Gufero u hydr. čerpadla

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
AlexTc

Gufero u hydr. čerpadla

#1 Nový příspěvek od AlexTc »

Zdravím, kterým směrem má být otočené gufero na hřídeli hydraulického čerpadla u RS 09. Pružinkou ven nebo dovnitř.Známému odešlo.On ho má pružinou ven,což bych předpokládal že je správně, a já na mém rezervním ho mám dovnitř,na tom mém někdo dělal jakousi rádoby go takže ho tam mohl dát špatně.

Lubka

Re: Gufero u hydr. čerpadla

#2 Nový příspěvek od Lubka »

Mělo by to bej vždy perkem ke kapalině.

SERDA

#3 Nový příspěvek od SERDA »

Lubka píše:Mělo by to bej vždy perkem ke kapalině.
100 pro, jiná možnost neni a na čerpadla použít tlakové gufera, snesou větší tlaky a nevystřelí
Serda

Honza49

#4 Nový příspěvek od Honza49 »

AlexTc píše:Zdravím, kterým směrem má být otočené gufero na hřídeli hydraulického čerpadla u RS 09. Pružinkou ven nebo dovnitř.Známému odešlo.On ho má pružinou ven,což bych předpokládal že je správně, a já na mém rezervním ho mám dovnitř,na tom mém někdo dělal jakousi rádoby go takže ho tam mohl dát špatně.
TO se nemusíš ani ptát,je to pérkem dovnitř.

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Pepino »

SERDA píše:
Lubka píše:Mělo by to bej vždy perkem ke kapalině.
100 pro, jiná možnost neni a na čerpadla použít tlakové gufera, snesou větší tlaky a nevystřelí
pokud vyletí gufero, tak je něco špatně a gufero na vyšší tlak tě nezachrání.. a propo i gufero co je na "vyšší" tlak taky zaš až tak velký tlak neudrží.. tedy pokud se nedělaj nějaký který neznám, což je možný..
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..

SERDA

#6 Nový příspěvek od SERDA »

špatně je právě to, že tam dáš obyč sračku z číny místo toho co tam má být. jinak se bavíme o normálnim stavu a ne když ti to tlakuje třeba do bloku. rozdíl co udrží tlaku je celkem evidentní
Přílohy
guf1.jpg
guf.jpg
Serda

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Pepino »

SERDA píše:špatně je právě to, že tam dáš obyč sračku z číny místo toho co tam má být. jinak se bavíme o normálnim stavu a ne když ti to tlakuje třeba do bloku. rozdíl co udrží tlaku je celkem evidentní
vycházím z klasickejch českejch gufer.. 8)
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..

SERDA

#8 Nový příspěvek od SERDA »

no tak ty dvě tabulky jsou právě od Rubeny
Serda

Tatraka

#9 Nový příspěvek od Tatraka »

Já se držím této zásady. Pokud se čerpadlo točí správným směrem je za guferem vždy podtlak. Tento prostor je kanálkem sveden do sací větve čerpadla. Z toho vyplývá gufero perkem ven. Pokud se někomu točí čerpadlo obráceně, či se jedná o hydromotor (itřeba i zubový), tak má na guferu plný tlak (či minimálně tlak vracečky u jedosměrného hydromotoru bez přepadu) a gufero by bylo lepší perkem dovnitř. Pokud se využívá plný tlak čerpadla tak gufero dříve či pozdějí vyletí a je potřeba použít něco jiného.

SERDA

#10 Nový příspěvek od SERDA »

no tak tohle mě zajímá - si myslim, že pokud tam je podtlak tak to gufero neutěsní páč bude přisávat. potom je tam asi něco jiného konstrukčně? Těch gufer je spousta typu viz moje zkušenost při opravě serva na Mercedesu. Jsem hledal náhrady a cenově třeba poláci a rusáci byli na 600 - 800kč + doprava. Puvodně jsem si myslel, že origo mercedes nezaplatim, ale z prdele jsem zavolal do servisu a ve finále jsem koupil origo za 320,- jen podotknu, že to moje gufero bylo mimo základní řadu.
Serda

AlexTc

#11 Nový příspěvek od AlexTc »

Dík za info. Většina se tu shodla na perku dovnitř, ale co ten směr otáčení a ten podtlak?

SERDA

#12 Nový příspěvek od SERDA »

no tak směr otáčení u gufera tedy klasiské konstrukce je nepodstatný a ten podtlak mě taky zajímá
Serda

jožin

#13 Nový příspěvek od jožin »

ten podtlak se tam tvoří minimální, je to vlastně podtlak, kterým je čerpadlo schopné nasát olej z nádrže, hodněkrát se tady řešilo, že někomu nefunguje hydraulika jak má(pěna v nádrží, zavzdušňování systému, malý tlak, pomalá činnost okruhu)většinou byl problém v nedokonalém přívodu oleje do čerpadla(malý průřez vstupní hadice, přelomená nebo zmačkaná hadice,nádrž moc nízko,atd.), v tomto případě se vytvořil v čerpadle větší podtlak a čerpadlo si zzačalo přisávat vzduch kolem gufera,je stavěné na určité provozní podmínky, které by se měly respaktovat.

SERDA

#14 Nový příspěvek od SERDA »

tak že moje teorie je správná? Dle mě co píšeš ma logiku.
Serda

jožin

#15 Nový příspěvek od jožin »

8)

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“