Startovací klika na Zetor 3011
Moderátor: Lukashil
Re: Startovací klika na Zetor 3011
Aha tak to je škoda že to nejde u 35tky no já nevim jakej si tam měl Tučnáku předvstřik ale já jí studenou natočim tak do těch -10 no ale to mi musí někdo žhavit a já točit a když si nažhavim sám pak rychle přiběhnu ke klice tak to trošku vystydne a to už to natočim spíš nad nulou
Jsem rád, že se diskuze takto rozběhla.... Tu startovací kliku jsem spíše uvažoval na protočení, promazání před startem. Jen tak abych tomu před startem, jak se říká pomohl... bo baterie již není 100%. Také jak tu někdo již napsal, určitě se to hodí i při seřízení ventilů apod... Varianta, že bych to zkoušel klikou nahodit mě prvně ani nenapadla!! Ale teď když to tu pozoruji, tak to za pokus jistě stojí. Jinak zase přidávám fotečku ať je na co se koukat.
..... a vieš , ako sa správne drží kluka , ked ju chceš použiť ? Ja som to už vidiel , čo to urobí , ked ju zle uchopíš ...
No tak přesně todlenc se mě stalo u supra 50, někdo stojí na dekompresoru, já to rozmotám a jak ho pustí tak to na kompresi zapéruje a odhodí na druhou stranu a prd..ale negdo řikal že to ide tak nevim co to bylo za řizka, ten musel vážit aspoň metrák a pul a tak nezbylo než kópit novó baterku..Krcaka1 píše:Jednou jsem to zkoušel natočit Z3011 klikou. Myslím si, že žádnej chcípák nejsem, ale ..... Zapli jsme dekompresor a roztočil jsem klikou motor co to šlo a když se pustil dekompresor, tak jsem se zasekl s klikou jako kdyby se kously válce Nenastartoval jsem, komprese byla tak vysoká, že jsem nebyl schopen dosáhnout startovacích otáček. Možná to neumím, ale co jsem se ptal, tak nikomu se to taky nepovedlo. U Z25 je setrvák, který má přes 100Kg a když dám dekompresor, tak pak hodně pomůže setrvák, ale u Majora má ten setrvák s bídou tak 50kg.Pumpik píše:Já si to taky myslim že ten trojvál možná pude líp jak 25tka
Startér na Z3011 má výkon 2,9kW
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
My jsme taky zkoušeli nastartovat 30tku půjčenou klikou a ani za nic, po puštění dekompresoru se to zastavilo. Chtěl bych vidět toho který to nastartuje. A soused co celý život zpravoval dieslové motory nám říkal že rychleji natočíme 4-válec než 3-válec tak nevím co je na tom pravdy.
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
- wasa11
Ano tomu bych i věřil...Na startér ti 4 valec taky chyta lip.antipo píše:My jsme taky zkoušeli nastartovat 30tku půjčenou klikou a ani za nic, po puštění dekompresoru se to zastavilo. Chtěl bych vidět toho který to nastartuje. A soused co celý život zpravoval dieslové motory nám říkal že rychleji natočíme 4-válec než 3-válec tak nevím co je na tom pravdy.
- Laslou
zdravím
já mám doma zetůrka 2023.Zkoušel jsem ho jenom tak ze zvědavosti natočit klikou.Mám něco přes metrák a když mi někdo u studeného motoru pustil dekompresor zpět,tak jsem si málem rozbil hubu,takže jsem to u studeného motoru vzdal.Ovšem teplý motor s cucákem a bez dekompresoru chytí vždy.
já mám doma zetůrka 2023.Zkoušel jsem ho jenom tak ze zvědavosti natočit klikou.Mám něco přes metrák a když mi někdo u studeného motoru pustil dekompresor zpět,tak jsem si málem rozbil hubu,takže jsem to u studeného motoru vzdal.Ovšem teplý motor s cucákem a bez dekompresoru chytí vždy.
- Kolchozník
- Kontaktovat uživatele:
přesně souhlasím Lasloulem ,tata mi to taky potvrdil
Laslou píše:zdravím
já mam taky pásáčka a zkoušel sem ho i studenýho natočit klikou a povedlo se ale mam vyvložkovanej motor tak stačí docela málo aby chyil
přidám se do diskuze :-)
kouknul jsem do knížky Návod k obsluze Zetor 2011,3011,4011 a tam jsem objevil že v příslušenství dodáváným k traktoru je ,, 1 roztáčecí klika traktoru Zetor 2011" přiznám se že bych teda 30 klikou nezkoušel, ale myslím že jsem o tom slyšel že to jde, ale 40 už prý ne že to nikdo nepřetlačí
kouknul jsem do knížky Návod k obsluze Zetor 2011,3011,4011 a tam jsem objevil že v příslušenství dodáváným k traktoru je ,, 1 roztáčecí klika traktoru Zetor 2011" přiznám se že bych teda 30 klikou nezkoušel, ale myslím že jsem o tom slyšel že to jde, ale 40 už prý ne že to nikdo nepřetlačí
kdo si hraje nezlobí
- Laslou
..tak to gratuluji.Co mi to poprvé jak se říká vypleskalo hubu,tak jsem to po druhé nezkoušel.Baterka je baterka.claas17 píše:Laslou píše:zdravím
já mam taky pásáčka a zkoušel sem ho i studenýho natočit klikou a povedlo se ale mam vyvložkovanej motor tak stačí docela málo aby chyil
No já jsem už slyšel, že se někomu podařilo nastartovat klikou i Pragu V3S, zachvíli nastartujeme i klikou Kirovce.Jindra píše:přidám se do diskuze :-)
No... na vojně se o tom mluvilo a machrovalo, že největší borec je ten kdo ji natočí klikou. A pár borců to zkoušelo a nikomu se to nepovedlo ani na PV3S, která "byla v kondici" a chytala na "roztažení" na jednom metru. Mám v živé paměti, jak jsme při bojovém poplachu vyrazili se štábákem do vojenského protoru, zajeli do tankového okopu, rozbalili přístěnek. Pískli nám konec poplachu a PV3S nic. Tak bažanti si to dali do kasáren poklusem. Já s kolegou "velitelem vozu", který byl v civilu skin a žádné tintíntko, jsme dostali "bojový úkol" neopustit "bojové vozidlo" a poradit si vlastními silami. Tak jsme i v 30-ti stupňovém vedru dávali motoru čuchnout zapálené noviny a točili klikou ve dvou a nic.... Tak jsme se to vybodli a vyrazili zpátky pěšky do kasáren, aby nám dévéťák poslal na pomoc hotovostní náklaďák. Bohužel měl službu zrovna jeden starý bl..c, který byl celý život u bigošů a byl totálně ožralý. Vynadal nám, že nám hotovostní náklaďák nepošle a nechá nás zavřít za neplnění rozkazu. Tak nám nezbylo nic jiného než, než se pěšky vrátit nazpátek a klikou na redukovanou dvojku "vytočit" PV3S ven z okopu. Naštěstí to bylo venku z mírného kopečka, tak chytla na metru. Ale jak jsem řekl: nenatočili jsme ji se skinem ani ve dvou...
Naposledy upravil(a) Jára H. dne stř pro 29, 2010 5:42 pm, celkem upraveno 1 x.
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
táta mě říkal že měli na vojně chlapa a ten jí prej nastartoval klikou
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
to ten ožralej déveťák tvrdil taky, že to dokázal.... 20-tku nebo 30-tku možná ano, i když ono natočit i HOLDERa 12 je pakárna, ale PV3S ani omylem
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ