (jen jsem se uklep na PF). Je to licence, ale 2taktu a já mám čtyřtakt.
Pavle s trabošem jsem v .... jak jsi psal tam je 160 nejmenší lamela.
On je problem hlavně v tom, že celý obal (odlitek) je 90mm dlouhý a použitelných pro bastlení je 50mm a to je fakt malo na nějakou upravu.
Ještě Tome, byl bych rád za tvuj názor na tu kombinaci s odstředivou spojkou.
Odstředivá spojka, no já osobně bych ji tam nechtěl. Občas jsou situace, kdy potřebuješ jet bez plynu, a to odstředivá spojka nedovolí. Jinak pokud je to levnější řešení, tak možná proč ne, že. Ale k ní bych určitě volil nový motor.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

SERDA

#200 Nový příspěvek od SERDA »

Tome OK, a co ten poměr 2:1 ? Vlastně to bude jako redukční že? Nemůzu se tam dopátrat při kolika otáčkách to vlastně spíná pohon. Nemám s tímto žádnou zkušenost. 1000/min ?
Serda

Tom

#201 Nový příspěvek od Tom »

No, ty otáčky to nevím. Těch 1000 no to bude možná i trošku víc, volnoběh je někde těsně pod 1000, ne?
TomAgro@seznam.cz

artemio

#202 Nový příspěvek od artemio »

SERDA píše:tak mám "krásný" svátky. Téměř po 3 dnech souložení se spojkou jsem v analnim otvoru. Při cvičné kompletaci jsem zjistil toto - lamela nová (už vím proč) , přítlačák z jiného typu asi (nesouhlací katalog. číslo ) a typově dle katalogu Sachs někde v řiti , setrvák je ? možná naká PFka (není označen) . Tak že, když to šečtu, výsledek je na dámský pohlavní orgán.
Zkrátka někde lítá odhadem 12mm ( 3mm sjeté ložisko - grafit, 6mm chybý pro dotažení přítlačáku k setrváku a 3mm odhad na štelování páky spojky)
Sem googloval a na šel jsem origo sadu,Chvíly jsem na to nechápavě koukal jak dámský přirození z roztrhanejch kalhot než mě došlo , že jsem total v analu.
No co s tim? Pokusit se udělat novej přítlačák? Hm do toho bych šel, ale asi nejsem zas tak dobrej to udělat hned napoprvé podle rozměru co mě dá mozek. No není to na posrání? Admini sorry nevim jak to napsat slušně. Pro porovnání obr. - moje a ty 2 sady je google. Sem si musel ulevit.
Ahoj Jiří, změř mi hloubku toho setrváku, podívám se, jestli k němu nedohledám přítlačák. Hlavně se neunáhli a nedávej tam tu odstředivou spojku. Na tu tvojí zahradu :pistol:
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.

SERDA

#203 Nový příspěvek od SERDA »

Ahoj Arte,
díky moc,ale že bych měl takové štěstí?
jinak lamela je silná 10mm a přítlačák by měl podle katalogu mít označení K-140 viz obr. a já mám K-3,5.
Arte, když jsi dával jinej motor tak jsi nechával origo spojku nebo jsi to něčím nahradil?
Přílohy
typ K-140.jpg
typ K-140.jpg (6.73 KiB) Zobrazeno 2905 x
spojka (2).jpg
spojka (1).jpg
spojka.jpg
Serda

pavel601

#204 Nový příspěvek od pavel601 »

jirko , ten prítlačák a setrvák pasujú k sebe priemerom , aj dierami na šrouby ? skús pozrieť , ako by to vyšlo, líznúť tu pracovnú plochu prítlačáku na brúske na plocho - len tak pisl a potom , kolko by to potrebovalo utočiť s toho setrváku ...podla mna menej , potom by malo viacej ostať na tú stenu , čo tam musí ostať ..teoreticky...mm a mm sú hned 2mm ....

SERDA

#205 Nový příspěvek od SERDA »

jj pasuje, ale tam bych si pomohl řádově desetiny pak už by to bylo zeslabené a mohlo by to prdnout u šteftu a usazení na pera.
Serda

artemio

#206 Nový příspěvek od artemio »

SERDA píše:Ahoj Arte,
jinak lamela je silná 10mm a přítlačák by měl podle katalogu mít označení K-140 viz obr. a já mám K-3,5.
Arte, když jsi dával jinej motor tak jsi nechával origo spojku nebo jsi to něčím nahradil?
Dával jsem origo spojku, ale ten motor byl na sekačku slabej, tak tam v létě přijde silnější a s jinou spojkou.
Teď jsem až do ledna v práci, ale hned jak přijededu, tak se ti podívám
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.

SERDA

#207 Nový příspěvek od SERDA »

artemio píše:
SERDA píše:Ahoj Arte,
Dával jsem origo spojku, ale ten motor byl na sekačku slabej, tak tam v létě přijde silnější a s jinou spojkou.
Teď jsem až do ledna v práci, ale hned jak přijededu, tak se ti podívám
Ok díky,pokud by ti to ostalo na ocet ,tak bych měl zájem. Mělo by to být typově stejny s 1040 co mám.Tu odstředivku jsem pustil z hlavy, prohrála na body pro a proti. Sem se chtěl u tebe stavit na čumendu, ale měl jsem toho moc a než jsem se uvolnil tak jsem zapad sněhem . U vás je asi nářez co? Tak at sedaří a vše nej do 2011 přeje Jirka.
Serda

artemio

#208 Nový příspěvek od artemio »

Tak typ K140 tam mám, ze svého GB 1050. Jak jsem psal, tak budu dávat jiný motor, tak mohu použít i jinou spojku. Tuhle zatím nepotřebuji a kdybych ji časem potřeboval, tak si seženu, nebo udělám. V nejhorším případě mám ještě z PF 62 a kuželovou z německé frézy :)
Když vidím, s jakým nadšením ses do toho dal a jak poctivě to děláš, byla by škoda, abys zůstal viset kvůli takové maličkosti.

Jak na tvým motoru bylo uděláno startování? Měl jsi tam ruční, nebo dynymostartér?

SERDA

#209 Nový příspěvek od SERDA »

díky za pochvalu, no snažím se no v rámci možností. Motor byl solo oddělanej, holej bez ničeho jen ta řemenička na start provázkem . No asi to dopadne , že bude novej od Wiltecu 13Ps. Myslím , že tam bude i vzhledově pasovat a nebude to jakoby bastl. Bys byl ochotnej tu spojku pustit? No to bych měl vyhráno a ohromnou radost.
Serda

SERDA

#210 Nový příspěvek od SERDA »

Tak se zdá, že mě má ten nahoře aspon trochu rád. Problem se spojkou vyřešen. Kolega Artemio mě jí přenechá, čímž mu zde veřejně děkuji 8) za ochotu a dobrosrdečnost s čímž se dnes už tak běžně nesetkáváme.
Jinak všem hezkého silvestra přeje Jirka
Serda

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“