Trakturek s multicary 22

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
ZeKoNN

Trakturek s multicary 22

#1 Nový příspěvek od ZeKoNN »

Zdravim chlapi sem tu novy a začal jsem stavět maly traktor mam uz napravu s V3S skracenou na 1,2m motor multicar 22 i s prevodovkou a chci se zeptat bude ta prevodka stacit ? nebo dat mezi napravu a tu multicarackou jeste jednu ? nez sem ji rozebral jela celkem pomalu tak nevim předni napravu chci upravit tež ste multikary musim jeste vse promyslet jeden uz mam s trabanta tak chci jeste jeden i s hydraulikou atd. kdyžtak mužete poradit budu rad :)

trupka

Re: Trakturek s multicary 22

#2 Nový příspěvek od trupka »

prevodovka z muliny sa toci opacne ako potrebujes na napravu V3S ,treba ti zmenit smer otacania,takze druhu prevodovku budes potrebovat(samozrejme taku co ti zmeni smer otacania)
spotreba... koľko nalejem, toľko zožerie

josip

#3 Nový příspěvek od josip »

trupka píše:prevodovka z muliny sa toci opacne ako potrebujes na napravu V3S ,treba ti zmenit smer otacania,takze druhu prevodovku budes potrebovat(samozrejme taku co ti zmeni smer otacania)
ked napouzije na naprave reduktory tak to ma akurat

trupka

#4 Nový příspěvek od trupka »

josip píše:
trupka píše:prevodovka z muliny sa toci opacne ako potrebujes na napravu V3S ,treba ti zmenit smer otacania,takze druhu prevodovku budes potrebovat(samozrejme taku co ti zmeni smer otacania)
to mas pravdu aj mna to napadlo ,ale pouzit napravu z V3S a odmontovat reduktory to mi pride zbytocne .diferak ma prevodovy pomer 3,9 a bolo by to zbytocne tazke
spotreba... koľko nalejem, toľko zožerie

ZeKoNN

#5 Nový příspěvek od ZeKoNN »

trupka píše:
josip píše:
to mas pravdu aj mna to napadlo ,ale pouzit napravu z V3S a odmontovat reduktory to mi pride zbytocne .diferak ma prevodovy pomer 3,9 a bolo by to zbytocne tazke
napadlo me ja zmenit smysl otačeni, dat za sebe dve provodky s muliny.

Daddy

#6 Nový příspěvek od Daddy »

Jestli je máš, tak by to bylo asi nejlevnější řešení.

biker666

#7 Nový příspěvek od biker666 »

otoč diferák

jirik610

#8 Nový příspěvek od jirik610 »

podív se jak to má roman a pak budeš modřejší 8)
viewtopic.php?f=2&t=35&start=15

Deane7

#9 Nový příspěvek od Deane7 »

Našiel som túto tému takže nemusím zakladať vlastnú zatiaľ.
Kôli zdravotným problémom mi nevyhovuje jednoosák tak som sa pozeral po nejakom traktoríku za prijateľnú cenu. Bol som pozrieť niečo z inzerátu, malo to motor Slávia jednovalec, parametre by mi aj vyhovovali, príslušenstvo by tiež ušlo ale bolo to už asi dosť staré a rozheglané. Synovec mi povedal že je u suseda na predaj traktorík - motor z multikáry, je na ňom treba niečo dorobiť ale je pojazdný, vlani sa na ňom vozili. Potrebujem ho len na obrábanie mojej záhrady, je to rovina, žiaden kopec, žiadne zvážanie dreva.... Niečo bude treba upraviť ale cena je slušná takže na nejaké vylepšenia by zostalo. Bola na tom hydraulika na ručnú pumpu ale ju dal kolegovi, ak by som ho vzal tak by som rád dal čerpadlo. A to je moja prvá prosba, kde je na multikare 22 čerpadlo? Kam ho dať? Prevodovka je tam tiež z tej multikáry 22. Ak ho kúpim tak si založím vlastnú tému ale zatiaľ takto.
Zatiaľ dík za každú radu.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

mourke

#10 Nový příspěvek od mourke »

M22 (s hydraulikou) má čerpadlo na převodovce:
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7260430 ... r-M22.php¨
Ideální by bylo sehnat převodovku rovnou s čerpadlem.
Pro malej traktor je to dobrej motor, vzducháč, nulová spotřeba. Má ale pouze 13?hp takže to je fakt slabý.
Jenom vyzkoušej jak je na tom se studeným startem.

Deane7

#11 Nový příspěvek od Deane7 »

Díky moc.
Ja sa musím pozrieť na tú prevodovku či tam čerpadlo aj neni. 13 hp neni moc ale na ten účel na ktorý ho potrebujem pri dobrom sprevodovaní by stačil. Aspoň ma nebude kamarát otravovať aby som mu ho požičal na drevo do lesa. Zajtra ma čaká ešte jedno vyšetrenie na na základe výsledku sa rozhodnem ako ďalej.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

JARDY

#12 Nový příspěvek od JARDY »

První traktor jsem měl z M 22 dílů mezi převodovkou a difem řetěz. převod.Přední náprava byla na kyvadle ale origo na traktor nízká.Motor musí být v perfektní formě,jinak taky žádná sláva.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám

Deane7

#13 Nový příspěvek od Deane7 »

Dúfam že ten chlapík motor kúpil dobrý. On traktor ani nepoužíval, má tam toho rozrobeného moc, nič nestíha.
A aká baterka je treba na štartovanie toho motora?

JARDY

#14 Nový příspěvek od JARDY »

Baterka musí být taky dost dobrá,bez žhavení má motor fakt problémy hlavně v zimě.Jezdil jsem s mulinou asi pět let v práci, a když bylo pod nulou chtěl jsem několikrát přejít na jinou víru.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám

mourke

#15 Nový příspěvek od mourke »

bez problémů to celoročně startuje na zhruba 60Ah..
Dobrej motor i méně...Jezdil jsem i na 45, myslím...
Záleží také jaké máš žhavky...

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“