Traktorova moto - prvotina - jaka???

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
josip

Re: Traktorova moto - prvotina - jaka???

#226 Nový příspěvek od josip »

daj na miesto viunkla ucko 8)

vetrak

#227 Nový příspěvek od vetrak »

Coz o to nen vingl je asi 3mm stena, to to udrzi, jde o to, ze je to asi trochu vyosene a proto se to mele... Jeste jsem to neprivaril, nevim jestli bych pri tom vyoseni a zavareni neznicil nejak tu prevodovku... ale nechapu kde vzniklo to vyoseni, vsechne delany na soustruhu a ta hridel z prevodovky rekl bych byla pekne v ose...
Kdyz to takhle privarim, tak to pujde v urcitych polohach trochu z tuha, a ted jde o to jestli se ta osa podda nebo se neco vykur...

josip

#228 Nový příspěvek od josip »

vetrak píše:Coz o to nen vingl je asi 3mm stena, to to udrzi, jde o to, ze je to asi trochu vyosene a proto se to mele... Jeste jsem to neprivaril, nevim jestli bych pri tom vyoseni a zavareni neznicil nejak tu prevodovku... ale nechapu kde vzniklo to vyoseni, vsechne delany na soustruhu a ta hridel z prevodovky rekl bych byla pekne v ose...
Kdyz to takhle privarim, tak to pujde v urcitych polohach trochu z tuha, a ted jde o to jestli se ta osa podda nebo se neco vykur...
tak to nevar ale srobuj skus to vycentrovat pekne podlozkami ja som tiez centroval hriadel plechovimi podlozkami a daval som ich pod domec kde bola podlozena hriadel ten domec mas na fotke ako ide retaz na diferak :friends:
Přílohy
kardann (1).jpg

vetrak

#229 Nový příspěvek od vetrak »

No to nechapu jak bych to mohl vycentrovat... :'(
Pokud me hridel kouka z prevodovky a na konci trochu haze tak to nezachranim ulozenim domecke ne? Ten na konci vykresluje jako by kruh... Nenajdu prece polohu ve ktere bude na miste protoze s nim haze ta hridel... Nebo uz sem z toho zblblej uplne a kecam?

Lubka

#230 Nový příspěvek od Lubka »

Nazdar Větráku tak jak pokračuješ se stavbou, že se tu nic neděje. Máš krizi snebo nejsou díly a nebo není čas? :(

vetrak

#231 Nový příspěvek od vetrak »

Nazdarek, cejece nak se to porad protahuje. A od kazdyho trochu, nebyly dily, ted sem neco privezl, ale to vis s rodinou je to tezky navic chceme do Vanoc udelat prckovi pokojik, takze spis zednicim nez svarim...

Lubka

#232 Nový příspěvek od Lubka »

Tak to jo, já myslel že si nevíš rady a ty zatím děláš zedníka. Ať se dílo daří a do vánoc to sfoukneš a přes svátky se muže dělat na traktoru.

vetrak

#233 Nový příspěvek od vetrak »

Zdravim,

opet prosim o radu. Zaklad trakturku se rysuje a ted resim brzdy. Kazdopadne chci delene, ale mel jsem v planu delat delene jen na zadek a na predku nechat brzdit obe kola spolecne a dat tam rameno z rucky - vyuziti teda na pribrzdovani a rucka. Ale staci brzdit bezne jen 2ma zadnimy koly? Jak jsem psal na zacatku, prevazne pujde o tahani dreva, samosebou bych za tim sem tam vezl karu, ale mame malou a vic jak 300-400 kg na ni nedam. Samozrejme muzu v nouzi pak pribrzdovat na predku i tou "ruckou".
Je to takto mozne udelat a nebo myslite lepe udelat delene ale nechat brzdit predni i zadni kolo?
Dik za rady!

zdeněk 1

#234 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

a co nějaké foto?

řekl bych že brzdit předek není potřeba -kolik seriových traktorů má brzděnou přední nápravu :)
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

josip

#235 Nový příspěvek od josip »

vetrak píše:Zdravim,

opet prosim o radu. Zaklad trakturku se rysuje a ted resim brzdy. Kazdopadne chci delene, ale mel jsem v planu delat delene jen na zadek a na predku nechat brzdit obe kola spolecne a dat tam rameno z rucky - vyuziti teda na pribrzdovani a rucka. Ale staci brzdit bezne jen 2ma zadnimy koly? Jak jsem psal na zacatku, prevazne pujde o tahani dreva, samosebou bych za tim sem tam vezl karu, ale mame malou a vic jak 300-400 kg na ni nedam. Samozrejme muzu v nouzi pak pribrzdovat na predku i tou "ruckou".
Je to takto mozne udelat a nebo myslite lepe udelat delene ale nechat brzdit predni i zadni kolo?
Dik za rady!
ked budes mat 4x4 tak predok ti bude brzdit cez prevod

Lubka

#236 Nový příspěvek od Lubka »

Nazdar brzdy udělej na všechny čtyři kola pěkně na pedál s ruční brzdou buť na kola nebo kardan, děláš kloubák a na ten dělený brzdy nepotřebuješ. Když máš kloub na prostředku tak se obtočíš kolem stromu jak nic beru ze skušeností co máme doma Sláviu. Jo a brzdy na všechny čtyři jsou k nezaplacení nikdy nevíš co se stane a bezpečnost především.

milstav1

#237 Nový příspěvek od milstav1 »

Lubka píše:Nazdar brzdy udělej na všechny čtyři kola pěkně na pedál s ruční brzdou buť na kola nebo kardan, děláš kloubák a na ten dělený brzdy nepotřebuješ. Když máš kloub na prostředku tak se obtočíš kolem stromu jak nic beru ze skušeností co máme doma Sláviu. Jo a brzdy na všechny čtyři jsou k nezaplacení nikdy nevíš co se stane a bezpečnost především.
No stěmi brzdy ny fšechny 4 kola to není dobré rači preferuji jenom na zadek no kide vidět že tě ještě vlečka nepotlačila ale jak tě potlačí tak to poznáš proč jenom brzdy na zadek !

Lubka

#238 Nový příspěvek od Lubka »

Už mě právě párkrát vlečka popotlačila a ne jen vlečka za traktorem nebo Sláviou i návěs nebo vlek v souprave náklaďáku.

milstav1

#239 Nový příspěvek od milstav1 »

Lubka píše:Už mě právě párkrát vlečka popotlačila a ne jen vlečka za traktorem nebo Sláviou i návěs nebo vlek v souprave náklaďáku.
No vidíš tak brzda na předek je kravina ale pokud ta bude staly 4*4 tak ti to bude brzdit aj predek ! jinak ten návěs a nebo ta vlečka co tě potlačila tak je špatně seřízená první musí brzdit navěs nebo vlečka jinak se stem nedá jezdit tak si to nechej seřídit ja se neco najezdil taky su byvalí kamionak ale to neni chlubení to je jenom dobrá rada tak to nechám na tobě jak ji příjmeš :smich:

Lubka

#240 Nový příspěvek od Lubka »

Neboj vím jak má být seřízená vlečka nebo návěs něco jsem se najezdil.
Ale když nejsou na vleku brzdy a to na takový domácí káře většinou nejsou a ta tě tlačí na rychlost z kopce dolu tak jsi rád že máš cím přibrzdit nebo pak kvat nahoru a jed. Jen muj názor.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“