Gufero u hydr. čerpadla
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Gufero u hydr. čerpadla
Zdravím, kterým směrem má být otočené gufero na hřídeli hydraulického čerpadla u RS 09. Pružinkou ven nebo dovnitř.Známému odešlo.On ho má pružinou ven,což bych předpokládal že je správně, a já na mém rezervním ho mám dovnitř,na tom mém někdo dělal jakousi rádoby go takže ho tam mohl dát špatně.
Re: Gufero u hydr. čerpadla
Mělo by to bej vždy perkem ke kapalině.
- SERDA
100 pro, jiná možnost neni a na čerpadla použít tlakové gufera, snesou větší tlaky a nevystřelíLubka píše:Mělo by to bej vždy perkem ke kapalině.
Serda
TO se nemusíš ani ptát,je to pérkem dovnitř.AlexTc píše:Zdravím, kterým směrem má být otočené gufero na hřídeli hydraulického čerpadla u RS 09. Pružinkou ven nebo dovnitř.Známému odešlo.On ho má pružinou ven,což bych předpokládal že je správně, a já na mém rezervním ho mám dovnitř,na tom mém někdo dělal jakousi rádoby go takže ho tam mohl dát špatně.
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
pokud vyletí gufero, tak je něco špatně a gufero na vyšší tlak tě nezachrání.. a propo i gufero co je na "vyšší" tlak taky zaš až tak velký tlak neudrží.. tedy pokud se nedělaj nějaký který neznám, což je možný..SERDA píše:100 pro, jiná možnost neni a na čerpadla použít tlakové gufera, snesou větší tlaky a nevystřelíLubka píše:Mělo by to bej vždy perkem ke kapalině.
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..
Predem dik..
- SERDA
špatně je právě to, že tam dáš obyč sračku z číny místo toho co tam má být. jinak se bavíme o normálnim stavu a ne když ti to tlakuje třeba do bloku. rozdíl co udrží tlaku je celkem evidentní
Serda
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
vycházím z klasickejch českejch gufer..SERDA píše:špatně je právě to, že tam dáš obyč sračku z číny místo toho co tam má být. jinak se bavíme o normálnim stavu a ne když ti to tlakuje třeba do bloku. rozdíl co udrží tlaku je celkem evidentní
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Predem dik..
Predem dik..
-
Já se držím této zásady. Pokud se čerpadlo točí správným směrem je za guferem vždy podtlak. Tento prostor je kanálkem sveden do sací větve čerpadla. Z toho vyplývá gufero perkem ven. Pokud se někomu točí čerpadlo obráceně, či se jedná o hydromotor (itřeba i zubový), tak má na guferu plný tlak (či minimálně tlak vracečky u jedosměrného hydromotoru bez přepadu) a gufero by bylo lepší perkem dovnitř. Pokud se využívá plný tlak čerpadla tak gufero dříve či pozdějí vyletí a je potřeba použít něco jiného.
- SERDA
no tak tohle mě zajímá - si myslim, že pokud tam je podtlak tak to gufero neutěsní páč bude přisávat. potom je tam asi něco jiného konstrukčně? Těch gufer je spousta typu viz moje zkušenost při opravě serva na Mercedesu. Jsem hledal náhrady a cenově třeba poláci a rusáci byli na 600 - 800kč + doprava. Puvodně jsem si myslel, že origo mercedes nezaplatim, ale z prdele jsem zavolal do servisu a ve finále jsem koupil origo za 320,- jen podotknu, že to moje gufero bylo mimo základní řadu.
Serda
Dík za info. Většina se tu shodla na perku dovnitř, ale co ten směr otáčení a ten podtlak?
- SERDA
no tak směr otáčení u gufera tedy klasiské konstrukce je nepodstatný a ten podtlak mě taky zajímá
Serda
-
ten podtlak se tam tvoří minimální, je to vlastně podtlak, kterým je čerpadlo schopné nasát olej z nádrže, hodněkrát se tady řešilo, že někomu nefunguje hydraulika jak má(pěna v nádrží, zavzdušňování systému, malý tlak, pomalá činnost okruhu)většinou byl problém v nedokonalém přívodu oleje do čerpadla(malý průřez vstupní hadice, přelomená nebo zmačkaná hadice,nádrž moc nízko,atd.), v tomto případě se vytvořil v čerpadle větší podtlak a čerpadlo si zzačalo přisávat vzduch kolem gufera,je stavěné na určité provozní podmínky, které by se měly respaktovat.